Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dilikutya
félisten
Elképzelhető, de tudtommal amikor ez elkezdődött, nem raktam fel mást, szoftveresen semmi sem változott, hardveresen sem. Megnéztem a lementett konfig fájl dátumát, amiből látszott, hogy akkortájt módosítottam utoljára, amikor ez elkezdődött. Valami beállítást elcsesztem.
-
busman
veterán
A speedfanon kívül milyen más progival lehet állítani a ventik fordulatszámát?
-
Dilikutya
félisten
Amúgy Speedfannal vigyázni kell. Én valamikor a télen elállítottam benne valamit, ettől fogva a gép használhatatlan volt, alkalomszerűen felugrott a processzorkihasználtság 100%-ra, a zene is elakadt olyankor. És mivel mentett beállitásaim voltak, a gond Windows újratelepitéssel sem oldódott meg, míg végül a nyáron elkezdtem kínomban gyanakodni a Speedfanra, mert megfigyeltem, hogy amikor inditásnál is használhatatlan a gép, a Speedfan töltődik be utoljára. Kilőttem, a gondok megszűntek. A hibás beállítás viszont fogalmam sincs, mi lehet.
-
martonx
veterán
Nem tudja valaki, hogy miért csak a beállított maxmumig viszi le a speedfan a ventik fordulatát, és miért nem a minimumig?
Tehát alapból 4500-at forog a cpu venti. Automatára állítottam 54 fok alatt. Min 2, max 6%-ra. Erreföl akár 35 fokos procinál is, csak 6%-ra áll be a fordulatszám kb. 2800, nem pedig 2%-ra kb. 1800.
Elvileg 54 foknál kellene 6%-ra ugrania, és 57 foknál 100%-ra.
Ez miért van? -
mh197
őstag
Ez a progi nálam sem műxik. Felraktam, de semmit nem változtat.

Ilyenkor mi van? Abit aa8xe -
Balinov
titán
Hja,compaq EvoD310m-ben lévő 2.0Ghz-es NW P4-et egy dekával sem tudtam húzni,pedig abba MSI-6541 típusú lap volt.Biosban 1 deka tuninglehetőség sem volt, MSI-nek a gyári tuningprogija (asszem fuzzy logic) meg aszonta,hogy kisbalász,menj te szépen anyukádba vissza tuningolás helyet...érdekesség. MSI honlapján sehol sem tüntetik fel ezt a 6541 modellszámú lapot,valszeg HP/Compaq duónak csinálta speciális antijúzer igényekre szabva...
-
Flashy
veterán
ezek is megfeleltek volna
Bővebben: link -
wassermann
addikt
Néhány éve iszonyú sokat próbálkoztam egy munkahelyről levedlett Fujitsu-Siemens szerverrel. Gondoltam otthon húzom egy kicsit, perszebármit csináltam lehetetlen volt...
-
Asycid
tag
Jól van, na, csak kérdeztem, hogy ha rosszul állítok be vmit, lesz-e károsodás, bár tény,hogy így visszaolvasva egy kicsit fárasztó vagyok

Amúgy meg köcce az infó(k)ért. -
plömplöm
őstag
tudod mit? tönkremegy. télleg. akár ki is gyulladhat, rosszesetben felrobban és lepörköli a hajadat.
#6, és ezek után megkérded, ajánlom-e a speedfant? Ha megnézted volna egyáltalán, hogy miről is meséltem neked, akkor feltűnt volna hogy lehet (sőt, kell) egy read-et nyomni mielőtt bármit is átállítasz. Ha ennek az eredménye az az órajel (fsb), amin valóban ketyeg jelenleg, és ezt megemeled mondjuk 2MHz-cel, akkor el tudod képzelni, hogy ettől a változtatástól elfüstöl valami? Mert én nem. Viszont ez a picike változás is látszik már a proci órajelén, amit a szinte ugyanott található cpu-z nevű bigyulával nézegethetsz.
De ezek után én azt javaslom neked, hogy keress egy tapasztalt valakit, aki személyesen, a gépbe belenézve mond majd neked valami okosat.
üdv -
Dufresne
addikt
Próbáld ki esetleg a Powerstrip nevű progit, bár én inkább az javallanám, hogy ezt a compaq gépet nenagyon akard tuningolni. Ezeket nem a tuningra tervezték, inkább irodai gépeknek.
Amúgy meg mielőtt nekiállnál tuningolni, vagy megpróbálnál én megkérdezném, milyen proci is van ebben a gépben pl? Hogy egyáltalán érdemes-e hozzányúlni mondjuk...
Szerk: most jut eszembe, powerstrip lehet csak vga tuningra jó, hirtelen nememlékszem, de a lényegen nem változtat
[Szerkesztve] -
Asycid
tag
De ha rosszat állítok be, akkor ha minden igaz, tönkremegy a compjúter,azaz a proci.
Legalábbis ezt hallottam/olvasam.
Te akkor most melyik progit is ajánlod?
A speedFan-t, vagy azt a másikat?
[Szerkesztve] -
Asycid
tag
ja, értem. És ha olyan ic-m lenne,amelyik fel van sorolva akkor 100%-osan működne? Nem lenne semmi gond vele?
[Szerkesztve] -
plömplöm
őstag
van olyan hogy <válasz> gomb, javaslom a használatát
ic = integrált áramkör, kis fekete százlábú, mindenfélefajta írással a tetején, pld Bővebben: link![[kép] [kép]](http://plomplom.uw.hu/ics952607.jpg)
olyan alaplapot nem is gondoltam hogy találsz mint a tiéd, csak az órajel ic-ben gondolkodtam
[Szerkesztve] -
Asycid
tag
Lehet,hogy most nevetni fogsz, de mi az az ic? Amit adtál linket, azon a helyen se látok olyan alaplapot felsorolva,mint amilyen az enyém. Compaq-hoz nem létezne tuning program?
-
martonx
veterán
Speddfan mellett a 8rdavcore nevű program tud dinamikusan órajelet állítani, az viszont nem kezeli dinamikusan a ventillátorok fordulatszámát

Jó lenne ha tudna valaki olyat ami a két program minden jó tulajdonságát ötvözi
-
plömplöm
őstag
ha ügyes vagy, és szerencséd is van, akkor ha megtalálod az órajeladó ic-t az alaplapon, akkor innen Bővebben: link találhatsz hozzá való okosságot
speedfan (hogy a topik címével összefüggjön) kicsit buta, ic7(g) nincs benne, de olyan ic-t ismer ami ezen van, de hiába választom ki, lelkesen írogatja hogy most kell erő és emel most meg nem kell és csökkent, aztán nem történik semmise, de hogyha a fenntemlített helyről való progit nyomizom, akkor simán változtatható 100 és 275 között (nekem) -
Asycid
tag
Hát igen, ez a problémám többek között: a biosból nincs tuning, csak és kizárólag vmi féle progival lehetne, és eddig csak a speed fan-ról hallottam.
A másik gond a fentebbi program használatakor jött: igaz, még egy hangyányit se húztam semmit (mert ugye nem tudom, hogy kell), a speedfan nemes egyszerűséggel összezavarja a ventiket, és nem pörögnek fel maguktól, ha meleg lesz a helyzet, csak a gép újraindítása után működnek helyesen, amíg megint el nem indítom a SF-t. -
Zeck
aktív tag
Szerintem nemsokára zárolják a totyikot mondván ''vanmártízezerilyentopik'' ,de én nemértem mért speedfannal akarsz tuningolni, az órajeleket biosból állíthatod, vagy csomó más progival. Mongyuk énse tudok más progit ami terhelés szerint szabályozza az órajelet. A géphez nincs leírásod?
-
Asycid
tag
Helló mki, ezt a rovatot azért nyitottam, hátha vki másnak is van rajtam kívül problémája a fentebb említett programmal.
Az enyém az alábbi lenne: Nekem egy régebbi Compaq gépem van(minden compaq benne, kivéve a memória, mert az kingston), amelyben egy 077Ch alaplap található, de nem teljesen értem, hogy miként tudhatom meg, hogy az alaplap ténylegesen milyen gyártmány (SiSoftvare-rel néztem, de csak annyit írt, h compaq
),és Compaq típus nincs a speedfan nevű progiban felsorolva, tehát nem tudok a tuningnak nekilátni.
Ha vki tud vmi megoldást, segítsen.
Köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
- Mennyibe fog kerülni a Steam Machine?
- Kuponkunyeráló
- Intel Core i7-5xxx "Haswell-E/EP" és i7-6xxx "Broadwell-E/EP" (LGA2011-v3)
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Okos Otthon / Smart Home
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Porszívók - akkus és klasszikus vezetékes
- Spórolós topik
- Konzol Screenshot
- További aktív témák...
- LG 65G4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- Samsung Galaxy A80 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bontatlan, Sony PS5 PRO Pro 2TB, lemez mentes verzió
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)