Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- MasterDeeJay: Egy nem átlagos Asus videókártya (GTX950M 2GB GDDR3)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Gurulunk, WAZE?!
- Szellem.: ATK Blazing Sky X1 V2 Extreme 2.0. Tényleg 2.0-a!
Aktív témák
-
ngabor2
nagyúr
-
Bruticus
csendes tag
Hali..ujra..
Visszaolvasgattam itt amit irtatok..és sok volt olyan közöttetek akiknek nem döl a moncsi föleg előre...hhh..én nekem sem mozdult meg..anyit csináltam hogy szétszedtem vissza a talpazatot lecsavaroztam..és képernyövel lefelé az ágyra fektettem vagyis a paplanra ami még puhábbb ..és most jön a lényeg..elkezdtem tornáztatni azt a kart vagy mit ami a moncsiba van heggesztve amire rámegy a talp ...Na..vagy 5 ször fel 5 ször le nyomkodtam.fel le fel le..
és az uccsónál..jol lenyomtam...(semmi erősködést nem vittem a dologba)..utánna rácsavartam talpat és voálá..egyenesen áll mit a cövek......megprobáltam elöször ugy is mikor 1.-re összeraktam hogy 2 oldalát fogtam azt döntés..aha..hogyne..hajolt.de szerintem inkább eltört volna..igy hagytam is ..........nekem a tornáztatás bejött...annyi hogy beálitottam azota nem volt szükség rá hogy állitsam ujra...szal nem tom ki hogy van vele de én nem szoktam mozgatni.................Nos ha valakinek tényleg nem megy a döntés ..ezt is megprobálhatja..

-
Bruticus
csendes tag
Na valakinek valami tuti beállitás, leirás van már a moncsi(ról)(hoz)?
-
Bruticus
csendes tag
Fasza...mint mondtam nekem rozsaszinüen vibrál..hát ezek szerint, nem csak nekem van..de azaz érdekes hogy, mindenkinek más szinben..akinek csinálja, RTA kikapcs akkor megszünik
Tiszta meglepetés..ez a moncsi
-
cilo9
aktív tag
válasz
Bruticus
üzenetére
Üdv!
Megnéztem az oldalt, nekem se 100-as, de legalább nem rózsaszín!
Ha görgetem elmosódik a szürke és vibrál...érdekes. Fogalmam sincs mi lehet, máshol eddig én se találkoztam ilyennel. Szerintem más márkájú monitoros topikban is dobd be a dolgot a linkkel, hogy kiderüljön csak a 931bf vagy esetleg másik monitor is így reagál. -
Bruticus
csendes tag
Hali srácok....
egy 931bf tulaja vagyok 3 hónapja..
A neten böngésztem és egyszer csak találtam egy olyan oldalt ahol...a monitor furcsán "viselkedett"...az oldalt belinkelem mert pont kapóra jön
http://fantasyartdesign.com/3dgallery/a-digital/01pictures-3d.htm
na ennél az oldalnál olyan érdekes szürke a háttér ugye ..amikor a görgetem picit gyorsan az ablakot ez a szin olyan mintha átváltana rozsaszinbe... vagy milyenbe, de csak a szürke háttérjellegű szin és csak akkor ha RTA be van kapcsolva
ha kikapcsolom rta-t akkor ez megszünik.....mit lehet tenni ezellen rta kikpacs nélkül..
valami ötlet?...ez hibajellegü dolog? alapban nics , ha csak görgetem akkor..és csak az ilyen"fura szürkénél" van
nektek is van ez a jelenség?irjátok meg lécci...köszi...
-
Mensch
csendes tag
kösz, de az RTA ki- ill. bekapcsolása sem javít a helyzeten.. valaki más ötlet?
-
Mensch
csendes tag
Hali!
Nekem a következő gondom lenne a monitorral.. feltettem minden drivert monitorhoz is, videokarihoz is.. játéknál semmi problémám nincs vele, de filmnézésnél kockás a kép, a fekete színek vibrálnak és foltosak.. full kodekes lejátszót használok, az sem gáz kipróbáltam többel is..
pl. itt egy kép, ahol fehér szöveg megy fel fekete háttéren: http://kepfeltoltes.hu/view/071130/prtscr_www.kepfeltoltes.hu_.jpgti tapasztaltatok ilyesmit? vagy mi lehet a gáz? rta nélkül is, azzal is ilyen.
-
cilo9
aktív tag
válasz
Bruticus
üzenetére
Ezt a táp sercegést inkább csak bemagyarázni tudom. Egy rendkivül halk és magas frekvenciájú hang hallatszik, de fényerő, contrast, magic bright állítgatásával sem változik ez a hang, amit nem neveznék sercegésenk. Ilyen hangot kiad a chieftec ház tápom is, amit csak akkor hallani ha kikapcsolom a gépet és nem zúg egy venti se. Akkor szűnik meg ha hátul lekapcsolom és nem kap áramot. Szerintem ez vmi "elektorszmog" zaj, mint pl a TV-nél ahol még jobban is hallatszik, ha megy. Persze mindez az én esetemben, de az én moncsim egyelőre tuti nem adja ki ezt a sercegős hangot, amit többen is jeleztetek, lehet tényleg kifogtam egy mázlis darabot. Én viszont egyálalán nem tudom dönteni, még 1 fokot se.

-
Bruticus
csendes tag
hi sakcok !
Valaki tud a monitorhoz tuti beállitási segédletet adni?..
mit hogy merre...hogy lenne a legjobb..tudom hogy egyén függö a beállitás de legalább valami támpont kéne...linkek érdekelnének, vagy valami letölthetö segédlet..vagy valami saját tapasztalat amit megosztanál, hogy lenne érdemes...elöre is thx
-
Bruticus
csendes tag
köszi cilo9 a választ...akkor tehát természetes hogy igy müködik ...ok !!
illetve..!! a táp sercegés..hát nem kifejezetten serceg hogy hallod..azaz nagyon oda kell nyomnod a füled a szellözökhöz hogy hald hátul...most nemtom lehet ez az alaphangja?
nem pattog vagy ..vagy hangos..NEM..a mocsi hátuljábol a szelözöknél ha odatarttom a fülem akkor hallani ha állitom a fényeröt vagy kontrasztot akkor halkabb lesz ha feljebb akkor magasabb frekin halkan zúg..in kább zúgás mint sercegés....de mint irták feljebb ..másnak is van..szal..??!!ui: nekem is egy hónapos...szal nem javitottak ki semmit..vagy mákod volt..de szerintem ha leteszteled ugyahogy én fényerö meg kontraszt, vagy magic bright állongatásnál esetleg felbontást is válthatsz talán akkor neked is kifog valamelyik üzemodnál vagy kombinácionál a hang jönni.......rta legyne bekapcs
mondjuk....azért érdekel a dolog mint már egyszer irtam mert nagyon megvagyok elégedve vele azaza dönthetö faszául..elöre hátra,nics ovális kép mint egyeseknek meg nem vibrál egyes szineknél szal..elég jó..csak ezt volna jó tudni hogy eza sercegés alaphang vagy valami gáz lehete vele?!...különösebben semmi baj nics a moncsival.. -
cilo9
aktív tag
válasz
Bruticus
üzenetére
Üdv!
Megnéztem Bruticus, helyesebben kiprobáltam az én bf-emen, amit irtál. Nekem is igy vált át takarékos üzemmódba (autosource bekapcsolva), elsötétől a kép és váltogatatja, hogy analog/digital, aztán megáll digitálon és villogó led üzzemód. Szerintem bekapcsoláskor is elöször keresgél, utána áll digitálisra. Szvsz nem kell fele foglalkozni, ez ilyen alapból, valószinüleg folyamatosan nézi, hogy milyen jelen jön a kép, az automatikus igazitás miatt.
más: régebben irtátok hogy serceg a tápja a monitornak. Megnéztem én is a sajátomon, odahajoltam a monitor elejéhez/hátuljához, de semmi. RTA nekem folyamatosan bekapcsolva van, és egy fikarcnyi hangot sem ad ki. Mondjuk, kb 1 hónapja vettem, lehet az újabb konstrukciókon már kijavították a gyártási hibát.
-
Bruticus
csendes tag
Hali skacok..lenne egy kérdésem !:
931 bf em van..és azt kérdezném hogyha beállitod a képernyökimélö- energiaellátás gombon hogy a monitor mondjuk kikapcsoljon x perc mulva azaz átváltson villogo led üzemodba...na...nekem kikapcsol nem is aza gond hanem hogy mikor itt az idő hogy kikapcsoljon azaz átváltson "vilogo" üzemmodba elötte miért keresi a jelet? azaz váltakozika dvi meg analog vagy 5 ször és utánna vált v"villogo led" üzmmodba....ez nektek is van....mintha erre nem emlékeztem volna hogy igy csinálja..lécci nézzétek meg..nektek van e
elöre is thx
ui: ez csak akkor van, ha za auto source be van kapcsolva..de ennek igy kell müködnie ha az auto source be van kapcsolva? kikapcsolom auto.s...az az manual-ra állitom akkor ugyan ez megy végbe átvált de elötte nem totjázik hogy keresgél...
ezt természetes ha auto source auton van? -
Rolcsi20
senior tag
válasz
MadnessPite
üzenetére
bf típus mind a 2, csak az 1ik 17" a másik 19"...amúgy nincs eltérés tudtommal

mod: ha teheted inkább a 19est vedd meg....a 17 szvsz már elég kicsi a mai világba....átlagos monitor egy 19es szerintem, és nem sokkal drágább
-
MadnessPite
csendes tag
Helló!
Kérdésem az lenne hogy a 931 és a 731Bf között mi a különbség. Méretet leszámítva. Mert amennyire Én értek hozzá nekem egy formának tűnik és akkor inkább megvenném a 731Bf-et és karácsonyra is marad egy kis plussz.
-
mgoogyi
senior tag
Hali!
Nekem nem serceg, meg RTA miatt se veszek észre semmit.
Annyit csináltam,hogy a fényerőt meg kontrasztot levettem 15 körülre és ennyi.
A színei nekem megfelelők, eddig teljesen elégedett vagyok vele. -
jozsef72222
csendes tag
Nekem is ilyen monitorm van, tényleg serceg a tápja egy picit de csak ha nagyon odatartod a füled mellé. RTA az egy kapal _ szerintem, én ha filmez nézek vagy játszom mindig kikapcsolom. kár, hogy nem lehet alapból kikapcsoltra állítani. RTA nélkül sincs semmi utánhúzás, szinek nekem jók. Legközelebb 24' nem TN paneles moncsit fogok venni, szerintem 1 év múlva már megfizethető árban lesznek.
-
Bruticus
csendes tag
bocs hogy televan hibával a szöveg..
siettem...üdv -
Bruticus
csendes tag
na hali...
Köszi Trachus..hogy válaszoltál..bár..még mindig netom baj e..hogy serceg..nyilván átlagos felhasználó nem hallja söt mi több nem is foglalkozik vele ...nem hallani..csak ha erösen odahajolsz a háta mögé és a szellözöhöz közelitesz..már ha 3- centire vagy töle már hallod..
hátul..csak azért kérdezem hogy baj e..mert igazábool nem akrom kicsréltetni..megvan mindene ..aza jol mozgatható nincs ovális kép azaz nem láttam eddig meg a szinek is kafák...dvi/analog modba kiváloan müködik ..nics vele problem..csak ez ..iagzából
ha váltoma magich bright funkciokat akkor változik a hang frekije is...ha nagyon a fényerö akkor halkabb..... lécci adjatok valami támpontot a dologról..nézzétek meg hallgasátok meg lécci és irjátok meg hogy van e nálatok...ha létezik ez a kis sercegés..nálatok is..akkor csak nem gáz (annyira)
azért érdekel a dolog nehogy emiatt dobja fel a bacskert..... 
-
Rolcsi20
senior tag
az enyim mondom nem lehet
én szétszedtem darabokra a talpat meg azt a tartórudat...és nekem az a 2 fém tartó fixen bele van heggesztve a talapazatnál lévő másik fém szarba
...hiába olyan szép kerek a formája mintha lehetne dönteni....vmiért nem akar...pedíg nem a monitort fogtam és döntöttem hanem azt a 2 fém rudat...és nem vok 1 gyönge gyerek de nem mozdult
-
cilo9
aktív tag
Üdv!
Ma délután én is beszereztem a 931bf-t. A másik jelöltem egy LG1953PR volt, árban ugyanott vannak. Féltem a samotól, mert túl sok jót nem olvastam az RTA technológiáról meg sokan mondtátok nehézkes állítgatni a színeket. Hát nem bántam meg hogy elhoztam. Eddig Philips 19-es CRt-m volt és azt a szintet bőven hozza a 931, SŐT. Nem is állítgattam még, hanem a Magic Bright beállításait használom és a fényerő levételével korrigálom, RTA bekapcsolva és oltári szép képet ad már igy is. Kpróbáltam a GTA SA-val, COD2, MOH airborne, TDU-val és mindegyikben nagyon szép és éles képet ad. Eddig nagyon megvagyok vele elégedve, akik hezitálnak hogy megvegyék, azoknak azt mondhatom megéri! egyedül a talpát volt macerás becsavarozni, illetve tényleg nem túlzottan állítható a dölésszöge, de nálam pont jó alapból.

-
dlacix
csendes tag
A színbeállításnál annyit csináltam, hogy a kedvenc fotós boltomban előhivattam egy tesztképet. Abban bízva, hogy ennek segítségével az előhivandó képeim hasonlóan fognak kinézni, mint amit a monitoron látok. Az előhivatott fényképet a monitor elé téve azért elég durva eltéréseket találtam. Megpróbáltam a fényképhez hasonló színeket előcsalni a monitorból, de ez nem egyszerű feladat. A zöld színt egyáltalán nem tudom úgy beállítani, ahogy a fényképen van. Tudja a fene, hogy mit rontok el!

Nálam a legjobb beállítás az lett, ha a MagicColor-t off-ba tettem, a Color Tone-t Warm-ra, míg a gammát 1-esben hagytam. Így hasonlít legjobban a fényképre, de amennyiben nem képszerkesztésről van szó, akkor már nem ez a legkellemesebb beállítás a szememnek..
Mind1, mint monitor akkor is meg vagyok vele elégedve!

Aktív témák
Hirdetés
- Gitáros topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mesterséges intelligencia topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Parkside szerszám kibeszélő
- Villanyszerelés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen NAS-t vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! LG 24MK600M FHD IPS 75Hz 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- ASUS TUF Gaming VG249QL3A
- LG 32MR50C-B VA Monitor! 1920x1080 / 100Hz / 5ms / FreeSync
- 27% - ASUS TUF Gaming VG28UQL1A Monitor! 3840x2160 / 1ms / 144Hz / G-Sync / FreeSync BeszámítOK!
- SAMSUNG (LS27C902PAUXDU) 5K SMART PRÉMIUM PC-GAMER MONITOR ! AKCIÓ!
- HP 15s-eq2020nh 4P821EA Notebook
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B650 R7 8700F 64GB DDR5 1TB SSD RX 7800 XT 16GB Montech XR TG FSP 750W
- Samsung Galaxy S22 Ultra 512GB,Használt,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Realme GT 8 Pro Urban Blue 16/512GB MediaMarkt garancia 2029.02.02.-ig
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

siettem...üdv
attól még szétszedheted, lehet csak én kaptam ilyen selejtest