Hirdetés
- ldave: New Game Blitz - 2026
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Tonnara di Scopello
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Aktív témák
-
válasz
Taoharcos
üzenetére
Hát erre itt nam nagyon tudsz választ kapni, mert szinte már csak én nézem, és ezer éve nem láttam VNC-t windózon
Króm remote-ot meg még sehol.Amúgy windózra jó még pl. a Radmin, Dameware is. Viszont mindenképpen valami hálózatos topicot érdemes megkeresnek, vagy pl. a Chrome-al foglalkozót...
-
Taoharcos
aktív tag
Sziasztok!
Van egy gépem filmnézésre, letöltésre. Jelenleg ultravnc-vel érem el. Nézelődtem és láttam, hogy van chrome remote windowsra. Kinek milyen tapasztalata van ilyen programokkal? Melyik a legjobb vagy melyik miért jó?
-
-
Bozek
nagyúr
válasz
LiteCross91
üzenetére
"Itt csak annyi volt a gondom, hogy két külön alhálózat lesz ez esetben"
Ha az egyiknek 192.168.0.1, a másiknak meg 192.168.1.1 a címe, akkor két külön alhálózatod lesz, mivel az alhálózati maszk általában 255.255.255.0-ra van beállítva. Ezeket egy alhálózatra csak akkor tudod beállítani, ha az alhálózati maszk 255.255.0.0. Nálam egyébként úgy is megy, hogy 192.168.1.1 a HGW és a router is (a másik router 192.168.1.200). Állíthattam 192.168.1.2-re a TP-Link-et, de a HGW-t úgyse értem el, annyit meg nem ér meg, hogy szórakozzak vele, míg jól beállítom.
(#501) hcl: Akkor még mindig ott a megoldás, hogy jó pénzért kér publikus IP-címet. Szerencsére nálam nincs gond, nem NAT-olt a hálózat.

-
válasz
LiteCross91
üzenetére
Kaphatsz olyan külső IP-t, ami egy belső hálózati IP, tehát nem közetlenül az Internetre kapcsolódik a routered, hanem a T egyik belső IP tartományára. Ez esetben ugye ott is kéne egy port forward a te routered felé, ami nem lesz. Így kintről befelé sehogy nem éred el a géped. Persze Teamviewer megy, de ébreszteni az se fog.
-
LiteCross91
aktív tag
"Ami még problémát okozhat, az az, hogy a Telekom több esetben NAT-olt megoldást használ. Na, ilyenkor aztán nehéz lesz elérni a gépedet."
Hogy érted ezt? Honnan lesz nehéz elérni a gépem? Azt már kipróbáltam, hogy WAN-LAN-ban összekapcsoltam a két routert. Itt csak annyi volt a gondom, hogy két külön alhálózat lesz ez esetben és nekem fontos, hogy menjen alap fájlmegosztás, DLNA a gépek közt. Ha visszakötök még egy LAN-LAN-ra is, akkor honnan lesz nehéz elérni a gépemet?
-
-
Bozek
nagyúr
válasz
LiteCross91
üzenetére
Értelmes gigabites router szerintem a TP-Link WDR3600. Én egy ilyent használok a Speedport HGW után kötve (plusz még átmegy az egész egy TP-Link WR842ND-n is) és mint említettem, megy a WoL. Persze így már neccesebb, hogy a WiFi-t a HGW-ről akarod üzemeltetni, de elvileg megoldható úgy, hogy mindent átadsz a TP-Link-nek (bejelentkezés, DHCP, Port forwarding, binding). A D-Linkből a kábel menne a TP-Link WAN bemenetébe, majd egy másik menne valamelyik portból vissza a D-Linkbe. Valahol olvastam róla nemrég (lehet, hogy pont itt, a Telekom topicban), hogy így visszaadhatod neki a NET-et.
Ami még problémát okozhat, az az, hogy a Telekom több esetben NAT-olt megoldást használ. Na, ilyenkor aztán nehéz lesz elérni a gépedet.
(#495) hcl: Speedport HGW-vel megy, múltkor élesben is használtam, bár utólag kiderült, hogy feleslegesen (az M4 inkább röplabda EL döntőt adott a betervezett NB II-es bajnoki helyett).
-
válasz
LiteCross91
üzenetére
Érdemesebb lenne valami routeres topicban kérdezned... Ez csak egy cikk topicja, amit a WOL-ról írtam, de routereket nem szoktam venni, csak javítani néha, nem értek hozzájuk

-
LiteCross91
aktív tag
Tervezem egyébként router vásárlását, mert ha lejár a hűségem télen, akkor átmegyek a digihez és gigabites netet szeretnék. Ezért nem akarok "bespájzolni" 100Mbps-es routerekkel. Agyalok akkor már egy normális gigabites wifisen. Tudnál ajánlani vmi értelmeset? (korrekt áron) Aztán vége lenne ennek a D-link mizériának

-
válasz
LiteCross91
üzenetére
Ja ért! "Telekomos D-link HGW"
Ilyet adnak most? Gáz
"Engem nem az a pár ezer Ft érdekel. Én csak szeretném megérteni és megtanulni, hogy működnek ezek a dolgok."
Akkor olyan eszközzel érdemes, amivel nem azzal szívsz, hogy borzalmas hardver + fw -t kell révenni arra, amit akarsz, hanem amin működik, ha beállítod...Amúgy ez a forwardolás tényleg meredek, nem biztos, hogy menni fog. Érdemes lenne valamivel figyelni, hogy odaér-e a gépre a WOL csomag (Wireshark pl.)
-
LiteCross91
aktív tag
Megpróbálom a forwardot akkor. A TP-link MAC címét tudja D-link, hiszen mindig aktív. Vagy mire gondolsz?
Egyébként a Telekomos D-link HGW nincsen WAN port szerintem, de majd megnézem otthon. [kép]Engem nem az a pár ezer Ft érdekel. Én csak szeretném megérteni és megtanulni, hogy működnek ezek a dolgok. Inkább csak bosszant, hogy nem sikerül és ez nem megfizethető. Minden másra ott a MasterCard

-
válasz
LiteCross91
üzenetére
A TP se tud subnet broadcastot. Miért nem felejtheted el a D-Linket?
"I'm not saying it can't be done in a roundabout way, but it will not work just by port forwarding."
Ahhoz képest a cikkben is írtam, meg más is forwardolja, igaz nem elég neki csak az.Ezért kellene még MAC binding esetleg, hogy odataláljon a csomag ahova kell.
" akkor az, hogy oldható meg, hogy aki a D-link wifijére csatlakozik az kapjon IP-t?'"
D-Linken kikapcsolni a DHCP-t, a WAN portjába kábel a TP-ről, és ennyi, elvileg.Viszont egy új TP-Link 74x 5000 körül van, használtan 2-3000...
-
LiteCross91
aktív tag
Az általad írt megoldásnak utána olvastam, de sajnos nem működik többek szerinte. Általában ez /és hasonló/ a válasz:
"WOL doesn't support forwarding for security reasons.
I'm not saying it can't be done in a roundabout way, but it will not work just by port forwarding.
You need a subnet directed broadcast, and I would imagine, most consumer level routers will not support it."És mivel ez a HGW még ARP bindingot se tud, így valószínűleg subnet broadcastot sem.
-
LiteCross91
aktív tag
(Már másik fórumon is végigtárgyaltuk ezt, de érdekel a ti véleményetek is.) Ott abban maradtunk, hogy veszek még egy TP-linket a D-link után, mert a kábelezés többe volna. (Nagy családi házról beszélünk.)
Itt kezdődik: [link]Maximálisan egyet értek veletek. Bárcsak elfelejthetném a D-linket. Az érdekelne, hogy új router nélkül megoldható-e. Ha már szóba került, akkor kérdezek is.
A D-link wifije használatban van jelenleg is (ez kell is). Tfh. ha átadom a DHCP-t a TP-Linknek (WAN-LAN), akkor az, hogy oldható meg, hogy aki a D-link wifijére csatlakozik az kapjon IP-t? -
-
Bozek
nagyúr
Mondjuk már ott is gond van, hogy a D-Link a DHCP szerver, szóval a TP-Link-nél hiába állítja be, hogy a 192.168.0.5 a megadott MAC legyen, mivel nem tőle kéri az IP címet.
Egyszerűbb lenne, ha a TP-Link lenne a DHCP szerver is. Én egy Speedport-ot (nemrég hozta a Telekom) kötöttem össze a TP-Link WDR3600-al és tökéletesen megy a WoL, a Speedport-on csak átrohan a NET, a TP-Link jelentkezik be és ő a DHCP szerver is.
-
válasz
LiteCross91
üzenetére
Nem neked volt válasz az hogy nem kell IP&MAC binding, ha van forever lease-d DHCP-re

A két routerrel elvileg meg lehet oldani, de az nem elég, ha TP tudja, hogy mi a géped MAC-e, és IP-je, mert attól még a D-Linknek fogalma sincs... Max. azt lehet, hogy a WOL-t a D-Linkről továbbítod a TP-re, és az forwardolja a gépedre.
Illetve miért nem a TP a routered? Ha már van. A D-Linkekről nem vagyok nagy véleménnyel...De ezzel érdemesebb lenne, ha a hálózatos topicban kérdezősködnél, mert ez csak egy cikkhez nyílott komment-topic, ide alig jár valaki.
-
LiteCross91
aktív tag
Nem értem pontosan, hogy mi nem kell. Ezt fejtsd ki kérlek.
Most azt próbáltam, hogy LAN-LAN módszerrel összeköttem a D-Linket egy TP-link WR841N-el. A TP-linknek a 192.168.0.2-t adtam static ip-nek. A gyári D-Link meg ugye a 192.168.0.1. A D-link a DHCP szerver, tp-linken offoltam. A TP-link tud arp bindingot. Benne is van a gépem ip (192.168.0.5 ) és MAC címe. DMZ Hostnak megadtam a D-Linkben a TP-Link 0.2-es címét. A WOL csomagot így sem kapja meg a gépem. Ezzel a hálózati felépítéssel meglehet szerintetek oldani? Lehet csak vmi beállítás (forward,trigger, akármi) kellene még.
-
-
Bozek
nagyúr
válasz
LiteCross91
üzenetére
Mondjuk ha leírnád a router pontos típusát, akkor emulátorban meg tudná valaki keresni, hogy hol is kell beállítani (feltéve, ha van rá lehetőség).Szerk: Közben már látom. De sajnos emulátort nem találok hozzá jelenleg. Viszont találtam olyant, hogy elvileg a MAC Binding-re nem képes ez a router, így meg már meg vagy lőve.
Bocs a késői válaszért, csak az Itt szóltam hozzá rész megtelt, így ez a topic nem jelent meg.

-
válasz
LiteCross91
üzenetére
A fene tudja, akkor annak más baja van.
Szerintem valamelyik windózos vagy hálózatos topicban előbb kapsz választ, mivel ez csak egy WOL cikk topicja, és kevesen látogatják.
-
válasz
LiteCross91
üzenetére
A router mögötti routerrel mehet, de csak akkor, ha átadja a WOL csomagot egymásnak a két router.
A RDP probléma a fene tudja, de lehet simán "windóz" is, amikor egyszerűen csak nem. Megosztással el lehet érni? RDP service fut? Engedélyezve van a másik gépen a távoli hozzáférés?
-
LiteCross91
aktív tag
Ebben a telekomos d-linkben nincs ARP binding. Ha rakok egy Tp-link routert utána és a dlinken kikapcsolom a DHCP-t, a tp-linken meg be és azt tud ARP bindingot, akkor jó lesz?
Mááás:
Céges hálózaton azzal küzdök, hogy az egyik pc-t nem lehet távoli asztallal elérni a másik benti gépről. Ugyanabba a switchbe vannak dugva. Az ip-jük csak 1-el tér el. Minden beállítás ugyanaz... Viszont az egyesről elérem a másikat. Visszafele meg nem. Windows tűzfal kikapcsolva, más nincs a gépen. Lehet vmi user account management dolog vagy akkor eljutna a kapcsolódás az azonosítás lépésig? -
válasz
LiteCross91
üzenetére
Ezen a képen meg semminek nincs köze a WOL-hoz
De amúgy szerintem több hozzáértőt találnál a hálózatos topicban, vagy ha van D-Linkes, akkor abban. -
válasz
LiteCross91
üzenetére
Olvasd el a cikket is
Csak az a MAC című gép ébred fel (ha jól állítod be) amelyiket fel akarod ébreszteni. -
válasz
LiteCross91
üzenetére
Az okozza, hogy a router elfelejti, hogy van ott az a gép azzal a című hálókártyával, azon az IP-n. Hogy miért, azt nem tudom...
Nem lehet broadcastot beállítani a routeren? Egyszerűen kinyomod minden gépre a WOL csomagot.
-
válasz
LiteCross91
üzenetére
Ha fix akkor mindegy a lease time. Lehet olyat is, hogy a gép marad DHCP-n, de mindig ugyanazt az IP-t kapja az adott MAC. Nem ismerem a konkrét routert amúgy, van, ahol van külön opció, van, ahol üresen kell hagyni, stb.
-
válasz
LiteCross91
üzenetére
Általában az üresen hagyás vagy a nulla a végtelen.
-
válasz
LiteCross91
üzenetére
DHCP lease time forever-re, vagy fix IP a gépednek

-
LiteCross91
aktív tag
válasz
LiteCross91
üzenetére
Szerkesztés:
....ARP cache...
Srry, de már nem engedett szerkeszteni. :/ -
LiteCross91
aktív tag
Sziasztok!
Telekomos kábelnetem van. D-Link DCM-704 típusú modemmel. Működik a WOL, ha kikapcsolás után próbálom ébreszteni, akkor jó. Ha eltelik pár perc (nem figyeltem mennyi), utána már nem jó. Tudtok nekem megoldást?
Olvastam az APC cache timoutról. Itt is ez lehet a helyzet? Ne is reménykedjek? -
-
-
-
válasz
MrPetya19
üzenetére
A WOL alapból csak helyi hálózaton (és természetesen csak vezetéken) működik egyik gépről a máskra (illetve természetesen a roterről bármelyik csatlakoztatott gépre). A tényleges távoli (hálózaton kívüli) felélesztéshez a routerednek kell tudnia, és a routerre távolról belépve tudod feléleszteni a rá csatlakoztatott gépet.Illetve ha routeren fixen be lehet állítani a MAC-Address-t akkor működni fog, mivel a küldött UDP csomag direkt rosszul formázott - ráadásul nincs "élő" interfész a vezeték végén. Mindenesetre ha az alábbiak be vannak állítva, akkor valószínüleg mennie kell:
- BIOS + OS WOL engedélyezés a gépen
- Routeren a gép fix DHCP IP-n a MAC address-el
- UDP 9 port forwardolva az adott gép feléEbből is látszik, hogy alapból csak 1 gép inditható távolról. Ráadásul sok a hibalehetőség is:
- Router nem küldi tovább inaktív címre a csomagot
- ISP eldobja az érvénytelen csomagot
- OS probléma (gép nincs rendesen WOL módban leállítva) -
válasz
Baltásgyilko
üzenetére
A lecsukottat is, csak az oprendszer beállításaitól függ, hogy hogy kezeli le azt, hogy ő most össze van csukva.
(Az OS-t én pl. rendszeresen úgy állítom be, hogy lecsukáskor ne kapcsoljon le, mert majd lekapcsolom/sleepelem ha akarom, de néha kell vinni összecsukva, és nem biztos, hogy azt akarom,hogy akkor elaludjon.) -
Baltásgyilko
csendes tag
Sziasztok,
Olyan kérdésem lenne, hogy a Wake on Lan funkcióval a lecsukott laptopot is fel lehet ébreszteni, vagy csak a kinyitottat? Előre is köszi a választ.
-
-
RootRulez
félisten
Akkor jó, köszi!
Alapvetően az volt a problémám, hogy ugyan be tudtam kapcsolni a gépet telóval (egy wake on lan alkalmazással), de csak akkor ha néhány perc telt el a kikapcsolás óta. Közben kiderült nem ezzel volt gond. Hanem, hogy pluszba nem volt beállítva az "ARP Binding" benne. Hiába volt beállítva az fix alhálózati IP a MAC-hez, nem volt "hozzákötve" rendesen... De így a bind bekapcsolásával már műxik.

-
-
RootRulez
félisten
Sziasztok!
Wake on LAN-t állítanék be, eme leírás alapján. Egy TL-WR940N routerem van, A PortForwarding-nál mit kell beállítani a Common Service Port-hoz, mert a lírásban szereplő routerben nincs ilyen menüpont és lehet ennél meg szempont lenne.
Köszi: RR
-
Olympos
senior tag
válasz
tobias40
üzenetére
TV tökéletes pedig, ajd neki fix jelszót és többet nincs gond vele.
(regisztráld magad, legyél online, majd mikor belépsz, akkor csak rákattintasz a gépre és kész. így lépek be anyu gépére, anyós gépére, stb. fix a jelszó.)ha ez nem jó, akkor ott a windows beépített távoli asztal elérése.
vagy orbweb, de akko már inkbb TV
-
tobias40
veterán
Hi!
Létezik olyan progi win7-re amivel csak látom a másik gépem monitorját?
Olyanra gondolok mint az androidos airdroid,elegendő lenne web böngészőből látnom nem kell külön progi ha nem muszáj.
Vnc-t már próbáltam de nekem bőven elég lenne olyan mint az airdroid,egyszerű és nagyszerű..
TV-ert nem akarom mert az nekem macerás hogy mindíg el kell kérni az engedélyező számot és nem akarom a másik gépet irányítani vele...2 db win7-es gép lenne azonos hálózatban!!
Köszi előre is!
-
RootRulez
félisten
Sziasztok!
Beállítottam a WOL-t, de nem mindig kapcsolódik be a gép. Illetve, amikor tesztjelleggel kikapcsolom és utána bekapcsoltatom, akkor bekapcsolódik. De pl. ha ki van kapcsolva a gép a nap folyamán, hazaérkezek és akkor próbálom, akkor meg nem kapcsol be.
Van valami időtúllépése amin túl nem figyeli a hálókártya a csomagot vagy mi lehet a gond? Mert ez így nem fasza, épp arra nem tudom használni, amire kéne.

Köszi: RR
-
Hello!
Amit tudok, az az, hogy a Digi nem tiltja, mert nekem is Digim van, és megy
A leállítást nem egészen értem, mit csinálsz, és mikor mondja hogy nem? Ha windóz távoli asztalon vagy, katt az asztalon egyet, alt-f4, ki kell könnie a leállítás menünek.A port forwardos részen zavarosan írtad, 7-zől 9-ig kell forwardolni a portokat, és ha másképp nem is, az ébresztett gép IP-jével mennie kéne.
A routeren fix IP-n van a gép -> pontosan hogyan? Illetve a gépnek is fixen kell lennie, meg IP&MAC bindong is kell.
Amúgy jobban jársz, ha valamelyik hálózati kérdezős topicban kérdezed, mert ez csak egy cikk topicja, és nem sokan nézik, mi van itt, én meg elfelejtettem az előzőre válaszolni

"Router FireWall off-ot is próbálta, de ha On volt, akkor is engedélyeztem a "Respond Ping Request from WAN" opciót."
Azt meg nagyon gyorsan kapcsold ki
-
Olympos
senior tag
Vki help!

-
Olympos
senior tag
Sziasztok!
Nem tudom feléleszteni a gépem webes felületről, routeren kívüli IP címről, azaz internetről, de sikerül ugyanazon hálózaton lévő gépről.
Adatok:
ASUS RT-N14U router (legfrissebb firmware)
ASROCK Z97 Pro4 alaplap
Ébreszeni kívánt gép IP címe: 192.168.1.1 (fix)
Átjáró: 192.168.1.254Amit megtettem:1. Biosban aktiválva van a WOL onboard LAN-ról (ezért is mehet belső IP-ről).
2. Routernél fix IP-n van az ébresztendő gép.
3. Ez a gép hozzá van rendelve a Router / Network Tools / Wake On Lan opción belül az ébreszetni kívánt gép MAC addresséhez.
4. Router FireWall off-ot is próbálta, de ha On volt, akkor is engedélyeztem a "Respond Ping Request from WAN" opciót.És...
5. Portforwardon a következőket is kipróbáltam
Port: 7 és 9; UDP/TCP (Both)
Az ehhez próbált IP címek:
192.168.1.1 (sikertelen)
192.168.1.0 (sikertelen)
192.168.1.254 (sikertelen)
192.168.1.255 (sikertelen)
...ennek ellenére nem tudtam felkelteni a gépet.Tesztelt webes ébresztők:
depicus
wakeonlanAmit nem tudok: DIGI Kábel (ISP) tiltja e a Magic Csomagokat vagy sem.
Szerintetek mit rontottam el, hagytam ki?
A kisebbik "nemtudom" az az, hogy belső hálón felkelteni feltudom, távoli eléréssel is be tudok lépni, de leállítani már nem: "kapcsolat elutasítva".
-
-
válasz
forbence
üzenetére
Akkor 2 dolog lehet :
- a router nem küldi tovább a csomagot
- a szolgáltató nem engedi be a csomagot.A gépen nyomass egy hálózatfigyelő progit, és ébreszd kintről, bentről (úgy, hogy megy a gép).
Az adott porton ilyenkor kell egy csomagot kapnod.
Esetleg pl. forwardolj mindet a géped felé, és pingeld meg. Be kell jutni a a pingnek a gépedig.
Ilesmikkel lehet próbálkozni... Ha bentről ébred, kintről nem, akkor nem a gép lesz a rossz. -
forbence
csendes tag
Sziasztok!
Abban szeretnék segítséget kérni, hogy sikerült beállítanom a távoli ébresztést, és csak belső hálózatról működik, neten keresztül nem.
A cikkben is említett Wake On Lan - Magic Packet nevű programmal megy az ébresztésbelső hálózatról, úgy hogy az intenet address helyére a DHCP-ben lefoglalt belső IP-címet írom.
Ha viszont a külső (szolgáltatótól kapott) IP címemet írom, akkor nem ébred.
Nekem is TP-Link routerem van, és beállítottam mindent úgy ahogy a cikkben van. (Forwarding-ot is beállítottam)
Azzel is próbálkoztam (http://wakeonlan.me/), de ezzel se megy, pedig írja is hogy IP-t is meg lehet adni.Előre is köszönöm a segítséget.
-
-
Bozek
nagyúr
Annyiban igazad van, hogy broadcast a cucc, de nem IP alapján, hanem MAC szerint (FF-FF-FF-FF-FF-FF), ezt a router-nél parancssorban kell megadni az ARP paranccsal. Tehát gyakorlatilag a 192.168.1.254-hez hozzárendelem a MAC broadcasting-ot. Elég nyakatekert megoldás ez így, informatikus szemmel.
Egyébként nem független a PC állapotától, mert számít az is, hogy képes-e ébreszteni a gép kikapcsolt állapotban. Ha nem, akkor hiába is küldözgetem a csomagot, azzal nem fog tudni mit kezdeni. Ha be van kapcsolva a PC, akkor meg igen.
-
-
Bozek
nagyúr
Csak érdekességképp azoknak, akik esetleg DD-WRT-t használnak és nincs kedvük mindig belépegetni a router admin felületére távolról:
Hiába csináltam meg a gép IP-címére, még bekapcsolt állapotban se kapott WoL csomagot, nemhogy kikapcsoltban. Ez előbbit Wireshark-al tökéletesen lehet tesztelni. Ekkor kezdtem el jobban kutatgatni. DD-WRT-nél a port forwarding-nál nem annak a gépnek az előre kiosztott IP-címét kell megadni, amit ébreszteni szeretnénk, hanem egy olyan IP-t kell adni, amit soha nem kap meg egyik eszköz se (pl. 192.168.1.254). Bár kikapcsolt állapotban még nem próbáltam, mert most épp VB-t vesz fel a gép, úgyhogy majd a meccs után megnézem, de szerintem mennie kell. Ilyenkor amúgy nem kell az IP-MAC összerendelés, mert úgyse foglalkozik vele. Mondjuk erre vonatkozó menüpontot nem is találtam beállításokban.
Érdekes amúgy, de ilyen a DD-WRT lelkivilága.
-
-
partymaci
aktív tag
Az miért van hogy pl közvetlen kikapcsolás után ébred a gép(bekapcsol), de huzamosabb idő után, pl mikor reggel ébreszteném akkor nem. (Androidról ébresztettem eddig, 2 programmal is teszteltem)
?Most látom a hasonló problémával küzdő fórumtársat

-
-
.wantííd
tag
Elméletben igen , máskor nem volt ilyen gond.
-
-
.wantííd
tag
Sajnos a mobilnettel nem sikerült wol-t használni, tcp port hiba miatt.
-
Bozek
nagyúr
válasz
.wantííd
üzenetére
Ez csak egy vélemény volt, de ha kötekedésnek vetted, akkor folytathatom is akár.
Az aláírásodban lévő gépalkatrészek nagyjából 160 ezer Ft-ba kerülnek. Ehhez képest 1 év DynDNS előfizetés olyan 6-7000 Ft. Akkor mi drága és mi nem? De van olcsóbb megoldás is, telefonálj haza, hogy kapcsolják be a géped.Amúgy igen, magyar mentalitás. Elég, ha átnézel az Android játékok vagy az Android alkalmazások topic-ba. Jó a program, de ingyen kellene... Sőt, volt, hogy 1 éves VIP tagság 1500 Ft-ba került egy oldalon, amiért olyan cuccokat tölthettek le SE telefonra, amit máshol nem találtak meg. Na, sokaknak ez is drága volt...
-
.wantííd
tag
-
-
Bozek
nagyúr
Nem mintha a havi 500 Ft olyan nagy kiadás lenne a DynDNS-re... De itt is csak a tipikus magyar mentalitás jön elő, mindent ingyen szeretnének az emberek...
-
.wantííd
tag
Az OpenWRT-t néztem és elméletileg nem támogatja a routerem ( WR340G ) szóval az felejtős, a második az lehet, hogy egyenlőre megoldás lesz. Nem a legprofibb, de ha suliból betudom és kitudom kapcsolnia gépet + rátudok nézni akkor már félsiker. Akkor csak portforward..
-
válasz
.wantííd
üzenetére
Ha a routeredre lehet OpenWRT-t tenni, akkor tegyél. Más nem nagyon van... Azzal mennek a nem fizetős dyndns szolgáltatások is.
Vagy ha nem szoktál hosszabb időre távol lenni, akkor akár reggelenként fel is írhatod a külső IP-t.Sry a lassú válaszért, nem voltam netközelben

-
.wantííd
tag
Sziasztok! A mai nap láttam, láttam a cikket és gondoltam, hogy kipróbálom. Helyi hálózaton a mobilomról sikeresen be - és kikapcsoltam azonban, nekem az lenne a jó, ha nem csak LAN-on működne. Ugye ehhez kéne fix ip cím, ami nincs vagy DyDNS ami fizetős lett és a routerem peddig csak három ilyet támogat (DyDNS.Peanuthull,Comexe). Kérdés: van valami épkézláb megoldás?
-
És? ez egy kb. 10 perces meló, ha kideríted, hol van a routeren a kimenet, meg ha a routered OpenWRT képes. És még mindig nem láttam közelről OpenWRT-t, de elég valószínű, hogy meg lehet csinálni. 16 ezres elosztónál sokkal olcsóbb
És közben még véletlenül tanulsz is valamit.@Hoeerny : Akkor nézd csak meg a DHCP lease time-t, vagy adj fix ip-t.
-
-
Nem tudom 100%-ra, de ha tudja vezérelni a router GPIO kimeneteit (és elég valószínű), vagy a router soros portját, akkor egy nagyon egyszerű kapcsolással (egy ellenállás, és egy tranzisztor, rosszabb esetben relé) lehet működtetni a reset gombot. Ezt korábban leírtam párszor.
-
A WOL egy 10-15 éves dolog, gyak. az ólajtó is szokta tudni
Ha megkapja a gép a csomagot, akkor meg egyértelműen a BIOS vagy a hálókártya energiatakarékossági beállításai a ludasak.Ezek megvannak? Alaplap kézikönyve mit ír a WOL lehetőségekről? Nem csak sleepből megy az is? (Próbáld ki sleepből.)
-
-
hoeerny
tag
Sziasztok!
A kikapcsolt gép hálókártya ledjeinek villogni kellene ha wol-t szeretnék használni? Nekem nem villognak az MA770-DS3-on. Szolgáltatótól függhet a wol működése? A diginél PPPoE van.
Köszi. -
-
-
Immy
őstag
Szia!
Azt hiszem van egy ötletem:
Elvileg bios-ban belehet állítani, hogyha a gép áramot kap, akkor autómatán bekapcsoljon.
Az ötletem az, hogy valamilyen "okos" 220-as elosztót kell venni, amit kilehet kötni hálózatra és lehet állítani távolról, hogy bekapcsolva vagy kikapcsolva legyen.
Tud valaki "hasonló" eszközről? -
-
A lapon levő reset tüskéket ugyanennyi energia. Nem úszol meg egy hálózatra csatlakozó eszközt. Amúgy, tényleg. Ha megfelelő routered van, lehet azzal is meg lehet oldani, ha valamivel tudod vezérelni a routeren esetleg levő kimeneteket. A legtöbbön van usb, soros, vagy gpio is, csak nincs kivezetve, az OpenWRT esetleg tudhatja vezérelni.
De nem lenne egyszerűbb, ha nem fagyna az a gép?
Aktív témák
Hirdetés
- Diablo IV
- ldave: New Game Blitz - 2026
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Battlefield 6
- Gumi és felni topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali fotós kérdések órája
- Elektromos autók - motorok
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- Le Mans Ultimate
- További aktív témák...
- Dobozos ÚJ Lenovo Legion 5 2.5K OLED i7-13650HX 32gb ddr5 1 TB RTX 5070 Garancia
- SAMSUNG (LS34C500GAUXEN) 34 " GAMER WIDE MONITOR ! AKCIÓ
- SAMSUNG (LS32FG812SUXEN) 240HZ 4K OLED GAMER MONITOR ! AKCIÓ!
- BONTATLAN ZSÍR ÚJ MSI RTX 5080 16G INSPIRE 3X
- SAMSUNG (LS32CG552EUXEN) 32" 165HZ GAMER MONITOR ! AKCIÓ!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Króm remote-ot meg még sehol.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)