Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• BonFire

veterán

válasz b0bcat #3069 üzenetére

Nem-nem! Ez a heti 2 óra csak a beszédgyakorlat volt. Volt tankönyv és munkafüzet, amely minden nyelvi anyagra kitért, és megadott haladási terv szerint önállóan dolgoztam fel őket. (Minden nyelvi szintre külön tankönyv és munkafüzet, B1+, B2, C1). Ez naponta kábé 2 óra elfoglaltságot jelentett a tanterv szerint. Ez 10 óra tanulás, +2 óra beszédgyakorlat. 52 hét X 12 órával, az 624 óra, amit a tanulással töltöttem, és ezen kívül ott volt a passzív tanulás. Szórakozásból fordítás, film-sorozat, YouTube-nézés, angol nyelvű regények olvasása, online tollbamondás gyakorlás stb. Ez utóbbi időt nem mértem, de nagyvonalúan napi 1 plusz órát lehet rá adni, ez viszont heti 7 napban ment, ami plusz 364 óra. Szóval cirka 988 órát (vagy többet) tanultam ez alatt az 1 év alatt.

Nekem ennyi kellett, lehet, valaki ennél gyorsabban is lezavarja, de nekem ahhoz kellet sok idő, mire leülepedtek bennem a tanultak. Lehet, hogy valakinek túlzásnak tűnik ez a majdnem ezer óra, és van aki fel tudná dolgozni a tananyagot heti 3 óra alatt is.

Új hozzászólás Aktív témák