Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Szólánc.
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Konvektor korszerűsítés - Computherm KonvekPRO felszerelése Q7RF szobatermosztát
- Öregszem
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT.hu
Ubiquiti hálózati eszközök - téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrSealRD
veterán
Azt lehet látni valahol, hogy milyen változásokat eredményez a Lite jelző?
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
-
MrSealRD
veterán
Köszi. Amitóta Ubi switch meg AP van itthon...sose volt ilyen jó a hálózatom...eseménytelenek a napok. Csak frissítgetek...
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
MrSealRD
veterán
Egy Tp link routerem volt. De már több éves történet... Gyári szoftver felejtős. Teljesen random időközönként megállt... A wifi sem tudta azt N-es szabvány mellett amit kellett volna...
Openwrt/LEDE sokat javított a helyzeten. De erősen korlátos volt a hardver... A szoftveres lehetőséges sem voltak túl jók a kisméretű ROM nem sokat bírt el. Így csináltam egy opnsense VM-et, meg vettem egy switch + AP kombót.[ Szerkesztve ]
-
Véreshurka
senior tag
Sziasztok!
Visszatértem az előzőleg kérdezett problémámmal , sajnos azóta sem sikerült megoldanom . Egyrészt @rekop válasza sokat segített, amit azóta sem köszöntem meg, szóval köszi! Igazából már aznap este megcsináltam a management VLAN beállítását a switch-en, és minden szépen is muzsikált (el is kezdtem írni egy összefoglalót az egészről, hogy bemásolom ide) egészen másnap reggelig amikor is belépve a controller felületére az fogadott, hogy a switch egyszerűen disconnect-ált. Nos azóta sok víz lefolyt a dunán, a routeremet is újra kellett konfigolni, és nagyon nem volt kedvem szenvedni az egésszel, + nem mentettem le a szöveges doksit amit még akkor írtam amikor sikerült megoldani, és a doksi azóta már nincs meg . Viszont most a héten megint el kezdtem vele küzdeni, de azóta sem sikerült megoldani a dolgot. Már ott tartottam, hogy tegnap előhalásztam az ezelőtti switch-emet (TP Link Smart Switch), és azon bekonfigoltam amit szerettem volna és láss csodát működött minden úgy ahogy kellett, viszont itt a unifi-nál egyzerűen nem tudok rájönni, hogy mit is kellene csinálni. Sajnos videokat is hiába nézek, mert egyrészt rohadt régi felületű controlleren állítgatnak sokszor (2016/17-es videok), másrészt mindig csak 2, max. 3 VLAN-al dolgoznak amiből az egyik mindig az alap LAN (amit általában Native Network-ként állítanak be), és még csak hasonlóról sem találok semmit mint amit én szeretnék. Szóval ha esetleg valaki tudna nekem segíteni, azt igazán megköszönném!
El Psy Kongroo
-
válasz Véreshurka #4357 üzenetére
IGB2-n hozz létre egy hálózatot vlan nélkül.
A példád szerint:
IGB2: 10.10.1.0/24
IGB2.10: 192.168.10.0/24 (Managament VLAN)
IGB2.20: 192.168.20.0/24 (VPN kliens VLAN)
IGB2.30: 192.168.30.0/24 (Vendég VLAN)
Így ha összekötöd az alaphelyzetbe állított switch-et az igb2-vel akkor az a 10.10.1.0/24-ből fog IP-t kapni. A switch-en van a géped is amin a kontroller fut. Kontrollerben Settings->Networks résznél létrehozod a VLAN olny hálózatokat 10,20,30-at. Ezután a switch konfignál a Management VLAN-t tedd át VLAN10-re. Így a switch biztosan VLAN10-ből fog kapni IP-t. A továbbiakat így fejből nem tudom, nem vagyok biztos benne hogy a gép a kontroller-el melyik hálózatba kerül majd ha a switch portok a default beállításokkal vannak. Illetve még annyit lehetne mielőtt átállítod a management vlan-t, hogy egy portra beállítasz untagged vlan10-et, hogy megtudd próbálni a gépet ezen is. -
donat_sz
senior tag
noob kérdés:
ha az ERX-en létrehoztam VLAN-okat, azokat a kontrollerben is külön létre kell hozni a hálózatok alatt mint vlan only? -
donat_sz
senior tag
illetve furák ezek a flex minik.
Most már van usw8-60W és AC Lite is (és a 3 flex mini). Mindent sikerült adoptálni.
A 3 minit úgy adoptáltam, hogy még saját táppal.
Később áttettem őket az USW érkezése örömére már fix ip címen a poe-s portokra.
Most bár mind3 szép kéken világít, a kontrollerben 3-ból mégis 1 látszik úgy hogy minden rendben. Kettő pedig az adoptálás és a disconectted köröket futja kontroller szerint.
IP-t megkapom róla azon laptoppal is amivel pl most írok, tehát a net is megy róla.
Viszont a kontrollerben nem látom, hogy adott porton lenne bármi is csak az 5 kis szürke kocka van, így gondolom vlan beállításokkal is gondba leszek, igaz?Az fura volna ha beállítások miatt vissza kellene tenni őket saját tápra (remélem onnan továbbra is jók lennének), ott pl tesztként sikerült mindegyiknél engedélyezni és a minikre ráküldeni azEnable jumbo frame és Enable flow control beállítást.
-
donat_sz
senior tag
válasz MasterMark #4360 üzenetére
igen, úgy hiszem, hogy szükséges.
a cél:
* otthoni hálózat vezetékes és vezeték nélküli
* mellett egy egy vezeték nélküli vendég hálózat (internettel de nem hozzáférve az otthoni hálózathoz)
* egy újabb vezeték nélküli hálózat az okos eszközöknek szintén internettel és az otthoni hálózathoz nem hozz férve (ennyire nem bízom meg a kínai okos kütyü gyártókban)
* illetve egy biztonsági kamerának preferáltan vezetékes de lehet hogy szükség okán vezeték nélküli hálózat* illetve a grátisz opció, hogy a telekomos STB-okra is ezen a hálózaton viszem el a modemtől az adatot, hogy itt továbbra is a modemtől kapják majd az ipt.
(itt inkább csak bizakodó vagyok, hogy működhet, egy ismerősöm azzal kecsegtet, hogy ezt vlan-on keresztül megoldhatom). Erről szükség esetén le tudok mondani, ez +1 kábelt jelen STB-onként -most is direktben vannak a STB-ok a modemen-) -
addikt
AP-n lévő sárgásodást valahogy el lehet tüntetni?
Swift 1.3 GLX, Garmin Fēnix 6s, EOS R, Dell T110 II, iPad Pro, iPhone 15 Pro, Unifi
-
válasz donat_sz #4362 üzenetére
Ezek mindegyike elég egyszerűen megoldható. (persze ha valaki tudja mit csinál, van némi fogalma a hálózatok működéséről, találkozott már vlan-okkal, és persze nem árt ismerni nagyjából az adott eszközök beállítási lehetőségeit is) Elsőre biztosan nem lesz egyszerű, de itt is nagyon sok információ megtalálható(kereső mező), összefoglalóban is vannak hasznos dolgok, amiket érdemes átnézni.
-
Véreshurka
senior tag
Ismét köszi!
Nekem is ez lett volna az utolsó ötletem, mint megoldás, meg is csináltam router konfiguráláskor az IGB2-re egy alapértelmezett LAN-t amit még nem engedélyeztem, de ki akartam volna hagyni a vlan nélküli hálózatot, mert ahogy látom más switch-eken működik a dolog, de itt hiába próbálkoztam, semmi eredmény nem lett azon kívül, hogy a switch visszatér az alap IP-re ahányszor próbálkoztam. Pedig kísérleteztem azzal, hogy Trunk portra ráengedtem minden VLAn-t úgy, hogy mind tagged-ként volt megjelölve, próbálkoztam úgyis, hogy a VLAN10 native network-ként szerepelt a többi tagged-ként, illetve még kombináltam az újraindításokkal + alaphelyzetbe állítással, de úgy is, hogy a routerbe osztottam statikus IP-t a switchnek a VLAN10-ben hátha, de az se jött össze. Most akkor megpróbálom így is, aztán meglátjuk mi sül ki a dologból. Jelentkezem még!
El Psy Kongroo
-
Csináltam egy leírást az Unifi controller biztonsági mentéséről rsync-el. Én egy Synology nas-ra mentek, a kontrollerem pedig egy virtuális gépen fut. A mentés megoldható CloudKey használata esetén is, ugyanezzel a metodikával.
Első lépésként engedélyezzük a NAS-on az rsync szolgáltatást. Ezt a Vezérlőpult/Fájlszolgáltatások/rsync menüpontban tehetjük meg. Az rsync-fiókot is engedélyezzük, majd a módosítás gombbal adjuk hozzá a synology felhasználónkat és válasszunk hozzá jelszót (ne használjuk a synology fiókhoz tartozó jelszavunkat)
SSH-val belépünk a kontrollert futtató eszközre, majd telepítjük az rsync csomagot:
sudo apt install rsync
Átváltunk root felhasználóra, létrehozunk először egy rsync.pass nevű fájlt a korábban megadott jelszavunkkal, és beállítjuk hozzá a megfelelő jogosultságot:
sudo -i
vi rsync.pass
chmod 700 rsync.pass
Szükségünk lesz egy script-re is ami lefuttatja a rsync-et, és ezt fogjuk majd időzíteni:
vi unifibackup.sh
A tartalma pedig:
#!/bin/bash
rsync -av --password-file=/root/rsyc.pass /var/lib/unifi/backup/autobackup/ rekop@192.168.2.60::backup/unifibackup/
A forrás fájlok helye esetemben /var/lib/unifi/backup/autobackup/ ez módosítani kell:
Gen1 CloudKey esetén /data/autobackup/ (SD card)
Gen2 CloudKey esetén /usr/lib/unifi/data/backup/autobackup/ (eMMC/HDD)
A cél hely pedig az <rsync user>@<nas IP>::<mentés helye>, értelemszerűen módosítandó.A kontrollerben nálam napi mentés van, 22:00-kor készít egy backup-ot rendszer.
A cront-t ezért úgy állítottam be, hogy minden nap 23:00-kor futtassa le a scriptet:
(egy kis segítség a cron időzítéshez)crontab -e
0 23 * * * /root/unifibackup.sh
[ Szerkesztve ]
-
válasz Mr Bond 007 #4368 üzenetére
Így van, de szerencsére erre még sosem láttunk példát.
Viccet félretéve sosem árt, ha a mentésről is van mentés. Amíg nem elérhető a Controllerben a “Backup to Cloud” funkció, addig jól jöhet. -
Bubukain
senior tag
nézem az ER4 és az ER6P leírását
mindkettőnél az van hogy internal switch NO
ez azt jelenti hogy pl az ER X-el ellentétben ha egy portot használok WAN portnak akkor a maradék portokat nem használhatom switchként a belső hálózaton?
akkor mire jó a sok port ebben az esetben? nem egészen értem -
bon
őstag
válasz Mr Bond 007 #4368 üzenetére
Ha winyo megpusztul? Időnként lementem kézzel a gépre is. Amúgy meg hamarosan elérhető a Cloud mentés
A számítógépnek lelke van! - ASUS Prime Z690-P, Intel CoreI7 13700, 2x16GB DDR5 5200MHZ Kingston, RTX4070 Super, Sound Blaster Z, Cooler Master Cosmos C700P
-
Te olvasod is amúgy amit írok, vagy writeonly-ban vagy? A leírásomban benne van, hogy CK esetén SD/eMMC/HDD-n vannak a bacup fájlok. Erre jössz, hogy a CK SD-re ment, minek az egész?
Következőkben írom, hogy amíg jön a Cloud Backup funkció jól jöhet, hogy nem kell kézzel mentegetni, erre a következő hozzászólásodban leírod ugyanezt, meg hogy kézzel mentesz.
Tényleg nem értem. Persze nem muszáj használni, de ha nem érdekel kérlek lapozz tovább, vagy ha a megvalósításban találsz hibát, azt megköszönöm ha jelzed.[ Szerkesztve ]
-
bon
őstag
Synology nas-on nem használok contollert és nem is tervezem. Jobb megoldásnak tartom a célhardvert. Windows server alatt használtam kb 1 évig, nem volt különösebb gondom vele, de jobban bevált a fix hardver a célra.
A számítógépnek lelke van! - ASUS Prime Z690-P, Intel CoreI7 13700, 2x16GB DDR5 5200MHZ Kingston, RTX4070 Super, Sound Blaster Z, Cooler Master Cosmos C700P
-
addikt
Az ER-X-en futó konfigurációt át tudom másolni egy ER-X-SFP-re?
Swift 1.3 GLX, Garmin Fēnix 6s, EOS R, Dell T110 II, iPad Pro, iPhone 15 Pro, Unifi
-
addikt
válasz szpeti40 #4375 üzenetére
Ha a
show configuration commands
parancsot kiadom az X-en, és ami ott van kis változtatásokkal bemásolom az X-SFP-be, az okoz valami galibát?Kis változtatás alatt pl a
set interfaces ethernet eth4 poe output pthru
sor törlését értem.Az 5db POE képes port miatt váltok, így nem kell AP-khoz külön POE adaptereket venni.
-
Az rsync-es megoldásomra értettem, hogy nem muszáj használni ha nem lett volna egyértelmű. Synology nas-ra történt a mentés a leírásomban egy virtuális gépről(de lehet ugyanígy CK-ról is menteni, és mehet bármire amire van rsync) Ezzel csak ötletet szerettem volna adni, egy automatizált backup elkészítésére a controller-ről. De megtudtuk hogy Te jobban szeretsz kézzel menteni mert az egyszerűbb számodra, ezért nem neked szól a leírás, kérlek ne reagálj rá többet. (főleg aminek nincs értelme, és már elhangzott legalább egy hozzászólással előtted)
(#4376) szpeti40
Jó lesz ahogy írtad, azt a sort töröld ki nyugodtan.[ Szerkesztve ]
-
Véreshurka
senior tag
Sikerült beállítani szombaton a switchet! Tegnap még tesztelgettem, hogy minden valóban úgy működik-e ahogy kellene neki, egyelőre jónak tűnik.
Egy valamit nem értek: beállítottam a controllerben az új LAN-t (LAN2) mint corporate network (bár ez ugye nem kellene, hogy befolyással legyen bármire is, mivel nincs USG a hálózatomban), illetve a trunk port profile-ja "ALL". Nem kellene ennek akkor is működnie, ha egy olyan profile-t hozok létre amiben a VLAN10 a Native Network, a többi VLAN pedig tagged-ként van felvéve mellé és ezt a proile-t állítom be a trunk port-ra? Vagy VLAN10-et is corporate-ként kellene beállítanom VLAN ID megjelőlés nélkül?
El Psy Kongroo
-
válasz Véreshurka #4379 üzenetére
Szuper, csak összejött azért!
Én úgy tudom, a "Corporate" network módosítása USG nélkül nincs semmilyen hatással a hálózatra. De könnyen kipróbálhatod, átírod és meglátod lesz-e változás.
"Nem kellene ennek akkor is működnie, ha..."
Nem, tagged VLAN-ből csak úgy lesz működőképes amit szeretnél, ha az adott VLAN-t beállítod "Management VLAN"-nak. De ahhoz hogy idáig eljuss adoptálni kell az eszközt egy untagged VLAN-ból. -
Bubukain
senior tag
Erre esetleg tudja valaki a választ? [link]
-
MasterMark
titán
válasz Bubukain #4381 üzenetére
Ez egy router. Csak router. Az ERX egy router + switch egybeépítve.
Használhatod a maradék portot egyébként ugyanúgy mint egy switch (bridging), csak nincs meg benne a hardver a switch működéshez. Azaz minden forgalom a processzorán keresztül fog menni, vagyis jóval lassabb lesz.
Azok a portok arra valóak, hogy különböző hálózatokat összeköss. Erre való egy rotuer.
Switch Tax
-
Bubukain
senior tag
válasz MasterMark #4382 üzenetére
Azok a portok arra valóak, hogy különböző hálózatokat összeköss. Erre való egy rotuer.
Köszönöm az infót, én is hasonlóan gondoltam.
