Hirdetés

Keresés

Aktív témák

• tomcs

őstag

válasz horusz- #71 üzenetére

megneztem a linkelt kepeket, es az s2 kepe tenyleg sokkal szebb.

amikor point-and-shoot szinten tesztelik a gepeket, nem erdekes hogy egy hozzaerto felhasznalo mit tud belole kihozni. az az erdekes, hogy az automatika mit csinal, mert ilyen gepekkel (meg ha szeret is jatszani neha a fotos) a legtobb kepet teljes automataban keszitik.

a teszteket egyebkent igyekeznek direkt ugy osszehozni, hogy az automatika minel inkabb szenvedjen meg vele.

(nem erzem ugy hogy el kene dontenem melyik gep a jobb (egyebkent en is sonyt hasznalok, de elotte canon volt. az en konkluziom meg az hogy eleve also kategoriaba szant dolgot soha nem fogok megvenni tobbet. egyebkent nem sokon mulott hogy megint canon legyen)

otthoni/csaladi hasznalatra egyertelmuen az a gep jobb amielyiknek az automatikaja jobb. macska/kisgyerek/vicces jelenet ritkan varja meg hogy kezzel beallitsd az expoziciot..

• spacer

aktív tag

válasz horusz- #71 üzenetére

Nem mondom azt, hogy profi vagyok, de azért nagyjából képben vagyok. Ha nem lennék akkor megfelelne a lelkemnek egy egyszerű 30000 forintos kompakt gép. Ha utánanézel láthatod, hogy a Z3-as bizonyos szempontokból még többet is tudott mint ez a drága jószág. Csak a nyamvadt kijelzője miatt cseréltem le.
    Csak egy példa: Egy haverommal elmegyünk külföldön fényképezni. Neki egy Fuji S5500-asa van ami köztudott fele ennyibe kerül. Ugyanazt a témát kiválasszuk. Nagyjából ugyanazokkal a beállításokkal fényképezünk és az ő képei sokkal élénkebbek lesznek... Persze lehet ezt arra fogni, hogy kb. másfél hónapja vettem meg, és még nem tapasztaltam ki teljesen, de szerintem 800 képkocka után már van vmi. fogalma van az embernek róla. Főleg ha 90%-ban nem automatán használja a gépet.
    Ha lesz időm akkor rakok fel képeket is.

Aktív témák

Hirdetés