Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• kristof_

tag

Sziasztok, a közeljövőben soundbar vásárlását tervezném LG OLED65CX mellé. Jelenleg a JBL Bar 9.1-en akadt meg nagyon a szemem. A szoba kialakítása miatt rendes hangrendszer nem jöhet szóba és a JBL levehető oldalsó hangszórói szerintem praktikusak lehetnek ebben a helyzetben. Végigolvastam a korábbi bejegyzéseket, de annyira sok értékelést azért nem láttam róla. Kinek milyen tapasztalata lenne ezzel a modellel? A párbeszédkiemelés tényleg nagyon hiányzik?
    Esetelg milyen más soundbart ajánlanátok? Samsungokat nézegettem még, de jelenleg nem találok olyat ami tetszene és elérhető is lenne. Esetleg olcsóbb modell is érdekelne, a JBL már nagyon, nagyon a felső határ.
    Felhasználás tekintetében sorozatok, filmek, konzol és zene spotify-ról lenne a fő irányvonal.

LG OLED65CX & Samsung HW-Q950T & PlayStation 5

• kristof_

tag

válasz need #9334 üzenetére

Még október 22-én kifogtam a MediaMarkt-ban egy JBL 9.1 leértékelést pont 270k-ért. Konkrétan egy napig sem volt fent és már le is szedték készlethiány miatt. 1hónapon belülre ígérték a szállítást, emiatt azért kételkedtem is benne, de ma jött egy e-mail, hogy a beszállítói partner várhatóan a héten küldi az MM webáruházba. Ezen kívül ahogy néztem a többi boltot is eléggé hiány lehet jelenleg a készülékből. De ezt látva lehet ki tudnál még fogni hasonló leértékelést, de ez csak egy tipp.

[ Szerkesztve ]

• kristof_

tag

2 napja átvettem az egy hónapja megrendelt JBL BAR 9.1-emet (kb 40k-val jutottam hozzá olcsóbban a MediaMarkt-ból) és elégg vegyes érzéseim vannak vele. Egyrészt nagyon szépen telítetten szól a TV eredeti hangjához képest, a basszus az valami brutális, a térhangzása eddig nagyon tetszik és jó forrásból megetetve tökéletesen szól. De TV nézés közben olyan érzésem van, mintha valami eltompítaná. Nagyon eltúlozva, mintha víz alól hallgatnám. Rémlik, hogy mintha innen is lett volna valakinek ilyen problémája. Őszintén szólva gondolkodom rajta, hogy visszaviszem, mert ennyi pénzért azért idegesítőnek találom ezt a "hibát". Bár nem tudom még, hogy hasonló áron mit vennék.

• kristof_

tag

válasz blaca83 #10241 üzenetére

Én még pár hónapja vettem egy JBL 9.1-et egy akció keretében, de végül visszavittem. Ha jó forrásból tápláltad (Netflix stb), akkor marha jól szólt, a basszusára meg szavak sincsenek. De, nálam sokszor megy azért a háttérben TV is (comedy central) és ilyenkor olyan mintha víz alól hallgatnád. Ez azért van, mert minden bekapcsolásnál automatikusan bekapcsol egy smart mode-ot, ami a térhangzást próbálja utánozni. Ha ezt kikapcsoltam, akkor ilyenkor is jó volt a hang. De az a tény, hogy mindig ki kell ezt kapcsolni, ha tv-t akarok nézni és az, hogy ennek a kikapcsolása nehézkesen megy (a saját távirányítóján 5sec-ig nyomni egy gombot) engem zavart ennyi pénzért. A térhangzása nem volt rossz, de a szatelitek azért kicsit "cincogtak" a vezetéknélküli kapcsolattól, ez szintén idegesített, amikor lenémítottam a tv-t. Végül egy Samsung HW-Q950T-nél kötöttem ki, szintén akciósan. Na ezt nem bántam meg, bitang jól szól.

• kristof_

tag

válasz Gino20 #10323 üzenetére

Csak ki kell fogni egy jobb akciót a Q950-re és máris job lesz :D Nekem sikerült 150k-val olcsóban megvennem. Nem mondonom, így is túl volt a lélektani határon, de nem bántam végül meg, kegyetlen jól szól a kicsike. A szomszédaim már nem biztos, hogy annyira élvezik, nem feltétlen panel kompatibilis készülék pedig nagyon visszafogottan és halkan próbálom használni. Én pl a kábelezéssel nem akartam bajlódni, másrészt hely se nagyon lenne egy normális házimozi rendszernek. És nem utolsó sorban nem értek hozzá, nem akartam beleásni magamat, hogy innen-onnan használtan beszerezzem egy házimozi szett alkatrészeit (akár még használtan is), nekem megérte így egyben megvenni a soundbart.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés