Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Xerxész

őstag

válasz Gabrikovics #40436 üzenetére

Az alaplapom egy MSI K9N SLI 2F. Memóriám ha jól emlékszem (nem vagyok otthon most) DDR2 és 800 MHz órajelű.

Sajnos a RAM beállítás továbbra sem érthető számomra, bocsi. :B De nézzük, hogy jól gondolom-e:
    A CPU most fel van húzva 210-es FSB-re. A szorzó 14 (többet nem enged a BIOS).
    210*14/400=7,35 ami felkerekítve 8. Innen nem világos, hogy most mi ez a 8...mit kezdjek vele és mit állítsak át BIOS-ban a memóriánál, hogy gyorsabb legyen. :) Meg hogy mi köze ennek a 8-asnak a memória időzítésekhez. :)

A CPU részhez való megjegyzést köszi. :) Még 2 kérdés ezzel kapcsolatban...
    1. Ha 8% húzás után a fizikai memóriahasználat kb. 30%-ról megnőtt 70%-ra, az miért lehet? 5% túlhajtásnál nem észleltem ilyet. Plusz memóriát igénylő programok nem futottak.
    2. Szintén 8% húzásnál kikapcsoltam a gépet, majd nem tudtam bekapcsolni. Többszöri próba után végre bekapcsolt és kiírta, hogy az előző processzor órajel beállítás rossz volt (hibázott a gép?). Ez most azért lehetett, mert 8%-ra már kellett volna plusz feszültséget adnom neki vagy csak szimplán a gépem már nem bírja a 8% vagy e feletti túlhajtást?

Új hozzászólás Aktív témák