Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Xirtam


Xirtam
veterán

Hmm közelben lennék vinnék neked fincis töltöttkáposztát! ;) ;)

(#2) Taknyoshal válasza Xirtam (#1) üzenetére


Taknyoshal
tag

en meg folajanlok 30dkg parizsit.

(#3) whiz


whiz
aktív tag

Oh, köcce azért megoldom valahogy. Csak rohadt dühös vagyok az ilyesmi miatt...

Egy jó hacker nem kéri le a napot!

(#4) zoo8800


zoo8800
veterán

Kemény a szitu :(

rip and tear, until it is done

(#5) ^Clown


^Clown
veterán
LOGOUT blog

A fizucsúszást sajnálom, de a sztrájkolókról alkotott véleményeddel nagyon nem értek egyet.

(#6) zoo8800 válasza ^Clown (#5) üzenetére


zoo8800
veterán

Én azzal is egyetértek.
Habnak a tortára, holnap jönnek a MÁVosok is sz0p@tni. Tojjanak sünit.

rip and tear, until it is done

(#7) _Voyage_


_Voyage_
aktív tag

Na ha visszaáll a rend, és valamelyik ogre beáll elém, hogy bérlet kőne', lerúgom stadionnál a lépcsőn... :((( :((( :(((

Pulykapénz. Az. Meg a f#szom nem kéne?
Fizetést kéne emelni, de csökkentik. Bérlet árat meg emelik. Meg a jó büdös ................... :((( :((( :(((
Szarjon sünt az összes bkv-s köcsög. :(((

[ Szerkesztve ]

- - - - Pattogás helyett inkább ugorj ki a kertbe és csiszolj meg egy banánfát. - - - - - - - - Úgy felrúglak, hogy leolvasod a göncölszekér alvázszámát! - - - -

(#8) thumb


thumb
aktív tag

Itt egyébként nem a sztrájkolókkal van a baj, ők nem tudnak mit csinálni max. ennyit, hanem mint álltalában mindenhol máshol itt is a vezetőkkel - felsővezetőkkel van a gond, inkább őket kéne megtaposni.

[ Szerkesztve ]

A lepke egy olyan rovar, amely a helikopterek családjából származik.

(#9) ^Clown válasza thumb (#8) üzenetére


^Clown
veterán
LOGOUT blog

Igen, a politikával durván összefonódott felső vezetést kéne nagyon seggberúgni. Amúgy a sztrájk nem csak a fizujukért megy, hanem azért is, hogy az évek óta ígérgetett járműpark korszerűsítés végre elkezdődjön. Az meg ugye az utasok érdeke is.

(#10) _Voyage_ válasza ^Clown (#9) üzenetére


_Voyage_
aktív tag

Inkább legyen szutyok ikarus, minthogy ne legyen semmi.
Amúgy abból a pénzből, amit ebben a 2-3 napban eddig megspóroltak benyán, abból 4-5 busz lazán kitelne. Pulykapénz helyett is jöhetne pár tucat busz, meg az idén kapott 18milliárdból is jöhetne 1-2száz busz. De ez MO, itt még 10 év múlva is lesz ikarus. :K

- - - - Pattogás helyett inkább ugorj ki a kertbe és csiszolj meg egy banánfát. - - - - - - - - Úgy felrúglak, hogy leolvasod a göncölszekér alvázszámát! - - - -

(#11) Psychonaut válasza _Voyage_ (#10) üzenetére


Psychonaut
addikt

Egy-kétszáz? El vagy tévedve, egy busz 80.000.000 forint. 2 busz 160.000.000, 20 busz 1.600.000.000

(#12) finest


finest
őstag

Pont azért csinálják, h végre felfigyeljenek rájuk, akik itt a sünszarással jönnek, nyilván eddig is tojtak magasról a többi ember problémájára, de ennek ellenére képtelenek vagytok eljutni a munkahelyetekre önerőből... Ha a pékek sztrájkolnak, inkább éhen haltok majd? Száni ez a bejegyzés nagyon!

[ Szerkesztve ]

“Don’t shoot, I’m Globish.”

(#13) _Voyage_ válasza Psychonaut (#11) üzenetére


_Voyage_
aktív tag

No, 16milliárdból pont 200 busz jött volna ki. :)
Egyébként nem kell 80.000.000ft-os buszokat venni. :)
Meglehet venni a mercedes buszt, 60millióért is, ami kényelmesebb és nagyobb is, mint a volvo.
Volán is 1millióval olcsóbban vette a szar king long-ok százait, mint a merciket kaphatta volna. Egy-két mercit vett is, minden egyes utas, aki ült már mind a kettőn, utálja a fűtés nélküli kínai king longot, mercit meg sírja vissza... :U

- - - - Pattogás helyett inkább ugorj ki a kertbe és csiszolj meg egy banánfát. - - - - - - - - Úgy felrúglak, hogy leolvasod a göncölszekér alvázszámát! - - - -

(#14) _Voyage_ válasza finest (#12) üzenetére


_Voyage_
aktív tag

Ja, végülis gyalogolhatok kb 35-40km-t is, igazad van. Sőt! Már most el kéne induljak, hogy reggel beérjek... :U
Ha a boltok sztrájkolnak, és majd nem tudsz mit venni, akkor mit eszel? :U

[ Szerkesztve ]

- - - - Pattogás helyett inkább ugorj ki a kertbe és csiszolj meg egy banánfát. - - - - - - - - Úgy felrúglak, hogy leolvasod a göncölszekér alvázszámát! - - - -

(#15) ^Clown válasza _Voyage_ (#13) üzenetére


^Clown
veterán
LOGOUT blog

Buszvásárlás téma: jobb lenne, ha inkább a magyar ipart támogatnánk, és nem Merci/Volvo buszokat vennénk. Tudom, az Ikarust a drága Várszegi kinyírta (innen is csókoltatom!), de van még itthon buszgyár, nem is egy, pl. Credo buszok.

(#16) ABE válasza ^Clown (#15) üzenetére


ABE
őstag

Széles Gábornak van köze az Ikarushoz, egyébként meg már sokkal régebben megírták az Ikarus sorsát.

A Credot meg inkább hagyjuk, elcseszett egy konstrukció a csehektől átemelt modell. Talán majd a Citadell.

(#17) ^Clown válasza ABE (#16) üzenetére


^Clown
veterán
LOGOUT blog

Elnézést, összekevertem a két üzletembert.

Lehet választani, hogy megvesszük a Credo-t, amivel a magyar ipart támogatjuk, vagy megvesszük a full fapados, lengyel összeszerelésű Volvot jó drágán.

(#18) ABE válasza ^Clown (#17) üzenetére


ABE
őstag

A Credoval az a baj, hogy ha budapesti viszonylaton olyannal kéne közlekedni minden nap, akkor mindenki megutálná a buszozást. Az a modelljük, ami eddig volt, az egyszerűen nem alkalmas a feladatra, mert nem arra lett kitalálva az alapkonstrukció. Hogy most lesz-e az új Citadellből beszerzés, azt nem tudom. (Egyébként IC járatra is botrányos fos a Credo, de ez már lényegtelen.) Amúgy rajtuk kívül magyar gyárként ott van még az Alfa Busz és az ARC is, meg van MJT is, de ők asszem emeletes városi busz gyártanak.

(#19) ^Clown válasza ABE (#18) üzenetére


^Clown
veterán
LOGOUT blog

Mondjuk az igaz,, hogy a Credo-k nem Budapestre valók. Én nem tartom őket annyira fosnak, mint Te, de az tény, hogy nem egy Mercedes szint.
Ha lenne rá reális esély, hogy a Credo elnyerjen valamilyen pályázatot a KBV-tól, akkor megérni nekik Budapestre fejleszteni. Amíg erre esélyük sincs, addig nem fognak ebbe pénzt ölni, és maradnak a vidéki városi/távolsági buszoknál.

(#20) ABE válasza ^Clown (#19) üzenetére


ABE
őstag

Már megtették a lépéseket megrendelés nélkül is, a Citadell annak reményében lett kifejlesztve (mint neve is utal rá), hogy a BKV rendelni fog belőle. :)

(#21) ^Clown válasza ABE (#20) üzenetére


^Clown
veterán
LOGOUT blog

Spec. a csuklós buszokra gondoltam.

(#22) ABE válasza ^Clown (#21) üzenetére


ABE
őstag

Ja, csuklósból valóban csak egy nyomorult típusuk van, futott is próbaköröket a 7-es vonalán, aztán szerencsére vissza is küldték, nem rendeltek belőle. :)

(#23) Füleske


Füleske
addikt

whiz cuccai :
"ASUS P5B, C2D E4400 @ 266x10 + ASUS Silent Square, XFX GTS250 1GB, 2x1GB Geil Value + 2x1GB OCZ Reaper DDR2 800Mhz 4-4-4-15 (csodás kvartett, tudom), 500GB Samsung F3 SATA2 + 250GB Maxtor Diamondmax 21 SATA, ASUS DRW 1814BLT SATA, ASUS TA-851 ház + FSP 350PNF, Benq G2200WT 22'' Wide TFT (1680x1050), Logitech MX518 + Steelseries Qck, Genius Slimstar 310 -- Meizu M6 2GB -- Nokia E51, Huawei E220"

Sajnállak.

(#24) nanus válasza _Voyage_ (#7) üzenetére


nanus
senior tag

whiz ,meg a többiek ......
Hagyod hogy a fejedre szarjanak,mikor van neked szád is.Kérdezd meg a főnöködet miért nem tartja be az MTK előirásait,/fizu 10-ig,munkába utazáshoz bérlet árát miért nem téríti???/
vagy csak itt mered kinyitni a szádat? Lassan az összes alkalmazott ilyen lesz mint te/ti,azután meg irigységből azokat szidjátok akinek még maradt valami a gerince helyén,és az állását kockáztatva is ki mer állni az igazáért.Gratulálok.

[ Szerkesztve ]

(#25) Füleske válasza _Voyage_ (#7) üzenetére


Füleske
addikt

_Voyage_ cuccai :
"Asus M3A79-T Deluxe ↔ AMD Phenom II X4 955 Black Edition↔ Scythe Mugen 2 ↔ Geil 2x2GB Ultra ↔ MSI HD5870 1GB ↔ SilverStone Raven RV01 ↔ 2xSamsung F1 1TB ↔ Corsair HX620 ↔ ASUS Xonar DX ↔ LG 32LG5700 FullHD LCD TV ↔ Logitech Z5500 ↔ Logitech G25 ↔ HTC HD2 ↔ Apple Mac Mini 2009 ↔ Samsung 2693HM ↔ IBM ThinkPad T60p"

Összedobjuk neked a bérlet árát ne aggódj.

[ Szerkesztve ]

(#26) Lajkó


Lajkó
őstag

Nézd már a sok elkényelmesedett nagyvárosi t...t!!! :W
Túlzottan ki van nyalva a s.ggetek, nem? Akad egy pici kis sztrájkocska, erre mindenki elhányja magát, hogy: -Jajj, Istenem, hogyan jussak el A-ból B-be! Na meg, hogy milyen magas a bérlet ára.
Ugyan már!!!
Én az ország sokkal sz.rabb részén lakom, ahol jó ha naponta 4-5 busz megfordul. MÁV sztrájkról nem hallottatok még? Pedig az is szokott lenni. Olyankor nincs semmi, amivel haza tud menni a proli, és ez kb. senkit sem érdekel !!!
A bejegyzés címe meg szánalom! Jobb jelzőt hirtelen nem találok rá, de nem is keresek, mert arra sem méltó! :U

[ Szerkesztve ]

(#27) whiz


whiz
aktív tag

Na akkor a sok megszólalt rohadtnagy szájhősnek:

1. finest: gyalogolhatsz helyettem nyugodtan kb. 20km-t, aztán magyarázz balfaszságokat. "Száni" a hozzászólásod, de nagyon.

2. Füleske: tanulj meg olvasni, nem azt mondtam, hogy csóró vagyok (amúgy a cuccaimnak az égvilágon semmi köze a bejegyzéshez, semmilyen következtetést nem vonhatsz le belőlük), hanem azt, hogy szarul jött ki a hónap, főnökömék pedig épp most (is) szívatnak. Egyébként meg jöhet a bérletpénz ide is, ha már akkora a szád.

3. Lajkó: nincs kinyalva a seggünk, az irigység az meg rulez. Pontosan tudom milyen vidéken, én is sokáig ott laktam, napi 4 busszal kellett játszanom, ha menni akartam valahova, aztán hazamenni. Leszel szíves kurvára visszafogni a stílusodból, vagy fizesd ki te az elcseszett napjaimat, amit nem akartam szabadságként kivenni, köszi.

4. nanus: Egyrészt tudnod kéne, hogy a helyi bérletet nem köteles téríteni a főnök, másrészt mégis térítik, így ez nem tudom hogy keveredett ide. Másrészt nyugodj meg kiállok magamért irl, tudnék neked mesélni, de főnököm is (és nem csak az aktuális), azt hiszem. De azt nem tudom ki milyen jogon bírálja, hogy ha erről én bejegyzést is írok. Ha nem tetszik ne olvasd el. Jelenleg a te hsz-ed is csak egy vagdalkózó baromság, mert nem tudsz rólam semmit.

[ Szerkesztve ]

Egy jó hacker nem kéri le a napot!

(#28) raczger válasza whiz (#27) üzenetére


raczger
őstag

Lehet biciklizni is, azt a pár napot ki lehet bírni, ha így hozza a szükség :K

www.movat.hu - http://bit.ly/2mIziA4

(#29) zoo8800 válasza raczger (#28) üzenetére


zoo8800
veterán

Aha, jaja, nincs is kellemesebb egy kis hajnali tekerésnél, a mínuszokban :U
Szoktam én is bringázni, de nyáron...

[ Szerkesztve ]

rip and tear, until it is done

(#30) Dany007


Dany007
veterán

Felmerült a busz vásár téma...
Most nemazért, de az autoline-on most láttam ~ 10 éves használt Volvo buszokat 5,5 millióért. Igaz, ez turistabusz volt.
Láttam rendes autóbuszt is, az is volvo, igaz az 94-es 4,5 millióért... :U
Vagy valamit keverek?
Bár, találtam 5 éves buszt is 33 millióért...
Amúgy azzal egyet értek, hogy inkább a magyar termelést kéne segíteni, és itthonról vásárolni...

[ Szerkesztve ]

(#31) Vandit. válasza Füleske (#23) üzenetére


Vandit.
addikt

Hogy jön ez ide? :U
Ráadásul ez nem is egy csúcskonfig, úgyhogy nem értem az egészet. Attól, h ilyen konfigja van még lehet megszorulva, nem?

A tudatlanság nem végleges állapot, a hülyeség igen. >A világürből nézve a föld kék és fehér, NEM VÉLETLENÜL BMW>> A sors kénytelen meghajolni az erős akarat és kitartás előtt

(#32) zoo8800 válasza Vandit. (#31) üzenetére


zoo8800
veterán

másba nem tudott belekötni :W

(#33) raczger
mi van, ha valakinek nincs bringája? Az vegyen?

[ Szerkesztve ]

rip and tear, until it is done

(#33) raczger válasza zoo8800 (#29) üzenetére


raczger
őstag

Nem rövidnadrágban kell és kész:)

www.movat.hu - http://bit.ly/2mIziA4

(#34) ABE válasza Dany007 (#30) üzenetére


ABE
őstag

A csuklós Volvo 7700-as buszok, amik Pesten is közlekednek, emlékeim szerint olyan 65 millió körül indulnak. Nem véletlen a nagy árkülönbség a használt és új buszok között, mert egy ilyen városi busz, ami mondjuk megy évi 100e km-t durva üzemeltetési viszonyok között, olyan 10 év után már egy komplett felújításra szorulna. Egy tisztességes felújítás meg nem olcsó, akár egy új busz árának a felét is megközelítheti.

(#35) eziskamu válasza zoo8800 (#29) üzenetére


eziskamu
addikt

Én most is biciklivel járok (vidéken), igaz csak 3 km az út, de az utolsó harmad a városon kívűl van. Na az a rohadt nagy élvezet télen, szembeszélben és hóban vagy esőben. Városban könnyebb kerekezni. Persze 10-20 km-et én se vállalnék be, még városban sem.

[ Szerkesztve ]

(#36) eziskamu válasza raczger (#33) üzenetére


eziskamu
addikt

Jaja, vagy bélelt szövetnadrág, vagy jéger alsó, és nem a túr dö flancot kell játszani, hanem csak gyorsabban kell menni, mintha gyalogolnál :)

(#37) mephi666 válasza zoo8800 (#29) üzenetére


mephi666
nagyúr

hát igen :K nagyon kellemes reggelente bringázni... ez a hét kimondottan tetszik: örülök, hogy 0fok környékén, száraz(!!!) úton be tudok tekerni melóba... aztán délután haza... a múlt hét meg a karácsony előtti volt az igazán izgalmas... -14fokban a jégen csúszkálni nagyon király aszfaltgumival :) 15-20perc szokott lenni a menetidőm bringával, ez jégen felment 30 fölé...
a "legjobb" a múlt kedd volt... akkor -14környékén volt a hőmérséklet és szó szerint kopogtak a tökeim, amikor leszálltam... meg az arcomra is fagyott rendesen a mosoly :)

azért nem járok busszal, mert:
-át kell szállnom amúgy is és kb. 35perc kell minimum, hogy beérjek... (séta a buszváróig, várakozás, felszállás-leszállás, várakozás, felszállás-leszállás, 5perc séta)
-nem vagyok egyáltalán időhöz kötve, a bringa megvár mindig...
-nem kerül pénzbe és egészséges :)

hátrányok: ha mondjuk le van jegesedve az út, esik az eső/hó, stb...

[ Szerkesztve ]

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#38) raczger válasza zoo8800 (#32) üzenetére


raczger
őstag

Az nem túl gyakori. Természetesen ne vegyen, nem tudom honnan következtetsz ilyet. Nyílvan ha a szükség tényleg szorít, a többség meg tudja oldani hogy eljusson a munkába. (munkatárs, szomszéd esetleg autóval arrafele jár, plusz fél óra séta, vagy valami hasonló), persze biztosan van, hogy valakinek szó szerint lehetetlen eljutni, mert nem várható el hogy 3 órát gyalogoljon munkába, de úgy gondolom kevés az ilyen ember.

www.movat.hu - http://bit.ly/2mIziA4

(#39) marcus.fenix válasza nanus (#24) üzenetére


marcus.fenix
aktív tag

Talán azért csak itt meri, mert szeretne még a jövő hónapban is dolgozni...
Ugyanis ha valahová nem hátszéllel kerültél be, akkor kurvára pótolható vagy.
Mint ahogy a BKV-s faszhuszárok is mind pótolhatóak, és amióta szinte havonta cirkuszolnak, azóta betaníttattam volna egy csomó dolgozni vágyó embert, és lecseréltem volna az egész szerencsétlan gyökér bandát...

Az egész ország (a kivétel szopjon kutyát) lemondásra kényszerül a válság miatt.
Én mint köztisztviselő nem kapok többé kajajegyet, ruhapénzt, tizenharmadik havit, és a béremet három éve befagyasztották. Mégse hallom hogy sztrájkolnánk.

A kiesett bért kompenzáltam azzal hogy csináltam még egy nyelvvizsgát, és kapok rá pótlékot. Nem faszcimbálással kell kiharcolni mindent, hanem munkával és tanulással.
A MÁV és BKV emberei a képzettségükhöz, és végzettt munkájukhoz képest amúgy is túlfizetettek (tisztelet a kivételnek) de már megszokták, hogy ha pár havonta verik a nyálukat, akkor mindent ki lehet harcolni.

Szerintem pont az a gerinctelen amikor egy ilyen tetü banda képes naponta többmilliós károkat okozni az amúgy is a béka segge alatt lévő gazdaságunknak, mellesleg azokat is szopatja akik még dolgoznának...

Jöhetnének Miskolcra a Bosch-ba négy műszakba 50-60 ezer forintos éhbérért szalagmunkára, aztán megtudnák hogy hol lakik az úristan...

sorry for the language...

Az összes rap-et hallgató kemény csávónak küldöm e dalt: http://www.youtube.com/watch?v=5PsnxDQvQpw - és remélem tudnak angolul, különben azt hinnék kedveskedek...

(#40) marcus.fenix válasza Füleske (#25) üzenetére


marcus.fenix
aktív tag

Egy felsőátlagbéres dolgozó ember, ha nincs családja, és a pénzét nem cigire, diszkóra, sörre meg kokóra költi, akkor, simán meg tud venni egy ilyen gépet néhány hónap gyűjtés után...

Valószínűleg a bérletet is meg tudja venni, csak ha a BKV részéről van elvárás, akkor legyen cserébe szolgáltatás is... bocs ha rosszul látom...

Most mindjárt beírhatod az én cuccaimat is... olyanra úgyse telik senkinek...

[ Szerkesztve ]

Az összes rap-et hallgató kemény csávónak küldöm e dalt: http://www.youtube.com/watch?v=5PsnxDQvQpw - és remélem tudnak angolul, különben azt hinnék kedveskedek...

(#41) ^Clown válasza marcus.fenix (#39) üzenetére


^Clown
veterán
LOGOUT blog

Szerintem meg a BKV sofőrök igenis megérdemlik a fizujukat, nincsenek túlfizetve, sőt. Az persze más kérdés, hogy az orvosok, köztisztviselők keveset keresnek, de ez nem a sofőrök sara, nem ők tehetnek róla. Ha nekem kéne egy omladozó, életveszélyes busszal napi több ezer embert fuvaroznom abban a tudatban, ha bármi történik, az az én felelősségem, én is kevesellném a havi 110 nettót.

(#42) 7


7
addikt

Sajnalom, hogy igy osszejottek neked a dolgok.

Par aprosag a topic egeszere reagalva:

A bicikli nem mindig opcio. Van, akinek nincs, van, akinek eppen lehetosege nincs ra (pl. tegnap Szombathelyrol jottem haza, nemigen volt bicikli a kozelemben).

Munkahelyre bejutas, esetleg hazajutas: amennyire en tapasztaltam, Budapest eleg nagy reszerol kb. fel ora gyaloglas alatt el lehet erni egy hevet vagy metrot. Azok jarnak rendesen meg most is.
Akinek ez nem igy van, annak is vannak szomszedai velhetoen. Ha meg kocsijuk is van, az kulon jo, de ha esetleg nem volna, akkor is szinte biztos vagyok benne, hogy egy kis probalkozassal es megbeszelessel be lehetne szervezni meg 2-3 utastarsat, ugy meg mar nem annyira nagy penz eljutni legalabb egy metrohoz, ha a munkahelyig nem is.
Esetleg azzal is lehet szorakozni, hogy kocsival rendelkezo munkatarssal megbeszelni, hogy itt es itt talalkozzunk, aztan csak addig kell eljutni valahogy, utana meg egyenes ut a munkaba.
Altalaban a munkaltatonak sem nyero az a megoldas, hogy az alkalmazottak nagyja nem tud bejonni, dolgozni, igy pedig akadozik a termeles, szolgaltatas. Szerintem erre epitve telefonon is meg lehetne beszelni a fonokseggel a bejutasi lehetosegeket.

Van szamos alternativa, az ember meg kreativ tud lenni, ha akar, ez csak nehany pelda volt arra, hogy mivel lehet probalkozni. Nem kritikakent mondtam, hanem otletforraskent. Igaz, neked a fizetos megoldasok nem pillanatnyilag nem mukodnek, hiszen van 20 Ft-od, de talan a tobbi alapjan elo tudnal rukkolni valamivel. :)

[ Szerkesztve ]

(#43) marcus.fenix válasza ^Clown (#41) üzenetére


marcus.fenix
aktív tag

Nálunk a Borsod Volánnál fűtetlen, ezer éves kivénhedt buszokkal furikáznak a sofőrök nettó 70-80-ért, mégse sztrájkolnak.

A 110 nettó nem sok... de sok ember ennek a feléért dolgozik szépen csendben...
Ők sem jókedvükből teszik, csak nincs egyéb opció.

Országos szinten ésszerűsíteni kellene a béreket... mindenkiét, azét is akinek túl sok és azét is akinek túl kevés... de nem így... és nem most...

A buszok állapotára való hivatkozás csak egy ürügy, hogy a kívülállók számára jobb színben tüntesse föl a már MEGINT sztrájkoló BKV-s dolgozókat...

