- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- ldave: New Game Blitz - 2026
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
A Mirror Universe-es részek szinte mindig csak úgy voltak valahol. A DS9-ban volt leginkább koncepció benne, de ott is csak amikor éppen eszükbe jutott.
Egyébként meg ez a két rész megmagyarázza, hogy mi is történt a Defiant-tel, mit csináltak a tholiaiak vele (ST S03E09 - The Tholian Web). Lett volna folytatása is, csak ugye le lett lőve a sorozat.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Abramsnak egyedül az róható fel, hogy a mélyebb gondolatok nem kerültek elő. Az emberi (ide értve a másik fajokat is
) kapcsolatokat nagyon jól meg tudta csinálni, mint pl. Kirk és Spock barátságát, de a felszín alatt nincsenek meg az igazi nagy kérdések, mint pl. mikor a teremtés torpedóról vitatkoznak a Khan haragjában.Továbbá még egy dolog, a Klingonok és Romulánok feje az, ami nem sikerült neki túl jól. Azokat kár volt rebootolni, ez kb. olyan, mint a rebootolt szupermen alsógatya nélkül.

daa-raa: szerintem csak későn jött, mikor már nagyon hiányzott a "reboot" a treknek. Ha ma készülne az enterprise olyan stílusban mint az Abrams filmek, nagy siker lenne.
A Trek sorozatoknál is megfigyelhetőek, hogy ahogy haladunk az időben előre, egyre kevesebb évadot adnak le. Ugyanez történt az SG sorozatoknál is. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Egyetértek veled, elolvastam az elemzésedet is.
A film 3D-je tényleg odavert. Előzőleg a vasember 3-at néztem meg ugyanabban a teremben 3D-ben mikor kijött, de annak nem volt ilyen élménye, plusz ott mikor oldalra mozdult a kamera, akkor eléggé zavaró volt a látvány. Itt nem volt ilyen, csak néha nem állt össze a kép, ha túl közel volt a szereplő a kamerához, de ez ritka volt, meg igazából valszeg a cinemacity passzív 3D-s vetítője a problémák forrása, nem a film. (minőségi, Panasonic tv-hez való szemüveggel nézem a filmeket)
Én mondjuk középről nézem a filmeket, a 4. sor amit írtál az piszok közel van, néztem már onnan filmet, de a végére a nyakam már igen csak fájt a folyamatos fölfelé nézéstől.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
+++spoiler+++
Igazából csak egy dolog van amit fel lehet róni Abramsnak, az a romulánok meg a klingonok megjelenése. Különösen a romulánok külseje nem lett jó az előző filmben, de a klingonok se lettek annyira "klingonossak" ebben azzal a masszkal, szerencsére nem is róluk szólt a film.Meg vajon miért lakatlan a Keta tartomány? A DS9-ben azt mondják, hogy az alföldi terület, ahol földet művelnek, plusz ott székel az egész Martok ház, gondolom már ekkor is létezett.
-
menalcas
őstag
-
akaido
addikt
Nekem az egész sorozatból az tűnik ki, hogy a sorozat alapjában véve egy ''idillibbnek'' képzelt helyzetet feltételez a jövőben azaz az emberiség úgymond tanul a múlt hibáiból, és a mostani 21. századig-ban tartó egymással való ellenségeskedéseit, környezetszennyezést félre tudja rakni, és viszonylag egy irányba tart a Föderáció. Ez persze nem zárja ki a másként gondolkodókat, idegengyűlölőket, de hát izgalom kell a filmbe.

Azt sajnálom, hogy nagy valószínűséggel nem élhetjük át az első talit a valódi idegen lényekkel. Ez a nagy esemény úgyis másként fog lezajlani mint pl. a Harmadik típusú találkozásokban, vagy a Függetlenség napjában...
vagy a vulkániak első megjelenése a Földön, csak hogy a ST-nél maradjak. -
Finwe
őstag
Hát igen, csak én alsós voltam amikor ezek nagyrészt mentek (TOS) és angolos osztályba kerültem. Így azért rendesen figyelni kelett, hogy valamit megértsek. Most persze jobb a helyzet de ha lehet választani inkább az angolt választom a némettel szemben

szerk:
Finwe
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Eladhatatlannak ítélt CPU-k eladásával javult az Intel node-ok kihozatala
- Hálózatokról alaposan
- 4K vs 8K – Megéri-e a 8K TV 2026-ban?
- YouTube
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Pixel plus ultra: teszten a 6K-s LG UltraFine monitor
- Le Mans Ultimate
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol extrákkal garanciával hibátlan működéssel
- MacBook Pro 14" M4 16 GB RAM, 512GB SSD, Silver - 27% ÁFA (0436AB)
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 2600 / GTX 1070 8GB / 16GB DDR4 / 128SSD + 500GB HDD!
- iPhone 11 64GB 100% (3hónap Garancia)- AKCIÓ
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

) kapcsolatokat nagyon jól meg tudta csinálni, mint pl. Kirk és Spock barátságát, de a felszín alatt nincsenek meg az igazi nagy kérdések, mint pl. mikor a teremtés torpedóról vitatkoznak a Khan haragjában.![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
, a hatómű gondola és a parancsnoki tányér szerintem kicsit aránytalan a hajó testhez képest 

CPT.Pirk