Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• dchard

veterán

válasz Doky586 #3580 üzenetére

Kéretik a baromságot nem terjeszteni. Olyan nincs, hogy egy vonalon rosszabb eredményt ad a VDSL2 mint az ADSL2+.

Általában az esetek túlnyomó többségében épp az ellenkezője igaz. A 12 mega jó eséllyel SNR lock, a vonal akár a szomszéd féle 14-15megát is tudhatja a valóságban. VDSL2-n nagy eséllyel meglenne a 15-16mega, de szerencsés esetben a 17-18mega is összejöhet. Látni kéne a vonali paramétereket hozzá.

De még ha olyan szerencsétlen a kolléga, hogy egy fikarsznyit sem gyorsul, a VDSL2 akkor is megbízhatóbb működést eredményez, ráadásul nincs ATM overhead sem. Ha VDSL2 képes a környék, érdemes lehet a bondinggal is próbálkozni.

Sokszor elmondtam már, hogy jóindulatból se foglaljunk állást olyan kérdésben, amihez nem igazán értünk. Még egyszer: nincs olyan hogy a VDSL2 szarabbul működik adott vonalon mint az ADSL2+.

Zárójelben jegyzem meg, hogy a linkelt kép forrása az NMHH angol megfelelője. Ékes bizonyítéka ez annak, hogy ott is vannak hozzá nem értő emberek.

Dchard

• btz

addikt

válasz Doky586 #3580 üzenetére

Vdsl "modem" HGW képes adsl2+ üzemmódban is működni. Tehát ha a VDSL nem hoz különösebb javulást, akkor visszatudják rakni adsl2+ra, csak gondolom voip telefont adnak neki, ezért nem lesz jó a 360r a továbbiakban.

A fenti példámat ha megnézed, láthatod, hogy ugyan azon a helyen lakva is mekora különbség alakulhat ki a vonali értékekben ugyanazon a vonalon akár 1 nap alatt. Ez ami valahogy nem megy a fejembe. Azt mondják, hogy nagyobb lett az átthallás a törzskábelen. Ez most komoly? Én nem vagyok kábel szakértő, de ez valahogy nem megy le a torkomon elfogadható válaszként.
    Szóval néha az sem elég ha közel vagyunk a dslamhoz.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés