Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#8401) konczy3 válasza emilll (#8400) üzenetére


konczy3
senior tag

Nálam ilyen gond nem volt eddig

Never Settle

(#8402) emilll válasza konczy3 (#8401) üzenetére


emilll
tag

Megtaláltam a BT jelet... Ha lehúzom a képernyőt, akkor látszik, viszont normál állapotban pont "takarja" a kamera, azaz az új, valamivel nagyobb ikonok miatt egy kicsit balrább tolódott, a kamerához közelebb és nem rakja át a másik (bal) oldalra, hanem inkább eltünteti. Repülő üzemmódban is látszik, mert akkor kevesebb ikon van, eltűnnek a térerő ikonok és "elfér" a BT jel.
Nem tudom mit lehet csinálni. Gondolom semmit.

(#8403) fatty válasza emilll (#8402) üzenetére


fatty
aktív tag

Nekem jobbról balra: akku százalék, akku ikon, wifi, mobil térerő, és BT ikon van, de még elférne egy a kamera mellett.
Téma függő az ikon stílus.

(#8404) emilll válasza fatty (#8403) üzenetére


emilll
tag

Két SIM-mel használod? Mert én igen és így már nem fér el. Sőt, ha az akku %-ot az akku után "rakom" és nem az akkuba, akkor még a 2. SIM térerő ikonja is eltűnik, mert nem fér el. És mindez a frissítés óta van, mert egy kicsit nagyobbak lettek az ikonok.

(#8405) fatty válasza emilll (#8404) üzenetére


fatty
aktív tag

Raktam bele, második SIM kártyát, úgy is elfér a BT.
Notch nyilván itt nem látszik.

(#8406) emilll válasza fatty (#8405) üzenetére


emilll
tag

Fura. Nekem a frissítés óta nem látszik.

(#8407) konczy3 válasza emilll (#8406) üzenetére


konczy3
senior tag

Szerintem nála ki van kapcsolva a notch, nálam csak 1 kártya van benne és az akkuba belül van a szám úgy kifer.

Never Settle

(#8408) fatty válasza konczy3 (#8407) üzenetére


fatty
aktív tag

Nincs kikapcsolva a notch.
Egy fénykép:

(#8409) Bogyó bá' válasza fatty (#8408) üzenetére


Bogyó bá'
nagyúr

Két kártyával is pont kifér a Bluetooth jele, nálam is.

Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...

(#8410) emilll


emilll
tag

Közben sikerült megoldást találnom, úgyhogy ha valaha valakinek hasonló gondja akad, akkor (nekem angol a beállított nyelv): additional settings - accessibility - vision - display size (kisebbre vettem), de így minden más betű is kisebb lett, úgyhogy utána Display - Text size (nagyobbra vettem).
Így minden betűméret változatlan maradt, csak az ikonok lettek kisebbek (meg zárt képernyőnél az ujjlenyomat ikonja vagy mije) és újra kifér minden fent.

[ Szerkesztve ]

(#8411) emilll


emilll
tag

Nem én vagyok az egyetlen a frissítés óta megnagyobbodott status bar problémával:
https://www.reddit.com/r/Xiaomi/comments/pnzjk7/miui_125_status_bar_size/
https://forum.xda-developers.com/t/wierd-status-bar-icons-ratio-in-miui-12-5.4275505/

és sajnos a megoldásom se az igazi, mert nemcsak az ikonok lesznek kisebbek, de elég sok más dolog is.
Ha valaki erre jár és tudja a megoldást a status bar méretének csökkentésére, szóljon.

(#8412) #08010496 válasza sxxorp (#8391) üzenetére


#08010496
törölt tag

Megkérdeztem frissítés előtt, hogy van-e gond az uj verziokkal, azt mondtad nincs. Inkább neked van gondod. Én érzem hogy lassabb es igy szar... downgraderol meg erdekes modon senki nem tud semmit...
Az az animacio kikapcsolas meg meg annal is szarabbul fog kinezni mint elotte.... vicc az egesz
Eddig is bevett szokas volt hogy a tokeletesen mukodo telefonokat lassitjak frissitessel hogy vegyel ujat de en hulye bedoltem neki hatha jo, hat nem az.

[ Szerkesztve ]

(#8413) Lordus válasza #08010496 (#8412) üzenetére


Lordus
senior tag

figyi, keresd meg a megfelelő fastboot romot, és kövesd ezt a leírást.
értelemszerűen a saját telefonodhoz való twrp kell hozzá...
sztem itt is megtalálod a fórumon, korábban linkelték.

ezzel tuti nem csinálsz bajt, ha a leírás szerint csinálod. vissza tudsz rakni régebbi romot is, újabbat is, devet, normált... tök mindegy.

https://logout.hu/bejegyzes/karavik/xiaomi_mi_mix_2s_xiaomi_eu_rom_tiszta_telepites_le.html

DIGITÁLIS NYOMTATÁS, DEKORÁCIÓ! Plakátok, matricák, járműdekor, molinó, zászló, öntapadó fólia, keretezett vászonkép, sajtófal, világítódoboz, tábla, plexi, szórólap, kiadvány, roll-up, pop-up, kiállítás, rendezvény, póló, stb.

(#8414) sxxorp válasza #08010496 (#8412) üzenetére


sxxorp
őstag

Továbbra is egyetlen gondom volt a frissítés után, hogy minden újraindítás után újra megjelennek a virtuális gombok át kell állítani gesztusvezérlésre, ennyi. Így az a buta mondatodat, hogy nekem van gondom nem tudom értelmezni, illetve de: a túlhúzott nyafogásod tényleg kezd irritálni. Miért nem írtam (de más se nagyon), hogy jelentősebb gondja lenne a frissítéssel? MERT NINCS, (vagy nem érdekled, és nem akart válaszolni). Ezért nem bevett téma a downgrade sem.
Minden egyes telefonomon kikapcsoltam az animációt, reszponzívabb, takarékosabb tőle a telefon. Ezután egy ide nem illő klisével zárod az eszmefuttatásod, miközben eléggé egyedi, nem tömegesen jelentkező problémád van a frissítéssel, no comment. Itt ennyi jutott, oldd meg, XDA, Xiaomi fórumok, szerviz akármi.

(#8415) Lordus válasza sxxorp (#8414) üzenetére


Lordus
senior tag

ugyan nagyon reg frissitettem, de nalsm is lassabb lett a telefon.
pl. a tarcsazora bokve eltelik 2 masodperc, mire tarcsazni tudok. miui11-gyel ez teljesen azonnali volt.
tehat nem nyafog es nem egyedi.

DIGITÁLIS NYOMTATÁS, DEKORÁCIÓ! Plakátok, matricák, járműdekor, molinó, zászló, öntapadó fólia, keretezett vászonkép, sajtófal, világítódoboz, tábla, plexi, szórólap, kiadvány, roll-up, pop-up, kiállítás, rendezvény, póló, stb.

(#8416) sxxorp válasza Lordus (#8415) üzenetére


sxxorp
őstag

0. nyafog
1. attól, hogy eddig hallgattál, majd utólag mellé állsz, még nem lesz tömeges hibajelenség.
2. nálad az Isten tudja melyik ROM-tól remélsz épp megváltást, ez a gyári ROM volt egyáltalán? ráadásul ő nem is a tárcsázóról beszélt. De akkor legyek én egyedi: semmi gondom a tárcsázóval, most néztem a kedvedért, a sebesség is OK, na jó a párom 2 napos A52s-e érezhetően reszopnzívabb :D . Ráadásul baromi régen csináltam clean installt, ennek ellenére OK.

(#8417) Lordus válasza sxxorp (#8416) üzenetére


Lordus
senior tag

senki melle nem alltam, tenyeket kozoltem.
leforditom neked: nyafogok :D
a nem egyedi es a tomeges hibajelenseg nem szinonimai egymasnak.
ha tudsz, segits neki/nekem/barmely forumtarsnak, ha nem, akkor maradj csendben - ez a forumozas lenyege

[ Szerkesztve ]

DIGITÁLIS NYOMTATÁS, DEKORÁCIÓ! Plakátok, matricák, járműdekor, molinó, zászló, öntapadó fólia, keretezett vászonkép, sajtófal, világítódoboz, tábla, plexi, szórólap, kiadvány, roll-up, pop-up, kiállítás, rendezvény, póló, stb.

(#8418) sxxorp válasza Lordus (#8417) üzenetére


sxxorp
őstag

Ledordítom neked: addig meg sem szólaltál, ÉS az, hogy te (szerinted) tényeket közölsz nem zárja ki, hogy valaki mellé állsz.
Ledordítom neked: te is már downgrade-ért könyörögtél pusztán az animációk miatt? Ő animációkról beszélt, általános lassulásról, te a tárcsázóról. Nem ugyanaz, lehet, hogy nem is ugyanaz az oka. Az nem derült ki (pedig a fórumozáshoz többet adott volna a lényegi körülmények tisztázása), hogy ez gyári, vagy valamelyik buherált ROM-odon történt.
Lefordítom neked: köszi a kioktatást, de eléggé hiányos: pl. nem értem, az előző hozzászólásodban miért nem maradtál csendben. Majd te leszel kizárólag áldozatos ügyfélszolgálatos, én pedig a véleményemet is kifejthetem egy fórumon, ha az jön. Mert ez is lényegi része a fórumozásnak.

(#8419) Lordus válasza sxxorp (#8418) üzenetére


Lordus
senior tag

melyik oviba is jarsz? :DDD

DIGITÁLIS NYOMTATÁS, DEKORÁCIÓ! Plakátok, matricák, járműdekor, molinó, zászló, öntapadó fólia, keretezett vászonkép, sajtófal, világítódoboz, tábla, plexi, szórólap, kiadvány, roll-up, pop-up, kiállítás, rendezvény, póló, stb.

(#8420) sxxorp válasza Lordus (#8419) üzenetére


sxxorp
őstag

Abba, amelyikbe te is fogsz, ha már szobatiszta leszel és nem szarod össze a gondosan felsőbbrendűre hangolt, de láthatóan csak képmutató okoskodásodat a "fórum lényegéről" a valós viselkedéseddel, folytatva most már csak a személyeskedéssel:DDD

[ Szerkesztve ]

(#8421) xcsabo


xcsabo
senior tag

Elég sok fórumot olvasgatok, és az utóbbi időben többen is felütötte a fejét a személyeskedés. Szerintem ez nem menő, és a többieknek unalmas olvasmány. Semmitmondó, nem vezet sehova. Aki tud segítsen, kérdezzen. Ne okoskodjon, személyeskedjen, sértegessen. Külön fórum kellene az ilyen egyedeknek.

[ Szerkesztve ]

(#8422) bunnyhu válasza xcsabo (#8421) üzenetére


bunnyhu
senior tag

+1

https://divecenter.hu

(#8423) sxxorp válasza xcsabo (#8421) üzenetére


sxxorp
őstag

+1 Sajna emberi dolog, elég magas tudatossági szinten kell lenni ahhoz, hogy ne szűrődjön be a kommunikációba. Sokszor megvan a szép elmélet, aztán elég hamar borul a bili ;) . Valami hasonló akasztott ki most kiindulásként, szintén egyre gyakoribb jelenség a fórumokon: az állandó, túlhúzott panaszkodás, a nyafogás (a finnyás igényekhez persze többnyire marginális önállóság párosul), bár sokan már-már büszkén ezt magyar alaptulajdonságnak tartják...
(Unalmas? Főleg egy lassan 3 éves telefon topikjában ezt pont nem mondanám - talán inkább a haszontalan megfelelőbb jelző-; van, amikor érdeklődve olvasom a riposztokat, pengeváltást, ha van benne némi tükörbe nézetés, esetleg humor.)

(#8424) mekker


mekker
őstag

12.5.1 van nálam már mióta. Animáció leggyorsabbra állítva (0,5x), launcher a jó öreg Nova Launcher.

Nem tudnék rá sok rosszat mondani.

Данное сообщение (материал) создано и (или) распространено иностранным средством массовой информации, выполняющим функции иностранного агента, и (или) российским юридическим лицом, выполняющим функции иностранного агента.

(#8425) Lars


Lars
őstag

Üdv, kérdezném hogy ez a legújabb cucc a telefonhoz jelenleg? [kép]
Ígért anno a xiaomi negyedéves meg féléves frissítést, de ez már lassan jubilál 😀 oké amúgy a telefonnal bajom nincs, tök jól elvagyunk, hosszú idő óta az első telefonom amit 2 és fél év után még egyszer sem akartam falhoz csapni, de azért egy picit aggaszt hogy biztonsági frissítés nincs 🤔

(#8426) Bogyó bá' válasza Lars (#8425) üzenetére


Bogyó bá'
nagyúr

Igen, ez a legfrissebb.
Már egy éve ígérgetik hogy lesz újabb (MIUI 13-as) de egyelőre semmi....

Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...

(#8427) Lars válasza Bogyó bá' (#8426) üzenetére


Lars
őstag

Az nem zavar hogy gui nem változik, meg marad a felület már így, igazából nem számítok már másra egy lassan 3 éves modelltől támogatás szinten, de biztonsági frissítést azért adhatnának ki. Másra nagyon nem is vágyom :)

(#8428) carr


carr
őstag

skacok! Hívásrögzítőnél bug vagy feature, hogy némelyik hívást random elfelejti rögzíteni? :W miui global 12.0.5 köszi

360+Mindenkit szeress,ne sokban bízz,Ne bánts senkit,ellenséged inkább féljen,Minthogy legyőzd,barátodat szívedre rejtsd,Szidjanak hallgatásért,ne beszédért.

(#8429) carr válasza carr (#8428) üzenetére


carr
őstag

illetve az mi, hogy nem férsz hozzá a mi felhőhöz. :U
90% tele, és nem engedi a régi szarokat törölni.

360+Mindenkit szeress,ne sokban bízz,Ne bánts senkit,ellenséged inkább féljen,Minthogy legyőzd,barátodat szívedre rejtsd,Szidjanak hallgatásért,ne beszédért.

(#8430) carr válasza carr (#8429) üzenetére


carr
őstag

megvan, csak telóról lehet már, máshonnan nem. :(

360+Mindenkit szeress,ne sokban bízz,Ne bánts senkit,ellenséged inkább féljen,Minthogy legyőzd,barátodat szívedre rejtsd,Szidjanak hallgatásért,ne beszédért.

(#8431) pek.tamas.39


pek.tamas.39
csendes tag

Sziasztok, van jól működő gcam jelenleg ?

(#8432) mekker válasza pek.tamas.39 (#8431) üzenetére


mekker
őstag

Telegram csoport
XDA-n ajánlották, itt talán tudnak segíteni

Данное сообщение (материал) создано и (или) распространено иностранным средством массовой информации, выполняющим функции иностранного агента, и (или) российским юридическим лицом, выполняющим функции иностранного агента.

(#8433) thomasa


thomasa
senior tag

Mi9 SE. Nem tudom telefon probléma-e, de ilyen még nem volt. Hívok a telefonon, úgy hallom kicsörög. Aki felveszi, 5 mp csendet hall utána a telefonja bontja a vonalat. Ebből a hívó oldalon semmi sem hallatszik, csak csörgés után foglalt lesz a bontáskor. 30-as számom van, régóta előfizetéses.
Ha engem hívnak semmi gond vele. Újraindítottam már többször, sim-et áttettem a másik slotba, de semmi.
Szerintetek ez telefon probléma? :R

(#8434) bunnyhu


bunnyhu
senior tag

Ma képtelen voltam telefonálni, 3 hívást bonyolítottam hívásonként legalább 3-4x szakadt meg a vonal percek múlva vagy szinte azonnal. Haldoklik, vagy van valami tapasztalat esetleg megoldási javaslat? Gyári stabil rom, telekom hálózat. Kurva idegesítő, mikor 10 perc zene után végre kapcsolnak és 3 mondat után megszakad a vonal.

https://divecenter.hu

(#8435) thomasa válasza thomasa (#8433) üzenetére


thomasa
senior tag

Érdekes fejlemény, 30-as számokat hiba nélkül tudok hívni, mást a fenti módon nem. :Y

(#8436) konczy3 válasza thomasa (#8435) üzenetére


konczy3
senior tag

Egyszer régen csinálta nekem is ezt pár napig, és ahogy jött, úgy ment is a hiba. -(Vodafone)

Never Settle

(#8437) chucky80


chucky80
csendes tag

Sziasztok,
Párom telóján az üzenetek menüben a kereső sávban ott van, hogy 1230 üzenet. Ezzel szemben alatta a listában csak néhány üzenet van. A beállításokban sem találtam megjelenítési funkciót. Mi a trükk? Miért nem mutatja az összes sms-t?

(#8438) mekker válasza bunnyhu (#8434) üzenetére


mekker
őstag

Nem lehet, hogy a térerő haldoklik? Aztán, hogy sw vagy hw, azt fene se tudja.

Данное сообщение (материал) создано и (или) распространено иностранным средством массовой информации, выполняющим функции иностранного агента, и (или) российским юридическим лицом, выполняющим функции иностранного агента.

(#8439) bunnyhu válasza mekker (#8438) üzenetére


bunnyhu
senior tag

Tudja a fene, újraindítottam meg közben eljöttem máshova, most épp nem csinálja. Reméljük csak mondjuk a torony szarakodott. Kiderül.

https://divecenter.hu

(#8440) sxxorp válasza bunnyhu (#8439) üzenetére


sxxorp
őstag

Utóbbi időben többnyire ilyen kérdések jöttek már, de ezekre igazán válaszolni nem lehet. Még úgy is nehéz/lehetetlen diagnosztizálni, ha valakinél ott a teló, nemhogy csak úgy...

(#8441) bunnyhu válasza sxxorp (#8440) üzenetére


bunnyhu
senior tag

Ez alapvetően arról szól, hátha más már belefutott és pl. talált megoldást vagy tudja az okát.

https://divecenter.hu

(#8442) sxxorp válasza bunnyhu (#8441) üzenetére


sxxorp
őstag

Persze, persze, meg ingyen van a beírás is, csak ha belegondolunk ezek már olyan sok faktoros, változékony problémák, hogy még ha valaki esetleg rájött volna bármire, nagyon kis esélye van, hogy neked is megoldás :)

(#8443) vince


vince
őstag

Elnézve a Xiaomi 12 X árát, erős a gyanúm, hogy a következő telefonom nem Xiaomi lesz. Egyelőre elvagyok a Mi 9 SE-vel, csak reménykedtem, hogy egy jó ár-érték arannyal meglesz a potenciális utód, de sajnos nem jött be a várakozásom :D

"Ha eredményesen akarunk valakit megcáfolni, bebizonyítva, hogy téved, előbb vizsgáljuk meg, melyik oldaláról szemléli a dolgot, mert arról az oldalról tekintve rendszerint igaza is van." - Blaise Pascal

(#8444) bunnyhu válasza vince (#8443) üzenetére


bunnyhu
senior tag

teljesen elszállt a xiaomi. És a tab-on röhögtem, hogy annyiba kerül a tab + pen mint egy iPad. a pen konkrétan drágább, mint az apple ceruzája. Hol élnek ezek? És még azt se lehet mondani, hogy legalább jók, mert a minőség akár szoft akár hardveresen is megy szépen lefele. Én se vagyok biztos, hogy a következő telefon xiaomi lesz. Nem lehetetlen, de semmi előnnyel nem indul nálam.

https://divecenter.hu

(#8445) sxxorp válasza vince (#8443) üzenetére


sxxorp
őstag

Én is megvártam a 12X-et, de fel kellett adnom kompaktságot, lett egy Samsung A52s (az utód A53 is most jött: 190k...), a Xiaomi Mi 11 Lite 5G NE-t (ez legalább könnyű lett volna), és a Realme GT Master-t beelőzve 120k-ért. Kifejezetten jól sikerült, csak valamivel drágább, mint a másik kettő, de vízálló, OIS, emellett kiemelt faktor lett a csúcstelefonokat idéző hosszú support, frissítések, hiszen banki app, Revolut, forex app is működik a telefonon azóta, mi meg 1 éve nem kaptunk biztonsági frissítést... (- és nem kínai: ahogy polarizálódik a világ, nem tetszik a hozzáállásuk, nem akarom ezt a fontos eszközöm rájuk bízni).
Esetleg a Pixel 6a májusban, de morbid módon a Pixel-ek küzdenek a legtöbbször szoftveres gondokkal + alig-alig van hivatalos hazai forrásból, az is relatíve drágán... talán 12 Lite, de support... Ilyen EURHUF mellett nem vártam tovább.

[ Szerkesztve ]

(#8446) konczy3


konczy3
senior tag

Voltam Győrbe ahol én vettem abba a boltba körülnézni, sógornőmnek kell valami, el voltam képedve volt kiteve egy használt 6/64 fekete 60000-ért, meg volt mellette egy üres fakk azt mondja pont ma adta el a fekete 6/128ast 65000ért. Én ott újan vettem a kék 6/64est 3 éve 104000ért 2 év garival.

[ Szerkesztve ]

Never Settle

(#8447) Roppy


Roppy
tag

https://helloxiaomi.hu/ujabb-ket-telefon-tamogatasa-szunt-meg-osszesen-70/ <- ezek szerint ennyi volt....

(#8448) Lars válasza Roppy (#8447) üzenetére


Lars
őstag

Ja, ez azért vicces, mert amikor kapta 1 évvel ezelőtt az utolsó frissítést a telefon, akkor ígérték a negyedévenkénti biztonsági frissítést. Na hát ebből 0 érkezett meg, jelenleg is ugyanaz a biztonsági frissítés van rajta, amivel akkor kijött, ami 2021. április. És igazából ez a ciki. Tudom hogy olcsóbb készülék volt mint anno a hasonló kategóriás más gyártók készülékei, és amúgy a lassan 3 év alatt soha semmi problémám nem volt a telefonnal, de talán pont ezért bosszant méginkább, hogy szoftveresen csinálják ki. Ezen bankolok, rajta vannak személyes adatok, öreg vagyok én már ahhoz, hogy így nyugodtan tudjak aludni. Tudom hogy a többi sem jobb, de ez már a sokadik telefonom amit szoftveresen nyírnak ki. Rettentően dühít ez. Legközelebb prioritás lesz a hosszú támogatás nálam :W

(#8449) sxxorp válasza Lars (#8448) üzenetére


sxxorp
őstag

Ezért váltottam. A kompaktságot fel kellett adnom, Samsung A52s lett, 4 év biztonsági frissítéssel 120k Telekomtól. (Egyelőre nem is akartam kínai telefont, ki tudja mit kapcsolnak le, mikor Putyin nyomán esetleg megtámadják Tajvant).

(#8450) Lars válasza sxxorp (#8449) üzenetére


Lars
őstag

Na a kompaktság az, amiben egyszerűen képtelen vagyok kompromisszumot kötni, már a mi9se is határ eset volt. Mivel rengeteget használom csak simán telefonnak a telefont, és elég sokat vagyok kint üzemi területen stb, nem opció egy a fél látóteremet kitakaró, csak 2 kézzel biztonságosan tartható készülék. :U Valószínűleg zsebbe nyúlós mutatvány lesz a következő telefon, gyakorlatilag 3 alternatíva van ... Samsung s22 és az Iphone-ok. Egyelőre még emésztem magam, meg morgok mint a rossz vadászkutya, de meg kell majd lépni amit meg kell majd lépni :( Mellesleg nagyon elszállt a Xiaomi is az árakkal, már messze nem olyan best buy mint amikor ezt vettem. Még a fairphone-on gondolkodom, mert tetszik az ötlet, de az is nagy készülék. Viszont le lenne a gond sok időre.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.