- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gerner1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
qdak
addikt
Hy hasznall vki elektromos Rovarcsapdat? Neztem ledest uv neonost vhogy a masodik jobban bejon, 10k felett nem szeretnek kolteni.
Link http://elektroexpressz.hu/spl/482571/Rovar_ragcsalo_es_kartevo
1-2.? -
AXisBOLD
addikt
üdv.
padlástérben valami egy pontban kapar, ezt az alatta lévő szobából hallom(fontos: kb fél éve és tényleg mindig egy bizonyos pontból jön ez a kaparó, nyikorgó hang, néha hangosabban, néha halkabban). a kaparászás mintha a plafon anyagai közül jönne(gipszkarton, osb lap, szigetelés). nyomok nincsenek.
mi lehet ez illetve melyik módszert alkalmazzam ellene?
szerk: rágcsálóirtás topikot nem találtam. ezt ki kellene egészíteni.
-
pH érték
aktív tag
Mennyire jók ezek a magas feszültséggel működő rovarcsapdák?
-
Invitálj meg egy egészségügyi gázmester kisiparost (vermin slayer), ha ennyire akut a probléma. De ne olyan ungabunga erdélyi vendégmunkást, mint akik langyos vizes permetezővel házalják végig a lakótelepi lakásokat a hiszékeny mamiknál, hanem akinek komolyabb felszerelései vannak.
-
Necrolyte
tag
válasz
rambo4ésfél #22 üzenetére
Akkor nincs más megoldás, mint a boly megkeresése és kiiktatása. Szerintm próbáld meg a hangyák vonulásának útját követni.
-
rambo4ésfél
senior tag
válasz
Necrolyte #21 üzenetére
szerinted a glett megállítja őket? gondolkozz már!
az volt az első hogy miután felfúrtak ktakarítottuk lyukat begletteltük lefestettük csak mostmár nem csináljuk mert 3-4naponta úgyis átfúrják
magyarul ez a glettelés annyira fogja őket vissza mint egy száguldó vonatot a kartondobozokból rakott fal --> észre sem veszi, meg se kottyan neki -
Necrolyte
tag
válasz
rambo4ésfél #16 üzenetére
Tudod hol van a boly? A réseket meg ha van eszed, akkor begletteled (ha csak festék van, ha tapéta, akkor bezzeg szívás van).
-
Tangerine
senior tag
Próbáljátok ki a sütőport. Állítólag jó hangya ellen.
-
rambo4ésfél
senior tag
Az ilyen hangyacsapda sem hat rájuk, már kipróbáltunk abból is több fajtát de minegyiknél csak annyi hogy kitesszük kb 1 nap alatt behordják belőle azt a lötyit/zselét azt amit és nem történik semmi és miután ily módon kitakarítottak kb 20db-ot azután már volt egy olyan érzésünk ezzel csa tápláljuk a hangyákat
-
rambo4ésfél
senior tag
válasz
Necrolyte #13 üzenetére
abszolút nincs a szobába semmilyen ételmaradék morzsa mert nem visszük be a szobába
amúgy meg már kis járatok vannak a falban
a padló és a fal találkozásánál jönnek fel több helyen is, tehát a fal tele van hanygákkal és ezért kellene vmi ami nem csak kint hat hanem bent a fészkükben is. -
rambo4ésfél
senior tag
Eddig a poros megoldás jó volt ugyanis minden tavasszal előjöttek de csak 1-2 hangyaboly amit gyorsan meg lehetett szüntetni, de most idén tavasz óta egyfolytában megy az irtás és még mindig vannak. komolyan mondom ezek szerintem már immunissá váltak ezekkel a hangyairtó szerekkel szemben, már gondolkoztunk azon is hogy el kellene gázosítani őket csak ez szvsz elég veszélyes, de lehet hogy hatásos lenne
-
bobsys
veterán
válasz
rambo4ésfél #4 üzenetére
nálam a hipó jött be
jó hipós vízzel felmostam aztán végigöntöttem az útjukat és vártam pár órát mielőtt újra felmostam -
Necrolyte
tag
válasz
rambo4ésfél #1 üzenetére
Hol van a bolyuk? Mert ha tudod, akkor jöhet a bosszúállás, amúgy valami jó kis vegyszert beleönthetsz. Nem tudom, hogy ha háztartási sósavval elöntöd a bolyt, akkor túlélik?
Persze vannak hivatásosok, ha az nem segít, akkor nyílászárók alkalmazása is segíthet, de a bolyt mindenképpen ki kellene pucolni a helyéről. Plusz nem kellene semmilyen ételmaradványt kint hagyni, még morzsát sem.
Olyan gyanúm van, hogy egy hatalmas kolóniába botlottatok. -
Judyt
tag
Nálunk is voltak hangyák,különösen a gáztűzhelyet támadták be,de a Mortein hatott.
Viszont lehet kapni valami olyan dolgot ami úgy néz ki mint egy kis házikó an benne valami folyadék ami vonzza őket,bemennek és a löttyöt visszaviszik a bolyba és kipusztulnak -
[w]
őstag
nálunk egyébként ezek a kicsi fáraóhangyák bosszantották a családot, de a magyar gyártású hangyaporral időről-időre újrakezelve végül fél év alatt megszabadultunk tőlük (remélem...).
-
tiv83us
veterán
Nemtudom kell-e egy ilyen topik, de ha mar van, legalabb egy kicsit tagitsunk rajta.
Atneveztem ''Rovarirtasra''. -
Twiggydoll
tag
nálunk is gond ez,de amúgy miért van az hogy nem mindennap jelennek meg?a konyhában rendszeresen végigmasíroznak és mindenbe belemennek undorító.amúgy nekünk az a pif paf rovarírtó vagy mi a bánat volt jó sokáig
-
gozso
őstag
darazsak ellen tudtok valamit ajánlani?
-
Juteszembe: több fajta hangya van (valamelyik szerre rá is van írva, melyik melyik), és más szer az optiális a fekete hangyákra, mint a kis vörös fáraóhangyákra.
-
válasz
rambo4ésfél #1 üzenetére
Konkrétan milyen szerekkel próbálkozál? Nekem a Mortein hangyirtó is működött, 3-6 hónap nyugalom van. Lehet kapni magyar gyártmányú hangyairtó port is, attól is kifekszenek tartósan.
Az volt a szívás, amikor egyszer a külső falon láttam meg párat, és rájuk fújtam a Mortein maradékát. Kívülről el is tűntek, de pár óra alatt az egész boly bejött a lakáson belülre. Amíg nem jutottam el a boltba, ott randalíroztak. Na, aztán kaptak egy kis port, azóta nyugalom. -
rambo4ésfél
senior tag
Tehát az a helyzet hogy szüleim szobájában előjöttek/nek a hangyák!
Irtózatos mennyiségben és mindenféle sárga, vörös, fekete, kicsi, nagy, szárnyas szóval tényleg mindenféle hangya előjön.Már kipróbáltuk a kereskedelmi forgalomban kapható szinte valamennyi hangyairtót de semmi változás max 3-4napig nem lehet látni a hangyákat 1-1 irtás után de utánna még több jön elő mint az irtás előtt
Kérdésem hogy találkozott már valaki ilyen ''invázióval'' és ha igen mivel sikerült kiirtania őket, már arra is gondoltunk hogy veszünk egy hangyászt
Új hozzászólás Aktív témák
- Raktáron! Új, 11kW-os, type2-es, 3 fázisú, 3x16A-es fali töltő, dobozában, 2 év garanciával!
- Eladó a saját tesztemben szereplő PVY Z20 Pro Evo elektromos kerékpár kiváló állapotban, házhozszá
- Eging PV 410W silver napelem verhetetlen áron
- Új, bontatlan Tesla Smart Floodlight Battery Camera + Tesla 5W napelemmel - 1,5 év garival! -
- iENYRID Aokda A1 (Új) elektromos roller eladó
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! ASUS ROG Strix G513IE 15 Gamer notebook - R7 4800H 16GB RAM 512GB SSD RTX 3050Ti 4GB WIN
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest