- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
Új hozzászólás Aktív témák
-
colosmail
csendes tag
Sziasztok!
Van lehetőség beállítani, hogy a webes Transmission GUI val lépek be, kérjen felhasználónevet jelszót?
-
Core2duo6600
veterán
válasz
ivanicsm.93 #47 üzenetére
A json kiterjesztésű fileban ami a config file ja a transmission nak hibát talált
A dupla " jelet helyből szedd le !
(#48) ubid
Ilyen szerintem sehol sem megy.
A magnet linket a Transmssion meg nem kezeli, de az ncore nál olyan nincs. -
ubid
senior tag
Sziasztok. Egy olyan kérdésem lenne hogy a transmission web intergfacen ha nem fajlt akarok feltolteni skkor milyen linket kell odabeilleszteni mondjuk ncore eseteben? Vagy az ugy nem mukodik?
-
ivanicsm.93
tag
Helló
Végig csináltam amit leírtál minden rendben metn de amikor el szeretném indítani a Transmissiont akkor ezt a hiba üzenetett írja ki.Starting transmission-daemon
[20:36:32.858] JSON parser failed in /mnt/HD_a2/.transmission-daemon/settings.json at line 2, column 5: ""alt-speed-down""Valami ötlet?
Köszi
-
sonicman89
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Én DNS313-at használok, de nem a nassal van baj, hanem a klienssel.
Beállítottam az alap (51413) portot és kinyitottam a routerben is. Viszont néhány torrent oldal azt írja ki, hogy passzív módban vagyok. Viszont vannak oldalak, amik aktívnak tituálnak. Olyan is előfordult, hogy feltöltöttem 1Gb-ot, a feltöltött adatmennyiség meg is emelkedett 1GB-tal, de a külön arra a torrentre vonatkozó feltöltés számláló csak 32Kb-ot számolt. A Transmission is kiírta, hogy arra a torrentre feltöltöttem 1Gb-ot. Engedélyeztem mindenhol az UPNP-t, de ez sem segített. Ha valakinek van ötlete, akkor írjon.
Másik kérdésem, hogy a Tr. Remote miért nem látja a NAS-t a 9091-es porton? A routerben nem nyitottam ki, mert a gépem és a nas switch-en van összekötve egymással.
Harmadik kérdés pedig hogy DNS313-ra nincs valami támogatottabb kliens? pl: utorrent vagy Azureus. Az egyik oldalon írt egy admin, hogy használhatom a transmission-t, de nem ajánlja, mert rosszul küldi el az adatokat a trackernek.Köszönöm előre is a segítséget.
-
IppY
tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy hogy kellene beállítani a NAS-om (DNS-323) funplug-jában azt, hogy a transmission-t minden nap 22:15-kor indítsa el (/ffp/start/transmission.sh start) majd reggelente 07:15-kor állítsa le (/ffp/start/transmission.sh stop).
Bocsánat, ha túl egyszerű a kérdésem, de linuxhoz nagyon nem értek!
-
csomi1977
aktív tag
Sziasztok
Megcsináltam mindent ahogy a leírás írja,de sajna a Transmission el se akar indulni.Valakinek esetleg van ötlete?
-
Core2duo6600
veterán
Némi kiigazítás !
Az openfile limit, nem az egyszerre futtatható torrentek számát jelöli, hanem hogy egyszerre hány file hoz férhet kozzá a nas.
Abból a szempontból, hogy hány letöltés mehet egyszerre valóban korlátozza, de a seedet nem.
Ha nagyon leveszed, akkor belassul az egész, én hagytam gyárin. -
syluccy
csendes tag
sziasztok! dns-320-al én is ugyanebben a cipőben járok.
minden torrent fut annak ellenére, hogy 32-ről 2-re állítottam az open file limit-et.
leállítottam előtte transmission-t a "sh /ffp/start/transmission.sh stop" paranccsal, mert csak azzal nem indult újra magától.
szerkesztettem a json-t, elindítottam ugyanazzal a paranccsal, csak start volt a végén, és mégsincs limitálva a que.
illetve ha tudnátok segíteni abban, hogy adhatok - amennyiben lehetséges - user/pass-t a transmission-höz nagyon hálás lennék. nem találom túl biztonságosnak azt, hogy bármikor bárhonnan ki-be lehet lépni a kliensbe. -
zadigabi
csendes tag
válasz
Core2duo6600 #39 üzenetére
Igen most már ki
de amikor újraindítottam utána akkor is uaz, mind elindúl.
-
zadigabi
csendes tag
Transmission-t hogy lehet beállítani hogy max egyszerre 10 fájlt szedjen lefelé ne mindet amit bellítok 20-30-db-ot?
Az open File limit pedig 10-re van állítva. Próbáltam már 32-vel, 2-vel, 5-el, de mindíg megy sz összes a letöltésnél.
-
Core2duo6600
veterán
Nálam a következő beállírtásokkal rendesen megy a seed:
Global max peer : 80
Max peer per torrent : 10
Uplot slots per torrrent : 10
Hogy az upload slots pontosan mit állít azt nem tudom, igaz az utorrentben is van ilyen, ott nem piszkáltam.A beépítettel az volt a baj, hogy tul sok peer-t enged és nem bírja a router/modem, a kettő közül az egyik vagy mindkettő ezt nem tudom.
-
gaben75
tag
válasz
Core2duo6600 #34 üzenetére
Én is azt hittem hogy jó de nem, mert nem nőtt olyan mértékben az arányom ahogy kellett volna
a beépített klienssel jobban nőtt az arány.
A wiki-ben benne van a támogatott kliensek listája és ott írja hogy 2,22 felett lehetnek gondok a seed-del. -
Zamery
senior tag
válasz
Core2duo6600 #34 üzenetére
Mondjuk innen: [link].
-
gaben75
tag
Szia,
nem tudom megoldódott e már a seed probléma de valószínűleg az a baj ha Te is zártról töltesz le N****-ról ott nem engedélyezett a legújabb transmission (2,31)
vagyis "• Transmission 2.22
(Az újabb Transmission verziókban jelenleg egy bug van, ami idővel meggátolja a normális seedelést.) 'remélem ez a gond, sajnos én is így jártam
-
Core2duo6600
veterán
Most, hogy telepítettem, korrigáltam pár elírást
Az egész kb 8 percet vett igénybe -
Core2duo6600
veterán
Én most telepítem újra mert sikeresen kizártam magam 2 mappából.
Tanulság : Mindig hagyni kell egy root jogu felhasználót, még ha nem is használjuk...
Vagyis, a kezdetektől kell egy root jogú, akit nem törlünk ki a elérési lehetőségek közül.
Winyot kiszedtem lementettem win alol ami kellett, majd indul a menet előlről.Így legalább ellenörzöm, hogy jó itinert írtam-e
-
zadigabi
csendes tag
Kezdem megszeretni ezt a nas-t, de miért is hagyja abba a torrent kliens a letöltést?
Kiteszi "leállítva" és onnan nem folytatja többet tovább, de ez 0,1 - 0,23%-nál csinálja minden fájllal. DNS-320, fun_plug, transmission 2.31 + remote gui, leírtak alapján feltéve. Néha nem tudok csatlakorni remote-al, újra kell indítani. Még nem adom fel!!! Pedig már 10 napja itt van mellettem. Sok időm nincs rá, de tegnap is este 9-től éjjel 1-ig fórumokat olvastam, hátha.....
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Core2duo6600 #27 üzenetére
Nekem Linksys-ből WRT54GL volt régebben, az tudta, utána megfordult Nálam 2 féle TP-Link, azok is tudták, plusz asszem a 340ND is tudja, ami valami 3-4k-s kis router.
Érdekes, pedig elég fontos opció manapság.. Bár mostanság, pl. a Cisco EPC3925 Modem/router ezt alaphelyzetben úgy csinálja, hogy auto hozzárendeli a MAC-hez az ip-t, utána egy ideig azt használja, asszem tán kikapcsolásig megtartja, de ebben pontosan nem vagyok biztos.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Core2duo6600 #16 üzenetére
A mac address alapú IP-cím kiosztást.
-
Core2duo6600
veterán
Szerintem szedd le a gyári p2p progit, ez gondolom a beépített torrentre vonatkozik.
A 323 -asnál külön lehet telepíteni.
Gondolom a 320 asnál is hasonlóképpen, az nem jó, ha egyszerre 2 van fent.
Nálam 4 sorban ban transmission
Érdekes, hogy mind a 4 30 % ot eszik a ramból.
és összesen talán 10 % cou-tNem kizárt, hogy azért nem seedel, mert a gyái leállított kliens, fogja a portot.
Melyik Gui-t használod ?
-
lafaty80
addikt
válasz
Core2duo6600 #23 üzenetére
3 sorban van transmission, mindenhol cpu: 0%, mem: 9%
Viszont a leállított gyári p2p_server cpu: 0%, mem: 46% -
dave666
aktív tag
Köszi az írást, nagyon jó
Én is gondolkodtam egy NAS vásárlásán
Szerintem karácsonyra meglesz -
lafaty80
addikt
válasz
Core2duo6600 #12 üzenetére
Bocs a késésért, de a hétvégén nem voltunk otthon.
Szóval a port nyitott.
Ami + érdekesség, hogy most mindig csak a legutoljára leszedett torrentet seedeli, azt is max 5 peernek.
Mellékelve a kép -
zadigabi
csendes tag
Ez lett volna az 1. indítása a transmissionnak, de nem okés, mert ebben a 320-ban kell parancssorba merevlemez HD-is.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Core2duo6600 #14 üzenetére
Jah értem.. Akkor okés!
Manapság már az is szinte alapnak számít, az alsóbb kategóriás router-eknél is, legalábbis a tp-link-nél biztosan.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Core2duo6600 #7 üzenetére
Annak tudnia kell..
De látom, hogy már meg is találtad.
A másik, ha kintről szeretnéd elérni, akkor sztem érdemes dyndns-t csinálni, és akkor elég egyszerű...
-
lafaty80
addikt
Sziasztok,
Tényleg nagyon jó leírás, köszönet érte.
Bár neme DNS-320-asom van, lényegében majdnem ugyanaz
Szóval feltettem a transmission-t, viszont nem akar seed-elni. Azaz, amíg tölt lefelé, addig seed-el, aztán peer 0 és seed 0.Most annyit tettem, hogy párszor restartoltam a transmissiont, és néha elindul a seed.
Ötlet így hirtelen valakinek? -
Rival
aktív tag
Még annyit érdemes lenne hozzátenni, hogy a webes felület helyett érdemesebb használni valamelyik GUI-t, amelyekben több beállítási és statisztikai lehetőség is van. Én jelenleg a Transmission Remote .NET-et használom. [link] Korábban a Transmission Remote GUI-t használtam, de már nem nagyon emlékszem, miért váltottam le.
-
Rival
aktív tag
válasz
Core2duo6600 #7 üzenetére
Kifogtad a WRT54G sorozatból az egyetlent, amire nem lehet pl. dd-wrt-t telepíteni, abban van DHCP reserve...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Core2duo6600 #3 üzenetére
Csak kíváncsiság. Milyen routered van, ami nem tud MAC alapú IP-cím kiosztást?
-
törölt tag
válasz
Core2duo6600 #3 üzenetére
legalább nekem csak mint egy jó zombinak be kell írogatnom a parancsokat
-
-
törölt tag
jó írás. De nincs valami script ami ezt az egészet megcsinálja a user helyett? Báár jobban megnézve nem olyan vészes.
-
Alex91
félisten
A fix IP-hez csak annyit: DHCP-n is maradhat a cucc, csak akkor a routerben rezelvalni kell a NAS IP-jet. Magyaran a routerben be kell allitani, hogy a NAS MAC cimehez mindig ugyanazt az IP-t ossza ki...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo Bittorrent kliens telepítése a D-Link DNS-323-as típusú, kétlemezes NAS-ra - lépésről lépésre!
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Intel Arc Alchemist A310/A350/A380/A580/A750/A770... és mobil verzióik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Renault, Dacia topik
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Honor 200 Pro - mobilportré
- További aktív témák...
- UHH! Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1280P 16/1TB Iris Xe 4K UHD OLED
- Asus Tuf Gamer PC. AMD Ryzen 5 3600/GTX 1080 Ti 11 Gb/16 Gb DDR4/500 Gb M2
- Canon EOS 200D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel. (3870 vagy 42200 expoval)
- Xbox 360 E 500 GB Konzol Fekete
- OH Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1260P 16/512 Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6150 (18c/36t, 2.7/3.7GHz), 512GB RAM,10G, H740p 8GB, áfás
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- REFURBISHED és ÚJ - 40AS Lenovo ThinkPad USB-C dokkoló (akár 3x4K felbontás)
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest