Új hozzászólás Aktív témák
-
F_Zolee
veterán
válasz Bjørgersson #34703 üzenetére
Jól tetted, hogy váltottál.
-
F_Zolee
veterán
válasz gtamate2 #34675 üzenetére
Első körben alaplapos topic.
Amúgy meg ha "elromlott" a bios akkor laptól függően cserélni kell a chipjét vagy ha nem kivehető akkor újraforrasztani(értelem szerűen másik chipet rá). Legalábbis én ilyenekről tudok.
Gondolom nem tudsz belépni a biosba így nem is tudod lefrissíteni. -
F_Zolee
veterán
válasz Ed3r_X_ #34667 üzenetére
Nekem anno P45-ös asrock lappal volt gondom. E8400-al vígan ment de gondoltam beújítok valami 4magosra(Q8200). Érhetetlen módon ezt a típusú procit valamiért nem komálta és semmi tuningot nem volt képes elviselni vele, plusz (ha jól rémlik) a pll feszt az egekbe lőtte hiába állítottam be bármire. -.- Ja és a másik furcsaság, hogy a ramokat DC-be max 1333-ig tudta csak. Persze az ilyenek csak akkor derülnek ki ha megveszi az ember. -.- Ismerősnél is van furcsa anomália Z77-el tőlük. Én valahogy már nem igazán próbálkozok a termékeikkel.
-
F_Zolee
veterán
válasz CirrMee #34607 üzenetére
Szabvány definícióval nem tudok szolgálni de ezzel a módszerrel lehet "dinamikus" feszültséget állítani. Tehát nem konstans kapja a proci hanem terheléstől függően változtatja. Nyugalmi állapotban jóval kevesebbet ad, mint 100%-on.
Ha minden igaz a proci alapfeszültségéhez képest állítod. Az a 0egészes érték plusz/mínusz irányban.
[ Szerkesztve ]
-
F_Zolee
veterán
válasz kicsipapucs #34562 üzenetére
Én csak a "gyári" ajánlast adom meg, mert asrock mindig többet lő be. Nyilván menne kevesebbel a pll de ha azt se tudják mi az akkor jó alapon is.
[ Szerkesztve ]
-
F_Zolee
veterán
válasz Turbolada II #34529 üzenetére
Ismerős gépén is kb ilyesmi tünet volt és a hűtő rendesen rajta volt. Akkor csinálta ezt amikor Z77-es lapra váltott Z68-ról, mindkettő Asrock. Van ilyen eset is, nem csak a hűtőn múlik.
-
F_Zolee
veterán
válasz Bjørgersson #34444 üzenetére
Élsimítás...
-
F_Zolee
veterán
válasz Bjørgersson #34442 üzenetére
Akkor adjál még a grafikának és nem lazsál a vga.
-
F_Zolee
veterán
válasz Bjørgersson #34440 üzenetére
Pff...ezzel még 2évig ellehetsz, addig gyűjtsél pénzt a váltásra.
-
F_Zolee
veterán
válasz Bjørgersson #34436 üzenetére
Akkor az nem sokkal több, mint amit beállítottál. Vagy a sebességhez mérten növeli?
(#34438) kovy29: most, hogy ezt leírtad talán dereng, hogy ez a gáz az msi lapokkal. Ilyen szarul lehet csak tuningolni a fesz állítás miatt.
[ Szerkesztve ]
-
F_Zolee
veterán
válasz Bjørgersson #34433 üzenetére
Power technology kapcsoló alatt mi van?
-
F_Zolee
veterán
válasz Bjørgersson #34431 üzenetére
Akkor nincs ötletem, ezért nem bírom az msi lapokat...pedig jó lenne ha nem basznák el a biosukat. Bár ezt is csak azért mondom, mert nem értek hozzá.
Van még hülyeség benne de már nem rémlik, hogy mi volt az...csak 1x használtam azt is bios frissítés erejéig aztán meg is némult tőle...mehetett vissza gariba. -
F_Zolee
veterán
válasz Bjørgersson #34428 üzenetére
Akkor azt kapcsold vissza hátha...
-
F_Zolee
veterán
válasz Bjørgersson #34426 üzenetére
Akkor az Intel turbo boost be van?
MSI lap sux, nyomtál egy bios resetet proci cserénél? Lehet a lap topikjában kellene ezt körbejárni ha van...
[ Szerkesztve ]
-
F_Zolee
veterán
válasz Bjørgersson #34423 üzenetére
Biosba...mint a C1E és társai...csak Speedstep néven. Be van kapcsolva?
(#34424) bobalazs: nekem kiegyensúlyozottba van évezredek óta és visszaveszi.
Újabb szerk.: ezekhez igazából nyúlni se kell. Nem tudom ki buherálja egyáltalán.
[ Szerkesztve ]
-
F_Zolee
veterán
válasz Bjørgersson #34419 üzenetére
Speedstep?
-
F_Zolee
veterán
válasz lizakattila #34394 üzenetére
Azaz 1gb-os linx teszt nem épp egy izzasztós fajta.
-
F_Zolee
veterán
válasz Bjørgersson #34386 üzenetére
Hát ha nem ért hozzá akkor mire alapozod az 1,27-et? Azt se tudja akkor mit kellene jól beállítani?
Annyi a gond az MSI lapokkal, hogy a biosuk a nyugalom megzavarására alkalmas beállításokat tartogat.
-
F_Zolee
veterán
válasz Bjørgersson #34384 üzenetére
LLC-t mennyire állítod? Offset vagy fix feszes?
Jahh most nézem milyen lapod van, akkor részvétem.
[ Szerkesztve ]
-
F_Zolee
veterán
válasz Bjørgersson #34382 üzenetére
Hátőőő...lehet kicsit megnyúzták már ez idő alatt.
-
F_Zolee
veterán
válasz Raksi84 #34311 üzenetére
Lényegében már leírtam egyszer, hogy miket kellene beállítani. Igaz csak szótöredékekként, mint ahogy a biosba van.
Internal CPU Pll: kikapcs.
Multi speps load...: ez lenne az llc, azt kellene megtudni melyik az erős beállítás. Asrocknál pl minél kisebb volt annál erősebb.
Cpu Pll, QPI/VTT és System Ag. feszt arra lődd be amit ott látsz mellette, ne auton legyen.
CPU Vcore-t úgy kellene állítani, hogy a DVID sor aktív legyen(bár lehet ekkor az LLC sor eltünik).
Aztán ezt a feszt állítsd be -0.010-ra mondjuk. Már ha így kínálja fel az értékeket.Ezek után tesztelni kellene, hogy linx alatt(5-6gb ram beállítással) mennyi feszt kap a proci(cpuz szerint).
-
F_Zolee
veterán
válasz Leone966 #34255 üzenetére
Az pont nem sokat ér. Linx és prime95 teszt, játékok is jók ezekre.
C1E legyen bekapcsolva. Pll 1.8V-ra belőheted. Meg a VCCIO-t és a PCH-t is arra ami ott van mellette, ne autón legyen. LLC-t egyel kisebbre is állíthatod. Offsettel lenne célszerű proci feszt adni ha nem akarod feleslegesen kínozni.
TDP limiteket is fel lehet tolni 200-ra mondjuk.[ Szerkesztve ]
-
F_Zolee
veterán
válasz CsonkaImo #34229 üzenetére
Te most automatán hagyod a dolgokat, hogy ennyi variáció lép fel? Vagy mindent állítasz egyszerre, hogy még nehezebb legyen kiigazodni?
LLC-t tedd 2-re.
Pll-t 1.8-ra vagy akár az alá is állíthatod.
Ram feszt is lődd be 1.55-re mondjuk.
Spread spectrumot kikapcsolhatod.
C1E be, C3/C6 ki.
Speedstep-et be.
Power limiteket is be kellene lőni 200W körül, ebben majd egy asrockos kolléga talán segít ha olvassa.Állíts be 43as szorzót +0.020-as offsettel mondjuk és nézzük meg mennyi feszt kap és elég-e.
-
F_Zolee
veterán
válasz Skynet8599 #34192 üzenetére
Sikerült egy elég régi hozzászólásra reagálnod.
Amúgy ha leírnád milyen lapod van akkor könnyebb lenne a válasz. Így csak annyit tehetsz, hogy keresel ram sebességet a biosba és 1333-ról átállítod 1600-ra.
-
F_Zolee
veterán
-
F_Zolee
veterán
válasz STC Speed #34177 üzenetére
Csak akkor zöldülj ha ugyanazt a teljesítményt drágábban akarod megkapni.
nV-t éppen ezért nem tudok ajánlani. Ami jó is lenne, 770 de vicc kategóriában 2Gb-os típust kapsz. Esetleg ha találsz 4Gb-ost akkor jó.
7970 meg már régi darabok, ha esetleg másik hűtésre félre teszel pénzt, mert már megjárták a magukét. Bár ugyanez a helyzet a 280X-el, mert sokan bányászkodtak vele aztán nem feltétlen bántak vele normálisan egyesek... Mennyit áldoznál egyáltalán erre?[ Szerkesztve ]
-
F_Zolee
veterán
-
F_Zolee
veterán
válasz F_Zolee #34112 üzenetére
Újabb fejlemény. Ugye a hang fagyott be amikor gond jelentkezett. Most újra próbálgattam csonkítva a gépet. Ment elsőre. Visszatettem a vga-t, azzal is jó volt. Többször beindítottam, hogy jó legyen. Visszatettem a hangkártyát mindjárt kezdte a sípolást(8at). Áttettem egy másik foglalatba és most semmi gond.
Remélhetőleg utolsó ilyen jelentésem volt. -
F_Zolee
veterán
Lap kálvária folytatódik.
Játék közben befagyott a hang, na mondom gyors restart. Utána gép 8at sípol, nem indul.
Szétszedtem és csak az alapokkal teszteltem. Kiszedtem egy ramot már 1 hosszú 2 rövid síp.
Áttettem másik foglalatba a ramokat, hallelúja. Most már bootol. Visszakötök minden kivéve winyó...megy ameddig tud. Öröm bódottág. Bekötök mindent rendesen, vissza a gép a helyére bekapcs...8 síp.
Az én számból többet kellett kisípolni.
Holnap szedhetem szét az egészet... -
F_Zolee
veterán
válasz kicsipapucs #34017 üzenetére
Azt aláírom, hogy a ram nem a legjobb de az instant kikapcsolás nem annak a számlájára írható. Ha követted a tesztelési "fázisaimat" akkor ott leírtam, hogy ha csak egy modul volt benne akkor ment a teszt kikapcs nélkül. De ha mind2 bent volt akkor vége volt mindennek terhelés hatására.
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Elemzés Intel Sandy Bridge teszt
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest