Hirdetés

2024. június 3., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Konzol játékok  »  Sega, Nintendo - retro konzolok (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:07:19

LOGOUT.hu

TILOS A WAREZ, EMLÍTÉS SZINTJÉN IS TILOS BESZÉLGETNI GÉPEK TÖRÉSÉRŐL, KALÓZKÁRTYÁKRÓL ROM-OK FUTTATÁSÁRÓL, MINDEN EZZEL KAPCSOLATOS TÉMÁRÓL!(beleértve a sárga kazettákat is)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#16101) don_peter válasza #00137984 (#16099) üzenetére


don_peter
senior tag

Túlságosan leegyszerűsítetted a kérdést.
Ez nem ilyen egyszerű, hogy SEGA játékot futtass SNES konzolon, vagy fordítva.
Nem akarok bele menni a részletekbe miért nem működhet a két konzolra külön-külön megírt játékok egymáson is, de ha csak egy picit is belegondolunk, teljesen más a két hardver, kezdve a processzorral, a hangleképzéssel és a fő különbség, ha a kártyákat nézzük, hogy a SNES 8bit-en kommunikál, a SEGA pedig 16bit-en.

Az adapter lényege, hogy az általam fejlesztett DPTP SMFD kártyákat úgy tudja konvertálni, hogy képes legyen a SNES hardverrel is megfelelő módon kommunikálni, illetve biztosítsa a SNES alap speciális perifériáinak meglétét, emulálását.
Nem képes a játékokat dekódolni és újrafordítani, csak az illesztésért és a speciális perifériák illesztésért felel.
Minden mást a DPTP SMFD kártya végez.

Amit a feltöltésről írtál az így igaz, annyi kiegészítéssel, hogy lesz egy gomb amellyel be lehet állítani a programot, rom feltöltés előtt, hogy SNES vagy SEGA konzolon történik a lejátszás.

Amúgy nem sokára ez a feltöltési mechanizmus is meg fog változni, illetve ki fog bővülni, mivel sok kritika érte az SD kártya hiánya miatt. Sokan azt kritizálták, hogy miért nem SD kártyáról lehet feltölteni a játékokat, így ennek a kérésnek eleget téve, elkezdtem megírni az SD kártya kezelésére a kódot, mely 80%-ban már kész is van. Ezzel az SD kártyás rom tárolásnak is a végére értünk amelynek lesz egy pozitív és egy negatív hátránya.
A pozitívuma, hogy 1 SD kártyára az összes romot fel lehet másolni és válogatni, a negatívuma, hogy egyszerre csak 1 játékot lehet majd vele feltölteni, és természetesen lesz feltöltési idő.

----== Neo Geo és Arcade Fórum : www.neo-geo.hu ==----

Útvonal

Fórumok  »  Konzol játékok  »  Sega, Nintendo - retro konzolok (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.