Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• 8th

addikt

válasz joey04 #7 üzenetére

"én meg kocsira, ruhára, egyebekre nem adnék ki annyi pénzt, amennyit egyesek kiadnak, sőt, autóra semennyit sem, ha egyszer a bkv is elvisz mindenhova."

Oké. Vigyél nap mint nap bkv-val két gyereket oviba-isibe plusz juss el időben munkahelyedre majd délután szedd fel őket és irány haza úgy, hogy intézd el a bevásárlást is és pluszban a gyerekek mellett húzz magad után két karton ásványvizet meg két tömött szatyornyi kaját a buszon/villamoson, mindezt heti 2-3x. Megnézném az arcod. Én azt vallom, hogy az autó a fővárosban egészen addig luxus amíg nincs gyereke az embernek. Mert nagyobb bevásárlásokat úgy is elintézheti az ember, hogy felül az ingyenes Auchan/Tesco buszra azzal kimegy vesz 5-6 szatyor kaját 3karton ásványvizet + minden egyebet amire szüksége van és 2500-ért hazamegy taxival. Ha ezt 2x megjátssza az is csak egy ötös havonta, az semmi egy autó fenntartásához képest. Viszont azonnal változik a helyzet amint gyereked születik. Szerintem te sem szállnál fel szívesen a néhány hónapos gyerekeddel egy szarásig tömött buszra ahol minden harmadik ember taknyos krákog köhög tüsszög szabályosan döglik megfelé. Ez csak az egyik része a dolognak, de időben is rettenetesen sokat spórolsz magadnak ha reggel kocsival szétdobálod a kölköket a bevásárlást pedig kényelmesen letudod délután mielőtt még felszednéd őket.
    Vidéken meg konkrétan elveszel autó nélkül a saját bőrömön tapasztaltam. Amikor két óránként jön egy nyomorult busz az elég vidám tud ám lenni ezt tapasztalatból mondom. Anno amikor elkezdtem melózni hajnal 04:00-kor keltem minden nap, hogy reggel hatra beérjek munkába. Ha akkor kocsival jártam volna minden nap minimum egy órával tovább aludhattam volna ami pénzben egyszerűen megfizethetetlen. Délután 14:05-kor engedtek ki a portán majd spuri a buszvégállomásra, hogy a 14:30-as buszt elérjem. Ha lassú voltam lemaradtam és mentem a következővel 16:05-kor. Számtalanszor lekéstem és emiatt ott basztam a rezet a buszmegállóban másfél órát potyára nem 1x, nem 2x. Éveken keresztül havi szinten legalább harminc órát elvett az életemből pusztán az, hogy nem kocsival jártam dolgozni, inkább össze sem számolom. Sokba kerül autó fenntartani ez tény de a pénzt lehet pótolni a feleslegesen elvesztegetett időt viszont nem, azt semmivel sem. :N

• UFC

aktív tag

válasz joey04 #7 üzenetére

Hát igen ki mire mennyit költene. Hát ez már emberre válogatja.

Új hozzászólás Aktív témák