Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
mcfly72
tag
válasz bringasisti #16100 üzenetére
Tuti ez a baja! Elforog a fogaskerék a léc mellett, gyakorlatilag nem,hogy nem éri el, túlmegy rajta, mivel kopott hiányzik a fele, túlmegy rajta és ott forog magába üresen!
[ Szerkesztve ]
a csoda csak a skoda
-
mcfly72
tag
válasz bringasisti #16101 üzenetére
Milyen vastag a fogazás a lécen?
Ez favorit önindító.? Hány foga van?[ Szerkesztve ]
a csoda csak a skoda
-
mcfly72
tag
válasz bringasisti #16104 üzenetére
Láttam képeket a neten! Nos lehet,hogy nem körbe, de ott ahol áll a kerék, és még elérem újjal, ott bizony hiányzik a jó felé a vastagságából, gyakorlatilag beszoptam!!!
Ezt nehéz kicserélni? Gondolom Da!a csoda csak a skoda
-
bringasisti
Topikgazda
-
mcfly72
tag
válasz bringasisti #16107 üzenetére
Elforgadtam csvarhúzóval, de ugyanazt tudom leírni, hiányzik a fogazás vastagsági fele, arra gondoltam kimérem a távot, kihézagolom annyira, hogy az öni. annyira kerüljön hátrébb ,hogy elérje a még épp fogazást, aztán majd csere, de járni kell vele, nem tudok mit csinálni!
a csoda csak a skoda
-
mcfly72
tag
-
mcfly72
tag
válasz bringasisti #16111 üzenetére
Meglátom! De már csak holnap! Elkezdett szemelni az eső
,Ha van kedved nézz vissza légyszíves holnap! Előre is köszi, meg most is köszi!
Agyalok addig is!
Apropó! Ha valaki tud valami olcsó kis szgk.,-t. Kérem jelezze! Max 100e! Köszi!a csoda csak a skoda
-
mcfly72
tag
-
-
mcfly72
tag
-
mcfly72
tag
válasz bringasisti #16117 üzenetére
Na pont ,hogy fordítva! Ahol vettem csak favorit cuccokat árul a csávó! Nem tévedett eddig soha! 35 éve skodás!
a csoda csak a skoda
-
bringasisti
Topikgazda
válasz mcfly72 #16118 üzenetére
Akkor már meg is oldódott a problémád! 120- as önindító van berakva és mivel a tengelytáv adott viszont a nagyobb modul miatt nagyobb a fogaskerék átmérője nem tud a helyére csúszni a kisebb modul így nagyobb átmérőjű lendkerék fogaskoszorúba! Mikor S 100 és 120 kocsim volt nem tudtam megérteni hogy miért nem térnek át kisebb modul és kevesebb fogszamú fogaskerékre mert akkor megváltozik a nyomaték és az említett két típussal sem kellett volna szenvedni hogy nem forgatja a motort rendesen az önindító
[ Szerkesztve ]
BENEFON DELTA--------N8
-
mcfly72
tag
válasz bringasisti #16119 üzenetére
Eső után köpönyeg! A lendkerék fogaskoszorúja ettől még félig halott! Ki kell cserélném!
Nem tudom mikor, nem tudom hogy!
Ko vagyok!a csoda csak a skoda
-
mcfly72
tag
-
vil59
tag
Halló !
Nagyon érdekes dolgok hangzottak el az önindító témában.
Engedjétek meg, hogy közbeszóljon a csapos...
Mint előtte írtam,a favoritomban az a kisméretű felícia önindító van bent. Tehát azonnal pőrget,a motorjának szép a hangja.
Viszont,néha kulcsfordításra recsegő hangot ad,de ezen kívül teljesen üzembiztos.
Valamiért, nem tólja be a fogaskoszorúba a kis fogaskereket, le vannak már nyalva a becsúszó fogak élei.
Most,hogy szó került róla,tegnap megbontottam, a képen lévőt kicseréltem ugyanilyen újra. De ez is reccsen.Úgyhogy,akkor most lett két könnyített bendixem.
Az vajon lehetséges, hogy a fogaskoszorú fogazásának azon része,ahol becsúszik a kisfogaskerék, ott is le van már nyalva a fogadó profilja és emiatt nem talál bele? És azonnal kinyírta a most betett vadi újat is.
Olyan irányból fényképeztem le,ahogy a motorral szemben állva látszik, az az, jobbról,bal irányban tolódik be a koszorúba. -
Mágus2
Közösségépítő
-
vil59
tag
válasz bringasisti #16127 üzenetére
Igen,kicseréltem a rugót,de nem azt, ami a képen látható egységen van,ha erre gondoltál,hanem azt, ami itt most nem látszik. A villánál lévőt cseréltem le egy ugyanolyanra, csak az könnyebben összenyomható,kisebb az ellenfeszítése. Mint írtam,ha valamennyire le volt merűlve az akksi, akkor ez a rugó nem engedte a beemelő villát ütkőzésig elmozdúlni, ezáltal a kisfogaskerék csak kb. félállásig tudott kimozdúlni a koszorú felé. Olyan szinten, hogy 11voltos akksi fesznél, kúlcsfordítás, halk kattanás az önindító felől,vissza jelző lámpák világítanak,de teljes csönd. Gondolom,a kattanás az volt, hogy megkapta az áramot,de a villa nem tudta betólni a rugó nagy ellenállása miatt a fogaskereket a koszorúba,csak kimozdúlt a helyéről,majd kikúlcsoláskor, mikor lement róla a fesz, újabb kattanás, ahogy a kicsit kitolódott fogaskereket a a képen látható visszanyomó rugó alaphelyzetbe lökte.
-
mcfly72
tag
Na annyira összerakta M,hogy indul, de ez csak átmeneti megoldás. Kihézagoltam az önindító tengejét, a kis C" gyűrű alatt,így nem tud teljesen kimenni a fogaskerék, és eléri a még épp részét a fogaskoszorúnak, így tudja forgatni.
[ Szerkesztve ]
a csoda csak a skoda
-
AsUsLaptop01
csendes tag
Sziaztok!
A generátorra menő töltésvisszajelző lámpa kábele letestelt, azóta nem tölt. (Favi) A fesszabot nyírhatta ki, vagy a diódahidat?
Ki tudom valahogy mérni?
Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
mcfly72
tag
válasz AsUsLaptop01 #16133 üzenetére
Lehet,hogy csak a regulátort kell kicserélni.
a csoda csak a skoda
-
bringasisti
Topikgazda
válasz AsUsLaptop01 #16133 üzenetére
Ha gyújtás van a kocsin és a töltés visszajelző kábelt lehúzod a generátorról a műszerfalon ég a töltés visszajelző lámpa?
BENEFON DELTA--------N8
-
bringasisti
Topikgazda
válasz bringasisti #16135 üzenetére
Még jó hogy megnéztem! A lehúzott kábelt testelni kell és akkor ég a lámpa?
BENEFON DELTA--------N8
-
AsUsLaptop01
csendes tag
válasz bringasisti #16136 üzenetére
Igen, a lámpa működik és nem alszik el beindított motorral sem.
-
mcfly72
tag
válasz AsUsLaptop01 #16138 üzenetére
Ha kövérebb gázadásnál elalszik, venned kell!
a csoda csak a skoda
-
bringasisti
Topikgazda
válasz AsUsLaptop01 #16137 üzenetére
A töltő kábel marad a helyén a műszerfal kábelt lehúzod és csinálsz egy ilyen áthidalást. Forgatod a motort 2 ezres fordulaton fél percig. Megnézed műszer vagy a lámpák fényével hogy van e töltés. Írd meg milyen lehetőségek vannak: kontrollámpa multiméter? A feszültség szabályzó 2 ezer forint,de kicsi a valószínűsége hogy ott a gond ha zárlat okozta a problémát. Tudsz diodát kimérni?BENEFON DELTA--------N8
-
AsUsLaptop01
csendes tag
válasz bringasisti #16140 üzenetére
Tudok diódát mérni, igen, a generátort még nem szedtem szét. A lámpa nem alszik ki. egyáltalán. Multiméter is van meg lámpa is. Vika fesszabtól isten ments, egy lengyel jezpol a minimum. Ezt az átkötést még nem néztem, de sima gáadásra a fesz alapból nem mozdul.
-
bringasisti
Topikgazda
válasz AsUsLaptop01 #16141 üzenetére
Nekem VIKA van bár sok tekintetben sokk a márka de ez működik. Próbáld ki amit írtam mert már sejtem a megoldast
BENEFON DELTA--------N8
-
AsUsLaptop01
csendes tag
válasz bringasisti #16142 üzenetére
Szia!
Nem ad ki semmit, megmértem átkötve, majd szétszedtem, a 3db dióda rendben van. (Nem 4dbnak kéne lenni egy egyenirányítóban??)
Merre tovább?
[ Szerkesztve ]
-
bringasisti
Topikgazda
válasz AsUsLaptop01 #16143 üzenetére
Kicsit meg vagyok lőve mert ha jó a feszültség szabályzó akkor tölteni kellett volna a generátornak. A zöld nyíl a 6 darab teljesítmény dióda ( 3- és 3+ ) a piros nyíl a feszültség szabályzó áram ellátó dióda. Ha a feszültség szabályzó kábel csatlakozásra áramot teszel és testeled a házat akkor a szénkefén áram jelenik meg így tudod a feszültség szabályzót ellenőrizni. Én ezzel kezdeném.BENEFON DELTA--------N8
-
bringasisti
Topikgazda
válasz bringasisti #16144 üzenetére
Késő van és kicsit hülye vagyok a színeket felcsereltem.
BENEFON DELTA--------N8
-
mcfly72
tag
Helló! Tudja- e valaki,hogy van e különbség fogaskoszorú és fogaskoszorú között ami a favorit/formanba kell?
a csoda csak a skoda
-
mcfly72
tag
válasz bringasisti #16147 üzenetére
Akkor honnan tudom melyik kell nekem?
Fogazása több/kevesebb, vagy mi?[ Szerkesztve ]
a csoda csak a skoda
-
bringasisti
Topikgazda
válasz mcfly72 #16149 üzenetére
#16114 kell megnézni és látszik amit beszéltünk hogy mivel a főtengely és az önindító tengelytáv adott ezért a nagyobb fogaskerekhez vékonyabb koszorú jár és a kisebb fogaskerekhez vastagabb koszorú jár. A boltba egy 120 as és egy Favorit önindítót össze kell hasonlítani és megnézni melyikhez stimmel a koszorú. Ha 120 as koszorút használsz 120 as önindítóval az passzol egymáshoz de a nyomaték miatt nem forgatja rendesen a motort.
BENEFON DELTA--------N8
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Projektor topic
- Asszociációs játék. :)
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Wise (ex-TransferWise)
- Bambanő háza tája
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Az első jel a Galaxy XCover 8 létezéséről
- Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest