Hirdetés

2024. május 30., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) skydragon


skydragon
tag

Jó kis élménybeszámoló csak bármelyik Linux még évtízedekre van egy windows használatától egy XP/7-re a nagyi is fel tudja telepíteni a nyomtatót vagy mást Linuxon néha egy teljes hadosztály is kevés hogy rendesen menjen a dolog,én is használtam Suse,Ubuntu,Kubuntu,Puppy Linuxot de valahogy mai napig nem igazán otthoni átlag usereknek való akik mint te csak használni akarják és nem érdeklik mi a franc az a terminál.Megfigyelhető azért főleg ubuntunál a windows akarok lenni szisztéma mert sok mindent elcsentek de még mindig nem tuti.

Persze használj te is szabad szoftvert ha szerencséd van gond nélkül megy évekig. :DD

(#2) wetomi válasza skydragon (#1) üzenetére


wetomi
aktív tag

Jelen esetben ez a "Persze használj te is szabad szoftvert ha szerencséd van gond nélkül megy évekig." kijelentésed kicsit félrevezető, ugyanis szabad szoftver van windowsra és mac-re is minden gond nélkül és ráadásul nem is csak olyan, ami a linuxos világból érkezett a többi platformra.
Árnyaljuk kissé a képet, mert nem csak a szabad szoftvereken van a lényeg.

Ne felejtsük el, hogy nem windowsról beszélünk, ezért nem kell elvárni, hogy minden úgy működjön, úgy kelljen gondolkodni, mint ott.
Persze ez nem mentség bizonyos hibákra, de nem a nyomtató telepítésén van a lényeg.

Ha a nagyi nem windowst lát először, hanem linuxot, akkor azt szokja meg, telepítgetni pedig úgyse neki kell.

Védem ezt a világot, mert a hardvergyártók magasról tesznek rá (Linus vs Nvidia), a picipuha pedig erősen harcol ellene és a windowsra szoktatott emberek pedig már a legtöbb esetben lusták megmozdítani az agytekervényeiket valami új dolog megismerésére. De még így árral szemben úszva is nagyon jól áll.

Ugyanakkor a szabad lehetőségek és a változatosság, az előnye és a szépsége az, ami hátráltatja is egyben. Egyre aprózódnak az erőforrások, összevesznek, kiválnak, lesz egy még kisebb disztró, nincs minden esetben egyértelmű koncepció a tovább haladásban, verzióról verzióra változnak bizonyos dolgok támogatása. Szerintem ezzel van a baj.

Legyen desktop linux éve?
Legyen, mert sokat fog fejlődni (windows irányba is, lásd ubuntu) és jobb lehet a hardver támogatás is.
Ne legyen, mert elindul a vírusok és mindenféle kártevők fejlődése, valamint lesznek a felhasználót egyre hülyébbnek néző (windowshoz hasonló) disztrók is.

Addig is használom néha több, néha peddig probléma nélkül.

(#3) skydragon válasza wetomi (#2) üzenetére


skydragon
tag

persze én se támadom a linuxot mert használtam is és stabil meg minden csak v.hogy nem szeretik az emberek az ismeetlent de tény ha egy Linuxot jól beállítunk túlélni a gépet is :D

(#4) wetomi válasza skydragon (#3) üzenetére


wetomi
aktív tag

Amúgy nem egyszer volt, hogy valami teljesen hétköznapi dolgot voltam képtelen megcsinálni, ami normális esetben lenne 2-3 kattintás, vagy még annyi sem és csak azért sem ment.
Megfordult a fejemben többször a visszatérés a windowshoz.

Legutóbb egyszerűen az tartott vissza, hogy nem tudom hova lementeni az adataimat, mert át kellene partícionálni a lemezemet és másik fájlrendszer sem ártana rá, ha már a windows nem hajlandó a sajátján kívül mással is foglalkozni. Na majd ha kapok magamtól egy ssd-t a rendszer alá, akkor talán előrelátóan alakítom.

Néha mantrázni kell, hogy "igen, jó ez nekem", néha olyan, mint egy jó álom amire vágyik az ember, hogy megismerje, néha pedig egyszerűen, csökönyösen a "csak azért is megcsinálom, mert ilyen egyszerűen nem tol ki velem senki" szituáció áll fent.

És ennek a háromnak a dinamikus egyensúlya áll fent nálam otthoni felhasználáskor.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.