Az összes rap-et hallgató kemény csávónak küldöm e dalt: http://www.youtube.com/watch?v=5PsnxDQvQpw - és remélem tudnak angolul, különben azt hinnék kedveskedek...

(#44) Lenry válasza ^Clown (#41) üzenetére


Lenry
félisten

akkor sztrájkoljanak azért, hogy kapjanak jobb buszt. ne azért, hogy még több pénzt. attól nem lesz jobb a jármű (sőt, rosszabb, mert valahonnan majd el kell esetlegesen vonni azt a pénzt, amit ők megkapnak)

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

(#45) Dany007 válasza ^Clown (#41) üzenetére


Dany007
veterán

Eu-s szinten tényleg nem keresnek sokat. Magyarországi viszonylatban bizony az átlag felett.
Amúgy egy 20 éves Suzuki, Lada, Wartburg, vagy traban se veszélytelenebb, mint egy BKV busz... Sőt... És azokból sokkal több van, mégsem okoznak velük sorozatosan tömegkarambolt... :U

@Lenry: :R na ez meg a másik!

[ Szerkesztve ]

(#46) ^Clown válasza Lenry (#44) üzenetére


^Clown
veterán
LOGOUT blog

Itt van egy tévedés, ezt kevesen tudják, de azért is sztrájkolnak, mert elegük van az életveszélyes buszokból. Bár az igaz, hogy ezt nem nagyon reklámozzák, de nem értem, hogy miért, ezzel az érvvel sokkal nagyobb lenne a társadalmi támogatottságuk.

(#47) bLaCkDoGoNe válasza ^Clown (#41) üzenetére


bLaCkDoGoNe
veterán

Ezt így általánosságban nem lehet kijelenteni. Vannak olyan sofőrök, akik kedvesen, lelkiismeretesen végzik a munkájukat, rájuk egy rossz szavam nem lehet - sajnos ők vannak kevesebben.

Aztán vannak azok, akik egyrészt úgy vezetnek, mintha hátul zsákos krumpli lenne, nem pedig emberek, a padlógáz-padlófék kombón kívül mást nem ismernek. Akik a legnagyobb mínuszokban is tojnak arra, hogy beálljanak a megállóba, hadd fagyoskodjon az utas. (Az, hogy a legtöbb buszon fűtés sincs, még hab a tortán, de ezt nem lehet a sofőrökön leverni. Egy kis emberiességet - hogy az utas felkászálódhasson a buszra és ott várja ki az indulásig hátralevő 5-10 percet, nem pedig a süvítő szélben - viszont elvárna az ember.) Akik ahogy lekattan az indulást jelző óra 00-ra, rögtön tépnek ki a megállóból, akkor is, ha a következő busz 20-30 perc múlva jön, és te 20 méterre a busztól loholsz, hogy elérd. Akik folyamatosan végigmobiltelefonálnak egy utat - esetenként kézből! - miközben a busszal 60-70-nel is tépnek. Az ilyen nekem ne magyarázzon felelősségről, meg rossz körülményekről, mert meghatni nem tud, elfogadni meg úgysem fogadom el. (A fenti példák mindegyike személyes tapasztalat, ráadásul saját megfigyelésem alapján ezek a sofőrök vannak többségben.)

Szerk.: Az életveszélyes buszokra való hivatkozást pedig ócska kifogásnak tartom, érdekes módon eddig senki nem csinált belőle lelkiismereti kérdést, most, hogy kevesebb a pénz, rögtön mindenki aggódik az utasért - akivel nem mellékesen pont erősen kiszúrnak.
Mindegy, én is sztrájkolni fogok bérletvásárlásilag, és van egy olyan gyanúm, hogy tele lesz a média nemsokára szegény, ártatlanul bántalmazott ellenőrökkel. Pech.

[ Szerkesztve ]

"«Fuck does Cuno care?» The boy turns to you. (He doesn't care.)" [+] "The parasite makes nothing for itself. Its only tools are taxes and tithes meant to trick you into offering what it has not earned. In Rapture we keep what is ours." [+] 

(#48) puttputt válasza bLaCkDoGoNe (#47) üzenetére


puttputt
őstag

A múltkor, az egyik helyi járaton arra lettem figyelmes, hogy a vonalon található egyetlen nehezebb kanyart úgy vette be a sofőr úr, hogy csaknem beleszálltunk (pár centi hiányzott) a járda melletti ház oldalába.
Nincsenek túl nagy elvárásaim (már a ralizáshoz is hozzászoktam mind vidéki, mind benti közlekedések kapcsán), de azért ezt egy kicsit túlzásnak éreztem...
Ráadásul elég fiatal is volt az "elkövető", tehát még a szemére vagy a reflexhiányra sem lehetett fogni.

:LKBK-Inventor / * Mindig más nő mellett ébredek ... a buszon. ///////////////////////

(#49) whiz válasza 7 (#42) üzenetére


whiz
aktív tag

Gondolhatod, hogy próbálkoztam sokféle megoldással, mert ez nekem se jó, hogy itthon rohadok. Környéken sajnos kb. senkit nem ismerek, és az se arra jár, vagy csak nem akar arra járni, amerre nekem kéne. Főnököm vagy munkatársak egyike se hajlandó idáig kijönni, de ezt meg is lehet érteni, így jártam.
Ha fél óra lenne gyalog a metróig, megoldanám, mert megszoktam. Tíz évig fél órát gyalogoltam a buszhoz, nem vagyok egy nyálhuszár, hogy ezen kiakadjak. De itt még a HÉV se 3km-re van, mert amúgy az úgy tudom jár most is. Az már jó lenne. Pénzügyeimet megoldottam, akadt némi vésztartalék (hát ja, hitelkártya, kemény 2000Ft, de tegnap, ma, holnapra elég, aztán kapok már fizut is).
Biciklim sajna nincs, de ha lenne rá pénzem, csak emiatt akkor se vennék. Nyilván ezt senki nem gondolta komolyan fentebb. Meg mondjuk 0 fokban nem tudom bringázott-e már valaki mondjuk 20km-t, asszem nem nagyon mondana oylat, hogy jó az. Jelentem én tekertem már -5-ben is 25-öt, nem kifejezetten jó élmény, rendesen felöltözve sem.
Valamelyik okosnak fentebb még üzenném, hogy amúgy a számítógépemet (ami már akkor se volt csúcsgép) is részletre vettem, két és fél éve, és még mindig fizetem a havi 3700Ft részletet (a kezdő az volt, amennyiért tovább adtam az előzőt, bár ez már aztán tényleg nem tartozik ide).

putputt: Kétségkívül sok a barom sofőr, erre is akad bőven. De nem mind az, nagyon sok normális van, múltkor az egyik még azt is bemondta a mikrofonba, hogy "egészségére" a tüsszentő nőnek. Elismerem eltúloztam a címet, de átírtam, mert általánosítottam. Ellenben itt is írta valaki, és nekem is inkább olyan érzésem van, hogy ők már egész egyszerűen csakazértis sztrájkolnak. Mert már megszokták, hogy mindig kierőszakolnak valamit. Ha jogos, ha nem. És kit érdekel, ha szopatunk vele másokat, kit érdekel, hogy nincs rá keret. Na ez az, ami kiakaszt. Én szívesen cserélnék bért egy BKV sofőrrel (még ha nem is keresek sokkal kevesebbet, mint ők), és kussolnék utána.

[ Szerkesztve ]

Egy jó hacker nem kéri le a napot!

(#50) Lajkó válasza whiz (#27) üzenetére


Lajkó
őstag

Tévedsz, nem vagyok irigy, csak szánalmas ez az egész topik! :)
Látom, már a címét moderálták. Ebből is látszik, hogy kettőnk közül neked kellene kicsit meghúzni a gyeplőt, nem pedig nekem! :B
Kb. minden 5. ember tudna itt siránkozni, hogy mennyire nincs pénze, mennyire kevés a fizetése, de nem teszi! Hogy miért? Mert ez szánalmas, és keményen lehúzná az oldal színvonalát!
Munkatársamnak van egy igaz mondása, miszerint: -Attól kell elvenni, aki a legjobban sír!
Szvsz Te pont ebbe a kategóriába tartozol... :P

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.