- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Borisz76
nagyúr
válasz
avr460 #75204 üzenetére
Ha a belső hálózatodon IP-vel csatlakozol akkor itt láthatod :
( Az IP végén a " :5000 " ne zavarjon meg....
az nem kell a plug-inba beírni ! )Valamint itt a Plug-in-ban is meg lehet nézni az IP-t :
Ha valami oknál fogva eltér a kettő....akkor nem tudsz letölteni
olyan módon mint amit itt írtam : Download Station -
gyugyo79
addikt
válasz
avr460 #52275 üzenetére
Nem tudtam megfejteni és logikus magyarázatot adni arra, hogy mi, hogy van éppen a HEOS részével
Az tuti, hogy DLNA -t a AVR -be lehet hozzá adni SMB megosztást meg a mobil app-ban ami utána viszont már látszik az AVR -ben is mint forrás ...
A mobil appban mint forrás nálam sem választható a DLNA szerver DE én tudom az okát. Nálam a telefon nincs engedélyezve mint DLNA kliens. (Ha engedélyezem megjelenik ott is a NAS)
Szóval a HEOS mobil app nem a AVR -től kérdezi le a DLNA eszközt, hanem ő kapcsolódik hozzá (ha tud) és utána lejátszatja az AVR -en a tartalmat.
Szóval, ha az app Music Server részébe szeretnéd látni a NAS -t akkor engedélyezd a mobilod az eszközlistában meg ott ahhoz is az alapértelmezett profil mehet.
Ezért is kérdeztem be van e kapcsolva a hozzáférés korlátozás, hogy nem e kapott valamiért másik IP -t az AVR és akkor azért nem engedi kapcsolódni esetleg a mediaszerver (a végső tippek egyike).
De ha már megy a lejátszás akkor azt látod úgyis a telefonon meg az előzményeket is meg tudod nyitni amúgy.
+ 1 tipp ha egyedi MIME típusokat engedélyezed és oda beírod, hogy :dsf=audio/dsd
akkor a támogatott dsd -fájlokat is látja majd az AVR. -
gyugyo79
addikt
válasz
avr460 #52270 üzenetére
A mediaszerver leállítása - elindítása se oldotta meg ?
Akkor még azt nézd meg, hogy leállítod, nyomsz a vezérlőpulton egy újra indexelést. Vársz hogy az állapot -> Kész legyen és utána elindítod a mediaszervert.
A tiedbe, hogy van, van már OSD ahol ezt tudod állítani?
Mert akkor ott látszódik maga a NAS és ki tudod választani?
Nálam HEOS bemenet -> Ott választható:
TuneIn
Heos fav.
Music Servers
USB Music
Itt ha a Music Servers -t választom akkor csak a DLNA szervereket tudom választani amiket lát a hálózaton. Ha itt kiválasztom a NAS-t akkor mutat 4 alap csoportot (Akkor 4 ha a Mediaszerver -ben a Video Station adatbázis integrálása be van kapcsolva amúgy 3)
Ez a 4 csoport (Ez nem könyvtár!!!) Zene, Fénykép, Videó, Video Station (Ha a media szerverben a DMA menü nyelve magyar) .Ezeket még látod ?
Ezek után ha kiválasztod a Zenét látnod kell a NAS -on Zene indexelésére bekapcsolt Mappák tartalmát. Ha a fenti dolgok után még mindig itt nem mutat semmit akkor már csak radikálisabb ötleteim vannak.A mediaszerveren belül be van e kapcsolva a Hozzáférés korlátozása ?
-
gyugyo79
addikt
válasz
avr460 #52250 üzenetére
"szerencsére" minden avr kicsit más ezért elsőbb kérdés. Dlna n keresztül látta eddig vagy a mobilos HEOS alkalmazáson keresztül beállítva smb n át? Már ha jól tippelem és a 6400 ba sem lehet közvetlen a felületen smb megosztást beállítani csak a heos on keresztül.
Ha DLNA akkor vezérlőpult média indexelésnél ellenőrizd az, hogy új könyvtár be van e állítva zene indexelésre. Utána állítsd le és indítsd el a media szervert a csomagkezelőbe.
Ha smb add hozzá az új mappát ...
-
Borisz76
nagyúr
válasz
avr460 #49602 üzenetére
Igen....a Celeron az Intel gyártmány.
DS 718+ Intel Celeron J3455 quad-core 1.5GHz, burst up to 2.3GHz
Kb : 50-70 MB/sDS 216+II Intel Celeron N3060 dual-core 1.6GHz, burst up to 2.48GHz
Kb : 60-80 MB/sDS 218+ Intel Celeron J3355 dual-core 2.0GHz, burst up to 2.5 GHz
Kb : 70-90 MB/sSzépen kirajzolódik, hogy torrentnél nem a magok száma ( 4 vs 2 ) számít hanem az elérhető maximális GHz.
Hiába 4 magos a DS718+ , torrentnél a DS218+ nyer mert magasabb frekvenciára képes felmenni.Nem tudom, hogy miben másban különböznek ezen kívül....lehet annak is van hatása rá.
Ugyanakkor ha virtuális gépet futtatsz a NAS-on - mint itt jópáran - , abban lehet , hogy a 4 magos jobban teljesít. Nem tudom mert én vem virtualizálok.... -
Borisz76
nagyúr
válasz
avr460 #49596 üzenetére
112 MB/s van az adatlapon.
Ez kb a gigabites hálózat gyakorlati vége....elméletben 125 MB/s de ennyi sosem lesz.
Tehát HA a saját belső Gigabites hálózatodon mozgatod az anyagot , AKKOR lesz meg ez a sebesség.
Mondjuk NAS-ról PC-re másolsz egy 20-30-40 GB-s méretű filmet.
Mindezt azért mert a mai modern HDD-k már alapból 120-150 MB/s sebességgel tudnak írni / olvasni.DE ennek a sebességnek SEMMI köze a TE internetes előfizetésedhez és annak sebességéhez.
Mert az előfizetésed lehet ADSL alap csomag...mondjuk 1 MB/s le töltéssel.
Azt simán hozza a NAS torrentezés közben.DE ha gigabites ( 1000-s , 100 MB/s ) optikai kapcsolatod van, akkor sem lesz több a letöltésed 20-22 MB/s-nál.
Ez a NAS CPU-ja miatt van. Ennyit tud.Korábbi hozzászólásban írtam pár példát a sebességekre. Ezek az infók itteni fórumozó kollégáktól származnak tapasztalatból.
A lényeg, ha gyorsabb letöltést szeretnél , akkor INTEL procis NAS-t kell nézned, venned.
-
lewisfm
aktív tag
válasz
avr460 #49586 üzenetére
Ha csak az általad felsorolt feladatokat akarod rá bízni, akkor csak a torrent lesz gyorsabb a 718-on, mást szinte észre sem fogsz venni.
Mondjuk ha pénzem lett volna ilyesmire, akkor én is a 718-at vettem volna, vagy a 918-at, csak az még drágább
Meg persze az, hogy nagyobb tartalékokkal fog rendelkezni, s a párhuzamosan kiszolgálandó feladatokban is jobb lesz.
Továbbá lehet rajta docker-ezni, meg virtuális gépeket felrakni.
-
lewisfm
aktív tag
válasz
avr460 #49579 üzenetére
A CPU talán tudna többet is, de nem engedi jobban terhelni a rendszer, mert akkor a NAS akár válaszképtelen is lehetne - gondolom.
Szóval igen, hiába tud a PC-d nagyobb torrent sebességet, az ezzel a CPU-val szerelt NAS-ok ennyig bírnak. Ha több kell, akkor az intel CPU-k közül kell választanod abból is inkább a 4 magosat! DS718+
-
Borisz76
nagyúr
válasz
avr460 #49567 üzenetére
Szerintem mindegyik modell jó arra amit tervezel....
Részemről az internetes letöltési sebességed a kérdés és , hogy milyen gyorsan szeretnél letölteni.
A torrentezés processzor igényes....ha gyorsan akarsz tölteni és sok torrentet is futtatsz egyszerre, akkor Intel CPU-s nas.
Új hozzászólás Aktív témák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Mini-ITX
- Commodore 64
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Mobil flották
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Futás, futópályák
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Nintendo Switch 2 itthoni garanciával
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad L14 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I NBD Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G1 - i5-10GEN I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i3-6GEN I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP ProBook 440 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- Xbox Ultimate előfizetések
- LG 27UN83A-W - IPS LED - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - USB Type-C - HDR 400 - AMD FreeSync - Hangszórók
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync