Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• espeke

tag

Erre gondoltam:

egy elektrós lehet jobban meg tudná mondani. Elvileg a szilikon chipek úgy vannak összerakva, hogy nagyobb hőn több W kell neki, hogy fent tartsa a működést.

itt egy hosszú cikk angolul, aki tényleg bele akar menni cpu tesztel :)

de amúgy legtöbbünket ez nem érinti, csak érdekességként :)

javítás: ja, asszem itt arról van szó, hogy növekszik az ellenállás nagy hőmérsékleten, tehát több áram(erősség) kell ugyanahhoz. bar nem vagyok elektrós, csak tipp

• espeke

tag

válasz holozis_HUN #45360 üzenetére

Hello,

Jól, aha. Csak az volt a félelmem, hogy a 350-es HP tápot, ami 5-6 éves kicsinálhatom ezzel, ha több áramot kérek tőle. Azért talán nem :) Inkább 70%-ra rakom a coolert, és 50 alatt tartom.
    Az jó 7770-el, amit írsz.
    Gondolom gpu-nál csak a túlfesznel lehet baj, anélkül viszont én 10% tuningtól nagyobbra stabilitásvesztés nélkül nem vagyok képes rakni :)
    A kérdés az volt, hogy ha nagyobb hő->nagyobb W, akkor ha hűvesen tartanak mindent alkatreszünk a pc-ben, jó szellőzés ergo kevesebbet is fogyasztana? üdv

• espeke

tag

sziasztok,

sose tuningoltam még semmit különösebben, csak érdeklődésképp írok. van egy Hp gépem asszem 350w-os táppal (állítólag megbízhatóak), benne egy hd 7750 meg egy q9300. Nézegettem, hogy erre a kártyára még lehetne frekit rakni, bár nem valószínű, hogy érdemes. Mindenesetre azért próbálkoznék vele, csak kíváncsiságból, de nem akarom, hogy sok legyen a tápnak a plusz 100mhz, stb és elszálljon az egyetlen gépem. Akkor elvileg leáll magától es nem történik baj?

Na, de a kérdés: ha a bármilyen chip hőmérséklet növekedésével nő a fogyasztás, akkor ugye nekünk az a jó, ha minél kevesebb a Celsius. Mert akkor rárakom akár 75%-re a ventit (mivel 39% fölé nem akaródzik menni), DE ha felrakom a ventit akkor meg az fogyaszt többet, ha pörög jobban. Csak azért kérdem, mert foglalkoztat a fogyasztás-hőmérséklet viszonya. Mert akkor ennyivel -erős táp híján- mindig az lenne a cél tuningba, hogy lent tartsuk a celsiusokat, mert magasabb hő, több fogyasztás.
    Egyáltalán mennyit képes egy gpu-hűtő fogyasztani?

Remélem nem kérdek hülyeséget.. :)

• espeke

tag

miért van az, hogyha 266.6-ra állítottam cpu FSB-t és 533-ra DDR2-400-at, PCI-E és PCI 100 és 33-on maradt, igy volt 2.4 ghz órajel, akkor a prime95 tesztnél 1-ik mag leállt, azt gondoltam memória, memtestnél meg kikapcsolt a gép, azt visszaállt eredeti órajelre? Új vagyok ehhez, Setfsb-vel állítottam rajta, mert a biosban nincs. Fujitsu Siemens alaplap, annak 800-1033-1300Mhz a frekvenciája, ezt kéne osztani néggyel? Ennek muszáj _pont_ annyinak lennie? Az igaz, hogy így van szinkronba a rammal? Szorzot nem lehet állítani, csak 6x-re, most 9.
    Pcieket is párhuzamossan ezzel egyutt kene felvinni, és mennyi az annyi, amennyit szabadna? Ez nem árthat a pci kártyáknak? v. 3 tip vmi a ramnal nem volt jó, de annak az értékeit nemtudom állítani. Proci e2160.

v. lehet h ez ilyen gyári egybe van minden gép és automatikusan állítja a voltot? erre nem jottem rá, szóval mi lehet a hiba h kikapcsol és leáll 1 mag olyankor?

• espeke

tag

Sziasztok,

új vagyok a tuning témába, van egy régi gépem, a konfigja a következő (heh, semmi röhögés):

Motherboard Name FUJITSU SIEMENS D2594-A1
    Real Clock 226 MHz (QDR)
    Effective Clock 904 MHz
    CPU Pentium _E2160_ két magos Conroe @ 1.80 Ghz (9-es szorzó)
    2xDDR2 @ 400Mhz 6-6-6 (eh) Command rate: 2T

ez egy fujitsu siemens esprimo gép (ami ugye gyárilag összerakott, oem-es, sff-es vékony háza van). Kiváncsiságbol fogtam neki, hogy hogyan is van ez a tuning dolog:), meg hogy ki lehet e hozni belőle valamit és mennyit :)

kicsit láma kérdések, de szeretnem megérteni a tuningot :)

1, A BIOSba ezeknek a gepeknel le van tiltva, hogy valamit állítani lehessen, ezert SetFSB-vel probalkoztam. Nem volt meg a pll benne, ami 9LPRS502PGLF nekem, de 9LPR501HGLF-re állítottam be, mert hasonló és felismerte. Ez nem gond, hogy nem ugyanaz, ha felismeri?

2, Gyári hutés van rajta, ami anti-tuning-kompatibilis;), de így 226Mhz-n 8 oráig Primeom max 59c volt. Arra nem sikerült rájönnöm mennyit bír a proci, mert egyik helyen 61et írnak, mashol 73-at, maradnék max 60.-nal, biztos, ami biztos. Egyaltalan lehet tudni valaha is mennyi a max barmely procinal?

3, Ha emelem a cpu fsb-t emeli a ramét is, ami kicsit furcsa hogy 450 (?) Mhz. Ez nem gond, mert ddr2-400-as? Maradni kene vhogy ilyenkor h ram alapon freqn mennyen, cpu többön? Elég limitaltak a lehetőséget, setfsb-vel a többi beállítást nem lehet változtatni +a memorian. Ramnal a nagyobb érték (6-6..) biztonságosabb?

4, azt h lehet megtudni, hogy az alaplap mennyi fsb-t bír el max? regen alaplapra rá volt írva, hogy 400fsb (super fast:), ha ez ujabb akkor ez 800 korul van?

bocs, eleg hulye kérdések, csak meg akarom érteni ezt a proci-ram viszonyát, jó lenne egy huzott új gépet összerakni, csak kiv. vagyok, ez a konfig mennyit bír el egyáltalán

Új hozzászólás Aktív témák