Ezek szerint ha jól gondolom, pl egy otthoni hálózatban, amiben egy vezetékes hálózat van 10-12 vezetékes eszközzel oda routernek teljesen felesleges pl az ER6P az öt portjával, bőven elég egy ER4 is a maga 3 portjával. -
Bubukain
senior tag
válasz MasterMark #4384 üzenetére
igen a switch-et kihagytam utana az egyertelmu volt
-
tha_answer
őstag
port forward nem mukodik.
sem pppoe0 sem eth0be van minden pipalva advancednel
reset utan sem.
-
Akkor első körben nézzünk meg egy
show interfaces
majd egyconfigure
show port-forward
kimenetet, mert ez így elég kevés információ. -
tha_answer
őstag
kozben kapott egy hard resetet is, majd utana nem volt hajladno felcsatlakozni ppoera, ujraindit, es most fennt van. termeszetesen most se akar mukodni. isp valodi public ipt ad.
ps: az lehet baj, ha a routes-ba tobb ugyanaz isptol kapott ip van? mondjuk nemertem, hogyan, mert elvileg elsore nem csatlakozott kiiras szerint, meg net se volt. akk hogy kerult oda megis megegy public ip a mostani melle?
Codes: S - State, L - Link, u - Up, D - Down, A - Admin Down
Interface IP Address S/L Description
--------- ---------- --- -----------
eth0 - u/u Internet (PPPoE)
eth1 - u/D Local
eth2 - u/u Local
eth3 - u/u Local
eth4 - u/D Local
eth5 - u/D
lo 127.0.0.1/8 u/u
::1/128
pppoe0 **************** u/u
switch0 192.168.1.1/24 u/u Local
auto-firewall enable
hairpin-nat enable
lan-interface switch0
rule 1 {
description ""
forward-to {
address 192.168.1.136
port 27960
}
original-port 27960
protocol tcp_udp
}
wan-interface pppoe0
[ Szerkesztve ]
-
tha_answer
őstag
válasz tha_answer #4388 üzenetére
nemtom kitorolni azt amelyik nem az aktualis public ip. vagy ezzel nem kell foglalkozni?, nem emiatt nem mukodik a port forwarding testek pl canyouseeme? total noobnak erzem mar magam es ket nap szarakodas utan minden gyanus
dehat interfacen nezi a portot, az meg ettol fuggetlen , szal ha jol tevedek akkor nem kene, hogygond legyen nem? -
válasz tha_answer #4388 üzenetére
A router beállítása így jó, nem itt kell keresned a hibát. Azon a IP-n és porton aktív valami szolgáltatás is amikor nézed az open port check-et? Csak mert ha nincsen rajt semmi akkor természetes, hogy zártnak mutatja.
Még esetleg NAT-olva is lehetsz, de ezt gondolom már ellenőrizted. -
tha_answer
őstag
connection timed outot ir ki. isp flip, irtam elozoben h valodi public ipt kapok
eloszor a halozatokrol alaposan topikba irtam, ott mondtak h ppoe legyen a wan interface, mert addig a konfig ezexerint nem volt jo h eth0.
ebben a postban leirtam, h utana okenak tunt, de reggel mikor probalnam, akkor suket megint.
https://mobilarena.hu/tema/halozatokrol_alaposan_melyviz/hsz_9449-9449.html[ Szerkesztve ]
-
válasz tha_answer #4391 üzenetére
Port forward beállításánál a "WAN interface"-ed az lesz, ami a publikus IP-t kapja. Esetedben ez a pppoe0. A "LAN interface" pedig a belső hálózatod interfésze a switch0. Idáig biztosan jól van beállíva, az eddigiek alapján. Tehát ha a switch-re kötsz egy gépet, ami a 192.168.1.136-os IP címet kapja, és azon fut egy service ami a 27960-as portot használja, akkor a canyouseeme nyitottnak kell hogy lássa.
Ha mégsem, akkor a hiba biztosan a "destination" részen keresendő, ezt kell ellenőrizni.
Biztosan jó az IP cím? (192.168.1.136)
Az a service a 27960-as portot használja, és aktív?[ Szerkesztve ]
-
tha_answer
őstag
perpill connection timed out akkor is ha fut akkor is ha nem fut, azt a portot hasznalja igen, lecsekkolhatod Te is. Quake 3. XD
a linkelt hozzaszolasban lathatod a telorol keszult screenshotokat:
errornak error az osszes de a reason mindig mas:
no route to host: gondolom ez azt jelenti, hogy belepett a routerba azon a porton, de ahova tovabbitotta router az nem letezik. (igaz, mert nem ment a gep mar)
connection refused: lett host, de rajta nem futott semmi ami hasznalna. (igaz mert mobilomra atirtam a ipt, es nem fut a service (quake3))
mindharom error, de a reasonok elaruljak, hogy hol akadt el, nem?
jelenleg, ha jol ertelmezem, be se jut.[ Szerkesztve ]
-
Megmondom őszintén ezeket a reason-ök nekem fel sem tűntek, csak a piros error-ra fókuszáltam. (nem használtam sose azt az oldalt) De egyébként igen, úgy lesz ahogy írtad.
Tehát full default a konfigod reset után, nem tettél vissza mentésből semmit, alap tűzfal szabályok vannak? Gyakorlatilag beállítottad a pppoe-t és azt az egy darab port forward-ot?
Ha gondolod még egyshow configuration
kimenetet feldobhatsz modjuk a pasttebin-re, hátha észreveszünk benne valamit, mert ez elég érdekes történet. -
tha_answer
őstag
hard reset, basic setup varazslo, port forwarding
>>>
connection timed out canyouseenannyit vettem eszre, hogy hiaba allitottam be basic setup varazsloba a cloudflare dnseket, dnshez 192.168.1.1-et adott meg, kijavitottam es ennnyi.
EdgeRouter X SFP v2.0.8
hajra! THX[ Szerkesztve ]
-
MasterMark
titán
válasz tha_answer #4395 üzenetére
A saját hálózatodról csekkeled vissza a sajátod? Vagy külön internetről, pl. mobilnetről?
Jó lenne elfelejteni ezeket a portcheckelő hülyeségeket. Legegyszerűbb módja ennek, ha telnet-ezel az adott ip:port-ra, ha fekete képet kapsz, akkor nyitva van, ha timeout akkor nincs.
szerk.: A konfig egyébként jónak tűnik. Esetleg azzal még próbálkozhatsz, hogy kikapcsolod az offloadingot, illetve a hardveres NAT-olást.
Illetve mivel itt jó, ezért a tűzfalat kellene megnézni azon a gépen, ahova a portot nyitod.[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
Véreshurka
senior tag
Köszi még egyszer a segítségeket és rávezetéseket! Igen, valószínűleg fogok még vele pöcsölni úgy érzem (úgy is jövök ha lenne valami gond ), de egyelőre örülök, hogy stabilnak tűnik a rendszer és folytathatom végre a hálózatom finomhangolását , illetve már ráfér az eszközeimre egy kis rendezés is, szóval most ez lesz még egy nagyobb projekt: [link]
El Psy Kongroo
-
tha_answer
őstag
válasz MasterMark #4396 üzenetére
mobilnetrol ^^
am a canyousee, mint alabb kifejtettem irja h meddig jut, szoval tok jo[ Szerkesztve ]
-
MasterMark
titán
válasz tha_answer #4398 üzenetére
Ezekkel az oldalakkal csak az a bajom ami azokkal az oldalakkal is amik elkérik a jelszavad, hogy írd be ők majd ellenőrzik ellopták-e. Remélem érted.
Mivel kezdődik az IP-d?
ISP esetleg szűrheti? (Akár a mobilnet oldalon.)[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
tha_answer
őstag
tuti h itt lesz a gaz.
se telekom, se digi nem natol duplan, de egyiknel sem mukodik a portforward.szerk4399: 188 meg 79
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Kulisszák mögötti videón a zenés Symphonia
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- PlayStation 5
- Óra topik
- Futás, futópályák
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- További aktív témák...
- DJI FPV Combo drón szett hibátlan állapotban
- Hibátlan - Western Digital Blue SN580 1TB m.2 NVME SSD
- Samsung Galaxy S22 5G 128GB Független
- Hibátlan - GIGABYTE Aorus GeForce GTX 1080 Ti Waterforce Xtreme Edition 11GB GDDR5X 352bit VGA
- Goldshell Mini DOGE pro bányagép 205MH/s 220W Dogecoin LTC (LTC Doge Bells termelésre is jó) miner
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest