Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: MárkaLánc
- talmida: My Art II.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peczek
aktív tag
Egy ND 1000-es szűrőre gyúrok, szeretnék ilyen jó kis hosszú expós (vízparti) tájképeket csinálni.
Keresgélés során futottam bele ebbe az ND filteres tesztbe.
A teszt szerint színhelyességi szempontból a Hoya egész jól szerepel, és talán még pont megfizethető. DE: az élességen nagyon csúnyán elbukott, tehát a 10 versenyző közül a Hoya képe a legéletlenebb. És míg a fehéregyensúlyt a grey-card módszerrel helyre lehet hozni, az életlen képet már nem lehet megjavítani.
A Hoya ND élességben egyébként Frost bácsinál is elbukik.
Pl. a Breakthrough elég szépen szerepelt színhelyességből és élességből, de az nem az én árkategóriám, vegyen olyat akinek Bill Gates a nagybátyja.
De találtam egy márkát (persze kínai, mi a fene lenne ócsóért) ami úgy tűnik, a titkos favorit: Haida ND, ami nagyon szépen szerepel a teszteken, és elég olcsó. (a 77 mm-es 8.000 Ft körül van az e-bayen. a 72-es kb. 7.600). Ja és ez az ár kb. pont a fele, mint a Hoya ND 1000.
Szerintem rendelek egyet az e-bayről, és kipróbálom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! ASRock B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 6GB Zalman T3 Plus ADATA 600W
- Lenovo ThinkPad L13 Gen 2 Yoga Ryzen3 5400U Refurbished - Garancia Akció!
- Azonnali készpénzes Intel i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- HP ProBook 445 G8 14" Ryzen 3 5400U, 8GB RAM, 256GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- 27% - GIGABYTE RX 7800 XT GAMING OC 16G Videokártya
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest