Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2018-02-20 21:21:56

LOGOUT.hu

Xiaomi Mi4c

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#2901) szimla65


szimla65
aktív tag

Sziasztok!
Ismét feltettem egy CM-t.A 13.1-20160827-TS-libra verziót.Az a gondom ill nem is gond inkább elfelejtettem,hogy egy programot hol,hogy lehet beállítani alapértelmezetté.
Ha valaki tud kérem segítsen.
Előre is Köszi a válaszokat.

(#2902) SirRasor


SirRasor
őstag

Üdv!

Szintén ezen a héten fogom megkapni a mi4c-met (Mi4-ről váltok; 3 hét után tönkrement, nem tudják se cserélni, se javítani :( ) és van 1-2 kérdésem:
Eustocktól rendelem. Azt írják, hogy "Android 5.1.1 + MIUI7 magyar nyelvű szoftver"

MIUI honlapján csak China verziókat látok fent. Javítsatok ki, ha tévedek, de akkor ez kókányolt rommal jön :( Viszont ami érdekel, hogy vanjon ez is képes frissülni, majd ha lesz miui8 stable?

Vagy inkább toljam rá a china developert és kész? De az vajon jobb ennél a telefonnál? Mi4-nél szerintem jobb lett (még szebb képeket is tudtam vele lőni; faragtak a fényképezőszoftveren). Valaki már próbálta itt a 8-assal? Akkuidő nem romlott? Képminőség ennél is javult?

Ja és igaz az, ha esetleg nyitott bootloaderrel jön de rátolom pl: fastboottal a china dev. romot, akkor bezárja a bl-t?

Úgy kb. ennyi jut eszembe elsőre :D

EDIT: nem, van még: dupla kopp ébresztés OK. De alapból van olyan benne, amivel dupla koppal el is alszik? Vagy ahhoz megint kell külön progi..vagy xposed, de az meg miui8 alatt még nem megy :U

[ Szerkesztve ]

Make Love not war!

(#2903) rasky válasza SirRasor (#2902) üzenetére


rasky
senior tag

EU MIUI8 stabil.

Akku idő romlott a 8-assal, official rom zárja a bootloadert igen, szép fényképeket lő. Duplakopp az passz, CM alatt értesítési sávra két kopp és elalszik.

(#2904) Drenadar válasza rasky (#2903) üzenetére


Drenadar
veterán

És érdemes rá váltani?

(#2905) rasky válasza Drenadar (#2904) üzenetére


rasky
senior tag

Nekem nem jön be, de ezt korábban már leírtam. (melegszik, merül). CM-el szépen muzsikál. :K

CM pedig ITT.

[ Szerkesztve ]

(#2906) Drenadar válasza rasky (#2905) üzenetére


Drenadar
veterán

Akkor marad a miui 7.4 ;-)

(#2907) mpierre


mpierre
veterán

Nos, pár nap használat után a mi4s-ről, miui 8-cal fűszerezve pár infó:
- Akksi nem változott (folyamatos szinkr, pár hívás, wifi 20-30 perc, 2-3 e-mail, 15-20 perc passziánsz, alcatel watch miatt folyamatos kékfog) Hozza a használatom mellett a 2,5-3 napot.
- A képalkotó továbbra se lepett meg semmivel. Bár ezt nem is várom el tőle. (Még egy statikusan álló gyilkosgalócáről sem sikerült megfelelő élességű képet lőnie. Az özlábgomba pedig csak telefonon néz ki jól, nagyítva siralmas.)
- A b20 hiánya nem tűnt még fel, mert eddig - a Balatonnál is - folyamatosan 4g-n lógott a telefon.
- Multiromban nincs - vagy nem találtam - óra+időjárás widgetet lezárási képernyőre. Ezt hiányolom. Ha valakinek van ötlete ne tartsa vissza. (Némelyik téma kirakja, de akad köztük egy-két elég ocsmány)
- Gps meglepően gyorsan megtalálja magát. Ebben ráver a sony z1c-re, pedig az se volt lassú.
- Hardveres gombok közül a vissza, mintha halványabb lenne, de lehet, hogy a formája miatt....
- Kikapcsolás után elfelejti a külső sd-ről kijelölt egyéb - az alapértelmezettet nem - csengőhangokat. Érdekes, mert az alapért is külső sd-n van. (Tudom root és simán másolható a ringtones mappába, de lusta vagyok újraindítani a telőt twrp-be :DDD .)
- A rezgőmocit nem is veszem észre, de erről az alcatel vekker tehet valószínűleg.

#### Scythe Kama Bay AMP 2000 Rev.B + Overnight Sensation hangdobozok + Kanto S6 #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html ####

(#2908) SirRasor válasza rasky (#2903) üzenetére


SirRasor
őstag

Áááá kezdem sejteni mi megy itt.
"Developer: Xiaomi.eu" Akkor most a xiaomi.com és az eu két különböző valami és a com-os az, ami a "hivatalos".
Viszont ha eu-s ez a rom (nagy valószínűséggel), amivel jön, akkor a bl is nyitott lehet? Mert gondolom máshogy nem tudták volna felrakni. Hacsak nem fastbootosak a linkelt zip-ek. Azok lehetnek? Erről nem látok ott kiírva semmit.

Make Love not war!

(#2909) SirRasor válasza mpierre (#2907) üzenetére


SirRasor
őstag

Marhajó; pont ilyen leírásra vágytam :R

Viszont azon most ámulok, hogy nem jó a fényképezője. Úgy hirdetik, hogy ebben ultrabrutál kameramodul van és az iphone6/galaxy s6 edge szintjén van kb.
Találtam is tesztet, ami alá is támasztja.

Szóóóóval ez most elbizonytalanított. Lehet, hogy ennyire remeg a kezed? Mondjuk ha valahova lerakod és úgy exponálsz, akkor se éles?

Meg milyen külső sd? Úgy tudtam ez nem támogatja. Vagy OTG kábellel?

Make Love not war!

(#2910) citkar válasza SirRasor (#2909) üzenetére


citkar
addikt

Viszont ő nem az Mi4C-ről beszélt, hanem az Mi4S-ről.
Számomra nem teljesen egyértelmű, hogy a kameramodul és a szoftver mennyire különbözik, de itt-ott írtak különbséget a felhasználók, pedig az Mi4S kicsit drága, sokkal kevesebb a tapasztalat vele.

(#2911) rasky :C

[ Szerkesztve ]

(#2911) rasky válasza SirRasor (#2909) üzenetére


rasky
senior tag

MI4S van neki. :)

(#2910) citkar: 1mp... :P

[ Szerkesztve ]

(#2912) eustock válasza SirRasor (#2908) üzenetére


eustock
tag

Az eustock-nál vásárolt készülékek nyitott bootloaderrel rendelkeznek, jelenleg xiaomi.eu MIUI 7 - 7.5.4.0 (stable) szoftver van a készüléken (magyar nyelv elérhető) ami garanciavesztés nélkül lecserélhető tetszőleges verzióra.
A készüléken a twrp recovery is megtalálható, így már ezt sem kell külön feltenni a készülékre.

[ Szerkesztve ]

(#2913) SirRasor válasza citkar (#2910) üzenetére


SirRasor
őstag

Ja ok, köszi az infót :)

Make Love not war!

(#2914) SirRasor válasza eustock (#2912) üzenetére


SirRasor
őstag

Húúúú Te itt is vagy, mint felhasználó? Tök jó :D
Tőletek van egy Redmi3-unk is, amit feleségemnek vettem és nagyon szuper :)

Egyedül az nem hagyott nyugodni, hogy várható-e 3-32-es változat a mi4c-ből? Bár külföldi oldalakon (még ebayen is) jelentősen drágább a 32 GB-os változat, szóval valószínűleg úgyis mindegy.

Make Love not war!

(#2915) eustock válasza SirRasor (#2914) üzenetére


eustock
tag

Sajnos nem várható, valóban jóval drágább lenne, ráadásul nagy tételben hozzá sem lehet férni a 3/32-es verzióhoz.

(#2916) citkar válasza SirRasor (#2914) üzenetére


citkar
addikt

Épp az ára miatt nem valószínű, hogy az Eustocknál, vagy bármely magyar üzletnél forgalomba kerül.
Kínából rendelhető, de az árkülönbözet jelentős, legalábbis igencsak megérzi az ember. Mivel a Redmi 3 Note pro esetében nagyon jól muzsikál a 2/16-os változat is (a 3/32-essel szemben), felmerül a kérdés, megéri-e a felárat, de nem tudom, talán felhasználófüggő. Ami meggyőzött engem, hogy az Mi4C kamerája ebben az árban nagyon jó szerintem. Mikor én rendeltem még nem volt ekkor árkülönbözet így nem volt kérdés, hogy a 3/32-est vásároltam, de amiatt is, mert a 16 GB nekem épp csak elmegy, szűkös lenne és 2 SIM-et is használok, tákolni meg nem akartam SIM/SD kombót :). Ami miatt van jobb vétel az az üzemidő, nekem mondjuk tökéletesen megfelel ez is, de kétségtelen, hogy ennyiért már jobb is kapható üzemidő tekintetében (viszont az más területen maradna alul).

[ Szerkesztve ]

(#2917) alex89


alex89
senior tag

Sziasztok!
Készülékcsere előtt állok, nagyon gondolkozom, hogy a redmi 3 2/16 ellenében inkább ezt vegyem-e, és nem nagyon jutok dűlőre. Nektek mi a véleményetek?
Nyilván ebben erősebb a hardver, de ugyanakkor hozzá kell tennem, hogy egyáltalán nem játszom nem futtatok különösebben erőforrás igényes alkalmazásokat így meglehet, hogy szinte soha nem ütközne ki a különbség ilyen téren. A kamera jobb mi4c-ben, ez mondjuk nagyon fontos számomra, egyik meghatározó szempont. A fém vs. műanyag készülékházon túlteszem magam, az akksi méret és a bővíthetőség megléte viszont megint picit a redmi irányába billenti a mérleg nyelvét, bár ehhez is hozzá kell tegyem, hogy nem halmozok fel túl sok adatot telefonon és mivel jórészt irodában vagyok így jellemzően van töltő a közelemben.
ROM-ot cserélgetni egyik esetében sem szeretnék, azzal használnám amivel érkezik (eustock), ezért fontos szempont, hogy már a dobozból kivéve jól használható legyen, és ne csak "ügyeskedéssel" lehessen tökéletessé tenni.

''A bolygó működése során kritikus hiba lépett fel. Az ember.exe file súlyosan sérült. A rendszer leáll. Próbáljon meg egy újabb evolúciót.''

(#2918) mpierre válasza SirRasor (#2909) üzenetére


mpierre
veterán

A többiek már leírták, így nem ismétlem... :DD

Amúgy fotózás terén igen idejétmúltja vagyok. Eddig csak 35 mm-s fimre voltam hajlandó dolgozni. Sajnos a gép kezdi megadni magát, az előhívási opciókról ne is beszéljünk. Mivel 1996 óta megvan és használom, ezen nem csodálkozom. A digitális képalkotás - elérhető áron - nem tud minőséget produkálni szerintem, legfőképp nem egy mobilban. Sz'al lehet bennem van a hiba és nem a mobilban... :DDD

#### Scythe Kama Bay AMP 2000 Rev.B + Overnight Sensation hangdobozok + Kanto S6 #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html ####

(#2919) jety91 válasza alex89 (#2917) üzenetére


jety91
őstag

Picit olvass vissza a topikban, páran ugyanezt kérdezték és leírtuk a véleményeinket.

(#2920) Sayuar


Sayuar
őstag

(#2921) =Mentor=


=Mentor=
őstag

Pár nap múlva én is tulajdonosa leszek ennek a nagyszerű telefonnak, ti milyen szilikon tokot ajánlatok hozzá. Lehetőség szerint ne legyen több ezer forint. Eustockon ki is néztem egyet (Ipaky tok fóliával), de míg tegnap még 999 Ft volt, ma már 2800-ra drágult :/

(#2920) Sayuar: Én Spemallról rendeltem, akciós kuponnal szinte hajszál pontosan annyiba kerül mint eustockon, ráadásul 2 év garanciával. Persze többet kell várni az érkezésre.

[ Szerkesztve ]

(#2922) citkar válasza =Mentor= (#2921) üzenetére


citkar
addikt

Aliexpressen annyi tok van, hogy csak legyen türelmed végignézni őket.

(#2923) rasky válasza =Mentor= (#2921) üzenetére


rasky
senior tag

Ilyet rendeltem egy hónapja, minta nélkül feketében, bár még nem jött meg...

(#2924) SirRasor válasza =Mentor= (#2921) üzenetére


SirRasor
őstag

Szokásos S-line tok, ha nem akarod nyitogatni.
Meg a kijelzőre kell üveg, mert nem karcálló!

Make Love not war!

(#2925) NB2 válasza =Mentor= (#2921) üzenetére


NB2
aktív tag

Még délben is 999 volt én ökör nem rendeltem meg, mert nem értem rá melóhelyen :(

(#2926) citkar válasza NB2 (#2925) üzenetére


citkar
addikt

Szerintem lényegtelen, ha IPAKY-t szeretnél, aliexpressen az is van, 5 dollár, nem tétel.

#2927) tigipuf :

Nem próbáltam, de minden jel szerint működik. Nem tudom mennyivel vastagabb így az SD/SIM cucc együtt, de ha nem rakosgatod ki-be (alapvetően miért is csinálnád?) akkor szerintem jól nincs vele gond, annyi, hogy ugye nem érdemes szétválasztani utána, bár idővel másik SD-re is ráoperálhatod...

[ Szerkesztve ]

(#2927) tigipuf válasza citkar (#2916) üzenetére


tigipuf
senior tag

"tákolni meg nem akartam SIM/SD kombót".
Akartam már kérdezni ez a módszer tényleg működik,nem teszi-e tönkre a sim kártyahelyet vagy ilyesmi? :U

"Ha jól viselkedik akkor gyuszi,ha rosszalkodik akkor Gyula."

(#2928) tigipuf válasza tigipuf (#2927) üzenetére


tigipuf
senior tag

Úgy látom 2 nano slot van ,hekkelni szerintem csak a hybrid slotos készülékeket lehet.

"Ha jól viselkedik akkor gyuszi,ha rosszalkodik akkor Gyula."

(#2929) citkar válasza tigipuf (#2928) üzenetére


citkar
addikt

Ahogy írod, ebben valóban nem is lehet SD-vel bővíteni a memóriát, már a sok itthoni telók egyes nem használt tulajdonságai összefolynak :D

(#2930) consono válasza NB2 (#2925) üzenetére


consono
nagyúr

Fehér most is van, ha jól látom...

"In God we trust. All others must bring data"

(#2931) eustock válasza Sayuar (#2920) üzenetére


eustock
tag

Elkapkodták, de készültünk rá, 1-2 nap múlva jön a következő adag, aztán megint érkezik, közben fehér hátlappal is érkezett raktárra. :)

(#2932) tigipuf


tigipuf
senior tag

Adott egy szitu, elmentek kirándulni,minden ok. csak hamar betelik a belső sd fényképek videók...
Akkor ugye mondjuk [Ő] lenne a megoldás mentésre belső sd ürítésre,vagy talán folyamatosan meghajtóként is használva :F (tehát be lehetne állítani,hogy a kamera ide mentsen?

[ Szerkesztve ]

"Ha jól viselkedik akkor gyuszi,ha rosszalkodik akkor Gyula."

(#2933) rasky válasza tigipuf (#2932) üzenetére


rasky
senior tag

mire betelik kiránduláson ~12gb, addigra lemerül ;] főleg kamera esetén.

[ Szerkesztve ]

(#2934) Lacusch69 válasza Sayuar (#2920) üzenetére


Lacusch69
tag

Lehet, hogy én vettem meg az utolsót, ma délelőtt. Az ezüst tok is még 990ft volt...

Egy Volvóval ütközni teljesen veszélytelen. Ha egy Saabban ülsz...

(#2935) tigipuf válasza rasky (#2933) üzenetére


tigipuf
senior tag

Powerbank :B,de tényleg komolyan kérdeztem a felvázolt szitu működik ugye?

[ Szerkesztve ]

"Ha jól viselkedik akkor gyuszi,ha rosszalkodik akkor Gyula."

(#2936) jety91 válasza tigipuf (#2935) üzenetére


jety91
őstag

Elvileg igen, bár nem tudom hogy a MIUI támogatja-e gyárilag az exFAT/NTFS-t (Windows). Ha neked jó az ext3/ext4 (Linux) is, akkor sztem tutira menni fog.

(#2937) tigipuf válasza jety91 (#2936) üzenetére


tigipuf
senior tag

köszi :K

"Ha jól viselkedik akkor gyuszi,ha rosszalkodik akkor Gyula."

(#2938) =Mentor= válasza SirRasor (#2924) üzenetére


=Mentor=
őstag

Igen ezek bőven megfelelnének nekem, csak nincs kedvem heteket várni rá, mivel már a héten megkapom a telót. Azért köszönöm mindenkinek aki lehetőségeket ajánlott, majd valahonnan csak leakasztok egyet.

[ Szerkesztve ]

(#2939) Disque válasza tigipuf (#2932) üzenetére


Disque
aktív tag

Belső tároló mentésére jó, de a kamera nem tud ide képet készíteni, MIUI alatt legalábbis nem.
NTFS file rendszer esetén érdemes ES file explorert használni az tudja kezelni, de ha nem készítesz 4GB-nál nagyobb méretű videót, bár ezt 4k-ban azért simán túl lehet lépni, akkor a fat32-t tudja alapból is a MIUI

(#2940) jety91 válasza Disque (#2939) üzenetére


jety91
őstag

Akkor jol remlett h ott nem megy :D CM alatt meg siman felmountolod mint sdcard es mennie kell.

[ Szerkesztve ]

(#2941) SirRasor


SirRasor
őstag

Ja és akkor már:
CM vagy MIUI7/8?
De csak az írjon, aki tényleg próbálta mindkettőt ugyanazon a telefonon.
Régen 11-es CM-et használtam egy S3-on, de aztán a stock romot is tudtam annyira optimalizálni, hogy pl: ugyanannyira merüljön meg gyors legyen.

Viszont a MIUI-t csak egy picit próbáltam optimalizálni és nem találok rajta *fogást*. Disable Service-vel se nagyon találok olyan szolgáltatást, amit letilthatnék (guglit most ne vegyük ide).

Make Love not war!

(#2942) jety91 válasza SirRasor (#2941) üzenetére


jety91
őstag

Nekem akku idoben a CM nyert, ettol eltekintve ua. a ketto teljesitmenyben, kameraban, mindenben. TS romban is mindig az aktualis blob fajlok vannak a stabil miui-bol igy tenyleg semmiben sem kulonboznek. Miui-nak lassabbak az animacioi, nincsenek optimalizalva mint a CM material designja, igy lomhabbnak tunik ranezesre a rendszer, de ha kikapcsolom oket, akkor semmivel sem lassabb. Nekem a CM jobban bejon, pedig imadom a miui feluletet, de vhogy tobb a kenyelmi funkcio szamomra a CM-ben.

[ Szerkesztve ]

(#2943) Ausztenit


Ausztenit
csendes tag

Sziasztok! Kezemben van az új készülék, próbálom éppen csak belakni.
A gépsassal minden ok, de wp után minden olyan rohadt bonyolult.. pl egy telefonszám kikeresése 2-3- szor több idő... Még egy térkép sincs, és mindenhez valami adatokat kéreget... De ez mind a google...

Kérdésem mielőtt nagyon belaknám ezt a miui-t, leírná valaki step by step, hogyan rakom fel a cm-et? Eusotckos vásárlás, ami infóm van, hogy nyitott bootloader, és trwp már telepítve van.

Köszönöm szépen!

(#2944) SirRasor válasza jety91 (#2942) üzenetére


SirRasor
őstag

Akkor már csak 1 kérdés:
CM-ben is van hozzáféréskezelő? Az nagyon tetszett, hogy alapból minden appnál megkérdezi, hogy ehhez meg ahhoz adok-e hozzáférést.

Ausztenit Kolléga!
Szintén itt van, csak még nem nyomogatom, mert 5%-on állt az akksi bekapcsoláskor. Először megetetem, aztán majd kiderül.
Illetve annyira mazoista vagyok, hogy az elején lévő védőmaszkot nem szedem le, amíg az üveg ide nem ér :DDD Picit fura a tapintása, meg a kínai szöveg néha kitakar ezt-azt, de azért megszokható :))

Make Love not war!

(#2945) Ausztenit


Ausztenit
csendes tag

Régen volt ilyen forgalom nálam, megjött fiam Doogee X5 MAX PRO-ja. Azt is bekapcsoltam, és sajnos az a rendszer jobban tetszik... Go CM...

(#2946) rasky válasza SirRasor (#2944) üzenetére


rasky
senior tag

Akkor hogyan látod meg az esetleges kijelzőhibát?

Van hozzáférés kezelő.

(#2943) Ausztenit: TWRP alatt install és kiválasztod a zippet, persze előtte ajánlott egy backup twrp alól, illetve egy wipe data, system, cache sem árt.

(#2947) SirRasor válasza rasky (#2946) üzenetére


SirRasor
őstag

Tompább és sötétebb, de azért látszik minden :)
Pixelhibával még életemben nem találkoztam, pedig informatikus vagyok. Viszont most bogarat ültettél a fülembe..azt nem tudom, hogy ha van kis karc, akkor az üveg vajon elfedi-e, vagy látszik. Na mindjárt ráguglizok.

EDIT: annyit találtam, hogy a pici mikrokarcok 100%, hogy eltűnnek. A nagyobbak elméletileg nem, de a kisebbek nagyobb eséllyel tűnnek el.

[ Szerkesztve ]

Make Love not war!

(#2948) Ausztenit válasza rasky (#2946) üzenetére


Ausztenit
csendes tag

Köszi, Rasky, de ez nem igazán s.b.s. ! :) Utánna nézek a menetnek, mert nekem ez így még héber..

#2943) Ausztenit: TWRP alatt install és kiválasztod a zippet, persze előtte ajánlott egy backup twrp alól, illetve egy wipe data, system, cache sem árt.

1 Letöltöm telóra a zipet?
2 Utánna belépek trwp-be? bekapcs +fel?
3 Csinálok backup mentést a telóra?
4 MI az a wipe? Törölni kell valamit? Gondolom data, system, cache elemeket ki kell jelölni?
5 Trwp install zip fájl?
És kész?
Számítógép nem is kell hozzá?

[ Szerkesztve ]

(#2949) SirRasor válasza Ausztenit (#2948) üzenetére


SirRasor
őstag

Kb. jól leírtad a menetét. Wipe-nál a belső tárhelyet ne dúrd le, mert azon van a zip :DD
Vagy ledúrhatsz mindent, csak miután az új romot feltetted, szóval a 4-5 pontot cseréld fel.

Make Love not war!

(#2950) Ausztenit válasza SirRasor (#2949) üzenetére


Ausztenit
csendes tag

ok, már csak az kellene, hogy honnan szedem le a zip fájlt, mert ami az összefoglalóban van, nincs kitöltve (azt hiszem cm13 ts kell, legjobb akkuhasználathoz?). A gapps-nál miket jelöljek ki?

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.