Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz geza844 #39994 üzenetére

Nem vagyok nagy "romolós", összesen talán 4 rom lehetett eddig a telómon. Kernelből sem volt sok, mert szinte mindegyik hamar elvérzett. Ezért nem nagyon ismerem a kernelek lehetőségeit. Csak a Dorimanxét, mert ez ütötte meg a mércét. Erről se várj tőlem részletes leírást, mert a beállítási lehetőségeit taglaló írás hosszabb lenne, mint a teló használati leírása. A lényeg, hogy a Siyah "folytatása". Ezért az ott megszokott módon, van a kernelhez egy STweaks nevű alkalmazás. Ezt ugyanúgy kell megnyitni, mint bármelyik másik alkalmazást és ezzel lehet a kernel beállításain módosítani. A governorok, egyszerűen megfogalmazva olyan algoritmusok, amik azt befolyásolják, hogy a teló processzormagjai, grafikus processzora, stb. hogyan reagáljanak egy-egy szituációra, felhasználói eseményre. Gugliztam egy leírást, ami nem mai, nem tudom, hogy milyen telóhoz készült, de a Dorimanxot ismerve, nagyjából benne van a lényeg. Annyit tennék hozzá, hogy Dori automatikusan tudja váltani a governorokat. Ha ezt manuálisan szeretnénk megtenni, akkor ki kell kapcsolni ezt a funkciót. Talán JB -től van API a governorokhoz, azaz külső alkalmazás is képes váltani ezeket. Célszerű ilyenre vmi automatizálót használni, ami a mi elvárásaink szerint kapcsolgatja a teló funkcióit. Nyilván mindenkinek megvannak a bevált alkalmazásai. A legismertebb automatizáló a Tasker, de ez eléggé pilótavizsgás. Én az E-Robot, Elixír2 párost használom. Ilyen automatizálással a governorokon kívül is sok trükköt meg lehet tenni. Pl. kikapcsol a kijelző, akkor leállítja a szinkronizálást, vagy akár a teljes mobil adatforgalmat, aztán időnként visszakapcsolja, hogy "körülnézzen", érkezett -e vmi új. Vagy automatizáltan letilt alkalmazásokat (mint a Titanium fagyasztás, vagy a Greenify). Így azokat nem kell "kilőni", hisz el sem tudnak indulni. Vannak olyan alkalmazások, amik egyben "Tasker pluginok". Ezeknek a működését lehet közvetlenül az automatizálóból vezérelni. A Playen ezt fel szokták tüntetni az alkalmazás leírásában. Ezeket a Tasker pluginokat az E-Robot is tudja kezelni. Szóval rengeteg eszköz áll rendelkezésre, hogy kis ügyeskedéssel optimalizáljuk, személyre szabjuk a teló működését. I' Love This Game! :)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés