- Fórumok
- Monitorok
- Samsung 215TW
- (téma lezárva)
- Geller72: Az MS Seed szervert üzemeltet a gépeden és lehet hogy nem is tudsz róla?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Meggyi001: Szekszárdi pumpa pálya
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Aktív témák
-
h_143570
addikt
Aha eddig azt hittuk itt, hogy 215tw-d van. Az ok az biztos hasonlo a mertek mar mas kerdes. Ma ha minden igaz kap egyet kiprobalasra igy el fogja tudni donteni.
-
h_143570
addikt
Ne ved tamasanak, de az eger es billentyuzet lag esetben en rendszer kompatibilitasi problemara gyankodnek inkabb, de ez persze nem jelenti, hogy nem lehet a monitor sara. Emlekeim szerint azt mondtad, hogy analogon hajtod, dvi-vel mi a tapasztalatod, es mega videokartyad tipusat ha megmondanad. Illetve mikkor gyartottak a tiedet, mert ugytunik, hogy van nemi kulonbseg az egyes tipusok kozott.
Csak azert mert eddig 2 estbol 2 szer megoldodott ez a tipusu lag az eger erzekenyseg piszkalasaval vagy driver ujrarakassal, termesztesen ezzel nem azt mondtam, hogy nem lehet, hogy te megis eszreveszed illetve ninxen neki. -
Stargun!
tag
Egyetértek. Én sem direkt kötözködésből nézegettem ezt a lag dolgot, hanem azért, mert elsőre nagyon furcsán mozgott az egér. Aztán ahogy írtam is rájöttem, hogy az egérmozgás furcsasága az egér érzékenység és driverbeállításokkal minimálisra csökkenthető, legalábbis én simán megszoktam.
A kép-hang elcsúszás már viccesebb volt (és igencsak bosszantó). Éppen ezért egészen meglepődtem látva azt, hogy olyan kütyüket is árulnak, amivel ez a szinkronprobléma a nagy LCD / plazma tévéken is kiküszöbölhető.
Nem véletlen, hogy még sosem vettem LCD tévét, mert nekem a képminősége sem tetszik. Arra azonban sosem gondoltam volna, hogy ott is szar a kép/hang szinkron, és így is lazán megveszik az emberek csak azért, mert NAGY.
Egyébként az EAX-es késleltetésnek van egy nagy hátránya, nevezetesen ha olyan játéknál akarjátok használni, ami képes hardver keverést és EAX-et használni (mint manapság az összes
). Ilyenkor ugyanis elállítódik a szépen belőtt hangkésleltetés, emiatt nekem vissza kellett vennem software rendering-re a BF2142-ben is a hangbeállítást. (mondjuk semmiféle framerate-csökkenést nem okozott, úgyhogy tökéletesen használható).
Egyébként nagyon jó lenne tudni, hogy a lagot pontosan mi okozza:
1. Maga a S-PVA panel
2. Az overdrive elektronika
3. A DVI bemenet HDCP elektronikája (ekkor elviekben a DSUB-on nézve kisebb lenne a lag)
Ami nagyon elgondolkoztató az az, hogy az én mérésem során nem mindig pontosan ugyanannyi volt a lag. Nekem a 27 mérési eredmény az alábbiak szerint oszlott meg:
1. 47ms - 17 db
2. 63 ms - 4 db
3. 62 ms - 3 db
4. 31 ms - 2 db
5. 46 ms - 1 db
Kérdés, hogy miért változó? Ha a panel működési elve alapján gondolkozom (csak a változó képpontokat kell változtatni), akkog a lag mértéke erősen függhet a képváltozás területétől. Ilyenkor gond lehet extrém (pl. mákos képek) váltogatásánál, mivel az igen nagy számú változó pixel miatt akár jóval nagyobb lag is adódhat. Ha valakinek van sok ráérő ideje csinálhatna esetleg ilyen mérést is, ahol a képtartalomtól függően ábrázolná a lag mértékét egy CRT-hez viszonyítva.
Szintén megérne egy misét, hogy ne egy videokártya két kimenetét mérjük, mert ott óhatatlan a hardver / driver beleszólása a dologba, hanem egy VGA splitterrel a DSUB jelét tegyük ki egy CRT-re és a 215TW-re is. Na itt aztán már nem lehetne mellédumálni, hogy a vidikártya két kimenete nincs szinkronban. (Nekem nincs splitterem, ha valakinek van ezt is megnézhetné!) Abban persze csak bízhatunk, hogy a splitter két kimenete szinkronban van, bár ez egy analóg eszköztől talán még elvárható... -
h_143570
addikt
Ismetlem megegyszer nem csak a samsung hanem az osszes xVA-at erinti ilyen mertekben, az ips-t kisebben es a tn-bol is csak a 2ms esek usszak meg, pontosaban azon nem eszreveheto, a muszeres merest leszamitva.
Egyebkent az eger lagja nem egyenlo az input lagal, rakd ujra az eger drivert, ugytunik az megoldja /legalabbis 1embernek mar segitett/, illetve ha usb-s a kicsike akkor masik usb portba.
[Szerkesztve] -
Stargun!
tag
Ez a Samsung magyar oldalán megadott szerviz telefonszám (06 80 726 7864), ami simán a központban kezelőknél csörög. Az elérhetőségeimet is megadtam nekik, hogy visszaszójanak, ha valami van. Egyéként aki még tapasztalja ezt a jelenséget, sőt zavarónak találja, szerintem hívja fel őket, hogy minél több megkeresést kapjanak.
Az egérkésleltetés tapasztalatom szerint azért már függhet az egér és a videokártya típusától is, mivel a másik gépemen megnézve ugyanezt a monitort (olcsó egér, alaplapintegrált videokártya) sokkal rosszabb volt a dolog.
A kép/hang szinkron nemcsak azért probléma, mert mint fogyasztó (néző) zavar a jelenség, hanem olyankor kimondottan komoly gondot okoz, amikor nekem kell mondjuk videoklippet összevágni zenére, de NAGYON pontosan. Nem ecsetelem, hogy itt milyen problémát jelent, ha én a késlekedő képet illesztem a hanghoz, aztán a stúdióban meglepődnék a Beta átírásnál, hogy nem lett igazán jó a cucc...
Úgy tűnik, hogy ezt a poénosra vett hangkésleltetési megoldást azért mások komolyan üzletszerűen művelik: [link]. Úgy látszik megint sikerült feltalálni a spanyolviaszt
-
fLeSs
nagyúr
de épp azt mondom, hogy sztem az inputlagg és ez az egérkéséses dolog nem ugyanaz, bár a jelenség hasonlít egymásra.
amikor megvettem a 214T-t én is írtam erről a topikjába, de írom azt is, hogy 1280x1024-ben eltűnt ez a lagg (vagyis csak 1600x1200-ban van meg), te ezt próbáltad már? -
h_143570
addikt
A CRT is lagzik a behardware tesztje szerint kb 6ms-t vagyis kb 1fps-t. Bar a te esetedben inkabb valmai rendszer belallitasi gond is lehet, mert desktopon az eger mozgasson nem kellene latszania. Az usbs eger windowsban 8ms alatt hat, mig a ps2es 5 ms tweekeles nelkul, ez peddig joval belul esik, mint amenyit egy ember erzekelni tud. A 215tw nem engedi 60hz-nel magasabbra alitani a frisitest dvi eseteben, bar analog eseteben sem biztos, hogy sikerul, a monitor osd-jen elenorizhated.
-
fLeSs
nagyúr
sztem az inputlagg (x ms késés) és ez az egér+billentyűkésés nem ugyanaz a jelenség, max hasonlítanak egymásra.
mondom, nekem is volt ilyen egérkésés dolog, de pár nap után eltűnt, csak már nemtom, hogy mit csináltam, amitől eltűnt.
amúgy ha már gémerek, én a nyomi laggos, 25 ms-os pva samsung 193p-vel is elvertem q3-ban azokat a crt-seket, akiket már előtte másik monitorral is elvertem, szóval ez nem kifogás a lámázásra.
(nem akarom mondani, hogy a jó játékosnak nem kell 1000 hz-es egér sem, nekem máig 200 hz-en megy az MX300-am ami lassan 5 éves, de jönne a fika, úgyhogy nem mondom). 
-
h_143570
addikt
Nalam is jelentkezik hasonlo az mx1000 egeremmel, ami radiofrekvencias, nalam ugytunik el hogy resetelem az egeret meg a vevo egyseget, meg ala rakok egy feher papirt alapot, viszont az esetek nagy reszeben abba marad par perc utan addig meg atrakom az egeret az asztal masik vegebe, mert utalok megnyomni 2 gombot. Bar gondolm ezzel nem vagy elobbre.
-
Lacix29
őstag
Nekem is így kezdte a pályafutását a 214T-m, aztán próbáltam installálgatni dolgokat (egér driver, videó kártya driver, monitor driver), és megjavult.

Sajnos én hírhedten rossz emlékezőképességgel rendelkezem, szóval én sem tudom mit kell pontosan tenni.
Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Monitorok
- Samsung 215TW
- (téma lezárva)
- NBA és kosárlabda topic
- iOS alkalmazások
- Diablo IV
- Apple MacBook
- Milyen monitort vegyek?
- Yettel topik
- ASUS ROG Ally
- Samsung Galaxy A37 – régi ismerős új formában
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- EU: senki ne használjon Huawei és ZTE hálózati berendezéseket!
- További aktív témák...
- Samsung PM9C1b 1TB M.2 PCIe Gen4 SSD! 7.100-6.700MB/s
- Xbox Elite Series 2 kontroller 3 hó garancia, számlával!
- HP Z420 Workstation,Xeon E5-1620 CPU,8GB RAM,500GB SATA3 HDD,WIN10
- Apple iPhone 13 128GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

). Ilyenkor ugyanis elállítódik a szépen belőtt hangkésleltetés, emiatt nekem vissza kellett vennem software rendering-re a BF2142-ben is a hangbeállítást. (mondjuk semmiféle framerate-csökkenést nem okozott, úgyhogy tökéletesen használható).
(nem akarom mondani, hogy a jó játékosnak nem kell 1000 hz-es egér sem, nekem máig 200 hz-en megy az MX300-am ami lassan 5 éves, de jönne a fika, úgyhogy nem mondom).