Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb  »  Telekom OFFtopik

Hozzászólások

(#1201) DBob válasza kelly416 (#1200) üzenetére


DBob
őstag

Szerinted ez valóban működőképes modell?

Értem ez alatt, te amikor részletfizetésre veszel valamit, lassan már vér- és sejtmintát is vesznek tőled. Ha elmulasztod a fizetési kötelezettségedet, ismerik hol laksz, ki vagy, hány éves korodban jött ki a tejfogad. Inged-gatyád leperelhetik rólad.

(#1202) dedike válasza kelly416 (#1200) üzenetére


dedike
addikt

Ahogy már írtam, a P9 lite Next S-sel sohasem volt a bejegyzésben említett áron.
Az említett telefon 67.800,- Forint egy összegben, míg részletre 19x 3.390,- Forint, az átvételkor fizetendő pedig szintén 3.390,- Forint. [link]
Az, hogy esetleg előleget kér a szolgáltató, az nem releváns, mert lebeszélhető. (É. amíg tart, nem kell havidíjat fizetni.)
24 hónapos részlet a Telekomnál mobiltelefonra nincs, csak 14 és 19 hónapos (+ a kezdő részlet).
Üzleti díjcsomaggal pedig biztosan nem drágább. [link]

Amit oszi666 állít, abban a formában -finoman szólva- nem állja meg a helyét.

(#1201) DBob:

Nem is saját maguk nevére veszik... :(

[ Szerkesztve ]

Jó szerencsét!

(#1203) Studi válasza L4mie (#1198) üzenetére


Studi
addikt

Ez elég sarkos nézőpont. :K Ha van X összeged, és szeretnéd az adott telefont, akkor T-től elhozhatod, máshonnan nem. Ennek az ára valóban az, hogy a fizetett végösszeged X+24Y lesz. De a hitelt nem szokták ingyen adni.

Másrészt hogy a végösszeg ennyire magas, abban viszont benne van az, hogy a T, nem tud, és nem is akar olyan rugalmasan készülék árakat módosítgatni, mint azok a kisebb kereskedések, akiknek a telefon eladás a fő profiljuk. Nem szabad elfelejteni, hogy a T (Voda, Telenor) elsősorban szolgáltatók.

(#1201) DBob: leperelhetik, de nem biztos fogják, mert irgalmatlan költségei vannak a jogi eljárásoknak Magyarországon.

[ Szerkesztve ]

(#1204) kelly416 válasza DBob (#1201) üzenetére


kelly416
veterán

Kivéve, ha a barnábbak közül a szövevényes családi kapcsolati úton ki nem derül, hogy aki tegnap készüléket vett, az mára vagy elhunyt végelgyengülésben 3 éve, vagy meg sem született.

A másik verzió az szokik lenni, hogy hajléktalan, nincstelen kap egy fürdőt meg egy adag tiszta ruhát, van egy személyije, megveszi, átadja a pénz tulajának és minden nyom elveszett, hogy a hamis papírokat meg se említsem. Sajnos ezeket mind mi nyőgjük, többé-kevésbé tisztességes polgárok.

(#1205) L4mie válasza Studi (#1203) üzenetére


L4mie
veterán

Ezzel az a baj, hogy ph! közösséget veszed alapul, itt szerintem az emberek 60-70%-a tudatos vásárló.

Nem pedig anyukámat aki bemegy a boltba és vesz magának egy kártyás függő telefont a szolgáltatótól, ugyanannyiért vagy x ezerrel drágábban mint (nem nem a zuggsmeket veszem alapul, mert azoknál jobban nem néz hülyének senki, a lopott szürkeimportos, bolti garanciális szarjaikkal) mint mondjuk egy edigit emagon vagy speedshopban.

példaként: tök normál készülék anyám bemegy a telenorba, hogy telefont kér, természetesen samsungot fognak neki ajánlani (mivel az után ha jól tudom jár x+1 ft/db az értékesítőnek) mivel nincsenek nagy igényei, de azért középkategóriában gondolkozik, de előfizetni nem akar, marad a kártya.
Ajánlanak neki egy Samsung galaxy J3-t 56k-rt kártyával függően.

[Emag] 55k és nem is az akciós, mert az akcióban 49k. /speedshopban szintén 55 a dual simes....

És itt ugye a függőség a gondom, mert konkrétan többet fizet anyám a szolgáltatóhoz kötött telefonért mintha szólna nekem, hogy kisfiam kéne egy telefon én meg megveszem neki rendes boltból + ha úgy látja hogy a vodánál olcsóbb át tud váltani extra költségek nélkül.

És ez a tendencia kb. minden szolgáltatónál. kb. minden csomagra igaz, hitelre meg főleg mert az ugye egy bizalmi alap és a bizalmat meg kell fizesse valaki... hát miért ne te legyél az.
Szóval ezért érzem, hogy hülyének van nézve a user. /persze lehet, hogy tévedek és nincs jobb lehetőség mint szolgáltatótól telefont venni, de a személyes tapasztalatom nem ez/

Érdemes lenne megnézni egy nyugati példát, hogy mondjuk németben, osztrákiában, vagy az angoloknál, hogy megy ez, mert nem hiszem, hogy ott is drágábban adja a függő telefonját a szolgáltató előfizetés vagy kártya mellé mint amennyiért az ottani MM-ben vagy BB-ben megveszed. /bár fene tudja/

Tessék ajcsi az olvasásért. :))
[link]

Dolgok amiket utálok: 1. fórumaláírások, 2. irónia, 3. listák

(#1206) DBob válasza kelly416 (#1204) üzenetére


DBob
őstag

Azért nem tudom, hogy ez valóban lehetséges-e, mert sosem vettem semmit részletre, 0%-os THM-re se. Nem is tervezem, nem ez a fajta ember vagyok.

Részletfizetés mint olyan, egyfajta áruhitel, aminél az általánosan bevetett, hiteleknél is érvényes szabályoknak kéne érvényesülnie. Az-az legalább megvizsgáljuk, az illető rendelkezik-e stabil bevétellel, van-e valamilyen jelentős adóssága ami kizárhatná azt, vissza tudja-e fizetni a részleteket, stb.

Az, hogy ettől eltekint a cég mert mondjuk az aktív ügyfelek száma mindennél fontosabb, ez a cég saját üzletpolitikáját minősíti.

(#1207) Studi válasza L4mie (#1205) üzenetére


Studi
addikt

Teljesen megértem, amit írsz, de épp fordítva van a dolog, mint írtad:

"itthon szokás úgy gondolni a felhasználóra mint aki nem tud összeadni x + 24*y összeget.

szóval hülyének vagyunk nézve."

Én nem gondolnám, hogy hülyének vagyunk nézve, épp ellenkezőleg, pont hogy azt lehet mondani, hogy az egész társadalomra durván általánosítva tényleg hülyék vagyunk. Nem te, nem én, és jellemzően nem az errefelé járók. Hanem azok, akik vagy egy más rendszerben nőttek fel, és nem tanultak bele az amúgy is rothadó kapitalizmus sajátosságaiba, meg azok, akik még ma is a segélyből tartják fenn magukat, ámde iskolába elmenni derogál nekik.

Idejön a multi, ad valamilyen ajánlatot. Ő azt feltételezi, hogy a magyar ember is el tudja dönteni, hogy jó-e neki, vagy nem, mert az ő hazájában ez működik. Aztán amikor 100-ból 80-an a rossz ajánlatot választják, akkor azt nyomatja ezerrel. Ha a nép, az istenadta nép hülyeséget csinál saját erőből, de az neki jó, akkor miért tenne másképp? :)

(#1208) L4mie válasza Studi (#1207) üzenetére


L4mie
veterán

Oké, teljesen jogos amit írsz.

Sajnos magamra veszem amikor bemegyek és magamon érzem ezt a tendenciát, de szerintem az eladók is meglepődnek amikor valaki tudatosabbal találkoznak mert 100 ból van 2 aki példaként: tudja mi az a béhúsz. :)) /az is innen szabadult :D /

Persze Random Pisti nem érzi magát hülyének mert megvan neki a legújabb csúcsmobáj és elhozta 40k-ért a 200 ezres telefont :P de ahogy írod már nem gondol bele, hogy ő ezért 260k-t fizet.

/hol a krumplim? :P /

[ Szerkesztve ]

Dolgok amiket utálok: 1. fórumaláírások, 2. irónia, 3. listák

(#1209) Saccco válasza L4mie (#1208) üzenetére


Saccco
nagyúr

Hát pöszén nézett a kislány az egyik V szolgáltató irodában, amikor átadta nekünk a telefont és mondta, hogy töltsük 600 órán keresztül, én meg szóltam neki, hogy ezt inkább ne erőltesse, mert már elmúlt. :W :D

█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █

(#1210) L4mie válasza Saccco (#1209) üzenetére


L4mie
veterán

lehet nikkelkadmium akku volt még benne :D /mármint a kiscsajban/

Dolgok amiket utálok: 1. fórumaláírások, 2. irónia, 3. listák

(#1211) balint82 válasza dedike (#1202) üzenetére


balint82
senior tag

Nálam 67,8e plusz 24x1,5e (összesen 104e) lenne next s-sel P9 like, a készülék nélküli next s-hez képest. Azért ez így vastagon hülyének nézős...

[ Szerkesztve ]

Google Pixel 4a

(#1212) dedike válasza balint82 (#1211) üzenetére


dedike
addikt

Egy összegben valóban 67,8 ezer.

De mi az a 24x1,5? Azt hol látod?

[ Szerkesztve ]

Jó szerencsét!

(#1213) dptrsk válasza dedike (#1212) üzenetére


dptrsk
addikt

A next s készülékkel vs next s készülék nélkül kül9nbsége.

(#1214) dedike válasza dptrsk (#1213) üzenetére


dedike
addikt

Ó, b+... :C

Véletlenül sem gondoltam volna, hogy valaki így számol... :(

Jó szerencsét!

(#1215) balint82 válasza dedike (#1214) üzenetére


balint82
senior tag

Végsősoron azt a 36ot is a készülékre fizeted ki, uh. egyáltalán nem éri meg ebben a csomagban készüléket venni. Gyakorlatilag next s esetén bármelyik telefont veszed meg, add hozzá még ezt a +36e-t :(

Google Pixel 4a

(#1216) dedike válasza balint82 (#1215) üzenetére


dedike
addikt

Nekem abból a ATK változat van... :D

(Gondolom azért is voltam kicsit értetlen.)

Jó szerencsét!

(#1217) balint82 válasza dedike (#1216) üzenetére


balint82
senior tag

Jah hogy ATK :) úgy nincs 24x1,5, csak kb egy tizessel drágább a készülék.

Google Pixel 4a

(#1218) glacious válasza balint82 (#1217) üzenetére


glacious
addikt

És 2500-zal kisebb a havidíj.

(#1219) dedike válasza glacious (#1218) üzenetére


dedike
addikt

Persze. Kitalálják ők ezt mindig...

Jó szerencsét!

(#1220) balint82


balint82
senior tag

Mindez nem zavarna annyira, ha megint lenne vásár :D

Google Pixel 4a

(#1221) oszi666 válasza dedike (#1202) üzenetére


oszi666
őstag

Elnézést tényleg elnéztem ugyanis amit én néztem, abban benne van a huawei band okosóra pluszba amivel Next S díjcsomag esetén:
Átvételkor fizetendő:
67 800 Ft

Autós tartóval, szintén Next S díjcsomagban átvételkor fizetendő
39 800 Ft

Mindkét esetben havonta fizetendő:
7990 Ft/hó díjcsomag havi díj

Ha telefon nélkül választod ezt a díjcsomagot, akkor a Next S havidíja 5990 Ft, vagyis ha kérsz egy telefont pluszba, akkor két év hűséggel számolva ráraknak a havidíjra plusz 2000 Ft-ot, ami így két év alatt 24*2=48000 Ft lesz a végén. Tehát ezt az összeget az én véleményem szerint a telefonért fizeted pluszba, ugyanis ha nincs telefon, nincs felár. Ráadásul ez az összeg minden telefon esetében.
Vegyük a második esetet, én nem találtam olyat a magenta honlapján, hogy bármilyen tartozék nélkül vegyed a P9 Lite-ot, így még mindig 87 800 Ft-t kell fizetni a második év végére az alapár+hai 2000el összesen, ami még mindig egy sz@r ajánlat szerintem mert kb semmivel sem olcsóbb egy sima gyári garis, szerződés nélküli P9 Lite-nál.

Javíts ki ha rosszul értem, könnyen lehet.

Javítás: ahogy elnézem, 6500 Ft már a teló nélküli Next S nekem még csak 6000 volt. Szóval akkor nem 2000 hanem 1500 Ft a difi havonta, de így is lesz a végén plusz 36000 Ft költséged ami szerintem még mindig elég rossz :(

[ Szerkesztve ]

It is not birth, marriage, or death, but gastrulation, which is truly the most important time in your life.

(#1222) balint82 válasza oszi666 (#1221) üzenetére


balint82
senior tag

Azt az azért még vedd figyelembe, hogy az általad említett 39,8e HUF teló + autóstartó az a P8 LITE-ra vonatkozik.

Ez így még jobb ajánlat... :(

Google Pixel 4a

(#1223) glacious válasza oszi666 (#1221) üzenetére


glacious
addikt

Mi 5490-et fizetünk a díjcsomagért, cserébe magasabb árkategóriában választhatunk készüléket.

pl. S7 Edge

- NextS ATK: 189 800.

- NextS: 169 800 + 24*2500 = 229 800

Ha nem hozol ki készüléket, akkor nem érdemes a díjkülönbségről beszélni.

Akkor kinek éri meg jobban?

[ Szerkesztve ]

(#1224) oszi666 válasza glacious (#1223) üzenetére


oszi666
őstag

Mennyi most gyari garival egy s7 edge? Olyan 250k korul? Mert akkor megerte talan. De ez korulbelul jelenleg legdragabb kalhato keszulek es sporotal 10℅ot. Ez igy nagyon egyedi eset, nem mervado, hogy a legdragabb keszulek arabol.engednek el egy picit bar azt is hozzateszem, hogy a next s sem egy havi 25 ezres dijcsomag. Szamomra ez igy meg mindig nem eri meg.

[ Szerkesztve ]

It is not birth, marriage, or death, but gastrulation, which is truly the most important time in your life.

(#1225) glacious válasza oszi666 (#1224) üzenetére


glacious
addikt

Mondjuk nem mindenkinek van telekomos telefon/tv/internet, így nem kaphatja meg az ATK-t.
Szerintem ATK csomag nélkül egyik sem éri meg, 'még jó, hogy a mi utcánkban nincs se digi, se upc'.

270 a hivatalos ára még egy ideig, persze meg lehet kapni akcióban olcsóbban.

[ Szerkesztve ]

(#1226) faki_ válasza oszi666 (#1221) üzenetére


faki_
senior tag

Értelmét nem látom, de a díjcsomagoknál jelezve is van, hogy készülékvásárlás esetén a Next S és a Next M havidíja más, a többinél nem: [link]

(#1227) oszi666 válasza glacious (#1225) üzenetére


oszi666
őstag

Az ATK az aranytárs kártya? Azt hittem az olyan, hogy párban vesztek két mobilt két előfizuval, de majd utánanézek

It is not birth, marriage, or death, but gastrulation, which is truly the most important time in your life.

(#1228) kerxy válasza oszi666 (#1227) üzenetére


kerxy
senior tag

Jól hiszed, nincs köze a tvhez vagy a nethez :)

(#1229) dedike válasza oszi666 (#1227) üzenetére


dedike
addikt

Az ATK az az. Vehetsz párban két telefont két előfizuval, de az attól nem lesz aranytárskártyás előfizetés. Ellenben ha veszel ma egyet, és kellőképpen sokat használod, akkor 8 hónap múlva vehetsz mellé egy aranytárskártyás előfizetést. Illetve öt darabot.

Egyébként közben rávezettek, hogy mit néztem be, most már tudom, hogy mi az a 24X Ft, amit írtál. :B

(#1228) kerxy:

Mármint az aranytárskártyának nincs köze a nethez/tvhez? Mert annak is lehet, sőt van is. Megfelelő otthoni tv/net előfizetéssel is vehetsz aranytárskártyás mobil előfizetést, igaz csak egy darabot.

Jó szerencsét!

(#1230) glacious válasza kerxy (#1228) üzenetére


glacious
addikt

Az utolsó 6 hónap költését nézik, ami kb. havi 5000Ft elköltésétől lesz arany mobil esetén, míg vezetékes szolgáltatásnál havi 2500Ft után.

[ Szerkesztve ]

(#1231) dptrsk válasza glacious (#1230) üzenetére


dptrsk
addikt

Mobiloldalon nem netto 500ftonként van 8 pont?
6 hó alatt 150 pont kell netto 2000/ho koltessel mar arany lesz 6 ho utan.

(#1232) glacious válasza dptrsk (#1231) üzenetére


glacious
addikt

Dede 8 pont ötszázanként. Mobilnál 480 pont = 5000Ft kell, vezetékesnél tényleg 150 (240-re emlékeztem), vagyis 2000Ft is elég.

[ Szerkesztve ]

(#1233) dedike válasza glacious (#1232) üzenetére


dedike
addikt

Az arany szint eléréséhez a jogosultság elnyerését megelőző 7 hónapos időszak első 6 hónapja alatt Telekom mobil havi díjas vagy feltöltőkártyás ügyfélként 150, Telekom otthoni vagy üzleti ügyfélként 480 pontot kell gyűjtened.

Egyébként: 480/8=60*500=30000,- ez kicsit sok lenne.

Általában:

Ezzel megmagyaráztam remélhetőleg érthetően, hogy miért a nyolcadik hónaptól lehet valaki aranykártyás.

[ Szerkesztve ]

Jó szerencsét!

(#1234) glacious válasza dedike (#1233) üzenetére


glacious
addikt

A 30000 hat hónapra lebontva pont 5000. Érdekes, a kapcsolat programról szóló pdf-ben más van. Mármint a pontokat illetően.
A 8. hónap egyértelmű, mert a hetedik hónapban lesz előző hat havi pontszámod és utána jön arany szint, ami a nyolcadik hónaptól lép életbe.

Szerk.: lehet régi a pdf-em, mert a weblapjukon tényleg ez áll.

[ Szerkesztve ]

(#1235) dedike válasza glacious (#1234) üzenetére


dedike
addikt

Annyi lenne, ha 480 pont kellene. De csak 150 kell. A 480 a vezetékes aranyhoz szükséges. Csak kibogozzuk.... :DDD

Mondjuk a linket valóban elfelejtettem, de most pótolom. Kapcsolat program szabályzat :B

Jó szerencsét!

(#1236) glacious válasza dedike (#1235) üzenetére


glacious
addikt

Igen, közben én is megtaláltam ezt a frissebbet. Nekem még több kellett az aranyhoz mobilos oldalon, vezetékesen pedig már vagy 10 éve megvan a platina :D

Az én pdf-emben mobil részen 360 pont van, lehet álmodtam a többit :DDD

[ Szerkesztve ]

(#1237) vasi89 válasza ZS3NI (#1197) üzenetére


vasi89
addikt

Ami csak hálózaton belül beszélhető le aztán ha hívsz más szolgáltatót a végén 2x annyi a havidíj is mert next s-ben szerintem a percdíj is közel 30-40ft.

(#1238) balint82 válasza vasi89 (#1237) üzenetére


balint82
senior tag

NEXT S:

Hálozaton belül telefonálás SMS is ingyenes.
Hálózaton kívül 160 perc ingyenes. A vezetékeseket nem tudom, hogy végülis benne van-e ebben a 160 percben vagy sem.
Minden hálózaton kívüli SMS: 35 HUF

Google Pixel 4a

(#1239) [P]laci válasza balint82 (#1238) üzenetére


[P]laci
senior tag

"160 perc lebeszélhetőség minden más belföldi, alapdíjas irányba, ezt követően 35 Ft/perc", szóval a vezetékes is benne van. ;)

(#1240) balint82 válasza [P]laci (#1239) üzenetére


balint82
senior tag

:R

[ Szerkesztve ]

Google Pixel 4a

(#1241) vasi89 válasza balint82 (#1238) üzenetére


vasi89
addikt

fejlődnek, 2 éve cégesben aminek havidíja 10e volt, csak hálózaton belül volt lebeszélhető. Mindegy soha többet mobil előfizetés náluk.

(#1242) oszi666 válasza vasi89 (#1241) üzenetére


oszi666
őstag

Igen, csak az ilyen családi flotta bigyó miatt mi eléggé be vagyunk korlátozva. :(
én telefont nem veszek többet szolgáltatótól, annyi sose lesz az előfizetésem, hogy megérje.

It is not birth, marriage, or death, but gastrulation, which is truly the most important time in your life.

(#1243) Beca1990


Beca1990
senior tag

Valaki kinyitotta már a trezort?(Nyíregyháza) :)

GRÁNIT Bank ajánlókód: 3GYUH // 10000Ft jóváírás online számlanyitás esetén!

(#1244) MittuDomain_ válasza Beca1990 (#1243) üzenetére


MittuDomain_
őstag

Kódom van, de Bp-i vagyok és elvileg azonnal csekkolják, jogosan használtam-e a kódot.
Így nem tudtam lepattintani a helyi cimbiknek.

Si tacuisses, philosophus mansisses.

(#1245) Vangelis válasza MittuDomain_ (#1244) üzenetére


Vangelis
nagyúr

Miről van itt szó?

@@@@ https://armegoszto.hu/deals/new

(#1246) MittuDomain_ válasza Vangelis (#1245) üzenetére


MittuDomain_
őstag

Mester :R , ha megnyered az S7et, eladod és felezünk. :D
Csak mert neked mindig összejön a dolog.

http://trezor.telekom.hu/desktop

Szerk: linkesítve

[ Szerkesztve ]

Si tacuisses, philosophus mansisses.

(#1247) Vangelis válasza MittuDomain_ (#1246) üzenetére


Vangelis
nagyúr

Akkor most mehetek Nyíregyházára?

@@@@ https://armegoszto.hu/deals/new

(#1248) MittuDomain_ válasza Vangelis (#1247) üzenetére


MittuDomain_
őstag

Regelsz valós adatokkal, bemész a nyíregyi T boltba, betötyögöd a kódod a (szerintem látványos, üveg) széfbe, ha kinyílik, viheted az S7-et, de csak ha a reg a te nevedben volt. (Kérdés, tényleg szankcionálják-e, vagy elég ha nálad van az e-mail)

Si tacuisses, philosophus mansisses.

(#1249) Vangelis válasza MittuDomain_ (#1248) üzenetére


Vangelis
nagyúr

Főleg , ha nem nyílik ki :D

..... hát csak ezért nem igazán utazok le.

@@@@ https://armegoszto.hu/deals/new

(#1250) South Velen válasza MittuDomain_ (#1248) üzenetére


South Velen
addikt

bementem, elvitték 3 órája

és még kupont se adtak....

érdemes volt rászánni a parkolójegyet és benzint. rohadjanak meg.

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb  »  Telekom OFFtopik
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.