- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- GoodSpeed: Samsung Galaxy A56 5G
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
davep
tag
Itt ez elég kevés a házkutatáshoz, egyszerűen nem foglalkoznak az ügyel a hatóságok, mert nincs rá kapacitás, meg ha komolyan is vennék, akkor szinte az egész igazságszolgaltatási állomány is előbb-utóbb ilyen eljárás alá kerülni
. Ehelyett a kiadó megbíz egy "ügyvédi" irodát, ami csak annyival foglalkozik, hogy kipostáz neked egy csekket, hogy fizesd be és akkor a megbízó eltekint a feljentéstől és az neked jó. Az, hogy a feljentésnek elég kevés alapja van és hogyan azonosítottak, azt már elfelejtik közölni és nem véletlenül. Az ilyen "ügyvédi" praktikák eléggé billegnek a legalitás határmezsgyéjén és nem is olyan rég volt is ebből nagy botrány.
Egyébként a CD Projekt ezt csak kifejezetten reklámnak szánta, így felhívva a figyelmet arra, hogy a GOG-ról DRM-nélkül lehet megvenni és így az egész pénz az ő zsebébe vándorol mindenféle kereskedő kiiktatásával.
Ügyesek a srácok vírusmarketingben, nemrég ugye jól átverték a népet amikor a GOG kijött a béta állapotból és mindenhol le is hozták a hírt, hogy bezárt.
szerk: a KTM nem gyárt DH bringákat, az APHEX max extrém freeride.
-
hcl
titán
Megoldják a bírságolást nyugi. Csak azt nem tudom, mit fognak tenni azzal a pár millió emberrel, akik letorrentezik a cuccot. Merthogy ekkora tömeget elég kemény lesz végigperelni.
A legálisan megvett cucc letöltése és emiatt szarakodás meg teljesen jó, utána benyújtod a kártérítési igényt rágalmazásért...

Jogkörrel meg nem lesz bajuk, majd ráengedik a delivensekre a helyi APEH-t, vagy ami épp eszükbe jut. :S
-
Silenzio
addikt
Megveszem a játékot, elrakom a blokkot, majd letöltöm torrentről. Kíváncsi vagyok, meddig mennek el.
Ha fennakadok, elkezdem majd szopatni őket, idióta válaszlevelekben magyarázkodom, vagy épp nem csinálok semmit. Aztán ha már kiduhajkodták magukat, megmutatom a blokkot és közlöm: csak ki akartam próbálni, megteszik-e. 
Amúgy mielőtt sokan szívükhöz kapnának, bár csekély jogi ismeretekkel rendelkezem, nem vagyok kellően hülye.
Tudom pl., hogy bírságot kiszabni csak megfelelő jogkörrel lehet, hatósági minőségben. Nem bírságolhat meg egy szoftverek kiadását végző cég mindaddig, amíg a hatóságtól erre kiterjesztett jogkört nem ad. Az egyedüli lehetőség a polgári per, vagy a feljelentés. Mivel a feljelentéssel nem járhat együtt egy esetleges kártérítés, a cégnek egy lehetősége van, beperelni a letöltőket, de megnézem, milyen cég az, ami győzi ügyvéddel azt a pár tízezer polgári pert, amit majd be akar nyújtani.

Baromság ez az egész, emberek. Arra irányul az egész spekuláció, hogy a sajtó (mint a Gamepod) kirakja ezeket a cikkeket, méghozzá jobbára kommentár nélkül. Ez félelmet kelt az olvasókban, akik rohannak majd megvenni a játékot.
-
Tripower
tag
-
Solad
addikt
-
xKacsax
aktív tag
Véleményem szerint aki akarja az úgyis megveszi, aki pedig nem az letölti vagy nem is foglalkozik vele. Elég egyszerű szerintem ha valaki le akarja tölteni egy torrent oldalról akkor úgyis lefogja mind1 hogy ki mit mond neki. Viszont ami nem mindegy, hogy Letöltöd és ha tetszik szívességet teszel a készítőnek és megveszed.
-
Tripower
tag
Nem is értem ennyire nem nagy ez hír......
akinek kell úgy is leszedi torrenten vagy sms warez-on édes mindegy....leszedi nem?
aki meg a tokra borítóra gerjed megy a boltba vesz egyet na oszt?
gondolom ez nem egy starcraft2 hogy még mindig 12-13k megjelenés után xy-nappal.....
kijön 7-8-9k (tévedtem 10k az elöre jelzéses ára és május 17-én érkezik)aztán meg zuhan mint az állat és 3hónappal a megjelenés után evm lesz....
te ha tévedek sorry -
HaaS
addikt
-
ollie
MODERÁTOR
-
Wolverine
félisten
-
wwenigma
Jómunkásember
-
Wolverine
félisten
-
ollie
MODERÁTOR
Attól még nem töltheti le jogosan az, aki nem fizet érte.
(#182) adalbert1: a digitális verziókban érzésem szerint lesz egy digitális aláírás, melyből vissza lehet majd követni, hogy ki vette meg eredetileg. Erre voltak utalások egy interjúban (persze nem 100%, hogy ez így is fog történni).
-
adalbert1
veterán
Ez tény, viszont biztos nem fognak szórakozni minden kisebb ország trackereivel. Ide kapcsolódik az is, hogy ha a gog.com-os verzió mindenféle DRM-től mentes lesz, akkor gyakorlatilag a töréssel se kell szenvedniük, csak azt feltölteni (viszont ha valamilyen szempontból vissza tudják követni a gog-os usert, az meg a gognak öngól).
-
wwenigma
Jómunkásember
-
dabadab
titán
-
ollie
MODERÁTOR
-
wwenigma
Jómunkásember
-
Solad
addikt
arrol szol az egesz, hogy szabopetike, aki azt sem tudja mi fan terem az informatika, de a szomszed hozzaerto alias verpistike megmutatta neki mijazaz izóhánt meg pájritbéj olvassa ezt a hirt, megijedjen es inkabb megvegye. Vagy apuka olvassa a hirt, es megijedve inkabb megveszi a gyereknek a jatekot minsem hogy letolse.
szigoruan szvsz
-
Wolverine
félisten
-
Narxis
nagyúr
-
wwenigma
Jómunkásember
-
Narxis
nagyúr
-
Findzs
addikt
mi van akkor ha én nem torrentről töltöm le hanem egy rapidshareról vagy data.hu -ról ?
és ezeken sokszor nem lehet kitalálni a névből hogy mit rejt a tartalommert teszem azt én megveszem eredetiben leszedem a lemezről írok hozzá cracket és feltöltöm valamilyen más néven egy valamilyen tárhelyre és fórumokon megosztom a linket és akkor csak az tudja mit tölt le aki a fórumról indul ami zárt körű
ebben az esetben elmehetnek a fenébe
nem mintha warezolnám a játékokat nem is játszom mostanában
meg pl: ez a witcher is hidegen hagy
csak idegesítőek már sokszor a hülyeségükkel ezek a játékkészítők
vannak elvárásaik meg magas áraik de egy demót sokszor nem képesek kiadnivalahogy ki kell próbálni mielőtt megveszi az ember
hatékonyabb lenne ha demót adnának ki, kevesebben töltenék le a warezt -
wwenigma
Jómunkásember
-
Abu85
HÁZIGAZDA
-
Lauda
titán
Multkor fent volt egyik torrentsite-on egy cikk, a torrentrazziak buntetojogi megitelese cimmel. Ott leirta a pali (valami jogasz vagy ugyved), hogy mindenfele eljarashoz az kell alapvetoen, hogy Te 100%-ig letoltotted az anyagot, amit a torrent mukodese, felepitese miatt nem tudnak bizonyitani, vagy igen nehezen. Szoval erdekes lesz, hogy honnan szednek hazkutatasi parancsokat, ez egy bloff.

-
Grifid
aktív tag
Na itt már megint szétrinyálta magát mindenki, az igazság és a cégek bajnokai is jót csámcsogtak.

Letöltjük szépen sms webről 'oszt figyelhetik ítéletnapig a torrent forgalmat.A próba után meg majd eldöntöm, hogy érdemes-e pénzt adni érte.

-
HaaS
addikt
Én csak azt nem értem, hogy a sok okos embereknek miért nem tűnik fel, hogy csak a forma, meg a szereplők változnak...
GypsFulvus2: nekem egyszer még a sörömbe is beleittak... még a szabadalmon sem voltam úgy felháborodva, mint ezen
!CsiguszMaxim: szép!
ollie: Bip-bip!
-
GypsFulvus2
őstag
Valóban, nem nem élik meg úgy mint eg, bolti lopást. De aki programot írt és a szellemi termékét, a művét valaki lennyúlja, az igencsak rosszul éli meg. Én nem írtam szovtvert soha, de több természettudományi kutatásban vettem már részt, és jelenleg is egy laborban dolgozok. És volt már olyan, hogy valaki, akiben megbíztam felhasználta az adataimat, a félkész eredményeimet, integrálta a magáéba és maga publikálta azokat. Ne tudd meg, milyen érzés... Szóval én teljesen meg tudom érteni azokat akik védeni próbálják a szellemi tualjdonukat. Ez nem jelenti azt, hogy jó szemmel nézem mondjuk az Artisjus, vagy a hozzá hasonló maffiaszervezetek működését, de ebben a konkrét esetben nem is erről van szó. A szerző/jogtulajdonos itt tett egy nagyon korrekt ajánlatot. Aki ezt nem akarja elfogadni, abban legyen annyi gerinc, hogy nem nyúlja le a termékét. Ha mégis lenyúlja, számoljon a következményekkel. Ennyi.
-
CsiguszMaxim
senior tag
Senki nem mondta, hogy jár és nem is kell biztosítani. Itt nem arról van szó, hogy bárkinek is joga van az illegális szoftverekhez csak arról, hogy előttünk áll egy lehetőség amit az emberek 99% nem úgy könyvel el a morális értékrendjében mint egy bolti lopást. Akárhogy is csűrve és csavarva van a kettő nem ugyan az. Ezzel szemben viszont senkinek semmilyen felháborodása és elégedetlensége nem kellene, hogy legyen a warezt illetően olyan értelemben hogy azt korlátozzák vagy éppen visszaszorítani igyekeznek. (pl verem magam mert torrentrazzia van és áll az xy site). Ez egy lehetőség ami alapvetően "rossz" besorolást kapott mert az emberek így alakították a felhasználásukkal. Ettől függetlenül ha értelmesen okosan és tájékozottan használjuk akkor hasznos kiegészítője lehetne a multimédiás iparnak.
A világ nem fekete és fehér. A warez is egy ilyen szürke dolog ami megfelelő emberi intelligencia esetén mind a játékgyártók mind a felhasználok részéről elég jól visszaszorulhatna. Ennek ellenére közel sem sorolnám egy kategóriába az autólopással vagy hasonló példákkal. Én megértem, hogy elvekről van szó de a világban mindig is voltak/lesznek olyan dolgok amiket nem lehet beskatulyázni és konkrét rendszert alkalmazni rá. Az ilyesmit megfelelő intelligenciával a helyén kell kezelni és akkor nem okoz problémát sem a társadalomnak sem a gazdaságnak.
lábjegyzet:
Tudom ez huszad rangú szempont és inkább az emberi pszichológiához kapcsolódik de sokan inkább éljék ki magukat egy este 1-1 órában egy warezolt GTA-n minthogy csak gyűljön a stressz és azt lássuk a híradóban, hogy xy lemészárolta a családját munkahelyi és magánéleti problémák miatt.
-
ollie
MODERÁTOR
-
dabadab
titán
-
Wolverine
félisten
Ezzel azt mondod, hogy mindenkinek biztosítsunk Ferrari-tesztvezetést ingyen, mert az jár akkor is, ha nem tudod megvenni

-
CsiguszMaxim
senior tag
Kár ezt az egészet ennyire boszorkányüldözés stílusban csinálni. Azt kellene megérteni, hogy itt az emberek gondolkodás módjától függ minden. Ha valaki meg akarja venni a játékot akkor az úgyis megveszi mert feléri ésszel, hogy az a valami pénzbe került ergo neki sem árt fizetni érte, hogy a jövőben is legyen mivel játszania. Aki pedig sz@rik bele az úgysem fogja megvenni tök mindegy milyen szankció lesz. Van még egy 3. réteg is (és az ilyenek sincsenek kevesen) aki kb 3-4 évente fejleszt PC-t 150k-ból és emellett sokkal fontosabb rendszeres kiadások vannak a listán mint a játékok. Én az ilyentől nem sajnálom a warez-t mivel ha nem lenne torrent valószínűleg nem venné meg. Hát akkor meg hadd játsszon minthogy egyéb sokkal jobban társadalom ellenes dolgokat csináljon ahol durvábban megkárosítja a polgárokat mint egy másolt játékkal.
Mindezek mellett nem minden játékból van demó és én pl. örülök, hogy van amit meg tudok nézni mielőtt pénzt adnék érte.
-
ollie
MODERÁTOR
-
wwenigma
Jómunkásember
-
Tripower
tag
-
Cyberpunk
félisten
Hát én most magam alá csináltam félelmemben.
És mégis hogy fogják ezt megvalósítani. Minden egyes warezolot, na persze. 
-
wednesday
őstag
Szerintem is riogatás. Az a legjobb legolcsóbb megoldás és még lehet hatása is lesz.
Amit leírtál, hogy figyelés, házkutatás, eljárás stb, akkora erőforrásokat emésztene fel, (ha tényleg tömegesen akarnának fellépni) amihez szerintem a MS+Google is kevés lenne együtt.
Ez még egy diktatúrába is nehezen lenne kivitelezhető lenne. -
adalbert1
veterán
Az oké hogy nyílt trackereken még tudják is naplózni hogy kik csatlakoztak hozzájuk, de mit kezdenek azokkal akik zárt trackerről töltik le? Csak nekem van olyan érzésem, hogy ezzel az egész hadjárattal nem csak a saját termékük hanem a warez ftp-k szekerét is tolják egy kicsit?

-
mrhitoshi
veterán
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Hát ez így konkrétan nehéz ügy. A torrent ebből a szempontból óriási probléma, mert a rendszer mechanizmusa nem teszi bizonyíthatóvá, hogy te letöltötted a teljes anyagot.
Valószínűleg az egész úgy működhet, hogy lesz egy őrszem, aki a legtöbb hálózaton keresztül megosztja a tartalmat, majd a kiírt IP címekkel tesz egy feljelentést az elkövető ellen. Ilyenkor reménykedni kell, hogy a hatóság elegendőnek tartja a Witcher 2 letöltését egy házkutatásra, így a szolgáltatót kötelezik az adatok kiadására, és a rendőrség kimegy házat kutatni, ahol remélhetőleg sok mindent találnak, hogy perbe lehessen fogni a delikvenst.
Ebből a szempontból ott bukhat el a dolog, hogy a Witcher 2 latöltésének alapos gyanúja elég-e egy házkutatáshoz, mert egy játék önmagában nem sok. Ezért szoktak a kiadók és a jogvédők a DC hubokon vadászni, mert ott egy szép adag megosztás van, amiben nem egy játék szerepel, hanem jó esetben 20-30, esetleg több száz zene és film. Na az már zsírosabb fogás. Persze önmagában ez a lista továbbra sem bizonyíték, de onnantól kezdve, hogy a vinyódon megtalálták az állományokat már sínen van az ügy.Igazából ez az egész inkább egy reklámfogás, és szerintem be is válik. Mindenesetre a CD Project szimpatikus a DRM hiánya miatt szóval ha jó játék lesz, akkor megéri a pénzt. A Wticher is jó volt, nem is volt drága. Az nem hiszem, hogy kifogás a vásárlás ellen, hogy nincs pénz. Egy csomó játék leárazódik alig pár hónapon belül. Ami elfogadható indok az a DRM-es szívatás (ami ubisoftos mércével már bőven szopatás kategória
), de jelen esetben ez sem szempont. -
h-yle
addikt
-
Morden24
nagyúr
Semmi nincs a titoktartással, maga a CDP nem hatóság, nem kérheti ki az ISP-től az adataidat, az ISP meg nem piac, nem tudod "megvenni" az adatok kiadását, legalábbis ebben az értelemben nem.
Ha jól értem, itt az megy, hogy megsniffelik egy adott warezsite, torrentoldal meg egyéb whatsname alapján, hogy innen leszedték 1000-en, aztán megy a feljelentés, aztán az ISP naplózása alapján eljuthatnak a végfelhasználóhoz is.
Vagy valami ilyesmi, ha valaki pontosan tudja a dolog menetét, ne tartsa magában

-
mrhitoshi
veterán
-
Morden24
nagyúr
-
mrhitoshi
veterán
És mist csinálnak azokkal akiknek Dinamikus IP címük van, nem pedig Statikus ?
érdekes lesz ez, főleg ha valaki Router mögött van...![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
ollie
MODERÁTOR
-
Manbal
senior tag
Mind1 elnézést attól akit esetleg megbántottam.
DE!
Azért azt látni kéne a nagy kiadóknak is, ha 2-3000 forintért adnák az új játékokat itthon, és a nem igazán USA-i vagy németországi fizetéseken tengődők körében, akkor sokkal több bevételük lehetne!
-
Morden24
nagyúr
-
Manbal
senior tag
-
GypsFulvus2
őstag
"gazdaságilag igen csak hátrányos helyzetű országokban 80%al olcsóbban adnák a szoftvereiket." Ja. pl. Bangladesben meg Burkina Faso-ban. Azok gadaságilag hátrányban vannak Lengyelországgal szemben (ahol a fejlesztő dolgozik).
Én meg amúgy albérletben lakok, ezért követelem, hogy a sarki kocsmában kaphassak napi 1 korsó sört 80%-os kedvezménnyel, tekintettel a gazdasági helyzetemre. -
Morden24
nagyúr
Sok észre vall az EA-t meg a COD7-et a CDP-vel meg a Witcherrel összehasonlítani.
Egyébként a bizonyításban minden bizonnyal igazad van, viszont az a gond, hogy az a fasz, akinek megéri, hogy a 9K helyett kihallgatásra meg egyeztetésre kelljen járnia, meg lefoglalják az adott eszközt vizsgálat céljából stb., hát az mondjuk nyugodtan hobbizhatna ezzel. Persze ez egy fiktív dolog.
-
h-yle
addikt
-
Manbal
senior tag
Ezen csak jót tudok nevetni

Lengyelországban talán még meg is tudnák oldani, törvénymódosításokkal esetleg, de az hogy bárhol a világon... ugyan kérem
bizonyítsa be hogy én voltam, főleg ha wifis a routerem.
A legjobb küzdelem az lenne nekik a WAREZ ellen, ha az összes fizetős oldalt betiltanák/elkapnák, és mondjuk a gazdaságilag igen csak hátrányos helyzetű országokban 80%al olcsóbban adnák a szoftvereiket. Amúgy meg nemértem ezeket a zsidrákokat, pl. a COD7 5 nap alatt hozott 640 millát, dollárban. 20 éve hol volt ilyen bevétel, ebben az iparágban? Egyszerűen csak mohó szemétládák. -
h-yle
addikt
-
D1Rect
félisten
Most őszintén?
Kapjon csekket. Ha 1x megkapták, és jogilag rá is lett verve a társaság egy jelentős részére akkor szerinted az EA, Blizz, stb. mennyi idő alatt izzítaná be a hasonló lépéseket?Akkor aztán nem a CDprojekt pénzével/ügyvédeivel kell szembenéznie a torrentezőknek.
Persze innen 1 lépés, hogy ne a modkerbe menj ha valaki veri magát a warezra.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
MOD: Huhú, és mi várna a flesselt xboxxal liveozókra?

-
Morden24
nagyúr
-
Tituka
senior tag
jó kemények!

-
D1Rect
félisten
-
GypsFulvus2
őstag
-
h-yle
addikt
Flilipszel várhat...
Mans20: Ehhez nem kell warezolni. Úgyis elnézi valaki egy névvel azt az excel listát a központban. És így legalább 3x vernek meg - egyszer mert elnézték, és másnak hittek, mégegyszer mert feltételezted, hogy tévedtek, és végül azért mert miután kiderült hogy igazad volt 1 hétig nem kaptak fizetést az érintettek.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
D1Rect
félisten
Szokásos körök gondolom 120hsz.-en keresztül.

Remélem jó páran megkapják a csekket, és akkor síri kuss lesz a "dejóawarez" oldalról.
MOD:
Pff, mit kapok pont közben remek azonnali üzenet kliensen keresztül?tEE: figyi már
tEE: nem tudsz vkit itt helyben aki xboxot tud flash-elni
A: én?
tEE: pont erre gondoltam
A:
A: mert?
tEE: még sosem próbáltam, de szétkapjuk majd ha kijön az új flash , vmi LT+
tEE: kijött egy új védelem
tEE: vmi ap 2.5
tEE: és nem megy az assassins creed 3
tEE: de jön az új flash pár hét múlva
tEE: és az kijátsza ezt a védelmet elvileg
tEE: philips olvasóm van
tEE: majd figyelni kell mikor jön ki rá
A: egyébként én tuti nem csinálom meg...
tEE: ???
A: Azt kérdezted ki tud, nem azt, hogy ki csinálná meg?![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Morden24
nagyúr
-
Mans20
addikt
Ezt nálunk úgy képzelem el hogy csöngetnek,kinyitom az ajtót és kapom a szemembe a könnygázt,aztán összevernek és csak azután kérik a játék árát,és utána még megvádolnak pár kamu dologgal is és visznek a kozmába.
-
dabadab
titán
Nem a kulcsot törik fel, hanem az adatokat nyerik ki belőle.
Mondom, tényleg nem láttam olyan megoldást, ahol az, hogy konkrét HW van, bármi előnyt adna.
Használhatják egyszerű autentikációra (vagyis csak akkor indul el a program, ha ott a kulcs, de más funkciója nincs), de ilyenkor az autentikációt simán ki lehet patchelni a programból vagy lehet emulálni a HW-t és írni egy kis drivert, ami visszaadja a HW kulcs helyett, hogy "helló, itt vagyok".Rakhatnak rá tartalmat is, de akkor azt már mindenképpen az adott programhoz kell készíteni, ráadásul azt a tartalmat ki kell olvasni róla, ami lehallgatható és innentől kezdve emulálható.
-
törölt tag
Amennyiben egy kulcsról kiderül, hogy "tadam!" feltörték úgy letitlhatóak a további regisztrációk. Legalább a user vigyázni fog a kulcsára...
(#118) dabadab: "Az ilyen HW nem HW kulcs, hanem pendrive, abszolút semmi értelme."
Ez is csak kötekedés. Szvsz. a veled való további társalgásnak nincs értelme.
-
dabadab
titán
*Szájber* kirakva egy órára.
Talán megérti, hogy floodolni nem annyira jó ötlet. -
*Szájber*
tag
-
*Szájber*
tag
-
kovsol
titán
-
h-yle
addikt
-
Tim82
félisten
-
dabadab
titán
"A harverkulcs lényege az, hogy olyan adatok vannak benne amit nem ismersz. Hogyan emulálsz olyasmit amit nem ismersz?"
Lsd AC2. Ugyanezt játszották el (azzal a különbséggel, hogy nem egy kulcson, hanem a szerverükön volt az adat) és úgy törték meg, hogy - tadam! - megismerték, hogy milyen adatok vannak ott.
"Plusz hardver kb. egy pendrive költségét jelenti és egyszer kell megvenni."
Az ilyen HW nem HW kulcs, hanem pendrive, abszolút semmi értelme.
-
GypsFulvus2
őstag
Mivel nem kommunizmusban élünk, ezért nem jár mindenkinek minden egyformán. Az alaphelyzet az, hogy valaki megtehet egy bizonyos dolgot, valaki nem. A lakhatás, az étel, a víz alapszükséglet; a játék nem az. Sajnálatos, de ez van. Van aki megérdemli azt a (jó vagy rossz) helyzetet, amiben él, valaki nem. De a filozófiai indokok sosem elegendőek ahoz, hogy megmagyarázzunk egy lopást. Azt a terméket valaki előállította, pénzt, időt, munkát, ötleteket fektetett bele és ezért ellenértéket vár. Joggal. Ha termék rossznak bizonyult, a készítőtől többé nem vásárolok. Ha jó, és az ár/érték arány megfelelőnek látszik, akkor vásárolok. Kb. ennyi.
A Witcher 2 esetében az ár/érték arány megfelelőnek látszik (a körítést és az extrákat figyelembe véve). Az előző rész nagyon tetszett; nincs hát indokom arra, hogy ne bízzak bennük, és ne vegyem meg ezt is. -
*Szájber*
tag
-
törölt tag
Plusz hardver kb. egy pendrive költségét jelenti és egyszer kell megvenni. A videokártya, a processzor, a memória, a merevlemez külön-külön többe kerül. Ezeket is muszáj megvenni, akkor belefér a kulcs is. A legtöbben már elfogadták, hogy minden pénzbe kerül...
A harverkulcs lényege az, hogy olyan adatok vannak benne amit nem ismersz. Hogyan emulálsz olyasmit amit nem ismersz?
A kényelemre visszatérve, gondolom csak viccelsz. Kétlem, hogy egyszeri, pár perces procedúrától lenne kényelmetlen egy program használata. Ugyanúgy meg lehet szokni, mint az összes többi műveletet. Sőt, ha a géppel együtt adnák a hardverkulcsot és automatizált folyamat lenne a telepítés, akkor a user észre sem venne belőle semmit.
-
dabadab
titán
-
*Szájber*
tag
1.Utálok krekkelni, nem szeretem a keygent
2.utálom a camos 120p-s fosokat, az 1.0-ás hangjával(beleröhögéssel sírással,hányással)
ezért inkább megevszem az eredeti gamét és elmegyek moziba!!!Én...de más nevében nem beszélhetek, mert attól hogy ÉN megtehetem nem biztos, hogy a szomszéd kölke is! -
*Szájber*
tag
-
*Szájber*
tag
-
Wolverine
félisten
-
h-yle
addikt
-
ollie
MODERÁTOR
-
RootRulez
félisten
Jelszót azt kér.
De lehet le kéne rejteni, hogy a hálózat nevének ismerete nélkül próbálkozni se lehessen... -
Narxis
nagyúr
Úristen, ha neked az "arcoskodás" volt, hogy azt írtam ideje fellépni a warez ellen akkor bocs... én amúgy engedékeny vagyok ilyen témában, nem ítélem el azt aki letölti aztán megveszi mert megtetszett neki. Amúgy a CD Projektet nem veti fel a pénz, ha jól emlékszem akkor komoly anyagi gondjaik voltak/vannak.
-
GypsFulvus2
őstag
Titkosítsd a WiFi hálózatod. "Only paranoid survive"

Őőő, merre is laksz? Szoktál bankkártyával fizetni a hálózatodon keresztül?
hy-le: Igen, sajnos csak találgatni és becsülgetni lehet. Az az 1,58 millió is a fejlesztő által megadott szám (mondjuk gondolom nem hazudnak). De hogy mi egy ilyen terméken a haszonkulcs és mennyibe került a fejlesztés meg a marketing, arra nézve még találgatni sem nagyon lehet. A GOG struktúra ezért is jó, mert nem fölözi le a hasznot egy közvetítő. Meg persze azért mert sok nagyon faxa régi játék elérhető rajta DRM és klienses xarakodás nélkül.
-
h-yle
addikt
Pontos adatok ismeretében mindketten csak találgatunk sajnos. De ha amostani GOG-os verziót nézzük ott bármennyibe is kerül bármikor a W2 annak az árnak a jelentős része a készítőkhöz megy közvetlenül. Innentől bármikor megvehetem a játékot.
A kezdő $50 ár pedig csak egy szám, főleg ha digitális terjesztésről beszélünk. Elmegy 50ért 300k. 30-ért 500k, 15-ért 700k. A végén ez ígyis-úgyis 40 miliós bevétel, ami egy 10-20 milliós projektel számolva igen szép eredmény.
Pont az volt a poszt lényege, hogy ezek a címek nem feltétlen 2 hét alatt produkálják a bevétel nagy részét.
-
RootRulez
félisten
És ha valaki feltöri a WiFi hálózatom és leszedi a játékot miközben én épp alszom? Akkor mi van?

-
Morden24
nagyúr
-
*Szájber*
tag
Ez ebben a formában azért nem teljesen jogos, mert sajnos a mai világban mindki annyit kér a portékájáért(legyen egy app,game bármi)amennyit nem szégyenl!Ha alapul veszünk egy 8-15 ezre Ft-ig terjedő játékot, kérlek mond meg, hogy egy olyan ember akinek a szülei, minimálbérért kapálnak, vagy hamburgert árulnak, vagy ruházati eladók, az hogy vesz meg ennyiért valmait is...Mert szerinted Ő nem szívesen játszik, vagy nem érdemli meg?Ezeket az árakat NEM MAGYAR KERESTLERE TERVEZIK!De Te Én Mi mind azok vagyunk!!!Az, hogy Te estleg megteheted és ÉNis attól még nem kellne itt fellenegzős kinyilatkozást tenned hogy télleg nem kell warez!Örülj neki hogy 10magyarból Te vagy az egyik aki megteheti, de ne arcoskodj!...u.i.:1.ha valkinek teszik valami azt úgy is megveszi! 2.haver megvette az új mohát és rövid és szar és odaatta!!! 3.EZÉRT nem ÉRTE MEG MEGVENNI!(ennyi pémzért picit többet várt)
-
GypsFulvus2
őstag
-
HaaS
addikt
Becsajoztál
? Babánk őztársaságokban? Itt van Bambi is valahol?- Egyél normálisan kisfiam!
- Nagyon fincsi... milyen hús ez, papa?
- Bambi. -
dabadab
titán
"Mitől lenne drága a hardverkulcs?"
Plusz HW.
"Miért nem jó a hardverkulcsos védelem?"
Mert mi az, amit tud a kulcs és ne lehetne bármikor SW-ből emulálni? Semmit.
"A "kényelmetlen" meg tényleg meggyőző érv."
Az, feltéve, hogy az ember arra hajt, hogy a népek megvegyék a programját (ami - játékok esetén - szórakoztatásról szól).
-
GypsFulvus2
őstag
"babánköztársaságokban"=banánközársaságokban
-
HaaS
addikt
Demencia, van ilyen
! -
GypsFulvus2
őstag
"igaz egy sap-t nem szoktak lewarezolni torrentről" Hát engem azért nem egyszer ért már meglepetés. Ősz szakállú docens gépén futó warez geokémiai elemzőprogram pl. ...
Morden: Nem, az hungarikum, hogy ha nálunk egy szolgáltató/bank egyoldalú szerződésmódosítást eszközöl, akkor az elég kiszögelnie az előcsarnokban, + közzétenni egy-egy apróbetűs hirdetést a Súgás-Búgás, meg a Kulcslyuk magazinok utolsó oldalán. Ezt a törvényi szabályozást a magyar+multi érdekek lobbizták ki nálunk. Németorszában, Uk-ban stb, személyre szóló értesítést kell kapnod. Az egyoldalú szerzódésmódosítás mint lehetőség általában csak a hozzánk hasonló lobbi-babánköztársaságokban áll fenn.
-
Morden24
nagyúr
Aha, ha ez így van, akkor pardon. Úgy tudtam, bizonyos dolgokat elegendő közzétenni ilyen esetben.
-
mephi666
nagyúr
csak egy példa: minőségi szabványokkal foglalkozó program, ami mögött többszáz ezres adatbázis van, 145ezer huf cégek részére hw-kulccsal 1 felhasználó esetén
...kicsit több, mint 10ezer huf... és ez sem egy brutális tervezőprogram, mert ott milliós összegek is vannak... egy konkrét célra összerakott vállalatirányítási rendszerről akkor ne is beszéljünk... (igaz egy sap-t nem szoktak lewarezolni torrentről
)#92: oké, de gondolj bele, milyen lenne már egy kompletten warezolt integrált vállalatirányítási rendszer, ami mondjuk 2000gépen futna

-
GypsFulvus2
őstag
Na ja, de ez a Hungarikum. A világnak a civilizáció áldásaiból bővebben részesülő felében nem ez a normál munkamenet.
Morden24: Nem. Minimáisan egy papirost kellene küldeniük a szerződésmódosításról, hogy írjad alá a változatlan feltételekkel, de a jogutód nevére. Legalábbis Németországban ez volt a módi.
-
Morden24
nagyúr
-
HaaS
addikt
Az itt még külön só a borson, hogy semmiféle szerződést nem írtam alá azzal a céggel, aki most nálam a szolgáltató
! Felzabálták az előző firmát, küldtek róla egy cetlit, oszt ennyi
! -
törölt tag
-
ProEvoFan
nagyúr
Sok sikert hozzá, de ez jogilag kivitelezhetetlen

Vagy nem
-
törölt tag
-
Morden24
nagyúr
Ööö, de.
Mármint a cégek szempontjából. Nevelni a szülőnek kell, meg a tanítóknak. Meg a társadalmi ráhatásnak.
Viszont az is tény, hogy a részvényesek általában nem szeretik az olyan befektetéseket, amiknek az indoklása a "majd felfogják, mit csinálnak, és akkor lesz pénzünk"-el fejeződik be
Ergo mint magánszemély, száz százalékban egyetértek veled, és ez nem is lesz soha másképp, viszont ettől még ugyanúgy zárom az ajtómat éjjel, ugyanúgy nem veszem elő a mobilomat aluljárókban éjjel, és ugyanúgy szükség lesz anti-warez megoldásokra

(#81) akosf: Gondolom az a tesztelőprogram nem 9900HUF volt az 576kbyte-ban

-
GypsFulvus2
őstag
Én úgy tudom, hogy harmadik személy részére az azonsításra alkalmas személyes adatokat csak hatósági kérésre adhatják ki a belegyezésed nélkül. Lásd a #68-ban feltett kérdéseimet. Lehet persze, hogy a szolgáltatóval kötött tizen-huszon oldalas szerződésekben vannak mindenféle trükkös pontok. De a törvényi szabályozással azok sem mehetnek szembe.
akosf: Na igen, képelemzőhöz mi is ilyet használunk. De két-három nagyságrendbeli különbség van az ilyen szoftverek áraiban a játékokhoz képest. Nagyságrendekkel drágábbak, de nagyságrenddekkel kevesebbet adnak el ezekből. Ki fizetné a futárszolgálatot, ha elromlik játék hardverkulcsa? Vagy ha ellopják? Plusz az áramkör előállítási költsége. Túl sok a szoftver árához képest.
-
törölt tag
Úgy értettem ahogy írtam. Miért kellene mindenhez dongle-t adni?

Évekig használtam ilyen megoldást, villamos tervezőprogrammal és képelemző szoftverekkel. Egyszer forudlt elő, hogy ellpotak egy ilyen kulcsot, mert valaki azt hitte, hogy pendrive. Gondolom jól meglepődött mikor odahaza betolta a gépébe...

Másnap hozta a futárszolgálat a csere kulcsot.
-
HaaS
addikt
Ühüm, a szabályokat körülbelül megismertem, csak a különbségtétel nem világos, mitől rossz az egyik, mitől nem a másik...
Morden24 (#69): teljesen egyetértek, nevelni nem lehet... egy tahónak sem tudod elmagyarázni, mikor tahó, hiszen állandóan olyan. Szerintem meg kell várni, amíg korban elérnek oda az emberek, hogy felfogják, mit csinálnak, onnan nem hiszem, hogy direkte okoznának kárt. Nem?
-
GypsFulvus2
őstag
A Witcher esetében pár hónapja közöltek egy adatot (ha jól emlékszem az E3 előtt) 1,58 millióról. Viszont azt vedd figyelembe, hogy a premier ár általában jelentősen csökken, különösen PC játékok esetében. Magyar viszonylatban a Witcher 8k Ft-on indult, egy jó ideig lehetett 3 k körül is kapni, aztán az Enhanced Edition visszadrágult; most kb 4-5 k körül lehet. Az igazi hasznot a premier ár hozza. Minél sikeresebb egy termék, annál hosszabb ideig adható premier áron. Ha ezt túl hamar kell csökkenteni, akkor már azért is kapaszkodni kell, hogy a fejlesztés költségét visszahozza.
-
Wolverine
félisten
Egy filmet felvehetsz szabadon a tv-ből, egy zenét felvehetsz szabadon a rádióból - kb. senki sem tudja megakadályozni. Egy szoftver beszerzésére hasonló szabályozhatatlan út nincsen. A könyveknél is lehet szkennelni, de nem tudom a rájuk vonatkozó pontos szabályozást.
szerk: nem mellesleg a szoftverről nem készíthetsz személyes célra másolatot. A megvett DVD-ről/zenéről igen. -
dabadab
titán
-
Morden24
nagyúr
Úgy érted, adjanak mindenhez dongle-t? Mennyibe kerülne az, főleg ha a meghibásodott példányok cseréje miatti hosszútávú supportot is bekalkulálod?
Esélytelen. Főleg, hogy replikálható, mert az is csak egy szoftver egy usb-dugó végén. Ergo repül a krekk.
(#72) h-yle: A hosszútávú eladásokkal az a gond, hogy ha nem a digitális verzióról van szó, akkor általában csak a beragadt raktárkészletek lassú kiszóródásáról van szó. Azokért a példányokért a kiadó már megkapta a pénzét (akár hónapokkal, talán évekkel korábban), a megvéelével már csak a viszonteladót támogatod.
Ritka az a játékszoftver, amiből X év után is újranyomás kell, mert annyira megy...
-
ollie
MODERÁTOR
De úgy néz ki, mégis működik a dolog. Itt van leírva.
(#73) akosf: a hardverkulcs nagyon drága, na meg azzal még jobban szívatnák a legális vásárlókat. Na meg hogyan oldod meg a letölthető játékokhoz? Nyilván posta, de az megint csak egy csomó plusz költség.
-
törölt tag
Játékok esetében a hardverkulcsos megoldás már nem kifizetődő?

Userrel megvetetnek egy kulcsot, azt utána már csak a játékokhoz igényelhető egyedi regisztrációs kódokat küldik el neki. Persze miután kicsengette a megfelelő öszegeket. -
h-yle
addikt
Olvastam multkor egy érdekes fórumtémát a "kis" fejlesztőkről (Project RED, GSC...). A hírek álltalában arról szólnak, hogy melyik játékból mennyi ment el az első héten, és meddig volt valamelyik toplista élén.
Arról viszont nem, hogy 1-2 év alatt mennyi fogy egy címből, és az olcsón kezdő, gyorsan olcsóbbá váló minőségi PC játékok esetén (lásd STALKER, Witcher...) nem ritkák az 1-2 milliós eladások hosszútávon. Ami ha figyelembe vesszük a fejlesztési költségeket (ált. 10 millió dollár alatt), és azt, hogy nem 100-150 fős studiók, hanem ~50 fős "kis" csapatok dolgoznak rajtuk nagyon szép profitot hoz a fejlesztőknek, és a kiadónak is.
Viszont ha ők is elkezdenének 3 platformra fejleszteni, és nagy licenszdíjakat fizetni a konzolokra, akkor a költségeik a többszörösére ugranának, és lehet, hogy a bevételnövekedés nem lenne ezzel arányos.
Tehát lehet, hogy nem lenne kifizetődő számukra (és számunkra sem, hiszen a suport is 3 felé tagolódna, valamint minden platform kompromisszumokra kényszerülne) ha az igazán nagy "AAA" címekkel akarnának versenyezni minden fronton.
Persze ebben az esetben jók az extrák, itt nem a vagy/vagy eset áll fent, szóval a dolgon max nyernek, mert nem hiszem, hogy lene olyan vásárló aki eddig meg akarta venni, de ezért inkább letölti. Én főleg álltalánosságban értettem, hogy jobb az "ingyenes igényes extával" vásárlókat szerezni, mint a fenyítéssel. De ha az előbbi megvan, akkor nemárthat az utóbbi sem.

-
mephi666
nagyúr
igen, de most beperlik mondjuk az utolsó kazahsztáni "kurblis-netszolgáltatót" is azért, hogy nyerjenek mondjuk 30$-t? szerintem itt pitiáner tételekről van szó mondjuk 1-1 tervezőprogramhoz képest, amik több százszorosába kerülnek, mint a witcher2... és ezek a cégek sem mennek így perre... fura ez az egész nagyon... szerintem leginkább csak buknak az egészen, ha nagyon nekiveselkednek és azok sem fogják megnézni/megvenni a játékukat, akik esetleg lewarezolnák és pár hónappal később megvennék normálisabb áron... nem védem a warezt, de mióta nem nagyon adnak ki semmiből sem demót, az emberek nagy része azért tölti le, hogy megnézhesse a játékot vásárlás előtt... sokan utálnak zsákbamacskát venni

ui: az meg megint más tészta, hogy nem tehetik meg... (mint már én és mások is mondták) más lenne a helyzet, ha mondjuk bizonyíthatóan bizonyos szolgáltatóhoz tartozó ügyféltől komoly támadás indulna, mert ilyenkor azonnal ki kell adni minden adatot a hatóságoknak
...de itt megint nagyobb tét forog, mint egy pártíz dolláros játék ára... -
dabadab
titán
"Befenyegetik az ISP-t, hogy beperlik, amennyiben nem adja ki a személyes adatokat."
Az az igazság, hogy az ISP egészen pontosan akkor válna perelhetőve, ha kiadná az adatokat, ugyanis az európai adatvédelmi irányelvek szerint az adatokat csak és kizárólag az érintett beleegyezésével vagy törvényi kötelezettség nyomán adhatja ki.
-
Morden24
nagyúr
Répával meg bottal nevelni kell, ez nem feladata egy cégnek. A cégnek prevenciót kell alkalmaznia, hogy védje a termékét, mivel más lehetőség nincsen.
Azok a bohócok senkit nem érdekelnek, akik "csakazértis" töltik le. Ha nekik ettől áll fel, hát tegyék, de ők semmiféle bevételkiesést nem okoznak, úgysem fizetnének. A bevételkiesést azok okozzák, akik nem elvi, hanem gyakorlati okból választják a warezt (mivel megkaphatom ingyen, nem veszem meg pénzért). Magyarán a te példád alapján 500-2000 fizető kulcsaftot nyerek, és 5000 amúgy sem fizető kuncsaftot "vesztek".
-
GypsFulvus2
őstag
De milyen alapon fenyegetnek? Csak bűncselekmény magalapozott gyanúja esetében kell az adatokat kiadni, hatóság számára. Nem? A hatóság lehet rendőrség, ügyészség, vagy büntetőügyben eljáró bíróság. De egy magáncégnek mi köze az emberek személyes adataihoz, milyen alapon követeli? Egy magánpereskedés nem büntetőjogi per.
-
ollie
MODERÁTOR
-
GypsFulvus2
őstag
-
törölt tag
-
dabadab
titán
-
HaaS
addikt
Áh, ez volt már... erre kérdeztem, hogy
1. mi a különbség a játékszoftver és a könyv/film/zene közt, mind a kultúránk része, sokan melóznak vele, szórakoztató és vagy tetszik vagy nem...
2. mi történne, ha egyszer csak úgy döntenének, hogy szoftvert is ugyanúgy lehet letölteni, mint filmet? (Azon kívül, hogy röhögnék nagyon
)GypsFulvus2: ne izélj, tudod, hogy megveszem, ha jó
! -
h-yle
addikt
Én sokkal inkább "répa párti" vagyok (stick or carrot), mint bot. Tegyenek olyan plusz tartalmat, szolgáltatásokat az eredetibe amit nehéz letorrentezni, vagy 1-2 hét mire megtörik így plusz-t adva a vásárlónak.
Mert míg a szankciókkal 500-2000 torrentező esetleg megveszi a játékot (5000 másik meg csakazértis letölti pedig nem is érdekli a cím), addig az "exkluzív" (ingyenes) DLC-k, és szolgáltatások nem elg, hogy torrentezőket csábítanak vásárlásra, de esetleg olyan fogyasztókat is akik eddig nem akarták (vagy később, használtan) megvenni a játékot.
Persze a Witcher 2 tök jó cím, és elég sok az extra is, szóval ezzel nem lesz gond, csak a fenyítés fölös szerintem. A zene és filmiparnak se jött be. A Netflix annál inkáb...
-
Wolverine
félisten
Szoftvert letölteni sem lehet a magyar törvények szerint. Filmet/zenét/tv-sorozatot igen; a könyvekről nem mondanék semmi biztosat...
-
GypsFulvus2
őstag
-
törölt tag
Jól gyanítottad, szoftverre ez nem él.
-
DArchAngel
tag
Tényleg nem néztem ennyire utána, csak mint ötlet jutott eszembe...
-
GypsFulvus2
őstag
Ha jól tudom, letölteni lehet, de feltölteni már törvénytelen. Pár hete olvastam ebben a témában egy szakértői véleményt, abból ez maradt meg. Az alperes ügyvédjének az volt az érvrendszere, hogy a torrent mechanizmusa olyan, hogy a leggyorsabban elérhető adatcsomagot választja ki, ezért nem bizonyítható, hogy aki megoszt egy file-t, az technikailag is megvalósította a feltöltést. De lehet hogy ez csak filmekre/könyvere/zenére vonatkozott, amelyből ugye biztonsági másolat készíthető, sajnos már nem emlékszem pontosan.
-
wednesday
őstag
-
HaaS
addikt
-
Morden24
nagyúr
Az egy dolog, hogy kicsi a létszám, de tartok tőle, hogy tapasztalatuk sincs, ergo kell a pénzügyi biztonság ahhoz, hogy szöszölhessenek vele.
-
ollie
MODERÁTOR
-
törölt tag
azt nem tudom elképzelni, hogy minden letöltőre ügyvédet uszítsanak, de nemsokára az egész internet ettől lesz hangos, ami jó reklám a játéknak

plusz sok 10 éves vérpistike még komolyan is veszi, és ők tényleg nem fogják letölteni, hanem kisírják karácsonyra... -
GypsFulvus2
őstag
Értem, de ezt írtad: "így nem kell nekik maguknak szervert biztosítani a letöltéshez, vagy fizetni különböző terjesztő cégeknek"
Mivel a GOG-on terjesztik, amit ők maguk, a CD Project hozott létre és tart fenn, ezért nincs szükség külön szerver fenntartására, vagy más cégek megbízására. Ennek egyszerű lett volna utánanézni. Nem bántásból írtam, csak utálom fél(re)információkat.Morden24: Pontosan. Egy interjúban volt erről szó. Túl kicsi a létszámuk jelenleg ahhoz, hogy párhuzamosan dolgozhassank két vagy három platformra. Az első rész és a második is tervezve van/volt kekszboxra is, de hogy megcsinálják-e az a bevételektől függ.
-
Morden24
nagyúr
Gondolom azért is kéne nekik a vásárlókör, hogy csinálhassák a konzolportokat ezerrel

(#47) misx: Mit nem értesz? A fejlesztő pénzből él. A pénzt úgy szerzik, hogy eladáják a produktumot viszonteladóknak, vagy közvetenül a saját/más digiterjesző lapról. A viszonteladók előzetes kalkuláció alapján rendelnek adott darabszámot a termékből, ami ha nem fogy jól a kezdeti időszakban, akkor nem fognak további tételeket rendelni. A warezolás pedig pont a premieridőszakot érinti a legjobban. Egy olyan cégnél, ami alapjában véve európai, ráadásul jóbal kisebb a vásárlóköre (a genre-ből. a marketingköltségekből és az elsődleges piacból együttesen adódóan), az ezt jóval keményebben megérzi, mint egy COD7-et kiadó EA.
Nem mellesleg sok játéksite felkapja az ilyen bátor kijelentéseket, ami ingyenreklámként működik a CDP számára. A warezosok lelkivilága senkit nem érdekel, mert úgy sem fizetnek, a vásárlók meg kb. le sem ..., hogy a warezosokat piszkálják, ha ők kimaradnak belőle (tehát nem szopnak emiatt). Magyarán win-win.
-
boeing
őstag
-
LackoMester
addikt
Megértem, h. küzdeni akarnak a W ellen, de szerintem ez egy elég rossz megoldás. Ez vicc.

-
misx
senior tag
Nem értem, attól még hogy letölti, nem követett el semmit, csak ha használja. Programot nem lehet eltulajdonítani, csak jogosulatlanul használni (megvásárolt licenc nélkül).
Egyébiránt ez a játék engem hidegen hagy, úgyhogy biztos nem fogok fizetni semmilyen módon érte.
-
Polllen
félisten
-
HaaS
addikt
-
ollie
MODERÁTOR
Nem lesz ilyen, már csak azért sem, mert a gog-os verzió DRM mentes, vagyis torrentezés után semmi sem akadályozna meg, hogy fizetés nélkül játssz vele.
-
DArchAngel
tag
Nem simán digitális disztribúcióról beszéltem. Hanem arról, hogy hivatalosan, torrenten, a közösség segítségével (=ingyen) terjeszteni a szoftvert, amit utána valamilyen összegét regisztrálsz (mondjuk), és akkor játszhatsz vele. Annyi eszem nekem is volt, hogy lesz hivatalos digitális disztribúció.
-
GypsFulvus2
őstag
-
tdd587
őstag
Szerintem túlpörgitek. Csak annyi történt, hogy már előre félnek a buktától, amit már előre ráfognak a warezra.
Most őszintén: ha én (és még sok hozzám hasonló porcelánlelkű) megijed és nem tölti le, akkor mi van? Elárulom: semmi. Ha meg akarnám venni, megvenném. De mivel nem akarom, maximum kipróbálnám letöltés útján. Tök mindegy.
Persze konkrétan ez a játék sem érdekel, de biztos a sok letöltögető teszi tönkre a játékot. Amit ezek szerint lehet nem érdemes megvenni? Ááááá, hülyeség az egész.
-
HaaS
addikt
-
Morden24
nagyúr
-
kovsol
titán
több lenne a postaköltség mint ami hasznot hoz a játék

-
ollie
MODERÁTOR
-
Sicilian
addikt
Hogy ez még senkinek nem jutott eszébe
vagy mégis..
csak rájöttek, hogy halva született ötlet
-
Morden24
nagyúr
-
ollie
MODERÁTOR
Nem valószínű, hogy Magyarországot érinteni fogja a dolog.
-
wednesday
őstag
Szerintem ezt a hírt inkább ijesztgetésnek szánják, mint valós lépésnek.
Ha pár warezoló már nem tölti le már azzal nagyobb előrelépést tettek, mint bármiféle védelemmel vagy szankcióval.
Elképzelhető aztán tényleg 10 embernek küldenek majd ilyet. De azt is csak azért, hogy majd hírezzenek róla, hogy bizony egyesekkel megtörtént és akár te is lehetsz a következő.
Nincs meg a kapacitásuk, a felhatalmazásuk és az anyagi hátterük egy ilyen átfogó akcióhoz. Ennek a költségei lehet többe lennének, mint a bírság bevétele. -
HaaS
addikt
Jaja, kétszer is, elsőre nem hittem a szememnek
! -
jozefgucci1
addikt
Ez csak üres fenyegetőzés.Senki nem gondolja komolyan , hogy ezt itt Magyarországon meg lehetne csinálni.Amúgy pedig a torrentezés még jó darabig élni fog és nem csak nálunk.Engem ez a játék nem érdekel amúgy , egyébként is ami igazán érdekel az a pár cím évente azt megveszem.
-
ollie
MODERÁTOR
-
GypsFulvus2
őstag
-
HaaS
addikt
Hát ezért vagyunk rá kíváncsiak
!Szerintem igazából csak meg szeretnék szerettetni velünk a játékot, hiszen ez is bizonyítja, hogy mennyire jó lett. Én már nagyon várom, szinte tűkön ülök! Annyira szeretnék vele játszani
!Nem lehet, hogy valaki be akar tenni a Witcher2-nek, azért van ez a hír:Ö)?
szerk: GypsFulvus2: ebben a hírben szó sincs a gogról, öreg haver
! -
Morden24
nagyúr
Ezt is értem, de az IP-címek kiadása után hogyan kerülnek ezek a CDP-hez, hogy továbbítsa őket az ügyvédi irodának, ami továbbítja őket a feltételezett tolvajoknak?
Nincsen erről esetleg valami link? Mert sem a cdproject.com-on (mondjuk ez jó nagy kalap szar), sem a thewitcher.com-on nem találtam semmit, ami utalna erre a dologra. Bevallom, nem is erőlködtem annyira, de számomra ez eléggé büdös.
-
GypsFulvus2
őstag
Nos igen, valóban nem ártana utánanézni a dolgoknak, mielőtt hülyeségeket írsz: [link] Digitális disztribúcióban elérhető a GOG-on, DRM mentesen, kliens nem szükséges hozzá, és a "single-hez is folyamatos online kapcsolat szükséges" szívatás nélkül. Az ára 45 Euró, de ellentétben más kiadókkal, kompenzálják az EU és USA árbeli különbséget: 16 USD-s levásárolható kupont kapsz a GOG-on (ebbe két vagy három játék is belefér), továbbá még egy ingyenes játékot. A csomagban pdf formátumú térkép, bónusz videók, soundtrack stb is benne foglaltatik.
Innetől kezdve mire ez a fenenagy felháborodás? Ingyen kéne? Aki ezt is lewarezolja az véleményem szerint nem tartozik a Vertebrata Phylum-ba... és teljes mértékben rászolgál a csesztetésre -
maláj
addikt
esélytelenek

fenyegetés = ingyen reklám -
scyllafren
senior tag
Magyarországon egy screenshot egy múltbeli állapotról nem jelent semmit
az, hogy épp akkor 1-2 szeletét le vagy feltorrentezte valaki... akkor minden zenész perelhetné a másikat, hogy használja a zenei A hangot 
Nameg ha feltörik a torrent encryptjét, akkor egyrészt gratula, másrészt feljelentés-alap személyiségi jogok megsértéséért/jogosulatlan adatfeltörésért...
-
mephi666
nagyúr
#1-ben én is ezt vetettem fel, de úgy néz ki, hogy csak én látom a saját kommentem
nem értem, hogy gondolják ezt... vagy más országokban más törvények vonatkoznak ide? esetleg a szoftverfejlesztők törvénymódosítást akarnak indítványozni, mert ide minimum ez kellene, hogy ezt megtehessék... (a torrent-trackerek működéséről meg akkor megint nem is beszéltünk... lényegében a "letöltő" több száz/ezer ip-ről kap n+1 csomagot, ami külön-külön teljesen haszontalan... kicsit körülményes kinyomozni, hogy most akkor kitől/mit kapott és fordítva)#21: de az ip-vel megint csak a szolgáltatóig jutna el, aki nem adhat ki információt...
-
Zsoccc
senior tag
-
wwenigma
Jómunkásember
-
Narxis
nagyúr
-
Morden24
nagyúr
Amúgy nyilván nem értek hozzá, de ezt így hogy?
Mióta kérheti ki az ISP-ktől az IP-címeket egy magánkézben lévő cég? Lemaradtam valamiről? -
DArchAngel
tag
Lehet, hogy hülye vagyok, de nekem hirtelenjében az jutott eszembe, hogy hagyják, hogy ingyen letorrentezd, és így nem kell nekik maguknak szervert biztosítani a letöltéshez, vagy fizetni különböző terjesztő cégeknek. Aztán, amikor regisztrálni akarod, akkor jóval kevesebbet kell fizetned, mert gyakorlatilag terjesztési díj nélkül jutott el hozzád a game. (Sőt, közben te is terjesztetted.) De látom, itt sima pénzbehajtásról van szó

-
HaaS
addikt
-
bartucc
addikt
Nem értek ezzel egyet. Nem a torrentezés miatt, hanem ezzel is zaklatási lehetőséget adnak a játékgyártók kezébe, hogy ártatlan embereket is megbírságoljanak. Ne torrentezzen senki, de ezt pl ha jól tudom meg tudták oldani online regisztrációval, pl Assasin Creed 2. Nem lenne egyszerűbb mint ez? (és ne mondja senki hogy mi lesz azzal akinek nincs net otthon, mert akkor ügyfélszolgálaton keresztül elintézi egyik haverjánál/barátjánál. Ha már megvetted a játékot, nem hiszem hogy szemétkedni fognak)
Az az érzésem van, hogy a jó bevétel nem elég a gyártónak, hanem mégtöbbet akar. Kapják meg ami jár, de ne ilyen eszközökhöz folyamodjanak!

-
HaaS
addikt
Megfélemlítés
! Báháhááháhá, vicsimicsiiináááász
!Köszönjük ollie
! -
wwenigma
Jómunkásember
-
Angel1981
veterán
Az elvvel egyetértek, de a sikeres megvalósítás tekintetében igencsak szkeptikus vagyok.

-
HaaS
addikt
-
h-yle
addikt
Cak nekem van "Challenge accepted!" érzésem? Monduk elő van rendelve, de csak azért is letorrentezem.
-
mephi666
nagyúr
-
drachos
tag
Pontosan mi az összefüggés a tűzfal meg az IP cím általi megkeresés által? Mert én azt hittem, a tűzfal a portokon való adatcsomagokat figyeli, ezek szerint IP-t is rejt *szolgáltató!!!* elől. NICE milyen tűzfalat használsz, kell!

Amúgy meg: ez elvetemült ötlet, kb kivitelezhetetlen. HA torrenteznék, most nem ijednék meg

-
boeing
őstag
Érdekes,sok sikert nekik.

-
Televan74
nagyúr
Jogos lépés.Ha valaki kiad 100-200e forintot évente, nem értem meg miért nem lehet a játékot megvenni. Akkor vegyen már inkább egy konzolt és a plusz pénz költse eredeti játékokra.
Torrentet tessék arra használni amire való.Bár megnézném, hogy ki fog egy home videót megosztani egy távoli rokonnak.
De azért kíváncsi leszek arra, hogy kapják meg majd a büntetést. Gondolom nem akarnak annyi időt a bíróságokon tölteni, Vagy csak kiküldenek egy csekket a határozattal. Torrentezők meg majd fellebbeznek a bíróságon és évekig zajlik majd egy per.
-
lumpen_stex
aktív tag
nyehehehe.... sok sikert hozzá.
-
mcwolf79
veterán
Mondanám,hogy helyes. Állítsák meg a warez-t, ne töltsön le senki,hogy nagyobb legyen a kiadók és a fejlesztők bevétele.
Csak az a bibi, hogy nem vagyok benne biztos, hogy a sok pénzéhes kiadó olcsóbban adná a portékáját, ha mindenki megvenné.
Eléggé faramuci helyzet
-
rupert
tag
De annyi mindenen átmegy a torrent kliensünk mire eljut a trackerhez (proxy szerverek stb), hogy lehetetlen visszakeresniük...illetve szerintem nem éri meg. Azt meg hogy én mit töltöttem le "witcher 2" név alatt úgyse tudják. Amíg nincs kézzelfogható bizonyítékuk ( a winyóm a gépből amin rajta a crackelt witcher) addig meg dobálózhatnak levelekkel.
Mellesleg HaaS-nak igaza van kis ország vagyunk mi az ilyesmihez.

-
Narxis
nagyúr
Na erre kíváncsi leszek, épp itt az ideje, hogy fellépjenek a játékkiadók a torrentezés ellen.
-
HaaS
addikt
Végre egy szaftos hír
!Hát én kipróbálom, az biztos
! Bár lehet, hogy nem vagyunk eléggé nagy ország. Mndegy, tűzfalat föl, adjunk neki! -
mephi666
nagyúr
ööö, de most nem a szolgáltató "tudja" egyedül, hogy melyik ip cím épp kinek van kiosztva? és ő meg elvileg ezt az információt nem adhatja ki (mert személyiségi jogokat sért és szerződésszegésnek is minősül), maximum csak a hatóságoknak bizonyos esetekben?
(és itt bizonyos esetek alatt komolyabb bűncselekményt értek, nem pedig kisebb tételű "szoftverlopást", mert hát mondjuk egy win7 ultimate is jóval komolyabb értéket képvisel, a különböző komolyabb tervezőprogramokról nem is beszélve)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Parkside szerszám kibeszélő
- Diablo IV
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- Már megint variál a Samsung az Ultrával!
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- One mobilszolgáltatások
- Motoros topic
- Konteó topic
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- További aktív témák...
- !AKCIÓ+GARI! GAMER PC Intel Core i5-14400F/ASUS TUF Gaming B760M/RTX 4070 12GB/32 GB DDR5 5200 MHz
- Asus ROG ALLY X + tartozékok
- G.Skill Trident Z5 Neo RGB DDR5-6000 CL30 32GB (2 16GB) Fekete
- Üzletből, Macbook Pro Retina 16" 2021,M1 Pro 10mag 32GB RAM/1TB SSD/Metal 16magGPU/Liquid Retina XDR
- Eufy Security 2C Kit
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol extra fejhallgatóval garanciával
- GAMER PC! Ryzen 7600X / RTX 5070 / 32GB DDR5 / 500GB NVMe / 850w Gold / BeszámítOK !
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Motorola Edge 50 Pro 512GB Black Beauty Karcmentes állapot 12GB RAM 6 hónap garancia
- AKCIÓ! Nothing Phone (3) 5G 512GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

. Ehelyett a kiadó megbíz egy "ügyvédi" irodát, ami csak annyival foglalkozik, hogy kipostáz neked egy csekket, hogy fizesd be és akkor a megbízó eltekint a feljentéstől és az neked jó. Az, hogy a feljentésnek elég kevés alapja van és hogyan azonosítottak, azt már elfelejtik közölni és nem véletlenül. Az ilyen "ügyvédi" praktikák eléggé billegnek a legalitás határmezsgyéjén és nem is olyan rég volt is ebből nagy botrány.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

)

vagy mégis..