- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- hege8888: Retro Kocka Kuckó 3
- Rap, Hip-hop 90'
- droidic: A fapados NAS tuningolása
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
AttiMM
csendes tag
Számomra nagyon meglepő azt látni, hogy az emberek egy jelentős része nem látja torznak a valójában torz képet. Amióta egyre jobban terjednek a szélesvásznú tévék, és azon néznek 4:3-as adásokat szétnyújtva, annyira megszokták a "szélesfejű, széthízott" embereket és az ovális kerekű autókat, hogy észre sem veszik, hogy valami furcsa lenne. Engem meg baromira zavar, és ha ilyenkor átállítom arányosra, akkor ezek az emberek kényelmetlenül érzik magukat, és inkább visszaállítják, mert milyen dolog az már, hogy van egy szélesvásznú tévéjük, de a két szélén fekete csíkot lássanak...??? (pl. nálunk a családban rendszeresen megy a "harc" ezen...
)
Amúgy valóban nem tudták ezt a problémát megoldani a gyártók és műsorszolgáltatók, és ez tök gáz szerintem. A legdurvább jelenség az, amit felvetettem lejjebb, hogy 16:9-es tévé/stb kombón bizonyos csatornák 4:3-ban adnak (=bal-jobb oldalon fekete csík), de ezen belül 16:9-es filmet adnak, vagyis levágják még a tetejét-alját is (=alul-felül is fekete csík).
Na, ezen akadtam ki, hogy hiába a szuper modern technika (nesze neked 106 centis képátló, meg 1080p), ha ilyenkor a filmet csak 60-70 centis képátlóban látod. Ez szerintem szégyen-gyalázat a műsorszolgáltatók részéről.
Persze, jöhetnek a manuális nagyítgatások, zoomolások (egyes készülékek próbálják ezt automatikusan tenni több-kevesebb sikerrel), de az már semmiképpen nem felhasználóbarát.
(Ráadásul úgy vettem észre, hogy a stb-nál alkalmazott nagyítás megmarad akkor is, amikor egy másik (esetleg 16:9-es) csatornára váltok, még jó, ha tök véletlenül a film közepén észreveszem, hogy le vannak vágva a film szélei...)
Aktív témák
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Építő/felújító topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- PlayStation 5
- Az Exynos 2600 az első 2 nm-es mobilchip
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Battlefield 6
- DOOM - The Dark Ages
- Óra topik
- További aktív témák...
- LG 83C3 - 83" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A520 AORUS R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Bomba ár! Dell Latitude E5450 - i5-5GEN I 8GB I 500GB I 14"FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook X360 830 G8 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest