Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• dchard

veterán

válasz odorgg #512 üzenetére

A képen az látszik, hogy a barátod is pont ugyanolyan iszonyat messze van az alközponttól, mint te. Ennek ellenére azért az ő vonala kulturáltabban néz ki.

Ebből az következik, hogy nálad sokkal több zaj éri a vonalat, ami csak a lakásban lévő kábelezéstől lehet, mivel mindketten ugyanazon a környéken, azonos kábelhosszak mellett laktok, és nála sokkal jobb (értsd: kevésbé szarabb) a vonal.

Én a helyedben kipróbálnám a következőt: gondolom családi házról van szó falu lévén:

Ahol a házban először felbukkan a telefonvezeték ott azonnal mindenféle toldás, elosztás, szűrő, tehát minden nélkül bekötni a modemet és csinálni egy spektrumképet. Ebből látszani fog, hogy a lakáson belüli vezetékezésen szedi össze a zajt, és ha így van, akkor ennek megfelelően át lehet alakítani a vezetékezést: a cél, hogy árnyékolt (Cat6 S/FTP) fali kábelt használjunk az átadási ponttól (ami vidéken a ház oldalán vagy a padláson lévő kötődobozból áll) és azon hozzuk le a vonalat a lehető legrövidebb vezetékkel, amit rögtön a szűrőben végződtessünk. A szűrő mellé pedig egy nyúlfaroknyi telefonvezetékkel (lehetőleg 20-30cm hosszúval) rögtön dugjuk be a modemet.

Röviden összefoglalva 3 dolgot kell szem előtt tartani:

1. A lehető legrövidebb kábelhosszakat használni.
    2. A lakáson belül mindenhol Cat6 S/FTP fali kábelt használjunk.
    3. A szűrőt és a modemet a lehető legrövidebb kábelekkel kössük a telefonvonalra.

Családi háznál akár 10-20 méternyi telefonvezeték is lehet kiépítéstől függően, ami árnyékolatlan, nem sodort, így antennaként gyűjti a zajt.

Még arra kérnélek, hogy a webes felületen a Status --> DSL status grafikonokat képkivágással linkeld be nekem. Különösen a magenta színűre vagyok kíváncsi.

Dchard

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés