Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: Ram gondolatok 2026 január - DDR3-as gép is lehet megoldás? Mi a minimum?
- sziku69: Szólánc.
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
- sh4d0w: Nyitlocker
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
Új hozzászólás Aktív témák
-
horrorvalue
csendes tag
Sziasztok, van egy redmi note 3asom, nem frissitettem a Miui-t kb egy éve, mert ha jól emlékszem a Supersu-t le kéne törölni és valami mást feltenni (??). Sajnos ennyire nem vagyok képben, hogy pontosan mit kéne csinálni. Kb egy hete elkezdte az csinálni a telefon, hogy wifi használat közben fogja magát és atkapcsol hot spotra. Gondolom a frissítéssel megoldható lenne a probléma.. Tudna valaki segíteni? Akár személyesen is Bp-en az ünnepek után? Szívesen fizetnék érte ofc. Köszi
-
Graphics
Jómunkásember
Valakinek van fent MIUI 8-as?
Messenger értesítései nem jönnek meg azonnal, csak ha belemgyek az app-ba.
Próbáltam beállítani de semmi
-
BrianDK
tag
Elnézést kérek mindenkitől, az elmúlt 2 hétben nem igazán volt időm semmire sem. Ahogy tanult kollégám is mondta, nem kell hozzá bootloader nyitás. Teljesen jól működik, azóta is ezt a ROMot használom. Egyedül a Bluetooth hajlamos "nem működni" - headseten kihagy a hang, de ez megbocsátható számomra.
-
Árpisz
újonc
Tisztelt BrianDK
Ma kaptam meg Xiaomi Redmi Note Mobilomat.
A kérdésem frissítéseddel kapcsolatos lenne.
Ezt írtad:Szerző megjegyzése: a shopos ROMot a MIUI global fórum alapján frissítettem a 6.1.14-es DEV ROM-ra épülő MIUI 7 eu-s ROMra. Ebben van magyar nyelv, és megtalálható
A frissítéshez nyitanod kellett a bootladert?
Mert elég laikus vagyok,nem merném biztosan
Azóta jól működik? Meg vagy a magyar rommal elégedve?
Köszönöm előre is a válaszod -
HyP3b0y
senior tag
válasz
FreedomHUN
üzenetére
Köszi, ezt nem tudtam!
-
FreedomHUN
senior tag
Szerintem nagyon drága. erre még rájön a vám + posta 2000 huf. akkor eléred a 300 dollárt lazán, és sima posta küldi nem dhl, gyorsposta stb. az még 20 dollár.
[Én tőlük rendeltem] dhl-el, nincs egyéb költség, se vám se áfa se semmi . 10 dolláral több, és itt van 1 hét alatt. 254 dodóért
-
HyP3b0y
senior tag
Sziasztok!
Ha valakinek aktuális még, PRO verzió (bővíthető memóriával, Snap 650-el, stb.) elég olcsón.
-
-
Chaser
legenda
válasz
dorika87
üzenetére
Nagy üzemidő kell akkor a pro-t vedd s650-nel, elvileg majdnem feleannyit eszik csak mint a helio x10-es., 2/16-os kinnről 65k körül van. Nem olyan vészes egy kinti rendelés. De asszem másik topikba neked mondtam melyik itteni forgalmazó mondott jó árat a pro-ra hamarosan.
-
BrianDK
tag
válasz
dorika87
üzenetére
Szerintem itthoni forrásból egyedül a Xiaomi Shop-nál tudod megvenni, de ez elég borsos árat kér érte, hiszen jó 25000 Ft-tal többet kérnek el érte, mint mondjuk az általam megoldásként kínált Tinydeal. Prohardveren van pár eladó példány, azoknak az árát nem tudom. Jobbára azok akarják eladni, akik a Pro-t akarják megvenni, hiszen abban izmosabb - valamivel - a SOC és bővíthető a memóriája.
Én továbbra is nagyon elégedett vagyok vele, nem is érzem szükségét a cserének.
Másfajta telefonról nem tudok neked tippet adni.
-
dorika87
őstag
Sziasztok! Kinéztem ezt a telefont a 4000mAh-es akku miatt (fontos a hosszú üzemidő) és nem utolsó sorban a teljesítménye miatt is.
Milyen árban lehet most kapni itthon és hol a 3/32gb-os verziót, vagy akár a pro is érdekel, mert az bővíthető, de abból elég a 2/16? Köszi!
Vagy ha nem e mellett döntök akkor milyen telefon ajánlott még ami 5.5colos és 4000mAh-es akku van benne? -
trance89
őstag
én ha ilyen helyről rendelném bekapcsolás után az lenne az első hogy repülne fel a kitakarított legfrissebb stabil xiaomi.eu build, bootloader nyitás nélkül is fel lehet rakni sp flash tool-al pár kattintással [link]
de ha már valaki ennyire hozzányúl akkor már többet ér kérvényezni a bl nyitást (cca 3-4 hét után válaszolnak) és utána mehet fel a twrp utána már bármi telepíthető
az sp flash tool használatától pedig nem kell félni, gyakorlatilag brickelhetetlen a teló, hétvégén olyan féltéglát csináltam a telóból hogy abszolút nem reagált (kijelző, notif. led meg se nyikkant) még ha töltőre raktam akkor se, pc-re kötve pár másodpercenként csatlakozni akart (vagyis harangozott a win
) de szerencsére ez segített: http://en.miui.com/thread-199360-1-1.html
szóval akármilyen félrement flashelésből újraéleszthető a teló
-
Mikrohu47
csendes tag
Tynideal-os webshopposv rom mennyire megbízható és használható?
Mindenképpen kell romot cserélni? -
HyP3b0y
senior tag
Az itt lévők közül nincs aki Buda, víziváros körül lakik? Ha akadna, privátban vagy itt jelezhetné. Tényleg csak egy gyors megtapizásról lenne szó (jézusom, de rosszul hangzik
), nem rabolnám feleslegesen senki idejét 
-
HyP3b0y
senior tag
Sziasztok.
Érdeklődnék, hogy tudtok-e helyet ahol meg lehet tapogatni ezt a telefont. Nem vagyok igazából tisztában a méretével, meg szeretném nézni mennyire tudnék megbarátkozni vele és nem látatlanba berendelni egyet.
Előre is köszi!
-
FreedomHUN
senior tag
válasz
Mikrohu47
üzenetére
[Én innen]
DHL-el nincs vám egy hét alatt ideér. Megbízhatóak teljesen. -
Mikrohu47
csendes tag
Ki honnan rendelt note 3-at és mik a tapasztalatok?
-
FreedomHUN
senior tag
Nekem most jött meg.
Előtte egy Fitbit Flex-et használtam a wp miatt.
Playes gyári appal, kiváncsi voltam hogy az elalvást tényleg érzékeli-e. És bakker nagyon pontos. 0:07- kor aludtam el a perec szerint, 23:55-kor pillantottam az órára kómásan.
6:37-kor keltem, az halál pontos, mert a kv főzés 6:41-kor történt a mikró órája szerint. -
Mikrohu47
csendes tag
Ezzel az oldallal is gondolkozok.
Rendelt már innen valaki?
1 év garit is írnak meg pénzvisszafizetési garanciát!
http://www.oppomart.com/xiaomi/redmi-note3/xiaomi-redmi-note3.html?options=cart -
Mikrohu47
csendes tag
Valaki rendelt már tynideal-ról mik a tapasztalatok?
Egy kis leírás a telóról csomagról. -
Chaser
legenda
Jól összeszedett, jó volt olvasni. Jobb mint sok "profi" munkáját

Az olyan feature-ök, mint az infra és az ujjlenyomat-olvasó, valamint a fém ház, csak a prémium érzetet erőltetik és nincs is velük semmi baj. - erősítik jobban illik oda

-
Mikrohu47
csendes tag
Tynideal-on Németországból jön és nincs szállítasi költség se.
Most 190 dollár a 16gb-os 2gb rammal.
https://cart.tinydeal.com/index.php?__page_id=shopping_cart -
FreedomHUN
senior tag
-
Degeczi
nagyúr
válasz
FreedomHUN
üzenetére
Nagyon nagy eséllyel van áfa, de valszeg pont a csúcsidőszak terhelése miatt csúszott át.
-
Mikrohu47
csendes tag
Én is szeretnék rendelni ilyen telót eu-s szállítással.
Ki honnan rendelt és honnan érdemes rendelni? -
BrianDK
tag
-
BrianDK
tag
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Örülök neki

-
Köszönöm a cikket! Hasznos volt.

-
Degeczi
nagyúr
Ez állókép. Lőjél ismét vízszintes képeket, rendben van-e a kép jobb széle. Ha most igen, akkor valószínűleg lötyög a hibás lencsetag, és néha jó, néha rossz.
De olyan nincsen, h eltérő szoftver véletlenül (hacsak nem szándékosan - de azt miért tenné?) elmosná a kép egyik felét: az egyértelműan az optika hibája, nem szoftveres kérdés.
-
Rodi 4.80
senior tag
TOKOT HOL tudok venni hozza Pesten?

-
Matada2.3
veterán
Köszi a tesztet, tényleg van még mit csiszolni ezen a készüléken, viszont már tényleg jó úton haladnak

-
mjani1172
addikt
A fotók sajnos nagyon gyengék,tényleg többet vártam.
-
maggi1886076
addikt
Jó kis teszt

-
twine
veterán
Ebben sajnos egyetértünk...Sehol nem cáfolom a szavaidat...
Sajnos ez így van...ha "olyan" helyre megyek tárgyalni, általában "virítok" én is...mert muszáj

Másként nem veszik komolyan az embert, vagy nagyon ritkák a kivételek...a tárgyalás végeredményét, pedig nem szeretem a véletlenre bízni...
Mocskos férges egy világban élünk....

De ezt valahogy nem vetítettem le a Xiaomira...azt sokkal "kisebb" (érzelmi kötődés) brand-nek tartom, mint hogy számottevő befolyással rendelkezzen "azoknál" az embereknél...
Befejeztem...több energiát pazaroltunk erre a témára mint érdemelt volna...
Sorry -
BrianDK
tag
Nem veszem. A mai idióta világ a külsőségekre ad. Ha egy brand nélküli isten király telefon van a kezedben, attól még azok, akik döntéseket hoznak az alapján fognak megítélni, mi van a kezedben. Nem a belső tartalmat nézik, hanem a brandet.
Én is utálom, de ez van. Ha azt nem is tudja pontosan mi a Xiaomi, de nagyon sok ismerősöm hallott már róla, hogy ez egy ütős márka. Tudják, hogy a Mi logó minőséget rejt, hogy a gyártó benne van a TOP 5-ben.
Korábban egyszer elhangzott egy ismerősömtől, hogy ő azért jár Audi S8-cal, mert másképp nem veszik komolyan. Kiröhögtem, mondtam hogy ez lehetetlen, hiszen ha jó vagy abban, amit csinálsz, akkor teljesen mindegy, ha egy trabanttal mész tárgyalni, vagy Bentley-vel, ugyan az lesz az eredmény, de sajnos be kellett látnom, hogy tévedtem. A mai agyonhype-olt brandek átvették a tudás és a hozzáértés szerepét. Akkor vagy valaki, ha bírsz valamilyen olyan kütyüvel (legyen az autó vagy telefon, vagy esetleg mindkettő), aminek jól csengő brandje van.
-
twine
veterán
Logo téma:
Bocsi,,,tényleg nem kötekedés,,,csak nem fér a fejembe,és ezen az autós példád véletlenül sem segít

"elfért volna a Mi logó előre is, hogy az emberek lássák, Mi is ez tulajdonképpen?"
MI köze van másnak ahhoz, hogy milyen telefon van a kezemben?
Azért mert zászlóshajó? Ami igazából nem az, de végül mégis....
Autó-tuning-verseny?

Mert majd odaállnak mellém iphone-al, és S6-al? hogy melyikünk e-penise nagyobb?
Mert ha rajta az Mi logó akkor ne álljon már mellém az Oktogon zebrájánál piros lámpánál egy Galaxy Ace-es, weblapnyitó versenyre, mert az én "zászlóshajó" Mi logós készülékem úgyis kenterbe veri!?OK!

Valszeg teljesen más/párhuzamos világban élünk.K*csögösködésnek tűnhet,,,de inkább csak jókedvű csipkelődés,,ne vedd véresen komolyan, és magadra

béke
Szerk:
Egyébként nagyon szeretem a Xiaomit! Semmi bajom a márkával, logo-val, készülékeivel...

-
BrianDK
tag
Sajnos a teljes bevezető rész "reklám"-nak minősült, pedig ott elmondtam a történetét... Gondoltam a fórumban elmondom, hogy is került hozzám a "kis" kedvencem.
Szerintem egy zászlóshajóra - tudom nem az, de a Redmi Note szériának most ez a zászlóshajója, a Pro változat meg még inkább az lesz - elfért volna a Mi logó előre is, hogy az emberek lássák, Mi is ez tulajdonképpen?

De persze, izlések és pofonok. Autó tuningban sem szeretem az OEM stílust, amin nincsenek jelek. Igenis lássa a másik, hogy milyen típus az ellenfele. Hogy ne állj fel feleslegesen egy RS6 Audi mellé gyorsulni, ha csak egy Astrád van (még ha az egy sleeper V6, akkor se
) -
Igric
tag
Köszi a tesztet!
Amúgy a Mi lógó nekem sem hiányzik előlről

Kár, hogy a snapis verzió is 5,5"-el jött ki

-
KAMELOT
titán
Megnéztem üzletben 270euro. Jó ár ahhoz képest, hgoy nagyobb aksi és +1gb ram van benne. Többi ugyan az mint a note 2 prime.
-
twine
veterán
"Azt sajnálom a dologban, hogy a Mi logó egyedül a hátlapon kapott helyet. Szerintem tetszetős megoldás lett volna elhelyezni egyet belőle az előlapon is, hely lett volna rá."
Neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!

Nem akarok logót sehova...főleg nem azokon a telefonokon, aminek szép szimetrikus az előlapja, ráadásul homogén fekete...egy ilyen gyönyörűséget elrontani egy bármilyen logóval...
Borzalom...
Ennél a készüléknél mondjuk pont "fel van túrva" a homogén felület a gombok megjelenítésével...De külön öröm mikor olyan gyártókat és készülékeket találok, amiken nincs logó az előlapon...Tudom tudom,,ízlések és pofonok, elhangzott ez már ebben a topicban...

De akkor is....

-
Dominó85
addikt
Nem akarom meggyőzni. Csak ne beszéljen balgaságokat egy általa fel sem fedezett rendszerről. Én is mondhatnám, hogy xar az iOS, mégsem teszem, mert ugyan volt kezemben iPhone, de nem annyi ideig. Illetve a kinézete meg olyan amilyen. Nekem túl csicsásak és ormótlanul nagyok az ikonok.
-
SlayerPrince
csendes tag
Nekem a múlt pénteken jött meg egy 3/32-es változat szerencsésen letörtem a sim kártya slotban levő lábacskákat szóval máris szervizben van a kicsike, jaj de utálom az ilyen kis sim fikót a normális simfoglalat helyett ...
-
Dominó85
addikt
Szerintem te nagyon el vagy tévedve a MIUI-val kapcsolatban. Hánysz a felülettől? Ott a témaközpont több ezer felülettel. Bloatware a MIUI-ban? Mesélj még... 6 éve MIUI-s romokat használok, de bloatware progival nem találkoztam. Az hogy kinek mi felesleges, relatív. Te nem használtad ki a MIUI-t. Sőt, jobbat mondok, te nem ismered a MIUI-t. Majd ha felfedezted minden zugát a beállításoknak, akkor keveselled a kijelzőidőt. Mert kiderül, hogy marha nagy user error volt részedről. Az ember akkor lép egyről a kettőre, ha belátja hibáit. Senki és semmi sem tökéletes, de MIUI-ra ilyen balga dolgokat mondani... Az meg hogy iOS szerű? Hm... Attól a felülettől nekem is forog a gyomrom, a MIUI mégsem olyan és a pocim is rendben van a látványtól. Amúgy az iOS is csak azért gördülékeny, mert nem többszáz féle SoC-ra kell optimalizálni.
-
Degeczi
nagyúr
Ebben a példányban egyértelműen hibás az optika, ún. decenteres!
Uis az élességgel nem globálisan van baja: az a kép bal felén korrekt, csak jobb oldalon rossz, noha az ott lévő tereptárgyak ugyanolyan távolságban vannak, mint a bal oldaliak, tehát azoknak is élesnek kellene lenniük - de nem azok, mert az optikában egy lencsetag nem jól áll, nem pont szimmetrikusan (ezért a "decenter" kifejezés)
-
Graphics
Jómunkásember
Korrekt, nekem ebbol johetne egy alacsonyabb fogyasztasu SOC-kal szerelt verzio.
Kivancsi leszek a Snap650-es kiadasára.
MIUI meg nekem a kedvencem. Mindent tud amit kell, igaz egy Lenovo P70-esen. Aksival pazarul banik
Egyszer kell beallitani az igenyeidre, de beallitas kozben jossz ra, hogy akármilyen igenyeid lehetnek.
Aki full alap megoldast keres, annak Nexus, vagy CM vonal felel meg. Szeles a piac, lehet valasztani
@margithid: OnePlus, Moto
-
szkorhetz
őstag
Egyébként szerintem ezek a Telekom által rajzolt 4G térképek full kamuk.
Mohács-Pécs közötti utat sokszor járom be a munkám miatt, a 6-os főúton, ahol papíron végig van LTE, 800-as LTE-t tudja a telefonom, és mégis múltkor lemértem, az út több mint kétharmadéban csak 3G van, de egy jó 2 perces szakaszon csak EDGE... -
KAMELOT
titán
Nekem ugyan ez van csak 2GB rammal és 32GB beépített tárhellyel. NOTE 2 PRIME. Nem bántam meg vettem belé még 10 euroért 32GB kártyát. Durva telefon ilyen árért! Offline gps is szuper mindent mutat.
-
storm3
senior tag
Valaki váltott ilyenre G3-ról? Nekem a 2gb G3 van és néha-néha újratölt a homescreen,pedig nem használok sok appot. Sajnos én olyan "rohadék" vagyok akit ez baromira zavar.

-
.DLL
veterán
Ezen hozzászólással már érthető a "Nem tudtam előre, melyik változatot fogom kapni" mondat, mert nem mindegy.

Nekem egyértelműen nagy, de nagyon szép a háza. A Redmi 2 is nagy, de nincs ilyen hardver elérhető áron kisebb méretben, úgyhogy ez még épp kezelhető nekem.
SD hiánya érthetetlen, az ilyen telók nálam mindig kiesnek, a Google-nek köteleznie kéne a gyártókat bizonyos minimális specifikációk betartására, telefonba tabletbe kötelező lenne SD slot-ot tenni. 1$ + költség.
(#40) margithid: Redmi 2 Pro-n a gyári MiUI hasít mint a dög, nem kell vele semmit csinálni. Ezen kívül részletesen beállítható, egyszerű és szép is. Nem kívánja hogy mindenáron foglalkozni kelljen vele, pláne nem rom-olni.

-
margithid
veterán
Nekem igazából majd egy olyan telefon kellene amin kb a stock droid van, nem érdekelnek a felesleges ficsörök. Nem tudom például motorolával mi lesz, ők azért csináltak nagyon jó kis stock droid telefonokat, kérdés most, hogy lenovo égisze alatt mennek tovább, mi lesz ezzel a vonallal.
Xiaomi bejön, csak semmi kedvem Romolni, nekem olyan telefon kell ami csak működik, magyarul, minden felesleges lassító szemét nélkül! -
batai15
félisten
válasz
FreedomHUN
üzenetére
xiaom mi3 telefonom volt.
a rendszer sebesség nem mindíg volt a legjobb, meg a g2 telefonomhoz képest a ramot is rosszabbul kezelte, nem beszélve arról hogy érezni rajta hogy a stock droid funckiókkal nem nagyon van jóban.Így pl lehet a now on tap funkció se a legjobb benne.
Na meg a kínai témák se voltak a legjobbak.
NEm rossz a miui, de kicsit túlontúl ios kopinak érzem, és emiatt sem jön be annyira.
persze meg tudom szokni ha arról van szó, meg a heti miui frissítések se rosszak .
és nem lehet elmenni a melett hogy nem gyártanak rossz telefonokat sem, így a note 3 még nincs elvetve.
One plus azért nem kellene, mert olvasom a topikot, köszi de nem kérek belőle. -
FreedomHUN
senior tag
Van rá cm rom. Mondjuk aki xiaomit vesz és cm romot akar rá.... Hát olyan mind ha iphone-ra windowst gyömöszölne rá. Arra ott az oneplus. Szerintem is jó renszer a miui. Eu rom és nincs bloatware.
Anroidtol amugy is kivagyok, de kezdem megszeretni ujra. Én pont a cm romoktol kaptam idegbajt, azok mekkora hulladékok. -
margithid
veterán
Nagyon jó kis telefon, de nálam az asus zenfone max még jobb ár/érték arányú!
-
Rodi 4.80
senior tag
Két hete nyúzom, nagyon meg vagyok vele elégedve. Asus Zenfone 2-ről váltottam erre a telefonra.
Ujjlenyomat-érzékelő hibátlan, multitasking hibátlan, zenelejátszó eszméletlen jó, kamera átlag feletti, gyors töltés, beállíthatom hogy éppen melyik sim adja a netet, nem kell cserélgetni a kártyákat... És a MIUI nagyon jóóó!60 ezer forintért vettem egy telefont, ami hozza a prémium érzést és használhatóságot.

-
batai15
félisten
Maga a telefon tetszik, de a miui már annyira nem.
Kicsit hardver éhes a rendszer, meg pár dolog nem tetszik benne, de ettől függetlenül el fogok gondolkozni rajta , mivel a kövi telefon 3gb ram, fingerprintes legyen minden képpen.
Ha esetleg lesz majd rá cm, akkor kánaán lenne nekem ez a telefon. -
Weeman1
veterán
Kár a kameráért.

-
.WnR.
csendes tag
Jó kis cikk lett, gratulálok hozzá!
-
SkyLine3000
addikt
Hiába volt a cm stabil, 3x próbálkoztam vele, de mindig előjött pár bosszantó hiba. G3-ra is van sok főzött rom, de egyenlőre nem érzek kényszert rájuk. Max egy root és kész. Gondolkodtam a redmi 3on és a note 3on is, de nekem fontos a fényképek és a videók minősége, így ezek hamar kiestek.
55ért a G3 meg ajándék volt és eddig teljesen elégedett vagyok vele, csak kicsit nagy. -
Shyciii
veterán
válasz
SkyLine3000
üzenetére
Xiaomi Mi4 esetében is sajni kicsit hibádzott a CM. Miután eladtam, utána pnt elérhetővé tették a forráskódot, úgyhogy azóta már biztos nincs ilyen gond. Amúgy jó vételt csináltál a G3-al. Én tavaly gondolkoztam a G4-en, de végülis Oneplus 2-őm lett, és nem bántam meg

-
depmod
aktív tag
Én csak ezeket a nagyon gyenge fotókat nem értem igazából.
Valahogy az az érzésem, hogy a hardver sem az igazi (a képek széle felé egyre homályosabb és életlenebbek az anyagok), ahogy az algoritmus sem dolgozza meg megfelelően az állományt. A HDR-nél kifejezetten furcsák a képek, tényleg nem értem, hogy miként sikerültek ennyire rosszra. -
SkyLine3000
addikt
Nem rossz a MUIU, de mivel az iphone-féle felület is távol áll tőlem, (én is hányok tőle
) én sem tudtam maradéktalanul megbarátkozni vele Redmi 2 Pro-n. Most Lg G3 telóm van és sokkal jobban tetszik a kinézete. (A Redmi előtt is Lg-m volt.) Redmin én is próbálgattam mindenféle romokat, mert nem tudtam megszokni, de végül visszakerült a miui, mert a többivel mind volt vmi gond. Aztán végül el is adtam. Főleg, h alig drágábban jutottam hozzá a vadi új G3-hoz.
-
Defy94
tag
Köszönöm a jó cikket

A jelenlegi telóm is egy Xiaomi, nagyon megszerettem a márkát ami főleg a MIUI-nak köszönhető. -
Shyciii
veterán
Igen, pont a MIUI miatt nem. A MIUI-t utoljára akkor szerettem, mikor a CM a 6-7-es verziónál tartott. Akkor még Wajk is csinálta a WIUI verzióját. Egy gyors rendszer volt, sallangoktól mentes, fontos funkciókkal. A mostani MIUI egy borzalom. Egy agyonpakolt, tele bloatwarekkel, felesleges dolgokkal, erőforrászabáló szörnyeteg. A testreszabhatósága pedig már alul marad bármilyen CM alapú romnál (Resurrection Remix, SlimSaber, CarbonROM, NuclearROM, Bliss Rom, Team Exodus ROM, BlissPop stb stb.).
Konkrétan amikor Xiaomi Mi4-em volt, sem a stabil MIUI-val, sem a developer MIUI-val nem tudtam 4 és fél óránál több kijelzőidőt produkálni az én felhasználásommal, míg az akkori béta CM-el gond nélkül ment a 6 és fél óra kijelzőidő. Az már csak "hab" a tortán, hogy a MIUI egy az egyben az iOS kinézetre hajaz mind launchert nézve, mintd a menürendszert nézve. Nah már most ha iPhone esetében hányok az iOS kinézetétől, akkor android esetében miért lenne másképp?
És ugye a menürendszert nem lehet lecserélni, csak a launchert.Plusz adalék, hogy a Xiaomi fejlesztői magasról tojnak az EU-s felhasználók kívánalmaira (holott csak olyan funkciókat akartunk, ami más rendszerben alapból megvan), viszont a gagyi kínai hülyeségeket meg belefejlesztik. Utoljára az tette be nálam a kaput, hogy olyan "fontos" feature-t raktak bele, hogy ha hívnak, akkor villogjon a vaku...gratula.
-
Land
veterán
Ha fontosnak tartom ezt, akkor elég sok telefon kiesik. Rengeteg tetszetős kínai..
Már ha nem elég a 3G. 2 hónapja van 4G-m, 3G-vel eddig elvoltam vidéken. Annyi volt, hogy autópályán néha a Google Maps navigálás közben elvesztette a jelet, illetve Siófokon nem nagyon van 3G, az nem volt túl vicces. -
Land
veterán
válasz
akarmi1971
üzenetére
T-Mobile vidéken mit használ?
-
BrianDK
tag
válasz
akarmi1971
üzenetére
Sajnos nem igazán vagyunk célközönség nekik. Valóban Vodafone-kártyával nem fog tudni 4G-t használni, de ezt a beszerzésre használható oldalon is írják, hogy azzal csak 3G elérhető kis hazánkban. Mivel mind a kínai, mind az indiai piac nagyobb portfólióval bír, ezért inkább ők a célközönség, ott meg szerintem nem gond, hogy nincs 800 MHz-es freki.
-
akarmi1971
csendes tag
A vodások megint kimaradnak a jóból . Jól látom ?
Nincs B20 / 800 .
Valaki szólhatna már nekik ...
-
BrianDK
tag
Így van, mindkettő azonos képességekkel bír, csak ha az egyiken elkezded használni a 3/4G-t a másikon automatikusan max. EDGE gyorsaságot enged.
Az RR3 ebbéli képességéről nem tudtam, de számomra a felhasználói élmény volt a lényeg, és ebben az esetben élmény, hogy lag mentesen fut, és még a SOC sem melegszik érezhetően.
Köszönöm az elismeréseket!
-
Nyál csorgatás, gyönyörű keszulek.
-
Shyciii
veterán
"A Real Racing 3 és a Need for Speed No Limits volt a tesztalany. Mindkét játék akadásmentesen hasít..."
Azt azért tegyük hozzá, hogy a Real Racing 3 azért fut "normálisan", mert automatikusan csökkenti a grafikai részletességet...
-
FreedomHUN
senior tag
Jo cikk lett
respekt 
-
kelly416
veterán
Jó teszt, jó volt elolvasni, bár néhol kicsit "gyerekes". Persze nincs ezzel baj, nem kell rosszul érteni.
Nincs túl sok dualSIMes tapasztalatom, de nem a slot 1 a mobilnetes, a másik a " butuska" általában? Vagy ez inkább a hazánkban kapható dualSIMesek jellemzője?
-
Csorbi
addikt
A 16 GB-osnál a memóriabővítés hiánya hatalmas hiányosság. A 2012 (!). novemberi Nexus 4 is emiatt baromi kevés manapság már nekem, holott a Snapdragon S4 Pro és a 2 GB RAM még egész jól kompenzál...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- StarCraft 2
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Eredeti játékok OFF topik
- Samsung LCD és LED TV-k
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Adatvédelem kontra kényelem: ha kérik, a Microsoft kiadja a kulcsokat
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- World of Tanks - MMO
- eBay-es kütyük kis pénzért
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A04s / 4/64GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 6600K / 16GB DDR4 / GTX 1660 6GB / 128SSD + 1TB HDD
- REFURBISHED - DELL Performance Dock WD19DCS (210-AZBN)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Pink-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4173, 94% Akkumulátor
- Több darab! MacBook Pro 16" M1 32GB RAM 27%-os áfás számla
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Egyet értek, de ahogy olvashatod az #1 hozzászólásban, én tesztelésre kaptam, és megtarthattam a teszt után. Kicsit belemásztam a ROM telepítésbe és amióta megjelent a 6.1.14-es, azóta azt használom.
) de szerencsére ez segített: http://en.miui.com/thread-199360-1-1.html

)