Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
- Klaus Duran: HP wifi nyomtatás+ win11.
- Lalikiraly: Asus Gaming V16 - RTX5050
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- koxx: A bajnokok egere? Lamzu Maya Champions Edition 8K gamer egér
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vakegérke
félisten
Érdekes dolgok ezek. Törtetünk, küszködünk ahelyett, hogy élveznénk az életet. Na jó, mások az igények, mások a szükségletek.
Cirka ráhúzható a megelégedettség dolog egy birkapásztorra is. Legelteti nyáját, fújja furulyáját, bú nélkül éli világát. Felesége viszi neki a kaját, huncutkodnak is, az állatok szépen gyarapodnak, stressz nincs. Mivel többre nincs igénye, megelégedettnek mondhatjuk.
És ha kikukucskál a világba, és meglátja, hogy másként is lehet élni?
Van egy történet. Régen olvastam valahol, példa értékűnek tartom.
Volt egy kínai paraszt, aki egész életében rizst vetett, aratott. Egyszer a kormány úgy döntött, hogy példamutató munkásokat utaztat jutalomból, hadd lássanak világot. Emberünk is ment külföldre. Bár eleinte tiltakozott, hamar meggyőzték róla, hogy a vezetés döntését nem illendő megvétózni.
Csodát látott. Léha embereket, csillogó luxust, csodás házakat, számára elérhetetlen árucikkeket. Kicsit faggatózott, hogy mindezt mennyi munkával lehet elérni. Miután megtudta, nem szólalt meg többé, nem érdeklődött semmi iránt.
Hazatérve lefeküdt az ágyára, és soha többé nem volt hajlandó rizzsel bajlódni.A legtisztább lelket is megronthatja a birtoklás vágya. Akkor pedig a megelégedettségnek vége.
-
ZoltanK
csendes tag
Megtisztelsz, részemről a szerencse.
Igen a sors kiszámíthatatlan, mindenkinek lehetnek árny oldalai, rossz tulajdonságai.
Arra akartam, kilyukadni, hogy túl kapzsiak az emberek, sokat akarnak kevés munkával.
Nézünk egy példát, szerintem erre a legjobb az afrikai törzsben elő emberek.
Mit szeretnének ők?
Egy nagy legelőt, és sok háziállatot, marhát, kecskét stb.. nem elérhetetlen, de ők csak annyit szeretnének az élettől.
Amikor megvettem életem első számítógépét, az volt az első gondolatom, hogy enélkül, hogy a fenébe tudtam meglenni?
Pedig nem létfontóságú szerv, az afrikai gyerek is jól megvan nélküle.
De ők összetartanak, egy bizonyos szinten nem úgy mint mi. -
Vakegérke
félisten
Igazad van. Reális vágyaik vannak, és beérik azzal, ami elérhető számukra.
"Az élet szép, de csak akkor, ha boldog vagy és jól érzed magad a bőrödben. De lehet az ellenkezője is. Gondoljunk csak bele, hány ember cserélne épp most veled?"
Nos igen. Én például elégedett vagyok. Ebből a szempontból hasonlítok egy afrikai törzs tagjához.
Bizonyára lenne, aki örömmel cserélne velem. Ne tegye. Talán már elindult az a busz, amely elüt, talán most lazul egy tetőn a cserép, amelynek áldozata leszek. A sors kiszámíthatatlan.
Én nem cserélnék senkivel. -
talmida
Közösségépítő
"Vajon az a afrikai törzsben elő emberek vajon mért boldogabbak mint az Amerikában elő gyerekek?"
Egyáltalán nem vagyok benne biztos, hogy boldogabbak az afrikai törzsben élő emberek.
Természetesen csak a magam nevében beszélek: én biztos, hogy nem lennék ott boldogabb. ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
A fő mondanivalóddal viszont egyetértek, vagyis nem helyes az, hogyha az emberek önzők.

Új hozzászólás Aktív témák
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Gumi és felni topik
- Philips LCD és LED TV-k
- Nem kilincselhet tovább a Tesla Kínában
- Videós, mozgóképes topik
- LG LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- Új, felbontott Kingston FURY 24GB (1 modul) Renegade DDR5 8000MHz CL38 KF580C38RW-24 - 24 hó gari
- Honor 90 512GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Motorola Moto G72 128GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Xiaomi 13T 256GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Új könyv: A szamuráj erényei Kicune - Itó könyve
- FIFA 16 Playstation 4
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- 174 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5070Ti (ELKELT)
- EREDETI NINTENDO Pokemon Go Plus autocatcher dobozban eladó
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Természetesen csak a magam nevében beszélek: én biztos, hogy nem lennék ott boldogabb. ![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)