Hirdetés

Keresés

Hirdetés

CyberSecurity Connect - blended learning, valódi labor kísérletezésre. Kiberbiztonsági képzés profiktól!
(használd a CYBSEC25PH kuponkódot további 20 ezer ft kedvezményért!)

Új hozzászólás Aktív témák

• BonFire

veterán

válasz cigam #3396 üzenetére

"Olvastam, de ettől nem lettem kártyajátékos. Attól tartok az Anki működését sem értem. Pl. mindenhol ingyenes, de iOS-en 8990.-HUF. Ebbe mi a logika?!"

Erről az Apple üzletpolitikájáért felelős embereket kéne megkérdezned. Miért adnak pénzért egy egyébként szabad forráskódú szoftvert? Ha meg úgy vesszük, tekintsd első befektetésnek. Ennél jóval többet kell majd rááldoznod.

Az appnak van desktop, webes és telefonos változata is. A desktophoz képest a telefonosnak illetve a felhősnek is korlátozott a tudása. Elsősorban a desktop alkalmazás ideális arra, hogy mindent testre szabj benne. Paklik létrehozása, alpaklik létrehozása, szókártyák megalkotása. Mindent lehet benne szerkeszteni. A betűtípusokat, a betűstílusokat, formázást, színeket, tehetsz bele képeket, hangfájlt, egyszóval mindent.

A webes felület valójában egy biztonsági mentésként működik, bár ott is lehet gyakorolni, de a paklik és a kártyák menedzselésére korlátozottan alkalmas. A felhasználói fiókodat ott tudod létrehozni.

Gyakorolni legideálisabb a telefon, mert az mindig kéznél van. Az az app arra van optimalizálva. Az app bezárásánál mindig szinkronizálja az aktuális állapotot a felhőbe (AnkiWeb), hogy ha valamiért resetelni vagy újra kéne telepíteni az appot és a desktop programot, akkor se vesszen el a haladásod.

Tehát a desktop programmal kezdj. Ha letöltesz egy paklit, azt importálni kell. De előtte létre kell hozni a webes felületen egy felhasználói fiókot, ugyanis mind a desktop, mint a telefonos app több felhasználót támogat. Mondhatni, családi alkalmazás, mindenki a saját fiókjában ügyködik. Ha megvan a fiók, akkor a desktop programban userpassal belépsz, és kapsz egy üres felületet. A letöltött paklit importálod a programba. Ez a letöltött fájl maga a pakli.

"Honnan tudhatnám nekem melyik kell, mi van benne?"

Hát ez az! Még véletlenül sem szeretnélek megbántani, de úgy látom, te szelektíven olvasol. A neked nem tetsző részeket olyan simán átugrod, mintha oda sem írtam volna.

"[K: Ezen belül melyik kártyapaklikkal érdemes kezdeni?
    V: Azzal, amit te magad hozol létre valamiféle tanterv alapján.]"

Amit más hozott létre és osztott meg, arra egy másik embernek a lehető legritkább esetben van szüksége. Míg ki nem derül, miből fogsz tanulni, honnan tudnád eldönteni, melyik szóra van szükséged? Ennyi erővel ABC sorrendben is elkezdhetnéd magolni a szavakat. Egyébként a paklik úgy vannak elnevezve, hogy az elnevezésük nagyjából tükrözik a tartalmukat. Például ott van a HEADWAY középhaladók tananyaga alapján összeállított pakli. Ha Headway-es anyagot tanulsz, akkor annak a szókincsét találod benne. De ugye még nem döntötted el, miből fogsz tanulni?

Azt írtam másfél napja, hogy legyen egy terved! Úgy nem fog menni, hogy összevissza belekapkodsz ebbe is, abba is. Most már direkt nem linkelem vissza (minek, ha úgysem olvasod el?), tekerd vissza a beszélgetést, ha úgy döntesz, hogy mégis elolvasod, amit írtam.

Új hozzászólás Aktív témák