Új hozzászólás Aktív témák
-
Hunork
veterán
válasz Viktor77 #18189 üzenetére
Ok, köszönöm , csak az bosszant, hogy amióta voltak kétmagos procijaim (E2180, E5200, i3 2100), csak ennél volt-van ez...mindig 1-4 fok volt régebben az eltérés.
"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
-
rvn_10
senior tag
válasz Viktor77 #17975 üzenetére
Én se voltam rest.
Energia gazd be: 5,32 (1604-4012)
Energia gazd ki: 5,28 (4012-4012)
Ez is bőven mérési hibahatáron belül van. Nálam se lett semmi különbség. Lépek is kapcsolom vissza be.
[ Szerkesztve ]
Gigabyte B760M Gaming X, I5 13400, 2x16 DDR4 Corsair Vengeance 3600Mhz, NZTX Kraken X61, Sapphire Pulse RX 5600XT, EVGA Supernova G2 750W, Samsung 850 Evo 128Gb, WD Blue 1TB, Phanteks Enthoo Pro M Acrylic
-
-
-
Peak
addikt
válasz Viktor77 #17944 üzenetére
tisztában vagyok vele, ez egyelőre csak gyorsteszt volt, hogy auto beállitás mellett mennyit bir a proci. a finomhangolást, a kézi értékadás majd később... csak tetszik, hogy ilyen könnyedén lehet megoldani és 3 órán át mentek a tesztek hiba nélkül.
Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
Egon
nagyúr
válasz Viktor77 #17671 üzenetére
Elég sokat foglalkoztam a konfigom minél jobb hatásfok/zaj-mutatójú hűtésével, az alábbiakat a tapasztalataimból szűrtem le.
Szinte teljesen irreleváns az ő procijának hőmérséklete szempontjából, hogy a te procid nálad hány fokos. Ha eltekintünk az adott szérián belül tapasztalható szórástól (ami nyilván hiba, hiszen egy nem teljesen sima kupak is okozhat jelentős eltérést a hőfokokban), még akkor is számtalan egyéb tényező befolyásolja a hűtés hatásfokát, kezdve a szobahőmérséklettől, a ház szellőztetésén és elhelyezésén (sic!) át, egészen a paszta felkenéséig."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Bodor
veterán
válasz Viktor77 #16580 üzenetére
Nem gondoltam, hogy fontos leírni, hogy mire kell. Egyébként számítógépbe számításokhoz
Egy HD filmek lejátszásához és internetezéshez használatos gépbe szeretném, amely időtálló, egy ATI HD6670 1 GB DDR5 -ös VGA-val. Tehát akkor marad a i3-2130 3.40GHz
A hangnemet nem, a segítséget köszönöm !! -
-
-
fsb1000
nagyúr
válasz Viktor77 #15687 üzenetére
Lehet én más linket látok?
AZ alján van egy táblázat, ahol az idők (sec) simán össze vannak adva és így jön ki a Total.
Az én nézetemben az i7/64bit 4Ghz a legjobb 171 seccel.----
Én nem csináltam végig, mert a kicsik értelmezhetetlenek a nagyobbaknál meg az órajel különbségnek megfelelő 10-15% előnyöm van a 2500K@4,4Ghz-vel -
fsb1000
nagyúr
válasz Viktor77 #15683 üzenetére
Viktor... te hogy lettél modi?
(csak csodálkozom, mert rég láttalak és akkor még ezen az oldalon vitatkoztál.)Egyébként tévedsz, a scriptek végén nem kapsz semmilyen pontszámot.
Konkrétan le van írva hogy kell leolvasni. EGYESÉVEL!!!! (én megtettem)
És nem pontszámot, hanem futási időt sec-ben
Különben minek lennének a megállítások a különböző műveletek között?Finally once the script is set up in button mode, the last step is to set Photoshop to set "timing mode", this is accessible via a navigation button on the bottom left of an open image. Once this is set, it remains so until changed again, even on application reloads. You will have noticed by opening the image that the timing already shows a figure, this is basically the time it took to open the image. This counter resets after every action, so there is no need to adjust anything for our benchmark.
Itt van a kép is, ahol mutatja mit állíts be hogy le tudd olvasni:
[link] -
katt777
félisten
válasz Viktor77 #15453 üzenetére
Akkor elírták ott, ahol olvastam, mert tutira 11 volt. Mondjuk 10.1-et illene elvinnie X4500 után, ha nem is valami magas grafikával. Majd kiderítem.
boogie84: No de az engem kevésbé érint. Ha jól tudom, K-kba kerültek 3000-ek, de most ezért nem cseszek el adatforgalmat, így is alig maradt.
ffodi: No de az Intel 1,57V-ot ajánl max. Mi a gar. arra, hogy belövöd 1,65-re, és fél év múlva nem borul meg valami a prociban?
Amúgy, ha tényleg 1,2V-on meg kell lennie a 4GHz-nek, nálam miért nem stabil? Kérdeztem már, hogy mi mást kellene feszelni, hogy a proci maradjon 1,2V-on, de nem kaptam választ. Sajna a gyári hűtő 1,2V-tal már határeset.
Corsair RAM-okat Kingmaxokra cseréltem, 3,8GHz-en 93,5GFlops helyet 101,89-et kapok LinX-ben. Mindegyik CL9 1333, csak 2x2 vs. 2x4GB.
Cobb: Esetleg nem állítottad be a lapon, hogy mind a 4 magon hajtsa a turbót.
dime27. Már megint az a fránya hibajavítás... Értelemszerűen az a jobb beállítás, amely magasabb sebességet produkál. Nem a hőmérséklet nem változott, hanem egyszerűen nem ott mér a lap.
[ Szerkesztve ]
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
katt777
félisten
válasz Viktor77 #15443 üzenetére
Nehéz esetnek tűnik...
roberto211: Én a 4,5GHz-re gondoltam, mert ha az be volt lőve, esetleg csak finomítani kellett volna rajta. Használd a keresőt, van a topicban már sok 4,5GHz körüli beállítás, de hangsúlyozom: nem feltétlenül lesznek stabilak a te gépeden is!
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
Atimester
aktív tag
válasz Viktor77 #13956 üzenetére
Szerintem is túlzás!
Nálam az i7-2600 felett van 2 és hátul meg 1 venti. És a procin passzívban figyel egy Scythe Ninja 3.
És mivel nem 24 órában futtatok rajta teszt progikat, bőven elég!
Ez a hűtő a Q9550-esemen is bőven elég volt 4GHz-en, pedig az többet evett!(Ilyen világítós csilli-villi házat szerintetek kik építenek? És nézegetik a ventillátor világító LED-jeit….. )
-
kanál01
tag
válasz Viktor77 #13956 üzenetére
ááá... ez a legjobb proci, sokkal hűvösebb és kevesebbet fogyaszt, mint akármelyik 4magos LGA 775, vagy 1366-os proci...
q9550-en +ref. GTX 480 volt a gépbe, és mind a kettő tuning esetén nagyon forrófejű volt...
most MSI Twin Frozr GTX 480 van 2db, azért ahhoz se árt... de nem kellene ennyi már...mikor teleraktam, LGA 1366 procira + még egy ref. GTX 480-ra készültem, ahhoz kellett volna max..
csak ajánlani tudom az i7-2600k procit, ez a legjobb fogyasztás/ár/telj. arányban, i7-2500K mellett szerintem a piacon most
[ Szerkesztve ]
-
LK
addikt
válasz Viktor77 #13724 üzenetére
Én is beléptem a klubba. Asrock H61-U3S3,és egy i3-2100 személyében. Olcsó cucc,és érezhetően gyorsabb,mint a q66-om volt. Viszont én Kingston 1600 ramokat 1333-ban tolom 7-7-7-20-on. Ott kb. 800-al több írás-olvasás.Jól döntöttem
"óóóóó istenem.. boldogok a lelki szegények, mert övék a trollok és fanboyok országa, ámen" by PUG
-
Cloud_s
aktív tag
válasz Viktor77 #13050 üzenetére
Igen, én is kicsit sokallom...
Viszont az általad linkelt képen a maghőmérséklet szintén 59 fokos. Vagy félreértek valamit? Én is a magok hőmérsékletése írtam az 58 fokot, a sima CPU az olyan 10 fokkal mindig kevesebb.Azt kipróbáltam, hogy lehúztam a ventit, és hagytam 70 fokig melegedni a magokat stress test alatt. Ekkor megfogva a hőcsövek végét már eléggé égetett, viszont ha ventivel megy a terhelés, akkor egy picit sem érzem melegnek.
Ez jelent valamit arra nézve, hogy jól fel van-e rakva a cucc? Létezik valami jó megoldás ennek kiderítésére? A leszedést/újrapasztázást valahogy szeretném elkerülni... -
XtremLor
őstag
válasz Viktor77 #12936 üzenetére
Igen ez igaz, én is ugy tervezek a következő konfigban cf lesz, ha sima 2 slotos vga megy bele akkor 3. pci-e már használhatatlan mivel a 3.-ra rálóg a 2 vga szóval marad egy sima pci meg egy pci-e mivel nekem a xfi pci-os a leadtek tuner pci-e x1 így tele is lenne, ez egyéni probléma az is igaz
"Legen...Wait for it...Dary"
-
Atimester
aktív tag
válasz Viktor77 #12763 üzenetére
Végig olvastam az előző 30-40 hozzászólást, és a tapasztalataim és a tanultak alapján írtam le a véleményemet. Továbbra is úgy gondolom, hogy egy általános célra használt gépben elegendő egy gyári hűtő. De egy irodai felhasználó nem olvasgat itt egy szakmai fórumot, ahol a regisztrált tagok legtöbbször arra kíváncsiak, hogy hogyan lehet megfelelő beállításokkal és kiegészítőkkel kitolni az aktuális konfigurációjuknak a teljesítő képességét. (Optimalizálás, tuning, extrém tuning, rekord állítás…)
Ehhez viszont már igen is szükséges egy normális hűtő, és persze a közép vagy felső kategóriás processzor (i5, i7)….[ Szerkesztve ]
-
diegho
nagyúr
válasz Viktor77 #12763 üzenetére
i3-ról egy szót nem szólt. i5-höz meg már kevés a gyári. Most csináljak a biztonság kedvéért egy 90+ fokos linxes gyári hűtős tesztet? 30W-al többet eszik az i5, mint az i3, az meg már elég necces a gyárinak. Nálam 25 fokos szobában volt 84fok az avx-es linx alatt a gyárival.
-
diegho
nagyúr
válasz Viktor77 #12738 üzenetére
Nálad igazán nem sok értelme van lecserélni a gyárit szerintem, ha 70 fok alatt maradsz minden esetben, akkor jó. i5 és i7 esetében vannak gondok, mert 95W-ot nem tud már ez a gyári miniborda lehűteni. Én a helyedben azt csinálnám, hogy auto indításba realtemp, megadni neki, hogy csináljon logfile-t és 1 hétig használod így, majd megnézed mennyire megy fel használat közben a magok hőmérséklete. Ha marad ugyanígy 70 alatt, akkor felesleges cserélni.
A lényeg az, hogy hosszú távú használat alatt 80 fok alatt legyenek a magok hőmérsékletei. Az intel ugyebár 72.6 fok TCase értéket ad meg, ami a procihűtő hőleadó felületének mértani közepén mért hőmérséklet (laborban így tesztelik őket, otthon ez kb mérhetetlen). Na most ennél legalább 5 fokkal melegebbek a magok, ezért általánosan bevett szokás, hogy 80 alatt nincs semmi baj.
[ Szerkesztve ]
-
Pala
veterán
válasz Viktor77 #12726 üzenetére
Ha esetleg igényt tartasz rá, van nekem idehaza egy Xigmatek Balder is, 3k-ért odaadom minden további nélkül. Hmm, mondjuk igaz, ez nem lapra fújós, hanem rendes toronyhűtő, de szerintem egy alulfeszelt 2100-ast csonttá fagyasztana.
Ha netán érdekel, keress bátran!szerk.: Jah, az AC hűtők elég jók, de főleg halkak! Én a videokártyára applikáltam egy Acceleron Twin Turbo-t, azóta megszűnt létezni a kártya, mármint hang-ügyileg.
General: Igen, láttam, de ott valami nem kerek, én mondom....
[ Szerkesztve ]
-
Pala
veterán
válasz Viktor77 #12719 üzenetére
Ha gondolod, én odaadom neked a 2500K-m gyári hűtőjét, 1 hetet volt csak használva. Ilyen az alja. Egyébként tényleg meglepően halk.
-
lala42
őstag
válasz Viktor77 #12709 üzenetére
mert hiába csinálta meg az Asrock ezt a 775-ös hűtő rámegy az 1155-ös lapra dolgot
Na hallod ebben van valami igazság. Nekem Giga lapom van, és egy NOCTUA hűtő. Anno 775-re vettem. Kértem-kaptam kiegészítő felfogatót a cégtől, ami jó is, meg olyan felemás. Ebben a hűtőben szerintem több van, többnek kell lennie. Nekem olyan 30-42 körül tartja a procit idle-ben, de amikor Q9550-em volt 3800-on járattam, akkor 2-5 fokkal emlékeim szerint az hűvösebb volt. Nem igazán jó ez a kiegészítős dolog, de lehet hogy az a proci több hőt termel?
Nem tudom, de a gyárival sem volt olyan sokkal több. Mármint a 2600K-s.
Most azon agyalok, hogy kikukázok egy első kiadásu még az E-6550-es rézmagos gyári hűtőt és azzal nézem meg. Na az lenne a röhej, ha azzal még hűvösebb lenne.Ami működik, azt nem kell megjavítani ___"A háború olyan, mint a mozi, hátul vannak a jó helyek. Elöl kicsit vibrál."___ BfBc2 " [PH!]MesserHUN "
-
diegho
nagyúr
válasz Viktor77 #12645 üzenetére
Én írtam. Noname tubusos paszta. 1 vékony réteg és 3 szoros bekenés között nálam közel 20 fok különbség volt linx alatt, de ez betudható a kb 5 éves pasztának. Most van HyperTX3-hoz adott coolermaster pasztám, ez sokkal jobbnak tűnik már állagra is, mint a tubusos, ha egyszer lesz kedvem újrapasztázom vele.
-
diegho
nagyúr
válasz Viktor77 #12640 üzenetére
Nem sok lévén passzívan hűtöd, én tennék valami olcsó ventit ninjára, ami halk, a lap nagyon szépen szabályoz pwm-en keresztül, szóval a tápod és a vga-d el fogja nyomni a hangját, így 60 alá fognak menni a magok load.
Qru: nem sok. A vga-ja nem kifúj a házból, így a meleg levegő felmegy a procihoz és csak a táp szív el onnan némi meleget, szerintem teljesen érthető az ekkora hőmérséklet ilyen melegben.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Elemzés Intel Sandy Bridge teszt
- AMD Ryzen 5 5600 BOX - Új, 3 év garancia - Eladó! 40.000.-
- KÉSZLETEN! ÚJ, 3év gar! AMD Ryzen 7 9800X3D OEM (96M, Up to 5.2 GHz) Processzor! BeszámítOK
- AKCIÓ! Intel Core i7 8700K 6mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 7 7800X3D 4.2GHz (96M Cache, up to 5.0GHz) Processzor
- Processzor felvásárlás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest