- bambano: Bambanő háza tája
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: AMD Ryzen 7 7700X vs AMD Ryzen 9 9900X Cinebench R23 & R24 Benchmarkokban mérve
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sh4d0w: Árnyékos sarok
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Megszokás alatt azt értem, hogy már gondolkodás nélkül tudod, melyik funkciót hol éred el, mi a rendszer logikája, megvannak a kialakult automatizmusok, bevált programok, stb... Egy hétvége ezeket nem alakítja át (nálam még az Xp -> Vista váltás is tovább tartott, pedig az aztán...), inkább egy-két hét lehet, mire kezd átszokni az ember - vagy öregszem?
Office 2007 dettó.
-
törölt tag
Egyrészt a félelem, másrészt a megszokás miatt, harmadrészt pedig elégedett is vagyok a Vistával (de tényleg
), így nincs ami motiválná a váltást.
A kíváncsiság mondjuk megvan, de mivel egyik cimborám éppen mostanában fog az egyik gépére Linuxot telepíteni, majd jól megvizsgálom közelről is, aztán kikérdezem, mit hogyan, merre és miért.
Azért így keresgélve az Ubuntu pl. máris elkezdett szimpatikussá válni. -
törölt tag
-
törölt tag
Azt nem vonom kétségbe, hogy elboldogulnak rajta, viszont egyszerű dolguk volt amiatt, hogy megspóroltad számukra a váltással járó "nyűgöket". Ráadásul gondolom supportot is kapnak, ha arról van szó.
bambano:
Igaz, kiragadtam azt a mondatot, mentségemre szóljon, hogy ki akartam írni magamból a fenti hozzászólást.
Úgy látom, nem csak rám érvényesek ezek, hanem - megkockáztatom - ilyen az általános hozzááállás.
A félremagyarázásra nem tudok különösebben mit mondani. Valami egyetemes pszichológiai dolog lehet, mert ez a feature Windows esetén ugyanígy megvan.
Egyébként elhiszem, hogy már elegetek van belőle. -
törölt tag
"Tehát megkérdezem kedves windows fanoktól: ti féltek a linuxtól?"
Bár nem vagyok fan, csak Windows használó, de részemről igen, ez egy tényező.
Egy olyan, teljesen új rendszer lenne, amelyet meg kell ismerni, hozzászokni, utánajárni, hogy mi hogyan működik benne, hogy a CAD szoftverektől a játékokig minden fut-e rajta. Ez pedig sok energiát és időt elvenne - s ezekből van a legkevesebb.A másik oldalon pedig ott a megszokott Windows környezet, amely a mindennapok során már bizonyított. Persze, nyilván megvannak a maga hibái, de ezeket jócskán felnagyítják a felhasználói inkompetenciák és a máig élő sztereotípiák. (Utóbbira épp a hétvégén láttam remek példát.
)
Olvasgattam mostanában az ehhez hasonló Windows vs. Linux háborúvá fajult topicokat, ahol általánban a szakmai dolgok felé terelődik a téma. Érdekes dolgok ezek, csak sokszor az sikad el, hogy felhasználói minőségben ezek senkit sem érdekelnek. A felhasználó észrevétlen működést vár el, ill. azonnali rendelkezésre állást.
A Windows rendszerek mindezt az emberek döntő többége számára képesek olyan minőségben biztosítani, hogy ne vállalják be a Linuxra váltást.Az árat direkt nem hoztam fel, mert akkor előkerül az illegális használat kérdésköre, ebbe pedig a magam részéről itt most szeretnék nem belefolyni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Microsoft Surface Pro 9 i5-1245U 16GB 512GB 1év garancia
- Lenovo ThinkPad P1 G7
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8130U 12GB 512GB 14" FHD 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Asus B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest