Aktív témák

• TudorVigyor

aktív tag

válasz yamada #1 üzenetére

Elsősorban azért írok, mert a belinkelt rövid közlemény szerintem (felháborítóan) félrevezető. Az érintettek jogszerűen használhatják a szerződésben licenszelt alkalmazásokat ÉS az oprendszert is, ez nem amnesztia, mert ezért az adófizetők fizetnek. DE az oprendszer upgrade verzió, tehát ehhez frissítési alap kell, ehhez nyilván a szoftvergyártó ragaszkodott. A febr. vége előtt vásárolt gépeknél meglévőnek fogadják el a frissítési alapot, csak ennyiben ''amnesztia'' jellegű a program, köszönjük szépen (de legalább ne a minisztérium fogalmazna így, könyörgöm), de még egyszer fontosnak tartom kiemelni, hogy valójában egy üzleti szerződésről van szó, nem bármiféle jótéteményről.

Nem akarlak bosszantani, de még annyit hozzá szeretnék tenni, hogy a megállapodás a szoftverek nem üzleti, hanem tanulmányi célú felhasználásra vonatkozik, és ennek rendszergazdaként nem is felelnél meg. A benti gépeken (beleértve a te gépedet, a munkaállomásokat és a szervert) legális lesz a szoftver, az otthoni gépedet viszont te nem használod tanulmányi célú munkára. Ezt csak azért írtam le, hogy ha mégsem változtat senki a feltételeken, ami nagyon valószínű, akkor legyen valami, amivel nyugtathatod magadat.

[Szerkesztve]

• yamada

csendes tag

eloszor is ha rossz forumba vagyok akkor megkernek 1 moderatort mozgassa at .

roviden az ihm es a microsoft kotott 1 megalapodast hogy az oktatasban hasznalt szg. es az oktatok szg.-ei 2004 febr. vegeig beszerzetteken jogtisztava valik 1 db op rendszer + 1 office ez vonatkozik az oktatok otthoni gepeire is
    a microsoft-val folytatott telefon beszelgetesre hogy kikre is vonatkozik pontosan a kedvezmeny : akik pedagogus igazolvannyal rendelkeznek !!!!
    ami nekem serelmes hogy pont az iskolai rendszergazdakra nem vonatkozik
    mert igaz regebben ezt 1 tanar csinalta masod allasban de ma mar pl nalunk is tobb mint 350 szg van+ a serverek tehat 1 kulonallo allas jott letre
    az lenne a keresem aki hasonlo beosztasba dolgozik es hajlando lenne ezert 1 levelet megereszteni az jelezzen vissza
    en mar akiket ismertem itt a lakhelyemen ertesitettem es irtam 1 levelet a miniszteriumnak...
    a keres lenyege de ez szerintem kiderult hogy a rendszergazdakra is terjesszek ki
    az amnesztiat

a cikk :
    [L]http://www.ihm.hu/kozlemenyek/kozlemenyek_20040322_1.html[/L]

koszi a segitseget

Aktív témák