Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- Napkollektor - csak úgy
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Mentett Pentium 1 alaplapok
- bacsis: Gyere el a 10. BRSZK-ra!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Nagyon jó leírás, nekem is valami ilyesmire lenne szükségem a Mobility HD4650-el.
Felrakom a 10.4-es drivert, sudo paranccs és a .run fájl.
Felmegy rendesen, reboot után már van szép csilli-villi felület, DE "törik" a kép.
Ezt hogyan lehet kiküszöbölni?
Vsync be van kapcsolva, de az csak OpenGL-re érvényes.
A compiz beállításoknal Vblanc szintén "aktív", de a videóknál és az ablakok mozgásánál még mindig vannak képhibák. -
Jó kérdés, ki kell próbálni, talán megy. De csak friss telepítésen ajánlom, amin nincs semmi, mert sanszos, hogy hazavágja a rendszert, s lehet újratelepíteni. Egy próbát megér. Ha kijön a stable verzió, és időm is lesz, akkor majd megnézem mit lehet a Koalán bütykölni.
Bár lehet addigra lesz végre legacy driver linuxra is.
(#41) szabage: Karmic Koalával próbálod, és megy? Az jó hír lenne...
-
t0m4
csendes tag
Ez működik koalánál is?
-
szabage
tag
sudo aticonfig --init
Uninitialised file found, configuring.
Szegmentálási hiba (memória kiírás)áááá???
-
Oh, köszönöm magamnak ezt a cikket, most hirtelen nem tudtam volna emlékezni...
Kedves Ati még mindig nem adott ki linux alá legacy drivert, a nyílt driver meg nálam konkrétan bugos.
-
Vladi
nagyúr
"még a csökkentett gnome is pár másodperc alatt eléri, hogy egy szép kis szirénázás közepette lekapcsoljon a gép."
Javaslom azért nézd át a gép hűtését, mert hiába hőség, meg 100% terhelés, annak azért nem kéne elszirénáznia. Bírni kéne a kiképzést.
"Egyébként nekem is Ati Radeon 9600 -am van. De a fórumot csak az után olvastam el jobban, mikor már a baj megtörtént. Ésitt meg olvasom, hogy 9600-al nem is jó ez a módszer. Vagy félreértettem?"
A helyzet az, hogy az ati lényegében dobta a régi kártyák támogatását. Ezentúl csak fél évente ad ki legacy driver frissítést. Ezért javasolt a nyílt forrású driver erőltetése. Ha az beválik, akkor megúszod ezt a sok hercehurcát.
-
Rimelek
csendes tag
Probléma megoldva. indítottam egy root terminált. onnan lynx-el kigoogleztam egy gnome-session deb csomagot. Bár 2.22 -es volt csak, telepítettem. Majd újraindítottam a gépet, és elmúlt a nagy terhelés. Egyelőre ennyire jutottam. A cikket mindenképp köszönöm. Hasznos leírás.
-
Rimelek
csendes tag
Üdv.
Először is meglepetés volt a cikk, mert ez volt az első, ami pontról pontra teljesen azt az eredményt adta, ami a cikkben le volt írva. Örültem, is, de aztán észrevettem, hogy újraindítás után 100%-on megy a processzor. Ennek már nem örültem. A cikkben le volt írva, hogy ha a gnome-session nincs 2.24 -es verzióra kényszerítve, akkor ez fog történni. De úgy emlékszem, hogy ezt én megtettem. Akárhogy is, most az lenne a kérdésem, hogy hogyan tudom ezt megtenni terminálból. Mert a grafikus felületet nem indíthatom el. még a csökkentett gnome is pár másodperc alatt eléri, hogy egy szép kis szirénázás közepette lekapcsoljon a gép. utána már mivel többször próbáltam visszakapcsolni, és gyorsan megnézni azt a gnome-session-t, ezért elértem, hogy már bekapcsoláskor a forroságtól zenélt nekem. Kis pihentetés után itt vagyok windowsban, de hiányzik a linuxom. Már azt se bánom, ha minden marad a régiben, csak ne keljen újratelepíteni. De ha meg tudom oldani ezt a gnome-session verzió váltást terminálból, az jó lenne.
Egyébként nekem is Ati Radeon 9600 -am van. De a fórumot csak az után olvastam el jobban, mikor már a baj megtörtént. Ésitt meg olvasom, hogy 9600-al nem is jó ez a módszer. Vagy félreértettem? -
poffsoft
veterán
Köszi!
Már épen aggódni kezdtem a kilépés miatt, mikor elolvastam a buglistet
-
ddanger
aktív tag
Jól működik.
Thx
-
-
BaliJack
aktív tag
Jó a leírás, köszönjük
.
Egy megjegyzés, saját tapasztalat: X1950GT-s kártyám van, gondoltam, hogy netezéskor, emilezéskor ne zabáljon annyit a gép, és kicseréltem egy 9250-esre. Egy árva wattal se evett kevesebbet nyugalmi helyzetben a gép
. A különbséget játékok alatt meg nem kell ecsetelnem a két kártya között.
Így vissza is pakoltam a nagyobbik dögöt.
-
Vladi
nagyúr
válasz
WilliamGhost #28 üzenetére
Namármost abból a kártyából out-of-the-box kitolja a 3d-t a nyílt driver. Legalább is Fedora 9 alatt még így volt. Azzal kellett volna próbálkozni.
-
WilliamGhost
tag
Ezért szedtem le Linuxot... Radeon 9200-as kártyához halál drivert szerezni. Ha ment is néha, mindig csak a baj volt vele...
Örülök, hogy valamit javítottak rajta, de az én karimmal még mindig szívnék. Ezért erre a gépre újat venni meg nem fogok. -
szgombos
csendes tag
Mennyit fikázták az nVidiát amiért nem irt több voodoo drivert miután megvette a 3dfx-et. És akkor tessék, az AMD sem törődik már a fúzió előtti ATi karikkal, ráadásul szabad forráskódban...
-
dbius, sh4d0w, Dr. Romano:
Ezeknek a "kis" animációknak csak annyi hátrányuk van, hogy 1-5MB-os méretük van, s ezek miatt lassabban töltődik be az oldal. De egyetértek, következő cikkembe majd én magam is kreálok párat. Amikor rátaláltam gúglival, akkor is csak néztem ki a fejemből, hogy mekkora nagy ez a GIF-animáció, ez kell.
-
Dr. Romano
veterán
Nagyszerű írás!
Ilyen animációból lehetne több a Logoutos cikkekben, követendő példa!
-
Gratula, szép munka!
-
dbius
veterán
Hasznos és jó írás! Köszönjük!
-
válasz
#43960832 #19 üzenetére
Ahhoz valami nagyon ősi driver szükséges. Lehet, hogy ahhoz nincs is zárt driver. Ha jól tudom, az ATI az R300-tól (9700pro) kezdett saját maga zárt drivert írni linuxhoz. A Radeon 9000 meg R2xx.
Mégis van valami: Ezt nézd meg, bár félek csak rontana a helyzeten - ez asztali Radeon 9000-hez van, de szerintem egyezik a mobil változattal.
szerk: a *.run kiterjesztésűt próbáld.
-
törölt tag
Szia! Nekem a mobility Radeon 9000-resemet nem sikerült beizzítanom linux alatt. Van valami tipped? Leszedtem csomagkezelőben az ati drivert de hiába telepítem nincs 3d támogatás.
-
-
Vladi
nagyúr
válasz
,,no name" #1 üzenetére
Nem is teszt.
-
Vladi
nagyúr
Nos minden új kernelhez forgatni kell egy modult is. Ha simán csomagból telepítetted, akkor gyárilag is készül ilyen és az is frissül. Amikor kézzel telepíted a letöltött drivert, akkor is fordít egyet.
Azt viszont nem tudom, hogy ilyen esetben mi történik.
(Fedorához van ilyen akmod csomag, ami ha eltérés van boot közben megpróbálja újraforgatni a modult. Nekem még nem volt rá szükségem, mert 1.-es metódust követem. Van ubin ilyen valami motyó izé?)
-
Köszönöm mindenkinek!
A mozgóképre gúglizás közben találtam rá, egyik képet sem én csináltam.
UPDATE:
Közben rájöttem, hogy pár dolog kimaradt, pótoltam. -
tacsk0
aktív tag
Hello
Nagyon jo iras! Mozgokepre en is kivancsi vagyok nagon otletes.
Udv tacsek
-
baz538
csendes tag
Nagyon jó írás, gratula!
-
BluEyes
őstag
"Ez az első cikkem, ezt vegyétek figyelembe."
Nem vesszük!
Mind tartalom, mind forma szempontjából remek kis írás. -
Froclee
őstag
A cikk hatására amúgy én is kipróbáltam.
CamStudio-val felveszed az avi-t, aztán átkonvertálod gif-be. Csak nem találok egy normális konvertert..
-
huszar90
aktív tag
húh ez az írás élet mentő volt. pont mostöltöm a 9.04 mert délután rárakom a szüleim laptopjára is abban pont x1300-as van. köszönöm szépen minden érthető világos
-
Vladi
nagyúr
Ja a képek kicsit kilógnak. Viszont faja a mozgó. Azt hogy csináltad?
-
Vladi
nagyúr
Szép munka.
Azért nem gyenge, hogy futó grafikus felület alatt kicseréled a csomagokat! 4. lépésben kap egy verzió lockot a kernel modul, akkor viszont a kernel is.
Éppen ezért nem egyszerűbb installerből feltenni a drivert és nem csomagból? (Ezúttal.)
Akkor kernelt lehet frissítgetni. -
Ez a cikk nagyszerű! Még az újabb HD szériás kártyával rendelkező tulajoknak is jól jöhet, mert a 9.4-es meghajtó is egy rakás sz@r az új xorg-al.
Jah és azt tudtátok, hogy a VirtualBox legújabb verziója (2.2.2) már támogatja a 3D-t vendég linux alatt is? Sőt az Ubi 9.04 alatt is frankón mükszik, megy a Compiz, nagyon király. -
Tyrel
őstag
Hát én nem nagyon Linuxozok, de azért kíváncsiságból megnéztem ezt a cikket és hát így...
wtf?? ez sokkal látványosabb, jobb és igényesebb mint bármilyen hivatalos leírás, guide vagy bármi hasonló kategóriás cucc amit eddig valaha is láttam! (Ráadásul neked még nem is fizetnek érte)
nájsz!
Új hozzászólás Aktív témák
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen egeret válasszak?
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Politika
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Bomba ár! Dell Latitude 7480 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA MSI 650W
- AKCIÓ! Intel Core i5 4690K 4 mag 4 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest