Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gerner1
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Hieronymus: Új biztosítási kártyát kap a nagymama
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Rák
Új hozzászólás Aktív témák
-
wetomi
aktív tag
Amúgy nem egyszer volt, hogy valami teljesen hétköznapi dolgot voltam képtelen megcsinálni, ami normális esetben lenne 2-3 kattintás, vagy még annyi sem és csak azért sem ment.
Megfordult a fejemben többször a visszatérés a windowshoz.Legutóbb egyszerűen az tartott vissza, hogy nem tudom hova lementeni az adataimat, mert át kellene partícionálni a lemezemet és másik fájlrendszer sem ártana rá, ha már a windows nem hajlandó a sajátján kívül mással is foglalkozni. Na majd ha kapok magamtól egy ssd-t a rendszer alá, akkor talán előrelátóan alakítom.
Néha mantrázni kell, hogy "igen, jó ez nekem", néha olyan, mint egy jó álom amire vágyik az ember, hogy megismerje, néha pedig egyszerűen, csökönyösen a "csak azért is megcsinálom, mert ilyen egyszerűen nem tol ki velem senki" szituáció áll fent.
És ennek a háromnak a dinamikus egyensúlya áll fent nálam otthoni felhasználáskor.
-
wetomi
aktív tag
Jelen esetben ez a "Persze használj te is szabad szoftvert ha szerencséd van gond nélkül megy évekig." kijelentésed kicsit félrevezető, ugyanis szabad szoftver van windowsra és mac-re is minden gond nélkül és ráadásul nem is csak olyan, ami a linuxos világból érkezett a többi platformra.
Árnyaljuk kissé a képet, mert nem csak a szabad szoftvereken van a lényeg.Ne felejtsük el, hogy nem windowsról beszélünk, ezért nem kell elvárni, hogy minden úgy működjön, úgy kelljen gondolkodni, mint ott.
Persze ez nem mentség bizonyos hibákra, de nem a nyomtató telepítésén van a lényeg.Ha a nagyi nem windowst lát először, hanem linuxot, akkor azt szokja meg, telepítgetni pedig úgyse neki kell.
Védem ezt a világot, mert a hardvergyártók magasról tesznek rá (Linus vs Nvidia), a picipuha pedig erősen harcol ellene és a windowsra szoktatott emberek pedig már a legtöbb esetben lusták megmozdítani az agytekervényeiket valami új dolog megismerésére. De még így árral szemben úszva is nagyon jól áll.
Ugyanakkor a szabad lehetőségek és a változatosság, az előnye és a szépsége az, ami hátráltatja is egyben. Egyre aprózódnak az erőforrások, összevesznek, kiválnak, lesz egy még kisebb disztró, nincs minden esetben egyértelmű koncepció a tovább haladásban, verzióról verzióra változnak bizonyos dolgok támogatása. Szerintem ezzel van a baj.
Legyen desktop linux éve?
Legyen, mert sokat fog fejlődni (windows irányba is, lásd ubuntu) és jobb lehet a hardver támogatás is.
Ne legyen, mert elindul a vírusok és mindenféle kártevők fejlődése, valamint lesznek a felhasználót egyre hülyébbnek néző (windowshoz hasonló) disztrók is.Addig is használom néha több, néha peddig probléma nélkül.
-
skydragon
tag
Jó kis élménybeszámoló csak bármelyik Linux még évtízedekre van egy windows használatától egy XP/7-re a nagyi is fel tudja telepíteni a nyomtatót vagy mást Linuxon néha egy teljes hadosztály is kevés hogy rendesen menjen a dolog,én is használtam Suse,Ubuntu,Kubuntu,Puppy Linuxot de valahogy mai napig nem igazán otthoni átlag usereknek való akik mint te csak használni akarják és nem érdeklik mi a franc az a terminál.Megfigyelhető azért főleg ubuntunál a windows akarok lenni szisztéma mert sok mindent elcsentek de még mindig nem tuti.
Persze használj te is szabad szoftvert ha szerencséd van gond nélkül megy évekig.
Új hozzászólás Aktív témák
lo Oktatási rendszerünknek (is) köszönhetően a 3.11-es verziótól kezdve használtam, használok Windowst, a mai napig is...
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! I3 10100F / RTX 2060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- GL.iNet AXT1800 (Slate AX) - Vadiúj Wi-Fi 6-os mini router, VPN-re is ideális
- ASUS ROG Strix GeForce RTX 4090 BTF 24GB GDDR6X Graphics Card
- Bomba ár! MacBook Pro M1 14" 2021 - M1 Pro I 16GB I 512GB SSD I OS X Sequoia I Cam I Gari!
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RX 5700 8GB Rampage SHIVA FSP 600W
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest