Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- talmida: My Art II.
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Aku-Aku
tag
Csatlakozom lao ce-hez, annyi módosítással, hogy mindenekfelett szó nélkül. Vagyis LEM
Pl. Kiberiáda.
A Star Trek, Csillagkapu és egyéb sorozatok biztos kedveltek, de inkább futurisztikus ruhába öltöztetett szereplők és érdekes kütyük egy kalandfilmben felsorakoztatva.
Az igazi sci-fi szerzők Asimov (és nem Assimov mint szemüveges barátunk írta), Pohl, Bradbury, Clark, Sztrugackij, és még sorolhatnám a rengeteg író nevét akik valóban ilyen könyveket írtak, igayán magas színvonalon. Nekik voltak érdekes ötleteik (eredeti), külön világaik, és tényleg sci-fi történeteik. Pl. Asimov írt olyan novellát ami tényleg csak akkor játszódhat amikor a Marsot már kolonizálták. Nem pedig egy szimpla jövőbe helyezett történet. Nem mondom, hogy a nagy alkotók nem csináltak ilyet soha, volt ilyen tényleg. De a lényeg akkor is a sci-fi maradt valahogy, érdekes módon. A sci-fi mára az irodalom elismert részévé vált, nem csak egy egyszerű kis mellékáramlatocska. Nyugaton már egyetemi tárgyként felvehető, óriási bázissal, konferenciákkal egyebekkel rendelkező műfaj lett.
Elnézést, most látom kicsit régi hsz-hez szóltam hozzá. -
dekoninck
aktív tag
Az Asztronauták a Metagalaktika XXX-ben volt, arról szól, hogy a Tunguz-meteor valójában egy űrhajó volt a Vénuszról, és az asztronauták pedig ennek utánajárnak a szerelem istennőjéről elnevezett planétán.
Az Úr hangját meg most olvastam újra a 7végén, lenyűgöző! Én is kutató vagyok most, de inkább olyasmiket szeretnék kutatni, mint a könyv alakjai
-
dekoninck
aktív tag
Bizony, pl. az Asztronauták az sci is és fi is, nem beszélve az Éden-ről... de ilyen könyveket manapság már nem írnak, hm? Szerintem az emberiség leszámolt az akkori álmával, űrutazás, boldog jövő, stb. és manapság már jóval népszerűbbek (az írók és filmesek között) az apokaliptikus víziók (meg az olcsó szórakkoztatás)... talán ezzel készítenek fel bennünket az elkövetkezőre

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GAMER PC! Ryzen 9800X3D / RTX 5080 / B650 Strix / 32GB 6000MHz / 1000w Gold! BeszámítOK
- Iphone 17 Air 256GB fekete független
- Asztali PC , Ultra 245K , RX 6900 XT 16GB , 32GB DDR5 , 1TB NVME , 2TB HDD
- Ps5 Spider-Man 2 limitált kiadás szobor és kontroller
- X13 Gen4 13.3" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 256GB NVMe magyar vbill ujjlolv gar
- LG UltraWide 38WR85QC-W IPS Monitor! 3840x1600 / 144Hz / 1ms / G-Sync / FreeSync
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- Apple iPhone 16e 128 GB White 100% Akkumulátor 12 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ Lenovo LOQ Intel Core i5-13450HX, 24GB, 1TB, RTX 5050(8GB), FHD IPS 144Hz
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Pl. Kiberiáda.