Hirdetés
Aktív témák
-
-
TiMoN
senior tag
Hmm, nekem még a régi firmware van.
Firmware Build Time: Oct 20 2011 14:40:54
Lehet csak az kapja meg ahol már megy az upstream több csatornán?-TiMoN-
-
nagyúr
Mit csinàlnak màr?Reggel 8 òta se net se tv. Szereljenek vagy fejlesszenek éjszaka! :@
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
Rick4
félisten
-
mirci18
addikt
Üdv mindenkinek
Nemrég szereltettem be a t-online-os kábelnetet amihez Thomson TCM 420-es dobozt adtak.
Ezzel kapcsolatban lenne pár kérdésem:
1-Ha újra rakom a gépem akkor be kell valamit állítani a gépen vagy megy a net magától2-Az USB miért van a hátulján?
3-A T-onlintól kapott netet meg lehet osztani ezzel a dobozzal vagy külön ruoter kell hozzá.
Válaszokat előre is köszi.
Nincs annál gonoszabb ember mint aki az előtt jó volt de egy másik gonosz őt is gonosszá tette.-BSTH
-
TiMoN
senior tag
válasz mirci18 #3976 üzenetére
1, Igen. Miért ne tudnád, nem a gépedhez van kötve az internet szolgáltatás, hanem a végponthoz azaz a kábel modem-hez.
2, USB-n is összekötheted a géped, ha nincs hálózati kártya benne.
Nincs rá szükség mivel minden alaplapon található ethernet csatlakozó.3, Igen. A kábel modemed összekötöd egy routerrel és a routerbe csatlakoztatod a gépeket akkor az internet megoszlik. 1 alap routeren ált. 4 Lan csatlakozó van xal 4 gép felé tudod osztani + ha wi-fi router akkor mehet hozzá a laptop, telefon stb.
-TiMoN-
-
mirci18
addikt
köszi a válaszokat:
1-Azért kérdeztem mert az eddigi netemnél volt felhasználónév és jelszó.
2-Erre nem is gondoltam hogy usb-n is lehet netet rákötni.
3-routeren én is gondolkoztam a konzolom miatt
Nincs annál gonoszabb ember mint aki az előtt jó volt de egy másik gonosz őt is gonosszá tette.-BSTH
-
veze
őstag
válasz mirci18 #3980 üzenetére
ha usb-n kötöd a modemet (netet) a géphez, az valamennyit visszafog a névleges maximális sebességből. Okát most nem tudnám megmagyarázni de nekem volt így évekig és nem is tudtam. Csak a csomagom sebessége kicsit sántított a névlegeshez képest ( olyan 90-100KB/s -el kevesebb volt) Egy hálókártya volt a gépben , az másra kellett, azért volt usb-n. Aztán amikor routert vettem és azon keresztül már a hálózati kártyába volt kötve, egyből meglett ez a sebesség különbözet. Előbb azt hittem más volt az oka, de ha visszadugtam usb-re ugyanugy hiányzott, hálókártyán meg nem
Azt nem tudom hogy ez a veszteség mindig annyi vagy a csomagsebesség százalékában fejezödik ki a veszteség, de 5 Megás csomagnál ez a 100KB/s , az olyan 20% veszteség volt..
Nekem ez volt a tapasztalat. a csomagom akkor, és ADSL alapú volt. A kábelnetes modemet már csak routeren keresztül használtam -
Vyndree
őstag
Sajnos kezd visszaállni a rend. A 25Mb/s netem az eddigi 80Mb/s helyett már csak alig 60Mb/s. :-(
-
fradi81
veterán
Másnál ment el a net+telefon hétfőn éjfélkor? (Szeged) Még reggel se volt, ez már a második ilyen alkalom 2 héten belül.
[ Szerkesztve ]
moto g72, Ninebot d28e
-
törölt tag
válasz fradi81 #3984 üzenetére
Karbantartási munkálatokat végez 2012. május 15-én 0 és 12 óra között Szeged, Deszk, Tiszasziget, Újszentiván, Kübekháza településeken, amelynek következtében analóg Kábel TV, digitális Kábel TV, Kábelnet, IPTV szolgáltatásunk maximum 12 órás szünetelése várható.
Sok karbantartás van Szegeden havi 2-3 alkalom.
Karbantartásokat itt szokták előre jelezni. [link] -
forrest85
senior tag
Sziasztok,
Érdeklődnék, hogy t-home kábeltv -n lehet -e fogni az m3D adását? Illetve milyen beállításokkal lehet.
Köszönöm szépen!
A futás csak azoknak való, akik nem elég intelligensek a TV nézéshez!
-
Vyndree
őstag
-
bionatur
csendes tag
Szeretnék érdeklődni, hogy t-home kábelnet esetén a t-home milyen IP-t ad? Dinamikusat, vagy fixet? Váltanék adsl-ről a sebesség miatt, de ha fix, akkor nem szeretnék. És még annyit, hogy ha fix az IP akkor routerrel lehet dinamikussá tenni? Értem ez alatt, hogy kívülről mindig más IP-t lássanak a gépnek.Mert eddig csak annyit kellett tennem, hogy disconnect, és újracsatlakoztam, és már más volt az IP-m.
Előre is kösz a segítséget. -
titán
válasz bionatur #3997 üzenetére
Dinamikus de kábelnet esetében inkább mondhatjuk "félig fix" mivel hetekig/hónapokig ugyanaz lesz az IP címed, IP cím váltást pedig nem lehet megoldani egy egyszerű újracsatlakozással.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
veze
őstag
válasz Gubek-Einste #3998 üzenetére
a hálókártya MAC ciméét át kell írni, aztán a modemet ujra inditani.
mivel az előző mac címhez hozzá rendelve tartja 24 ( vagy 48 óráig?) az IP cimet arra az időre ha rövidebb időtartamra kapcsolod csak ki az eszközt, ezért az uj mac cimet érzékelve új IP-t ad neki. Viszont ez a macera ( nálam legalábbis) kb 5 percig eltart, mire a modem újra magára talál
Aktív témák
Hirdetés
- Videós, mozgóképes topik
- Milyen program, ami...?
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Még mindig új Ryzeneket kap a Socket AM4
- Ingyen kellene, de tegnapra
- BestBuy topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Milyen routert?
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I7 6700K / GTX 1070 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- HP ProDesk 400 G5 Mini PC, I5-9500T, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10, WIFI, SZÁMLA, GARANCIA
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I3 10105F / GTX 1070Ti 8GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest