Keresés

Aktív témák

• Mic ACE

aktív tag

válasz bwoay #165 üzenetére

:) Áh, csak nem bírtam az okoskodómmal.

Tényleg várjuk az MX450 teszteket, tessék írni, ne csak én koptassam hülyeségekkel a billentyűzetet! :DD

• Mic ACE

aktív tag

válasz bwoay #163 üzenetére

Igen, érthető, bár engem inkább a nagy hangerő zavar hosszútávon, nem a mély.

És egy kis okoskodás: szerintem egy hangszóró nem tud ''erősiteni'' mély, vagy magas hangokat, mivel nincsen benne erősítő. :) Pl. a hangfalak kiépítése azért döntő, mert a formájuk segítségével átveszik a membrán rezegéseit, és irányítják azokat, valamint anyaguknak köszönhetően elnyelik a kioltó interferenciát. Tehát a kulcs az, hogy a hangszóró/füles mennyire tudja jól elnyelni a visszaverődő, nem direkt a membránból származó, hangerő csökkenést jelentő rezgéseket, és hogy mennyire tudja átvenni, irányítottan átadni a membránból jövő hullámokat. Ennek eszköze pl, a bass-reflex cső, amiben a hullámok ''beállnak'', és zavartalanul megmaradnak, vagy a szivacs bélés, és a jó minőségű fa, ami pedig elnyeli a róluk, belőlük fáziseltolódást szenvede kijönni akaró, interferáló, és ez által hangerő csökkenést is keltő hangokat. Valójában a fáziseltérés okozta kioltás a probléma, és ez az amit egy The Plug jól kiküszöböl a mély frekvenciák terén, és kevésbé a magasaknál, míg ezek szerint az MX400 mindenütt arányosan teszi ezt.

Húh..., ez kemény volt

• Mic ACE

aktív tag

válasz bwoay #160 üzenetére

Ja, és mégvalami (, de ezt már lassan kiadom regényben :D ). Valóban igaz, hogy adott frekvenciájú hang leadásának képessége megfelelő erővel egy fontos szempont, de nem az egyetlen. Az általad említett ''ráülés'' is probléma, amikor külön-külön ugyan jól szólalnak meg a hangok, de amikor összeeresztünk alacsony, közép és magas frekvenciákat egyszerre (mint a zenénél), akkor lehet, hogy már nem tudja ugyanúgy leadni az adott frekiket, mint külön-külön, mert a hanszóró nem olyan jó minőségű. Ennek eredménye a ''ráülés'' pl.: amikor megszólal a basszus eltünik a magas, erősödik a közép, majd amikor elhallgat a basszus visszajön a magas, gyengül a közép.

[Szerkesztve]

• Mic ACE

aktív tag

válasz bwoay #160 üzenetére

Hát, ha nem ezen a fórumon, dá másutt több helyen is olvastam olyan véleményt a The Plugról, hogy túl erős a mély benne, méghozzá nem is a legmélyebb, viszont olyant is, hogy a magasak valóban kicsit a közép felé húznak. Én pedig nem véletlenül igényelem a lágy mély basszust, és a cincogó magasakat is, mert a közepet szinte mindegyik le tudja adni valamilyen szinten, míg az előző kettőt nem. Ha pedig túlzottan dörmög és cincog, akkor azt eq-kkal le lehet szabályozni, de ha nem tudja ezeket leadni, akkor nincs az az eq, ami kivarázsolná belőlük, mert egyszerűen fizikailag képtelenek rá. Szvsz, ha a The Plug túlzottan dörmög, az nem baj, mert ez lehúzható, viszont, ha nem adja a magasakat, az baj, mert azt akkor sosem fogja. Egyébként a Sennheiser MX400,450,500,550- nél mind azt mondják, hogy kiegyensúlyozott, ami nem tudom mit jelent, mert jó ha kiegyensúlyozott egy Flat eq álláson, de ha felnyomom a mélyet meg a magasat, akkor bizony ne is legyen kiegyensúlyozott, hisz azért nyomtam fel! Lehet hogy flat álláson kellene tesztelni őket, és úgy összehasonlítani?

[Szerkesztve]

Aktív témák

Hirdetés