Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • PiciKenny

    senior tag

    válasz ML320 #7716 üzenetére

    Hát izlések és pofonok.Én annak idején, info szakot jelöltem leginkább meg, de anyám, mondta h jelöldmeg a cukrászt is mert hogy szeretsz itthon sütni, mondom oké.
    Erre az info helyeken, túljelentkezésvolt, és kevés volt a 4.3as átlag :F.
    Maradt a cukrász.Szép szakma, meg izletes is ;), de ! nagyon oda kell figyelni, sok mindenre 1 szerre, leginkább a higiéniára! na azért harapnak.Már énis otthon, ha anyuék nem ugy takaritanak mint hogy kellene :D. Eleninte tetszett, jó volt. mig voltak tanuló felelöseim, 1 házaspár, rendesek voltak, és poénként fogták fel az egészet, és igy tanítottak, és igen! jól ment, de aztán egyéb okok miatt, ök eltávoztak az üzletből, igy maradt a fönökasszony, ki nemvolt mestercukrász,csak fönök meg cukrász, és hát nagyon lese xarta hogy ki hogy tanultovább. 3. évben. csak ha épp nemjutott eszembe valami, egyböl " miért nemtudod?? végzös vagy miért nemtudod? tudnod kéne..." meghasonlók. de 1et nem segített volna.. :F
    Meg ami legszörnyübb, hogy ami miatt 1ik nap megdicsér, azért másnap leba**ott :(((, és igy tanuljam meg mi jó s mi nem :F. Ezért utáltam meg a szakmát, lehet h más fönökkel más lenne, de igy... meglesz a szakma.. és ennyi kész..nemérdekel tovább ( érdekes módon majdnemén vagyok a legjobb tanuló az osztályban :DDD :P..és engem még nemis nagyon érdekel...) meg azt pl sose tudtam felfogni, hogy a rákban lehet 1es valaki technologiából???? az nemcsinál semmit munkahelyen? v mi? :Y

    Felnött képzések is vannak,estin ha jól tudom ( sry ha mégsem :D).
    Ez attol függ, te mit szeretnél, édes szájú, vagy ink jó kajákat szereted, ezt te tudod ;)

    ui: mióta cukrászkodok, otthon többet fözök mint sütök :D ;]

    mod: elnézést ha ez kicsit sok lett, és még nemis ide vágó :B :U

  • Nyugdíjas

    nagyúr

    válasz ML320 #7716 üzenetére

    Ez mindennel igy van. Hajjakmeg én visszemegyek benzinkutasnak. Jó jatt, no aggódás:D Csak éjszaka nem hagynak aludni (mondjuk egyáltalán nem is lehetne);] Kicsit összehaverkodik az ember az üzemanyag szállítókkal, rögtön megugrik a fizetés is;]

  • Thulcandra

    senior tag

    válasz ML320 #7716 üzenetére

    Valószinűleg azért, mert kívülállóként az embernek fingja sincs mi folyik abban a szakmában valójában. Én annó tanultam szakácsnak, mert imádok főzni és visszajelzések alapján elég jól, de mindezt lerendezni nagyüzemben... ne tudd meg... mikor beesik az előre bejelentett 100 ember, azoknak kiszórni a bejelentett kaját, mellette a napi menüt, mellette még vagy 10 v több asztalt kiszórni alacarte, vagy neadjisten úgy esik be 100 ember, hogy nincs bejelentve és az is alacarte...
    Nehéz olyan étteremet találni ami a két véglet között van, a lazaság de dögunalom, pénz sincs, meg a megőrülök egész nap között. Cukrász szakma is ugyanilyen hektikus. Nem említettem még az állandó meleget, főleg nyáron, a sérüléseket, olyan nincs, hogy valaki ügyes gyerek, aki ebben a szakmában dolgozik garantált, hogy időről időre elvágja, megégeti, leforázza magát. Szakácsként meg rettentes zsírszaga lesz az embernek, marha sokat kell tisztálkodni, fürödni, főleg ha az ember párja nem csípi a zsírszagot, akkor tök mindegy, hogy este 11kor estél haza és másnap 8ra megint mész, akkor is hajat kell mosni stb.

    Lényeg az, minden szakmának megvan az árnyoldala, persze ezt addig nem látod, míg nem vagy benne.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés