Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Meggyi001: A kérdés...
- oriic: A TOP 10 legtöbb hozzászólással rendelkező PH! felhasználó
- Trewerr: Analóg-digitális jelátalakítás (zenefájlok leegyszerűsítésével magyarázva)
- Lalikiraly: Astra kalandok @ Negyedik rész
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Lalikiraly: Kaáli Autó-Motor Múzeum
Új hozzászólás Aktív témák
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
kezdosql
üzenetére
Szerintem neked pont egy Elasticsearch Kibana párosra van szükséged, ahol a már meglévő adatokat egy interpreter segítségével CSV-ből átteszed az Elasticsearch-be amit azután a Kibana segítségével szépen meg tudsz jeleníteni és minden látsz a webes felületen, mikor mi hogyan lett hozzáadva. Itt egy kis ismertető a Kibana-ról Illetve a full Elastic-stack itt van leírva.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
PazsitZ
addikt
válasz
kezdosql
üzenetére
Valahol érthető, h frusztrált vagy,m ert a feladat amit kaptál nehéz fárasztó és időigényes. De épp ezért is dedikáltak hozzá egy külön embert.
Az viszont nem sokat segít, ha mindenkit lehülyézel, aki segítene, részben azért mert nem érted, amit mondanak.
Ennek fényében az arcoskodás és lenéző modort el lehetne hagyni.A feladat már csak azért is nehezített, mert ha igazán használható adatépítéshez nem árt tudás is a dologhoz, mondjuk olyasmi, amelyeket külön kurzusokon oktatnak egyetemeken.
A másik oldal a specifikus domain tudás, ami az adatok azonosítását könnyítené meg.A leginkább hasznos szerintem az, ha entitásokat határozol meg a lehetséges attributumokkal, és a köztük lévő relaciókkal. [link]
[link]Majd feltehetőleg ezeket az attributumokat tudod az adatforrások soraihoz oszlopaihoz rendelni.
Még fontos lehet, h az adat kötelező vagy sem?
Az adatokat milyen formátumban adottak és milyenben akarjátok tárolni? (milyen típusra mappelhető)
Ezeket a konverziókat a migráció során konvertálják a fejlesztők vagy te magad, mondjuk excel makrókkal?
... -
Ispy
nagyúr
válasz
kezdosql
üzenetére
Lehet, hogy kaptam egy nyugdijas allast.

Te írtad, de nekem meg úgy tűnik, hogy kaptál egy olyan melót, amiről lövésed sincsen. Szerintem menekülj amíg lehet. Túl nagy falat lesz ez.
Egyébként meg válaszoltam én is, mások is, ha ennyiből nem megy, akkor ne rajtunk kérd számon.
Én meg nem szoktam taposni sehova és nagyfomeltosagu sem vagyok, de ha valaki ad egy specifikáció nélküli excelt, akkor visszab@szom neki, mert se időm, se kedvem találgatni, egyébként ez meg alapkövetelmény egy bármilyen importnál/interface-nél.
-
DNReNTi
őstag
válasz
kezdosql
üzenetére
Komolyan egyre inkabb nem ertem, hogy kapcsolodik ez az SQL topikhoz. Arrol nem beszelve, hogy te "mindossze emberi hozzaallast varsz", azoktol az emberektol, akik "azt se tudjak, mit kene csinalni" es "egyikojuknek sincs fogalma se rola, mert ok csak abban gondolkoznak, hogy vannak adattablak, amiket csak ossze kell kapcsolni es kesz", illetve nem kis cinizmust felfedezve "nagyfomeltosagu programozo urak", raadasul ok "lefele taposnak, elvarjak, hogy pontosan azt az adatot kapjak, amire szukseguk van".
Kabare ez az egesz kerem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen videókártyát?
- Kis méret, nagy változás a Motorolánál
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Milyen monitort vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Assetto Corsa Rally
- Steam Deck
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad P1 Gen 4 i7 32GB RAM 512GB SSD NVIDIA T1200 16 2560 1600 Garancia
- Dell Precision 7550 i7 32GB RAM 512GB SSD NVIDIA Quadro T1000 FHD
- Dell Precision 5560 i7 32GB RAM 512GB SSD NVIDIA RTX A2000 FHD+
- BOMBA áron eladó új Microsoft Surface Laptop 4 garanciával! AMD Ryzen 5 /16GB /256 SSD/TOUCH/13.5"/
- Dell Latitude 7420 i7 / 32GB /1TB SSD / FHD IPS
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3281, 100% akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3358, 100% Akkumulátor
- Apple iPhone 14 Plus Yellow Super Retina XDR, hosszú üzemidő ,100% Akku,3 hó gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Kabare ez az egesz kerem.