- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Okos Otthon kezdőknek
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pendragon911
aktív tag
válasz
poli27 #47321 üzenetére
Úgy néz ki, mintha sikerült volna megcsináljam a segítségetekkel! Még nincs a tervezett helyen, holnap viszem le a nappaliba, de az összekötés ugyanígy néz majd ki. Nagy meglepetésemre működik, ennek most örülök, de nem merek előre örülni, hogy lent is így megy majd, ez kiderül holnap
Remélem, hogy a plusz beiktatott router nem jelent semmilyen hátrányt a STB számára, pl lassabban működik, akadozó adás, stb.
Beszámolok majd a végső állapotról, amint odajutok. -
Pendragon911
aktív tag
válasz
vargalex #47332 üzenetére
Értelem szerűen ezt a TP-Link-en kell beállítsam? Ettől függetlenül még az IP címet át kell írjam rajta gondolom. Továbbra is él az., hogy Cisco-ból érjező kábelt a TP-Link LAN-ba kell dugni? Egyszer csak sikerült összeállítanom, bár így nem könnyű, hogy nem értek hozzá.
-
Pendragon911
aktív tag
válasz
vargalex #47325 üzenetére
Azt hiszem, hogy értem, amit kérdezel
Tehát az én nyelvezetemre fordítva az a kérdés lényege, hogy a Cisco bármely portjára köthetem-e a STB-ot vagy van egy neki fenntartott hely. Bármelyikbe beköthetem, sőt a 4-ből 3-ba STB van csatlakoztatva, mindenféle "mahinálás" (router-es beállítás
) nélkül. Ez egyszerűsíti a helyzetet?
@ poli27 - köszi!
-
Pendragon911
aktív tag
Jelen állás szerint úgy állok a TP-Link-be (WR1043ND v.2) bekötött IPTV STB-vel, hogy bár megcsináltam, amiket leírtak itt néhányan, de nem kap jelet a STB. Lehet egy apró beállítás csak az egész, de jelen esetben megfagytam. Így sok értelme nincs jelenleg ennek az új router-nek, mert elképzeléseim szerint nem tudom használni, úgy vettem meg, hogy előtte kaptam az infót, hogy gond nélkül ki lehet alakítani ezt a kapcsolatot. Valószínű így van, csak én nem értek hozzá eléggé, hogy megcsináljam működőre.
Valaki tudna tovább tanácsot adni? Feljebb látni a teljes hsz-t, amiben leírtam, hogy mit is szeretnék. -
Pendragon911
aktív tag
Egy konkrét dolgot kérdezek: hol lehet multicast-ot és QoS-t állítani ebben a típusú router-ben?
-
Pendragon911
aktív tag
Tegnap működött minden, ma lehoztam a nappaliba, rákötöttem a TP-Link-re a STB-ot, persze nem működik róla..... Nem lep meg, ez az én formám. Beállítottam mindent (szerintem mindent), ahogy itt leírtátok, nem volt nehéz egyébként. Viszont a STB nem hajlandó életre kelni. A Cisco LAN-ba érkezik és egy másik LAN-ból indul a STB-ba is a kábel. Valami még sincs ezek szerint rendben, de mi lehet az?
-
Pendragon911
aktív tag
A 2. router-en ezekkel a beállításokkal a NAT maradhat bekapcsolva, vagy állítsam le?
-
Pendragon911
aktív tag
Azt hiszem, hogy beállítottam, ahogy előzőekben javasoltad. Most az lenne még a kérdésem, hogy Cisco-n maradhat a WIFI avagy nem célszerű? Most működik rajta, és használható, csak nem tudom, hogy ennek van-e valamilyen hátulütője. Jó volna, ha maradna, mert akkor emeleten is és a nappaliban is volna WIFI, normális jel erősséggel.
-
Pendragon911
aktív tag
Ebből nekem az következik, bár lehet a hozzá nem értésem itt is megnyilvánul, hogy nem dinamikus IP-nek kell legyen a 2. router-nek? A beállításoknál van WAN és LAN, ahol tudok IP-t beírni, gondolom a 2. router-nél a LAN IP-t kell átírni. Ha a Cisco IP-je 192.168.0.1, de ír ilyet is, hogy DHCP Startin IP Address, ami meg 192.186.0.10, melyiknek a folytatását kell használjam a 2. router IP-nél?
-
Pendragon911
aktív tag
Értem, egyébként nem tudom, miért mondták azt, hogy kapcsoljam ki a WIFI-t a Cisco-n, most megy azon is, és egyidejűleg van net mind2 eszközön, épp most próbálom, mobil a Cisco-ról, laptop a TP-Link-ről megy, látszólag gond nélkül. Ez azért lenne jó, mert a TP-Link menne le a nappaliban, a Cisco marad az emeleten.
Te a TP-Link-be kötötted a STB-ot? Tehát akkor WAN-ba kössem be. -
Pendragon911
aktív tag
Üdv!
Ma vettem egyet a V.2-ből, működik, nincs vele gond, bár még nem a végleges helyén és beállításokkal, tehát volna még mit tenni vele. Szeretnék 2 dolgot megtudni vagy pontosítást kérni a hozzáértőktől.
Az egyik a multicast beállítás lenne, egy helyen azt olvastam, hogy ez automatikusan aktiválva van, tehát nem is lehet változtatni rajta, ha ez így van, akkor nincs erről tovább kérdésem, amennyiben lehet ki-bekapcsolni, akkor ahhoz kérnék segítséget, miként tegyem.
A másik pedig az úgynevezett QoS, ami talán a router menüjében látható Bandwith Control-lal megegyezik. Ezt elvileg azért kell bekapcsoljam, mert a Cisco modemből STB-ba menő kábel előbb a router-be megy be, majd onnan kapja a jelet a STB és ezért biztosítania kell elegendő sávszélességet a beltérinek a meglévő 20 megából. Ennek a beállításához kérnék segítséget.
Azt tudom, hogy a Wifi-t ki kell kapcsoljam a Cisco-n, a TP-Link-en kikapcsoltam a DHCP-t, LAN-LAN összeköttetés van a két eszköz között, van Wifi. Egyenlőre itt vagyok. Holnap teszem be a helyére a router-t, igazából majd akkor derül ki minden, ha lesz addig már valami új infóm, amivel változtatni tudok.Választ és segítséget előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- Újabb magyar banknál elérhető a Xiaomi Pay
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Jogász topic
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- A Redmi 15 5G-t power bankként is lehet majd használni
- Arcfelismerő topik
- Battlefield 6 - Bemutatkozik a többjátékos mód
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Mobil flották
- További aktív témák...
- Samsung 32" M8 4k Smart Monitor!32"/4k/VA/Smart Remote/DEX /Airplay/Type-C/Slimfit Kamera/Beszámítá
- VW/ Skoda fejegység Android 13, 6/64gb eladó
- Lenovo Loq Gaming 15IRX9
- Dell Precision M4700- I7 4. generációs - 16Gb - Nvidia Quadro
- Panasonic Toughbook CF-MX4-1 12.5" Érintős- - Akár 8-10 órás akkuval
- NYÁRI BOMBA AKCIÓK! PSN, STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- Új és újszerű 17.3" Gamer, irodai, üzleti készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix Thor Platinum II 1200W 80+Platinum Prémium tápegység!
- Felújított laptopok számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Huawei P30 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest