Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Gurulunk, WAZE?!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
RedHarlow
aktív tag
Sziasztok,
Egy táblából szeretnék bizonyos adatokat elmenteni egy másik táblába. A tábla minden sora kell így az eredeti táblával megegyező táblastruktúrára lenne szükségem. Ezt hogy a legegyszerűbb megcsinálni? -
RedHarlow
aktív tag
Sziasztok, automatizálni szeretnék egy job-ot. Van egy SQL-em amiben minden hónap első napján át kell írnom a dátumokat az előző hónap első illetve utolsó napjára, hogy az egész előző előző hónapot vizsgálja a lekérdezés. Tudnátok segíteni abban, hogy ezt hogy szép megoldani úgy hogy ne kelljen írkálni a jövőben? Jelenelg így néz ki ez a rész az SQL-ben:
and trunc (syscreationdate) >= to_date('20220401','YYYYMMDD') --ezt atirniand trunc (syscreationdate) <= to_date('20220431','YYYYMMDD'Előre is köszönöm a segítséget!
-
RedHarlow
aktív tag
Sziasztok,
Update-nél a set résznél az újonnan hozzáadott szövegnél, hogy tudom megoldani hogy az egy új sorban legyen? (\n, <br>, ilyesmire gondolok SQL-ben.)
desc=desc||'Adat: 1200', -
RedHarlow
aktív tag
válasz
Apollo17hu
üzenetére
Így néz ki a lekérdezésem:
SELECT a.datum, b.data1, b.data2FROM a, bWHERE a.datum = b.datum(+)and b.notes = 007;És ugyan úgy 3 sor jön le és nem értem hogy miért. :/
-
RedHarlow
aktív tag
Sziasztok,
SQL-ben lévő változó értékét, hogy tudom php-ben módosítani? Arról van szó, hogy ha jól tudom az oracle ha megjegyzi az adott query-t legközelebb gyorsan le fog futni de mivel nekem szükséges lenne a hónapokat állíthatóra tenni így mindig újként érzékelné, azonban ha jól gondolom egy változó lenne benne a dátum akkor mindig az alap terv szerint futna le, ezt a változót viszont módosítanom kellene valahogy php-vel? Tudtok ebben segíteni, hogy ez hogy is néz ki? Van e egyáltalán ilyen? Esetleg egy link is elég, ahol erről bővebben olvashatok.
Előre is köszönöm a segítséget. -
RedHarlow
aktív tag
Sziasztok, az alábbi feladat megoldására ezt a példát találtam stackowerflow-on azonban az SQL developer hibára fut vele. A feladat az lenne, ogy egy tábla oszlopát kitöltsem egy másik tábla adataival azonos ID-k alapján. Tudnátok segíteni benne, fehér öves vagyok SQL-ből, nekem ez tök érthetően okénak tűnt aztán mégsem jó. Előre is köszönöm a segítséget.
UPDATE t1
SET t1.colmun = t2.column
FROM Table1 t1, Table2 t2
WHERE t1.ID = t2.ID; -
RedHarlow
aktív tag
Sziasztok, kezdő vagyok SQL terén, már 2-3 órát beleöltem a következő feladatba, esetleg tudna segíteni benne valaki?
Az items táblából szeretném lekérni az olyan sorokat aminek az ID-je csak 1x szerepel a táblában majd a kapott tömbből szeretném ha ez a két feltétel teljesülne: status = open, type = 477.
Előre is nagyon szépen köszönöm a segítséget.
-
RedHarlow
aktív tag
Sziasztok,
Oracle db-ben a DATE oszlopban az alábbi módon vannak tárolva a dátumok:
19-AUG. -09Lekérdezésnél, hibát kapok:
SELECT * FROM TANULO WHERE DATE '19-AUG. -09';
Hogy kellene a dátumra keresnem?
Előre is köszönöm a segítséget!
-
RedHarlow
aktív tag
válasz
rum-cajsz
üzenetére
Igen ismerem a cront, a probléma ott kezdődik, hogy hogy mentem excelbe az adatokat. Rendszeresen ki kell küldenünk bizonyos illetőknek adatokat excelben, dátumozva. Kettőt minden hónap elsején a harmadikat minden szerdán. Jelenleg windowson sql developerrel kérik le az adatokat és onnan másolják ki az excelben aztán outlook fájlok csatolása, küldés. Ezt szeretném valahogy automatizálni.
-
RedHarlow
aktív tag
Sziasztok,
Szeretnék automatizálni egy SQL lekérdezést úgy, hogy minden hónap elsején fusson le, az eredményeket pakolja hozzá egy excel tábla új soraiba majd küldje el e-mailben. Ti mivel/hogy oldanátok meg a taskot?
Előre is köszönöm a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
- ÚJ, bontatlan Playstation 5 slim digital + EA Sports FC26 2 év garancia!
- Asztali PC , i7 7700 , 1660 Super , 16GB RAM , 256GB NVME , 500GB HDD
- 8GB DDR3 1600Mhz SO-DIMM , Laptop RAM
- LG 32GP850-B 32'' Sík QHD 165 Hz 16:9 G-Sync/FreeSync NanoIPS Gamer Monitor - Karácsonyi akcióban!
- RYZEN 7 5800X + hűtött VRM-es A520 alaplap + 32GB hűtőbordás DDR4 kit! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre)!
- 174 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5070Ti (ELKELT)
- magyar billentyűzet - 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év gar
- Samsung Galaxy S25 Ultra / 12/512GB / Kártyafügetlen / MediaMarkt Garancia 2028.12.02.-ig
- Több darab! MacBook Pro 14" M1 16GB RAM 27%-os áfás számla (218)
- iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100 % Akksi, MS4047
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest