Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Vesa

    veterán

    válasz emvy #67983 üzenetére

    Hát nem tudom, pl. tüdőgyulladásban még 80 éve is hullottak a fiatalok is, ma az arány sokkal jobb, persze ma is bele lehet halni, csak sokkal nehezebben (most pont a Covidot hagyjuk :D). Mindenféle fertőzés, ételmérgezés, melyek ma sokkal kevésbé fenyegetnek, napi szinten probléma volt a fertőtlenítés, élelmiszerbiztonság hiánya miatt. Szóval tök jó, ha egy kaja BIO volt, csak ha emellé nem társult megfelelő higiénia, akkor még veszélyesebb volt mint ma az ipari élelmiszer. Ugye a pasztörizálás előtt a sima tehén/kecsketejtől is mindenféle sz*rt össze lehetett szedni, akár halálos kimenetelű cuccokat is.
    Vagyis önmagában az, hogy valami BIO és egészséges az összetételénél fogva, nem elégséges a hosszú élethez, ha nem párosul mellé kielégítő higiénia, vagy ha már mégis baj van, akkor modern orvolás ami elejét veszi pl. a halálos kimenetelnek.

    ÁLtalában elmondható, hogy az étkezésben is törekedni kell a középutas megoldásokra, de hogy ebből következik a hosszú élet titka, azt számos dolog elég egyértelműen cáfolja from real life.

Új hozzászólás Aktív témák