- <Lacy85>: Időmilliomosok előnyben - Játékfejlesztés #1
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- urandom0: Kicsit most elfáradtam...
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Pajac: PassMark - Intel Atom D2700
Új hozzászólás Aktív témák
-
Integra
titán
''A diplomás munkanélküli meg a proligyerek itthon itt is elmehet szar melót csinálni, de miért tenné ha 2órával arrébb 5* jobban megfizetik, nyelvet tanulhat, és nem azon múlik a felemelkedése, hogy a szülei kit ismernek a KISZből.''
ez de szar duma....
de tény, egyszerűbb mint tükörbe nézni -
adalbert1
veterán
Végig akartam olvasni a topicot mielőtt hozzászólok, de ez a megjegyzés nagyon felhúzott.
Honnan tudod, hogy miért nem jár be valaki valamilyen órára csak azért mert államira jár?
Lehet hogy épp ő is melózik valahol?
Igaz, hogy lassan haladok a sulival, de semmi pénzért nem fogok kiiratkozni csak azért, hogy valakinek jobb legyen, mivel a terveim között van az elvégzése.
Ha valakinek nem tetszik, hogy csak költségesre veszik fel, miért nem próbálja meg jövőre, abban az egy évben meg dolgozna? Ja, ha így nem jó, akkor ne sírjon, hogy csak költségesre vettek fel... -
xgrinder
csendes tag
hmm! Ez nagyon szép és jó, de pl egy BTK-s szakon jóval jobbak az átlagok mint pl egy TTK-s szakon, pl nálunk SZTE-TTK(műszinfo) a szakra járók 60%-a volt 2,5 fölött. Lehet hogy az ide járók 90%-a csak lébecol? És nem tesz a jó átlagért semmit? Sztem nem egészen így van. Nem lehet CSAK így megállapítani.
A másik.. az a 3% végülis nem sok, ha leszámítjuk az összes többi terhet amit a jövedelmedből leszívnak.
Pl. mivan ha 250 keresel bruttóba, van egy pici baba, feleség nem dolgozik, házra felvett kölcsönt fizetni kell, ráadásul meg sem szeretnél fagyni télen.. Kissé szűkös összehozni, szvsz. De már nagyon elszálltam, nem is azért mondtam. Csak ha mindennel így vannak itt 3%, amott 6, még 12.. aztán ottvagy hogy alig kapsz vmit kézhez..
Az az ötlet tényleg jó hogy, ha az országban maradsz mentességet élvezel a tandíj alól, de ha kimászol külföldre, akkor viszont fizesd vissza, mert a kinti fizetésedből már nem annyira fogod ''sajnálni'', korrekt megoldásnak tartanám.
Nembaj.. csodálatos kormányunk újabb csodálatos lépése -
sakál
tag
Biztosan igazad van.. Amúgy köszönöm, hogy Te gondolkodsz helyettem is, így nyugodtabban tudok hülyeségeket beszélni. Egyébként nem értem, mitől ugrassz olyan ingerülten a ''proli'' szótól? (nem is Rád mondtam..) Tudod, a ''proli'' már nagyon rég óta nem a tisztességes, egyszerű munkásember jelzője. Hanem az olyan primitív lényé, aki csak akkor, és annyit dolgozik, amit éppen muszáj, gondolkodni pedig még akkor se, mert nem megy neki. Önbizalma, büszkesége természetesen minden mennyiségben, - na, és kimeríthetetlen igénye arra, hogy lehetőleg mások tartsák el a befizetett adójukból. Időnként több gyereke van, mint foga, de ha háromszoros lenne a fizetése, akkor is kifolyna a pénz a kezéből. Szeretnem kéne őket? Nem hiszem. Még a Te kedvedért sem.
-
sakál
tag
''elvekkel alátámasztva: hiába tanul jól egy rózsadombi fiatal, ha a szülei kitudják fizetni a tandíjat, akkor fizessék..'' Na, ezzel azért bánjunk óvatosan. Azért azt be kéne fejezni, hogy sokan a magasabb jövedelmet úgy kezelik, mint valami elitélendő születési adottságot, esetleg bűnt. Nem kéne egyszer azt is vizsgálni, hogy akinek magasabb a jövedelme, az hogyan adódott? Nem lehet, hogy többet dolgozik érte? Röhej, hogy sokan mindent rászorúltsági alapon akarnak maguknak.. Akkor a közérben is kéne két tarifa, egy a magukat szegényeknek tartóknak, és egy a ''burzsujoknak''.
Hogy milyen apróságokon múlik az ember és gyermekének a jövője, mondok egy példát:
Adva van két átlagos keresetű ember. Legyenek akár testvérek. Az egyik félreteszi a jövedelmének a 10%-át arra, hogy majd a nyugdíját kiegészítse, vagy a gyerekét ha tovább akar tanulni segítse. Legyen ez mondjuk mai értéken 15000Ft. A másik testvér ugyanezt a pénzt elcigarettázza( napi egy doboz). A dolog fel sem tűnik, csak majd húsz év múlva..
Akkor az lesz a szemét burzsuj testvér aki elő tud venni pár milliót? Aki spórolt az fizessen, aki elbagózta, elitta stb, annak majd az állam segít? Ez egy primitív proli szemlélet...
Új hozzászólás Aktív témák
- ASUS RTX 5060 Ti DUAL OC 8GB GDDR7 DLSS4 új, 3év garis eladó
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB ZALMAN M4 FSP 700W
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest