- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- urandom0: Kicsit most elfáradtam...
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
Új hozzászólás Aktív témák
-
PiciKenny
senior tag
Hát izlések és pofonok.Én annak idején, info szakot jelöltem leginkább meg, de anyám, mondta h jelöldmeg a cukrászt is mert hogy szeretsz itthon sütni, mondom oké.
Erre az info helyeken, túljelentkezésvolt, és kevés volt a 4.3as átlag.
Maradt a cukrász.Szép szakma, meg izletes is, de ! nagyon oda kell figyelni, sok mindenre 1 szerre, leginkább a higiéniára! na azért harapnak.Már énis otthon, ha anyuék nem ugy takaritanak mint hogy kellene
. Eleninte tetszett, jó volt. mig voltak tanuló felelöseim, 1 házaspár, rendesek voltak, és poénként fogták fel az egészet, és igy tanítottak, és igen! jól ment, de aztán egyéb okok miatt, ök eltávoztak az üzletből, igy maradt a fönökasszony, ki nemvolt mestercukrász,csak fönök meg cukrász, és hát nagyon lese xarta hogy ki hogy tanultovább. 3. évben. csak ha épp nemjutott eszembe valami, egyböl " miért nemtudod?? végzös vagy miért nemtudod? tudnod kéne..." meghasonlók. de 1et nem segített volna..
Meg ami legszörnyübb, hogy ami miatt 1ik nap megdicsér, azért másnap leba**ott, és igy tanuljam meg mi jó s mi nem
. Ezért utáltam meg a szakmát, lehet h más fönökkel más lenne, de igy... meglesz a szakma.. és ennyi kész..nemérdekel tovább ( érdekes módon majdnemén vagyok a legjobb tanuló az osztályban
..és engem még nemis nagyon érdekel...) meg azt pl sose tudtam felfogni, hogy a rákban lehet 1es valaki technologiából???? az nemcsinál semmit munkahelyen? v mi?
Felnött képzések is vannak,estin ha jól tudom ( sry ha mégsem
).
Ez attol függ, te mit szeretnél, édes szájú, vagy ink jó kajákat szereted, ezt te tudodui: mióta cukrászkodok, otthon többet fözök mint sütök
mod: elnézést ha ez kicsit sok lett, és még nemis ide vágó
-
Thulcandra
senior tag
Valószinűleg azért, mert kívülállóként az embernek fingja sincs mi folyik abban a szakmában valójában. Én annó tanultam szakácsnak, mert imádok főzni és visszajelzések alapján elég jól, de mindezt lerendezni nagyüzemben... ne tudd meg... mikor beesik az előre bejelentett 100 ember, azoknak kiszórni a bejelentett kaját, mellette a napi menüt, mellette még vagy 10 v több asztalt kiszórni alacarte, vagy neadjisten úgy esik be 100 ember, hogy nincs bejelentve és az is alacarte...
Nehéz olyan étteremet találni ami a két véglet között van, a lazaság de dögunalom, pénz sincs, meg a megőrülök egész nap között. Cukrász szakma is ugyanilyen hektikus. Nem említettem még az állandó meleget, főleg nyáron, a sérüléseket, olyan nincs, hogy valaki ügyes gyerek, aki ebben a szakmában dolgozik garantált, hogy időről időre elvágja, megégeti, leforázza magát. Szakácsként meg rettentes zsírszaga lesz az embernek, marha sokat kell tisztálkodni, fürödni, főleg ha az ember párja nem csípi a zsírszagot, akkor tök mindegy, hogy este 11kor estél haza és másnap 8ra megint mész, akkor is hajat kell mosni stb.Lényeg az, minden szakmának megvan az árnyoldala, persze ezt addig nem látod, míg nem vagy benne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Path of Exile 2
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- TPM (trusted platform module) topic
- Gaming notebook topik
- Mégis marad a Windows 10 ingyenes frissítése
- Vírusirtó topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- OLED monitor topic
- További aktív témák...
- ÚJ DELL XPS 14 9440 PROFI Laptop, -70% 14,5" Ultra 7 155H 12Mag 16/512 FHD+ 120Hz /Millió! Ft/
- Vadonat új garanciás laptopok hihetetlen áron! Szeptember Októberi lista! Razer blade zephyrus
- ÚJ HP ENVY x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab -30% 15,6" AMD RYZEN 7 7730U 8Mag 16/1TB FHD
- 512MB (3db) - 1GB (16db) - 2GB (21db) DDR2 RAM-ok (és RAM-Kitek)
- Playstation 4 Pro + 3 db játék eladó
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 144Hz képfrissítés
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2736 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3426, 95% Akkumulátor
- Eladó egy oneplus 9 pro 256/12
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3505, 93% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest