Hirdetés

2023. január 30., hétfő

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-11-05 11:15:18

LOGOUT.hu

Ubiquiti hálózati eszközök - téma összefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#21) Timer


Timer
addikt

Sziasztok!

Egy EdgeRouter Pro-t kellene beállítanom holnap éles üzembe. Két net van, egy 20/20-as DIGI, illetve egy backup ADSL, 8/2 talán. A PPPoE-t választottam az ADSL-hez, remélem, így jó lesz. Az MTU-ról tudtok valamit, hogy melyik az az érték, amit "szeret" a Telekom hálózatán? Az elődben (Cisco) 1452 volt belőve, így ehhez is ezt állítottam a default 1500 helyett.

Lenne egy rakat port nyitás is, de kissé elkavarodtam az Ubiquiti terminológiájában. Az előzetes konfigurálás során úgy oldottam meg, hogy source NAT-ként masquarade-t állítottam be a két WAN interfészre, DNAT-ként pedig felvettem azokat a gépeket és portjaikat, amelyeket kintről el kell majd érnem (RDP szolgáltaatással, például). Translated IP-nek beállítottam a lokális IP-ket, destination IP-nek pedig a router külső lábának FIX IP-jét.Minden eszközhöz két DNAT rule-t hoztam létre, egyet az elsődleges netkapcsolat címére, egyet pedig a backup vonal IP-jéhez.

A kérdés, hogy így jól működik-e majd élesben is? Esetleg az egészet port forward-dal kellett volna, és nem NAT-tal?

Az ADSL is fix IP-vel fut, de a wizard nem kérte be ezt az adatot, csak a username/pass kombót. ENnek megfelelően az intefészekl között létrejött egy "pppoe1", ami 1452-es MTU-val megy, de nincs opció, hogy beírjam a külső fix IP-t. Wan egy eth1 is, (internet WAN 2), itt az MTU értéke 1500, és itt sem szerepel IP, ellenben beírható.

Olvaastam valahol a neten, hogy a hardveres csomagfeldolgozót külön kell bekapcsolni, egyéb esetelben csak szoftveresen NAT-ol. 1.7-es firmware mellett ez az állítás megállja a helyét? A forrás a "set system offload XXX enable" formulát javasolja CLI-ben kiadni.

Köszi a válaszokat!

[ Szerkesztve ]

Tavaly kissé zavart a bunkóságom, de 2022-ben végre változtattam ezen. Már nem zavar.

Copyright © 2000-2023 PROHARDVER Informatikai Kft.