Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Tőzsde és gazdaság:
Hasznos információk az összefoglalóban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
User_2
tag
válasz Ixion77 #7255 üzenetére
majdnem,
nem írta, hogy a bányászatra,
így a puszta fenntartásra értendő, tehát a napi operáció fenntartására, szimpla tranzakciókra szükséges akkora számítási kapacitás, hogycsakna.ezt Ő pozitív supportnak tekinti, mint olyan gazdaságot, ami a BTC mögött van. másképp: aztmondja nagyobb iparág a BTC mint a cloud. tehát fontos a reálgazdaságnak.
azaz szerinte nem a semmi van mögötte.
ezt értem ki abból, amit megpróbált leírni. -
j0k3r!
senior tag
Na ezt nem gondoltam volna, bár annyira nem is követem a BTC témát
"By number of raw operations/second, Bitcoin is ~500x more performant than the world's most powerful supercomputer."
Ez igaz lehet? Vagy itt most az van, hogy rengeteg gép kapacitása van összehasonlítva egy szuperszámítógéppel? Lehet egyátalán úgy felhasználni a Bitcoin hálózatot, hogy szépen skálázódjon egy probléma és 500x gyorsabb legyen a számítás? Mondjuk, ha a PI számjegyeit akarnám kiszámoltatni vele? Kicsit blöff szagot érzek itt, de tévedhetek
[ Szerkesztve ]
some men just wanna watch the world burn...
-
Dare2Live
félisten
Az szinte biztos.
Első keresésre BTC éves szinte ~150TWh körül fogyaszt. Kontexusban ez kicsit kevesebb mint a 40milliós Lengyelo áramfelhasználása és jóval tönn mint a 45milliós Argentináé.@Oppenheimer
oké de pl a POS ETH is "meghamisíthatatlan" és beéri 0.003 TWhval. Direkt ETH a plda mert ETH 2022ig POW volt akkor éves szinten 90TWht evett. POSra való átállás óta meg 0.003TWht írnak.szerk kép: 2022es kép szemléltetés képpen:
[ Szerkesztve ]
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
ngaba
aktív tag
A zöldeknek ez kiváló téma lenne: Ha valami, ez tényleg totál fölösleges energiapazarlás. A BTC még a kínai gagyi eldobható vackoknál is fölöslegesebb dolog. Eddig is megvoltunk nélküle. Aki meg attól fél, hogy ez majd megvéd az állami pénzleértékelődéstől, az ne röhögtessen már. Az állam százféle módon tud tenni azért, hogy kevesebb vagyonod legyen, pl. adóztat, akár BTC-ben. Aztán csókolom. A privacy hype meg megint egy olyan dolog, hogy az emberek 1%-t se érdekli, legalábbis ennyi erőforrást nem ér szerintem a Földnek, hogy ne derüljön ki, hogy tegnap este a Tuti Ötös ABC-ben vásároltam.
Attól persze spekulálni (pénzt keresni - veszíteni) lehet vele.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hibátlan - GIGABYTE Z370 HD3 LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Pro digitális licensz
- Hibátlan - INTEL Core i7-8700 LGA1151v2 dobozos CPU processzor
- Szép Tervező Vágó Dell Precision 5530 Laptop -80% 15,6" i9-8950HK 32/512 QUADRO P2000 4GB FHD IPS
- Apple Iphone 13 Pro - 256 GB (Space Grey)
- Komplett fénytechnika (Robotlámpa, stroboszkóp, vezérlő, állvány)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest