Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-01-27 18:55:58

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#18251) kabelmania27 válasza w.miki (#18250) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

Böngészőbe beírod a 192.168.100.1 címet, hgw esetén 192.168.0.1

(#18252) kisninja válasza kabelmania27 (#18249) üzenetére


kisninja
őstag

Igen azok rendben.

powered by: ®MAJORMÜVEK®

(#18253) kabelmania27 válasza kisninja (#18252) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

Routerben próbáld meg a 1.1.1.1 és 1.0.0.1 dns címeket beírni hátha stabilabban töltődnek be az oldalak.
Ha megírod a modemértékeket és hogy milyen osztóval van elosztva a koax kilehetne számolni a bejövő jelerősséget.

(#18254) w.miki válasza kabelmania27 (#18251) üzenetére


w.miki
veterán

az első jelszót kér, a második nem tölt be
TWG870 modem, és egy Asus N18U routeren keresztül kapja a netet a gépem.
Modem hátulján lévő SSID, és WPA2 kódokat nem fogadja el bejelentkezésnek
Üresen hagyva a cbn, és a motorola sem jó neki :(

[ Szerkesztve ]

Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu

(#18255) kabelmania27 válasza w.miki (#18254) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

Próbáld meg, hogy a csak a jelszóhoz írsz be admint ha nem segít ezek közül valamelyik talán jó lesz.

[ Szerkesztve ]

(#18256) w.miki válasza kabelmania27 (#18255) üzenetére


w.miki
veterán

egyik sem jó, ezek közül sem.
Derék Tarr biztos megváltoztatta :(

Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu

(#18257) kabelmania27 válasza w.miki (#18256) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

Lehet valaki tudja és majd remélhetőleg megírja, hogy milyen módon lehet belépni a modembe.
Ha megírod milyen osztóval van elosztva a koax meg lehet írni, hogy lehet-e erősebb jelet adni a modemnek.

(#18258) w.miki válasza kabelmania27 (#18257) üzenetére


w.miki
veterán

Mi? Olyanokat kérdezel... milyen osztóval? 3-as elosztó. Z2773 06dB
Nem tudom, bejön a koax, 2 megy le, egy jön be a modembe, és megy tovább.

Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu

(#18259) kabelmania27 válasza w.miki (#18258) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

Köszi az infót, ez egy jófajta hármas osztó minden kimenet 6dB csillapítású.
Ha majd betudsz lépni a modembe és kiderül milyenek az értékek meg lehet mondani vagyis írni, hogy érdemes-e megpróbálni osztócserét (vagy két kettes splitterre vagy egy 2way tap tipusra amelynek alacsonyabb csillapítású kimenetére megy a modem), hogy javuljanak a modemértékek. Próbáld meg másik böngészőt (pl. firefox) vagy frissítsd a jelenlegit hátha stabilabban töltődnek be az oldalak. Indíts el karbantartó programot (ccleaner, wiseregistry, spyboot) hátha fogja valami a gépet.
Modem és router újraindítás nem segít?

[ Szerkesztve ]

(#18260) farkas-j


farkas-j
őstag

Eddig 200/18-as kábelnetem volt Arris TG2492-S Gateway-el, ami bridge üzemmódban ment. Egy ASUS RT-AC65P 4 magos, hardver NAT-os combos router volt rajta, ami VPN szervert is futtat. Maximálisan elégedett voltam a nettel és a szolgáltatásokkal!
Tegnap átkötöttek 150/50-es optikára (nem önként váltottam, muszáj volt).
Hoztak egy ZTE ont-ot ami adja a kábelTV-t és a netet is. A router egy harmat gyenge vacak, húsz évvel ezelőtti szolgáltatási színvonallal, de egy 20 éves D-link is szoftveresen többet tud mint ez a vacak. :O Csak 2,4GHz-es WiFi-je van és pl. még DyN DNS opció sincs benne. A legdurvább, hogy nem lehet bridge módba kapcsolni még központilag sem! :W Kénytelen voltam ez után kötni az ASUS routeremet. A ZTE-ben DMZ sincs, így jobb híján az ASUS számára a teljes port tartományra megcsináltam a portforwardot.
Most úgy megy a rendszerem, mintha egy lovaskocsi mögé kötöttem volna a Ferrarimat. :W Kívülről a VPN-hez néha lehet kapcsolódni, de akkor is csak 15-25kB-os sebességet érek el, tehát használhatatlan. A telefonom már nem is képes kapcsolódik hozzá. A ZTE mögül a DyN DNS szolgáltatást sem tudja használni az ASUS. Szóval nagyon elvagyok keseredve. Nesze neked XXI. századi szolgáltatás, egy fos eszköz miatt!

Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4

(#18261) Norbi27 válasza farkas-j (#18260) üzenetére


Norbi27
aktív tag

Valószínű NAT-olt ip-t kaptál, azért nem megy a dyndns. Nézd meg az ONT-ban. Ha 100-al kezdődik ai ip címed, akkor NAT-olt. Hívd fel őket, hogy adjanak publikus címet. Nálunk április óta van optika, akinek 150-es csomagja van, mindenki natolt ip-t kapott. Én az 500-ashoz már publikusat.
Első nap felhívtam őket, hogy rakják át az ONT-ot Bridge módba. Akkor azt mondták, hogy még nem tudják, de dolgoznak rajta. Azóta eltelt hat hónap de még mindig semmi. Előbb utóbb majd csak meglesznek vele vele

(#18262) farkas-j válasza Norbi27 (#18261) üzenetére


farkas-j
őstag

Ezen a NAT-oláson már túl vagyok, publikus az IP címem. Távolról el is érem az IP kameráimat, de iszonyú lassan töltődik be minden, ami korábban pillanatok alatt megvolt. A VPN meg gyakorlatilag használhatatlan sebességgel működik! Ez a ZTE hibája lehet, hiszen más nem változott a rendszeremben. Nem is értem, hogy egy komolyabb nethez hogyan lehet ilyen űber gagyi vackot adni. Ha már ilyen gyenge szar a ZTE és csak 2,4GHz-es WiFi-je van (ami ma már lakótelepeken gyakorlatilag használhatatlan), legalább bridge módba lehetne tenni, de nem lehet! :W Az ASUS routernek meg van egy olyan tulajdonsága sajnos (amire a kezelőfelületén fel is hívja a figyelmet), hogy személyes WAN IP cím mellett nem működik rendeltetésszerűen a DDNS. Van DyN DNS előfizetésem, és látom, hogy az ASUS elküldi a WAN IP címét a 192.168.1.2-őt. Csakhogy ugye nem ezt kellene megadni. Ezt a DyN DNS IP cím bejelentést, most rábíztam az egyik IP kamerára amivel végül működik, de nem ez a normális megoldás. Neked az 500-as nethez is ezt a gagyi ZTE-et adták?

Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4

(#18263) Norbi27 válasza farkas-j (#18262) üzenetére


Norbi27
aktív tag

Igen. Úgy tudom, jelenleg nincs más eszközük optikára.
Ha Asus routered van, felesleges a Dyndns előfizetés. Az Aszsnak van saját ingyenes dyndns szolgáltatása.

(#18264) farkas-j válasza Norbi27 (#18263) üzenetére


farkas-j
őstag

Ezt tudom, csak az előfizetésemmel 30 különböző DNS-t tudok regisztrálni. Ebből csak a családban 6-ot használok, és még 11 másik helyen van belőle regisztrált cím. Az egyik legfontosabb az volt, hogy mobilneten keresztül használunk videoszervert közvetítésekhez, ehhez meg szükséges a fix DNS cím.

Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4

(#18265) Norbi27 válasza farkas-j (#18264) üzenetére


Norbi27
aktív tag

Jelezd nekik te is időnként, hogy szükséged lenne a Bridge módra. Hátha gyorsabban megcsinálják, ha többen kérjük

(#18266) Bozek válasza farkas-j (#18262) üzenetére


Bozek
nagyúr

Ha nem a router csatlakozik fel az internetre, akkor hogyan is akarod használni a DynDNS-t?

(#18267) farkas-j válasza Bozek (#18266) üzenetére


farkas-j
őstag

Az IP kameráimból kettő képes közvetlen DyN DNS regisztrációra. Érdekes módon azok a valós publikus IP címet küldik el a szerverre, nem az ASUS WAN címét. Így most legalább a DyN DNS szolgáltatás meg van tákolva, legalábbis addig, amíg ezek a kameráim itt vannak. Ez így abnormális megoldás de működik.
Abnormális az is, hogy valamelyik "okos" TARR-os műszaki "szakember" úgy gondolta, hogy ez a szutyok ZTE NOD megfelelő lesz egy nagy sebességű optikai hálózatra csatlakozott otthoni felhasználónak, amikor egy átlag háztartásban is már több WiFi eszköz van. Már annak meg kellett volna kongatnia a vészharangot, hogy a router része csak 2,4GHz-et tud 802.11b/g/n (2*2 MiMo-s) szabvánnyal, ami igen karcsú elméleti sebességnek számít ma már. Ráadásul ez lakótelepi környezetben szinte alig használhatóra lassul. Az sem tűnt fel a "szakembernek", hogy az eszközt nem lehet bridge módba kapcsolni, hogy egy elfogadható WiFi sebességre vágyó felhasználó saját zsebbe nyúlva normális routert használhasson ehelyett. A hardvere is igen karcsúnak számít ma már. Aki pl. Torrent miatt váltott önként optikára a nagyobb sebesség miatt, különösen a magasabb feltöltési sebesség miatt, annak óriási szívás ez a harmatgyenge router. A többit már nem is sorolom.
Én sajnos belekényszerültem a váltásba, mert év végén már csak optikán szolgáltatnak a területünkön, a kábeles szolgáltatást felszámolják.
Azt hiszem a hétvégén megfogalmazom és elküldöm a panaszlevelemet, részletesen leírva a kifogásaimat. Gyakorlatilag ugyanannyi pénzért rosszabb és gyengébb szolgáltatást kapok mint korábban. Még szerencse, hogy itt van a házban a T-COM optikája is, így lehetséges, hogy váltás lesz, pedig korábban nagyon elégedett voltam a TARR-os szolgáltatással.

Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4

(#18268) Norbi27


Norbi27
aktív tag

Azt elfelejtettem tegnap, hogy az ip cím az gyakorlatilag fix. Legalábbis nekem április óta mióta bekötötték, még nem változott

(#18269) CsodaPOK válasza farkas-j (#18267) üzenetére


CsodaPOK
senior tag

Igaz kábelnetes előfizu, de nem rég én is szívtam VPN-el. MTU-t kellett csökkenteni, különben a feltöltés (VPN kliens oldaláról nézve a feltöltés, előfizu szempontjából a letöltés) ilyen néhány KB/s volt vagy még annyi se. 1300-ra állítva jó lett.

(#18270) farkas-j válasza CsodaPOK (#18269) üzenetére


farkas-j
őstag

Köszi az infót!
Fejlemény. Délután korrektül felhívott az egyik informatikusuk, és átbeszéltük a problémákat. Azt ígérte, hogy utánanéz, hogy miben lehetne előrébb lépni. Ma este meglepetésemre kijöttek a TARR-tól és hoztak egy új típusú NOD-ot, egy ZTE ZXHN F688-ast. Bridge üzemmódot ugyan ez sem tud (még), de erre állítólag tényleg lesz új firmware ami már tudni fogja a bridge üzemmódot. Annyi előrelépés van most első körön, hogy ennek már sokkal használhatóbb a szoftvere. Tud DyN DNS opciót, van DMZ beállítási lehetőség, és IP cím lefoglalási lehetőség is. Ebben már AC2100/2.4Ghz/5Ghz (3x3 MiMo) WiFi van és vélhetően combosabb a hardvere is. A VPN tesztet holnap tudom megcsinálni majd a cégtől.

Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4

(#18271) farkas-j válasza CsodaPOK (#18269) üzenetére


farkas-j
őstag

Az MRU milyen érték nálad az 1300-as MTU mellett?

Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4

(#18272) Norbi27 válasza farkas-j (#18270) üzenetére


Norbi27
aktív tag

Te kérték másik NOD-ot, vagy maguktól adták? Nekem a 668-as van. Nem tud sem dyndns-t, sem dmz-t. Lehet, hogy felhívom őket, hogy adjanak másikat

(#18273) farkas-j válasza Norbi27 (#18272) üzenetére


farkas-j
őstag

Miután a panaszomban a Dyn DNS hiánya és a gyenge hardver is szerepelt, mellékesen az 5GHz hiányával (mondjuk a WiFi-je ki van kapcsolva), így ők leptek meg vele.

Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4

(#18274) CsodaPOK


CsodaPOK
senior tag

MRU-t nem piszkáltam.

Az MTU-t pedig csak a VPN kapcsolatra vonatkozólag állítottam.
(Ubiquiti ER-X van a Tarr-os modem mögött, azon "set vpn l2tp remote-access mtu 1300" parancs.)

(#18275) Norbi27 válasza farkas-j (#18273) üzenetére


Norbi27
aktív tag

Felhívtam őket. Nekem azt mondták, hogy nincs másik eszközük! :D

(#18276) farkas-j válasza CsodaPOK (#18274) üzenetére


farkas-j
őstag

Úgy néz ki, most már használható sebességű a VPN kapcsolatom. Nem is kellett átállítanom az MTU értékét. Ez az új ZTE már nem fekszik meg rajta. Azt még nem tudom, hogy mit szólna egy egy-két ezres Torrent szálhoz. ;] Az megtudja fektetni azokat a routereket amikben nincs hardveres NAT és nincs bennük combos proci. (Érdemes beleolvasni az "ASUS routerek" vagy a "Milyen routert" topikba.) Ha lesz rá lehetőség, az biztos, hogy bridge módba fogom rakatni, addig elleszek így vele.

Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4

(#18278) 1egaly válasza meke11 (#18277) üzenetére


1egaly
aktív tag

Ez jó!
Vannak megszünők is,bennünket most nem érint: [H2]

(#18279) meke11 válasza 1egaly (#18278) üzenetére


meke11
aktív tag

Januári változás: Sorozat+ átkerül az Extrából az Alapba

(#18280) 1egaly válasza meke11 (#18279) üzenetére


1egaly
aktív tag

Kösz öröhír. :U
Most gondolkodtam el azon,hogy vannak csatornák amelyekből összesítve még 20mpet se láttam.. :B

(#18281) meke11 válasza 1egaly (#18280) üzenetére


meke11
aktív tag

A kínálat 30-40%-a?

(#18282) 1egaly válasza meke11 (#18281) üzenetére


1egaly
aktív tag

Amit nézek:sportok,filmes adók,természet-föző csatik,zene néha.
Híreket,politikát már csak neten olvasok ,nézek. :)
Ezeket sosem:gyerek-felnőtt témák,helyi-külföldi csatornákMeghát a töltelék adók,ez már majdnem a fele felé tendál! :((

[ Szerkesztve ]

(#18283) meke11


meke11
aktív tag

Ilyennel a TARR is meglephetne minket. [link]

(#18284) emre33 válasza meke11 (#18283) üzenetére


emre33
addikt

És az SD kiderül!

Ez kellene itt is! SD-nek semmi értelme már.

ASUS B650E-E, AMD Ryzen 9 7900, CORSAIR 64GB DDR5 6000MHz CL30 KIT CMK64GX5M2B6000Z30, ARCTIC COOLING Liquid Freezer II 360

(#18285) Bozek válasza meke11 (#18283) üzenetére


Bozek
nagyúr

Az persze eddig nem zavart senkit, hogy a Mozi+ SD volt. :D A Tarr-nál az indulástól fogva HD.

(#18286) valakky


valakky
aktív tag

van esetleg valakinek tippje, hol lehet epc3210-höz adaptert venni?
nekem vhogy nem sikerült felhajtanom.
megint elszállt valszeg, egyszer már cserélték, akkor 3 napba telt mire eljutottak ide, ma éjjel döglött meg, és eddig még nem mozgatta meg őket a reggeli netes hibajegyem.
vettem haza fele jövet egy multit, de itthon derült ki 6-12v, ez meg 15 volt. mondjuk nem is volt más a boltban, meg állítólag a polaritás se mindegy, hogy teszem rá a fejet.
inkább kellene egy amivel nem kell kísréletezni. akkor is mondta aki kint volt, hogy pár évente eldöglenek...
meg lehet kapni ilyen modemet? bár gondolom, itt se tehetek be akármit a helyére, csak amit a szent kábel tekknólógia engedélyez, pedig szívesen betartalékolnék abból is.

(#18287) farkas63 válasza valakky (#18286) üzenetére


farkas63
aktív tag

Mi lenne ha kicseréltetnéd arris-ra? úgyis elkezdték kicserélni már a modemeket, epc-t már nem adnak.

(#18288) cs.david94 válasza valakky (#18286) üzenetére


cs.david94
tag

Én most novemberben hosszabbítottam hűséget, el is vitték szerencsétlen Ciscot, akármennyire is ragaszkodtam érte, kaptam helyette egy Arrist, kétszer annyit fogyaszt, bridge módból már kétszer kirakta magát autómatán, de hát ez van ezt kell szeretni, ja és állítva kell használni, nem fektetve.... vissza is sírom.
Amúgy meanwell 15v-os tápegység, dugót meg keresel valamilyet, és polaritáshelyesen kötöd be.

(#18289) farkas63 válasza cs.david94 (#18288) üzenetére


farkas63
aktív tag

Nálam semmi baja az arris-nak, sőt fektetve használom.

(#18290) cs.david94 válasza farkas63 (#18289) üzenetére


cs.david94
tag

Baja nálam sincs, kétszer kellett berakni bridge módba mert úgy gondolta hogy ő lesz a router is. Papírján olvastam hogy állítva, puding próbája az evés, megy fektetve a régi helyére fektetve. A dupla fogyasztás meg dupla fogyasztás, a Cisco fogyasztott 6w-ot, ez pont a duplája, fillérbaszásnak fillérbaszás, de éves szinten 100KWh elfogy

(#18291) valakky


valakky
aktív tag

na kapott egy használt, de működőképes, elvileg jobb minőségű tápot, egy 1000-ért túrták nekem szekszárdon az elektropatikában.
írtam miután beüzemeltem a hibajegyhez a neten, hogy megoldottam, nem kérném a modem cseréjét, csak egy adaptert szíveskedjenek tartalékba majd hozni a közeljövőben.

(#18292) cfcfan30


cfcfan30
tag

Sziasztok
Igenyelte mar valaki a 2 honapig dijmentes filmbox+platina mix csomagokat? Mi a pontos menete ennek?

(#18293) farkas63 válasza cfcfan30 (#18292) üzenetére


farkas63
aktív tag

Ez csak annyi, hogy az első 2 hónap díjmentes, utána kell fizetned, semmi extra.

[ Szerkesztve ]

(#18294) cfcfan30


cfcfan30
tag

Igen azt ertem, de le is lehet mondani 2 honap utan, nem kell huseg, csak oldalukon ha berakom kosarba irja a rendes arat a dolgoknak rendeles elott, de nemtudom, lehet lenullazzak a szamlan, ezert kerdezem hogyan mukodik. Egyszerubb telefonon kerni, hogy kapcsoljak be?

(#18295) ftamas0201 válasza cfcfan30 (#18294) üzenetére


ftamas0201
Topikgazda

Véleményem szerint az ügyfélkapun vagy telefonon érdeklődd meg a menetét ennek a dolognak, ott biztosan segítenek majd :) És ha tudsz közelebbit, kérlek oszd meg itt is, hogy ha valaki esetleg élni szeretne ezzel a lehetőséggel, akkor nagyjából tudja hogy mire számítson :)

(#18296) Bozek válasza cfcfan30 (#18294) üzenetére


Bozek
nagyúr

Az oldalon az van, hogy hűségvállalás nélkül, tehát valószínűleg le lehet mondani.

(#18297) zako


zako
tag

Az ÁSZF-ben ez van:

Filmbox és Platina Mix első 2 hónapban 0 Ft

Akció érvényessége: 2020.10.02. – visszavonásig

Akció tartalma: Az akció feltételeinek megfelelő előfizetők részére az első két havi előfizetési díjat jóváírjuk.

2 havi előfizetési díjnak megfelelő jóváírás mértéke:
- Platina Mix kiscsomag esetén 2 x 2.090 Ft
- Filmbox kiscsomag esetén 2 x 890 Ft
A jóváírás a szolgáltatás aktiválását követő első 2 havi számlán kerül érvényesítésre időarányosan.

Feltétel:
- 1 év határozott idejű szerződés vállalása Filmbox vagy Platina Mix kiscsomagra.
- Az akcióban azok az előfizetők vehetnek részt, akik a szerződéskötés napján és az azt megelőző 3 hónapban nem rendelkeztek az akció keretein belül előfizetni kívánt Filmbox vagy Platina Mix kiscsomagra előfizetéssel. (Példa: Már meglévő Platina Mix előfizetés mellé igény bevehető a 2 hónapig 0 Ft-os Filmbox kedvezmény, viszont ha az ügyfél a szerződéskötést megelőző hónapban felmondta a Filmbox kiscsomagját, de most újra előfizetne, akkor nem jogosult a kedvezményre.)
- A jóváírás készpénzre nem váltható.
- Amennyiben az előfizető a 2 hónapos díjmentesség letelte előtt megszünteti a szerződését, akkor a jóváírás is időarányosan kerül kiszámlázásra.
- 1 előfizető az akcióban 1x vehet részt. Így 2 db kiscsomag előfizetése esetén csak 1 db szerződésre veheti igénybe a kedvezményt.

Szankció:
Határozott időn belül történő szerződés felmondás esetén az akció keretein belül igénybevett kedvezményeket az előfizető elveszíti, és a szolgáltató részére szerződésbontási díjként megfizetni köteles.

(#18298) farkas63


farkas63
aktív tag

De most komolyan, ki az aki azt hitte, hogy előfizet és 2 hónap múlva lemondja és nem kell fizetnie a 2 hónapot?
Ebben a szolgáltatónak mi haszna lenne? :W

[ Szerkesztve ]

(#18299) Bozek válasza zako (#18297) üzenetére


Bozek
nagyúr

Benéztem. A weboldalon tényleg hűség nélkül van, de ott a 2 hónapot meg se említik.

[ Szerkesztve ]

(#18300) farkas63


farkas63
aktív tag

Mondjuk sok értelmét nem látom az ilyen akcióknak mert aki eddig nem rendelte elő az most se fogja és nem az ára miatt meg, hogy van ingyen 2 hó hanem mert nem érdekli.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.