Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• ubyegon2

félisten

válasz icemad #400 üzenetére

Én csak saját laikus tapasztalatom alapján írtam, amit írtam és valóban korán van még! :D Ja a programok telepítése......Linuxon ha elmented egy txt fájlban a kedvenc csomagjaidat, azokat csak be kell másolni a sudo apt install után és felrakja a csomagkezelő.

Szóval ahány gépre próbáltam Mint Cinnamont és XFCE-t telepíteni, mind out of box működött.
    Hogy pont az ethernet meg bluettoth-tal nem tud mit kezdeni a Mint, az elég fura, bár olvastam már ilyet, lehet, hogy HP gépeknél vannak érdekes dolgok, én csak az Elitbook sorozat klasszikusaira telepítettem eddig. Az nVidia VGA az olyan, hogy ha van gyári driver, akkor az jó, néha váltogatni kell a verziók között, hogy megtaláld a megfelelőt, amúgy azt ajánlja fel a Linux is, ami a tárolóban benne van. Ez sajnos a gyártó galádsága, nem a Linux hiányossága, sajna a nyílt nVidia nem annyira jó, ez AMD-nél pont fordítva van, ott a nyílt teljesen jó az utóbbi pár évben.

de mindig van valami, amit saját kútfőből nem tudok megoldani...

Ezt se mondanám a Linux hibájának! Kútfő és kútfő között is van különbség! :DD Én 5 éve léptem le a Win7-től, akkor sokkal sanyarúbb volt a helyzet, saját kűtfőből ma sem tudok mindent megoldani, én ezt nem érzem problémának. :N
    Core 2 quad proci, 4 giga ram, meg valamilyen régi 512 MB-s videokártya van benne.

Itt ez a VGA pont nem mindegy milyen! Reménykedj benne, hogy nem SIS vagy mi a fene, mer' akkor hammert neki! A skype se hálás dolog Linuxon, igaz én nem használom, amúgy is MS termék lett, de van millió alternatívája, ami jól működik Linux alatt is, ettől még sokan használnak skype-ot is.
    Core 2-n egyébként XFCE vagy Mate DE-vel valamelyik disztrónak kéne futnia, ha a Debian/Ubuntu vonalat már próbáltad, akkor Manjaro-t vagy Antergost kéne megnézne ezekkel a felületekkel. Én Mint 18.3 XFCE és Ubuntu 16.04 Mate-val próbálkozék először, aztán a Manjaro, ha ez is sok, akkor Lubuntu, LXLE, PepperMint vagy ami még nagyon jó XFCE-s disztró, az az MX Linux, Antix, Bodhi...... ezek mind ligthos disztrók, de mégsem fapadosak, ja és Debian alapúak.

Ha semmi nem megy a gépen, akkor 14.04 alapú Mint 17.3 XFCE, csak annak megszűnik a támogatása fél év múlva.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés