- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bobalazs: 5700x3d+4070S fogyasztása, alulfeszelése
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gyere el a 9. BRSZK-ra!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
ZavaBalazs
őstag
üdv!
nem tudom, mennyire aktív ez a topic, de talán valakinek van rá értesítője. most kezdtem játszani egy ilyennel, egyetemi projekt... az SD-re adatmásolás végét jelzi valami, vagy elég úgy döntenem 10 perc után, hogy már csak rámásolta, és kihúzhatom?
-
TheTruth
tag
Hat pontosan ahogy mondod. Eladjak tobb csatornasnak, en azt hittem jol felveszek 2-3 heten keresztul minden csatornara, es majd latom az adatokat... ehhez kepest... Ezert pedig meg penzt is kernek... semmi ertelme ennek a meronek, egyenerteku egy tok egyszeru, olcso merovel, mert ez is ugyis csak 1 dolgot kepes mutatni. A felvetel probalgatasahoz nekem nem volt ennyi turelmem.
-
duke
aktív tag
Latom vannak meg akik hasznaljak a merot, annak ellenere, hogy eleg bosszanto szerkezet
Az enyem egy eve tonkrement, de szerencsere, csak a nagyfeszultsegu resze lett zarlatos. Maga a mero aramkor nem serult, igy a nagyfeszultsegu kondi es az egyeniranyitokat kicserelve sikerult megjavitanom.Ugy altalaban a kulonbozo adat irasi problemak eseten, erdemes kulonbozo tipusu kartyakkal probalkozni.
Nekem peldaul, csak egy regi lassu 1 GB-os kartyara irja ki az adatokat. Az ujabb gyorsabb szinten 1 Gb-os kartyara semmit sem ir. Sima Fat-ra szoktam formazni.TheTruth : Ezt a ID valto funkciot en sem ertem, mert ID valtashoz szerintem torolni kell az adatokat. Akkor meg semmi ertelme az ID valtasnak, ha ugyis csak egy meres lehet rajta.
-
TheTruth
tag
Energy Logger 4000-nél azt tudjátok, hogyha mondjuk felveszek ID0-ra, majd átváltok ID1re és oda is felveszek, akkor hogy tudom visszavinni a gépet az ID0 adataira? Mert ha a "MODE" és ">" gombot nyomom 2 másodpercig, megint lehet ID-t választani, ámbár ha ekkor visszanyomom 0-ra, az ott levő adatokat törli. Így töröltem le egy hét felvételét...
-
Szipi
aktív tag
Sziasztok!
Nekem is van 1 Energy Logger 4000-em és gondoltam megpróbálom az új szoftverrel hátha működik az adatkiolvasás, mivel a régivel nem ment.
Csak az a probléma hogy már az SD-re másolásnál problémák vannak, 0%-on ál és csak villog az sd ikon.
Hiába formáztam Fat/Fat32-re különböző blokkméretekkel, nem működik.
2GB-os a kártya és 1 éve még működött vele, igaz akkor is szenvedtem vele de pár formázás után jó volt.
Ti mivel/milyen paraméterekkel formáztátok ami működött is? -
Az iment rövid szenvedés után meghalt a mérő. Du a kijelző lassan kezdett befolyni. Kihúztam. Lassan újra jól mutatott. Majd most üresen be akartam dugni. Olyat robbant a kezembe, de olyat... C16 leugrott, zárlat. End!
-
sc200
csendes tag
Sziasztok.
Hol tudnék szerezni egy voltsoft progit?
Előre is köszi a válaszokat...
-
Andreas2
tag
Az elmúlt hetekben többektől is kaptam kérdéseket privátban, ezért leírom ide is az infókat az Energy Logger 4000-ről.
Az én mérőm néhány hete tönkrement. Garanciában cserélték, valószínűleg egy újabb firmware-rel rendelkező darabra, mert a korábbi példányhoz adott Energy Logger Viewer program immár patch-elés nélkül is elfogadja az adatokat. Ez lehetett tehát a magyarázata, hogy miért kellett szenvednem a programmal az előző mérővel.
Az újhoz már egy Voltsoft 1.64 nevezetű programot adnak. Ez ugyan hibaüzenettel indult, de a leíráshoz mellékelt web címről letölthető 1.71-es verzió már nem ad hibát:
http://www.conrad.de/ce/de/product/125444/VOLTCRAFT-Energy-Logger-4000-Energiekosten-Messgeraet-Datenlogger-mit-SD-Karten-Slot-LCD-0001-9999-kWh-4320-hHozzáteszem hogy a hibaüzenet után az 1.64-es is elindult és az adatokat beolvasta.
A lassan fejlődő szoftver volt akit arra késztetett, hogy saját szoftverrel oldja meg az adatátvitelt:
http://www.mb200d.nl/wordpress/2011/12/energylogger4000/Linux (vagy más oprendszer) alá elérhető egy Perl szkript a bin adatfájlok csv, xml vagy png formátumba konvertáláshoz:
http://cel4000.codeplex.com/releases/view/32875Egy észrevétel: az áramértéket a mérő 1 mA felbontással szolgáltatja, de ez a szkript 10 mA-re kerekít. Ha valakit ez zavar, akkor a 188. sorban a 4. százalékjel után a .2f-et írja át .3f-re, így:
printf("%d;%s;%.1f;%.3f;Végül egy wiki oldal a mérőről rengeteg hasznos infóval:
http://wiki.td-er.nl/index.php?title=Energy_Logger_3500Néhány érdekes adat az oldalról:
- Az adatokat extrém alacsony sebességgel írja ki az SD kártyára. Az ajánlott méret 512MB-2GB (a 4000-es papír leírása szerint ez már 512MB-32GB). Kisebb méretű kártyáknál a blokkméretnél kisebb fájlok olvasása meghiúsulhat (ld. 102 byte-os konfig fájl). Néha hibásan kerülnek kiírásra az adatok a kártyára, talán elektromos zavar miatt. Mivel a mérőről ekkor még nem törlődtek az adatok, célszerű azonnal ellenőrizni PC-n, hogy sikerült-e az átvitel.- Az SD kártya írása közben az eszköz órája leáll, ezért fokozatosan egyre nagyobb csúszást tapasztalhatunk.
- Egy ellenállás segítségével állítható a kijelző kontrasztja (garanciavesztés árán).
A Conrad 2009-ben elérhetővé tette a fájlformátum leírását, ha valaki saját programot szeretne írni:
http://www2.produktinfo.conrad.com/datenblaetter/125000-149999/125323-da-01-en-Datenprotokoll_SD_card_file_Formatv1_2.pdf -
Heffi
őstag
Szép napot!
Elég régen volt it hozzászólás, de hátha van még a fórumnak gazdája, ezért kérdezek:
Van egy ilxen Energy Logger 4000-s mérőm, de az adatokat nem tudom megjeleníteni a voltsoft-ban. Amikor inportálni akarok, mindíg hibaüzenettel megáll a mutatvány:
Már úgy is próbáltam, hogy átmásolom a kártyáról a fájlokat egy mappába a merevlemezre, de onnét sem nyitja meg.
Ötlet? Épp most cseréltettem ki a készüléket garanciában egy újra (ezek szerint feleslegesen), és ugyan ezt csinálja ennak a mentéseivel is.
-
Andreas2
tag
válasz
Andreas2 #202 üzenetére
Még annyit, hogy a kiugró tüskék a diagrammon nálam is jelentkeznek. (8-12 kW!) Excel-ben megnézve az adatokat kiderült, hogy a feszültség értékekbe kerül fals adat (2,4 kV, 4,8 kV stb.) Az áramértékek és cos fi nem tér el jelentősen az előző és következő értékektől, tehát lemásolva a feszültségértékeket és kézzel korrigálva a teljesítményt, kiiktathatóak ezek a mérési hibák.
-
Andreas2
tag
Felhozom a topic-ot, mert ki kell írnom magamból, hogy mekkora hulladék szoftvert adnak a nemrég vásárolt Energy Logger 4000-hez.
Kezdjük ott, hogy megvannak az SD kártyára lementett adatok. Telepíteni kell a CD-ről egy EnergyLogger Viewer nevű szoftvert. Egy utólag mellékelt papírról kiderül, hogy telepíteni kell egy Software patch-et is. Itt először úgy értettem, hogy az EnergyLogger Viewer-t, fogja patch-elni, mivel az még az Energy Logger 3500-ashoz készült. Már ettől is felvontam volna a szemöldököm, mivel egy CD-n van a kettő, miért nem a kész telepítőt írták fel?
Aztán kiderült, hogy nem erről van szó. Az EnergyLogger Viewer maradt a régi 3500-as szoftver ,de minden egyes mérési eredményt meg kell patch-elni az EL Data Patch V2.1 programmal!
A program egyébként úgy néz ki, hogy mintha Windows 3.11 alatt készült volna, csak a .NET 2.0 igénye utal arra, hogy ebben a században készült.
Közben azért még volt egy félórás közjáték, ugyanis a Data Patch nem fogadja el forrásnak és célnak ugyanazt a könyvtárat. Ez simán megtévesztett, mivel ha ennyire tiltakozik a program a két könyvtár vegyítésétől és a végeredmény könyvtárba csak egy 100 bájt körüli bin fájl kerül, arra gondoltam hogy hibás adatokat mentett le a Logger egység és a konvertálás elakad.
Véletlenül jöttem rá, hogy ezt a 100 bájtos fájlt be kell másolni a többi, adatokat tartalmazó bin fájl közé és ezután nyitja a mérési eredményeket a Viewer.
El nem tudom képzelni, hogy ez a sufni megoldás hogy férhet össze a legendás német precizitással. Talán az előző programozó kilépett és magával vitte a 3500-as Viewer szoftver forráskódját? A patch programot meg gondolom kisiskolások készíthették el nyári gyakorlaton
Ja és a CSV-be exportálás is borzalmasan rosszul van megírva. 144 kbyte adatot kb. negyed órán át másol át egy Excel táblába...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo Most lehull a lepel.... Mennyi az annyi? Nézzük meg!
- Milyen okostelefont vegyek?
- E-roller topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- Hobby elektronika
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Óvodások homokozója
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billent Azonnal átvehető.
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 64/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- EJJ! Dell Latitude 7330 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i5-1245U 16/256 FHD IRIS Xe
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest